Élő frissítések: Online cenzúrahírek


Blogunk rendszeres olvasói tudják, hogy nincs olyan egyszeri cenzúraesemény.

Az egész világ kormányai folyamatosan keresnek új módszereket az online szabadság (és más szabadságok) megtámadására és a „nagyvállalatok” boldogabbá tételére, ha családokként használják az információinkat.

A vpnMentornál fontosnak tartjuk, hogy megismerje e problémák súlyát és szélességét. Tehát itt van az összes trükk, mozgalom és adat értékesítés, amelyekről eddig megtanultunk, megszűnni, kezdve a legújabb.

Contents

Lehet

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Mexikói szerzői jogi törvények és fokozott cenzúra

A mexikói szenátus újonnan elfogadott törvényjavaslata lehetővé teszi a bírók számára a tartalom eltávolításának elrendelését annak igazolása nélkül, hogy az sérti a szerzői jogi törvényt.

A törvényjavaslat azt jelenti, hogy a szerzői jog állítólagos megsértésének eseteit nem szükséges bíróságon bebizonyítani, vagy a tartalom eltávolítása előtt várniuk kell az ítéletet.

A törvényjavaslat emellett lehetővé teszi „óvintézkedések” megtételét az e tartalom terjesztésére használt berendezésekkel szemben.

Széles körben elítélik a törvényjavaslatot, mivel veszélyezteti a véleménynyilvánítás szabadságát, és felhasználható az ellentmondásos anyagok cenzúrálására..

Az Otago hallgatók tiltakoznak a cenzúra felett

Az Otago Egyetem hallgatói számos kérdést tiltanak, ideértve a cenzúrát, a munkahelyek csökkentését és az egyetem marketingstratégiáját.

A tüntetések katalizátora egy diákmagazin másolatainak eltávolítása volt, mert a borítón valaki menstruált volt.

A hallgatók felhívják a figyelmet az egyetemi szexuális támadásokra és a menstruáció fokozottabb tudatosságára.

Kína AI-t alkalmaz a cenzúra-erőfeszítések támogatására

A kínai cenzorok AI-t és gépi tanulást alkalmaznak, hogy bezárják a kifogásolható anyagokat és cenzúrálják a szólásszabadságot az országon belül.

A kínai kormány az aktív polgári megfigyelést és a kötelező társadalmi profilozást is bevezeti.

A hír az, hogy a Facebook a hónap elején bejelentette hasonló intézkedéseit.

Irán ismét szigorítja az internetes cenzúrát

Az iráni kormány most megköveteli a kormányzati ügynökségektől, hogy használják egy államilag jóváhagyott, belföldi keresőmotort.

A CHRI (Iráni Emberi Jogi Központ) kijelenti, hogy a keresések eredményeinek cenzúrázása mellett az ilyen motorok gyakran hamis információkat szolgáltatnak és rosszindulatú programokat terjesztnek..

Bizonyos kulcsszavak keresése, különösen a tiltakozással, a politikai foglyokkal és a közösségi médiával kapcsolatban, a felhasználókat átirányítja a felhasználó biztonságát veszélyeztető rosszindulatú programokat tartalmazó hamis oldalakra..

Az iráni cenzorok az online cenzúra megkerülésére szolgáló eszközöket, köztük a VPN-ket is tiltják.

Kína cenzúrálja az Eurovíziót

Az Eurovízió már régóta olyan sokféleség ünnepe, mint dalverseny. Ennek a sokszínűségnek néhány elemét azonban Kína nem fogadta, ahol az egyik műsorszolgáltató cenzúrázta a tartalmat.

A Mango TV kínai műsorszolgáltató elmosta a szivárvány zászlóit, és néhány bejegyzést teljes egészében eltávolította a felvételből. Ez magában foglalta az ír előadást, mert két férfi táncos szerepelt egy meleg szerelmi sztorit.

Albánia dalát szintén eltávolítottuk, mert néhány előadónak látható tetoválás volt.

A cenzúra miatt a Mango TV eltiltotta a második elődöntő és a döntő beszámolását, és az LGBT képviselőcsoportok komolyan kritizálták a kínai hatóságok nyomására való hajlandóság miatt..

Nem világos, hogy a kínai kormány nyomást gyakorolt-e a Mango TV-re, vagy önállóan cenzúrálták-e őket.

Blockchain Experiment Rövid élt Kínában

Néhány nappal ezelőtt a WeChat elindította a blockchain alkalmazást, amelyet kevesebb mint egy nappal a beindítása után függesztettünk fel.

A Xiao Xieyi vagy mini protokoll nevű alkalmazás potenciális válasz volt az országon belüli fokozódó cenzúrára. A Blockchain technológiát a múlt hónapban Kínában a #MeToo mozgalom alkalmazta a cenzúrák elkerülése érdekében.

A WeChat nem kapott hozzászólást, és a szolgáltatás nyitóoldala egyszerűen kijelenti, hogy a szolgáltatást a platform még nem engedélyezte..

Iránban hivatalosan betiltott távirat

2017 végén az iráni kormány ellenőrzéseket helyezte a Telegram üzenetküldő alkalmazásra, hogy megnehezítse a használatát. A lépés a kormányellenes tüntetésekre reagálva történt, és bár az ellenőrzéseknek ideiglenesnek kellett lenniük, az alkalmazást most egyenesen betiltották..

A tilalommal kapcsolatos információkat az OONI (a hálózati interferencia nyílt megfigyelőközpontja) gyűjtötte össze, amely olyan empirikus adatokat szolgáltat, amely lehetővé teszi a kormányok és az cenzúraellenes kampányok számára, hogy elszámolhassák a cenzúra fokozásáért felelős személyeket..

Az összegyűjtött adatokat nyilvánosan hozzáférhető adatbázisban tárolják. Ez lehetővé teszi bárki számára, hogy megnézze, milyen információkat blokkol, fojt vagy szűr az adott országban, és hogyan történik ez.

Az OONI munkája egyre fontosabbá válik, mivel a cenzúraszoftver könnyebben megszerezhető és használható.

A WSWS felhívja a Sunday Times Insight csapata számláját

Miután a nyomozó újságírás úttörõinek nevezték el, az Insight csapata a Sunday Times alkalmával vádokkal néz szembe az állami propaganda elõmozdításával..

A WSWS a vádakat azután írta, hogy az orosz állam állítólagosan beavatkozott a brit 2017. évi brit választásokba. A darab a Munkáspárt, és pontosabban annak vezetője, Jeremy Corbyn ellen irányul..

A vizsgálat mindössze 20 000 tweeten alapult. Az 1,067 millió Twitter-fiók összefüggésében, amely körülbelül 10 millió tweetet készített az általános választások elõtt, érthetõ, hogy miért kérdi a WSWS, hogy ez egy alapos nyomozó újságírás része.

Google és Amazon barlang az orosz cenzorok felé

A Google és az Amazon meghajolt az oroszországi nyomás ellen, és véget vet a domain homlokzatának.

Ezt a technikát Oroszországon belül az internetes cenzúra megkerülésére használják, hozzáférést biztosítva a tiltott üzenetküldő alkalmazáshoz, a Telegramhoz.

A lépés azután következik, hogy az orosz cenzúrák blokkolták a két társasághoz tartozó IP-címek jelentős részét.

A paprika sertést betiltották Kínában

A Peppa Pig a legújabb rajzfilmfigura, amelyet betiltanak Kínában.

A tilalmat azután hajtották végre, hogy a karaktert felforgatónak és rossz befolyást gyakorolták Kína fiatalságára.

Peppa csatlakozik Micimackó sorához, akit ez év elején betiltottak, miután a karaktert kódként használták a kínai elnökről folytatott megbeszélésekhez..

Felhívja ausztráliakat, hogy csatlakozzanak a májusi napi rallyhoz

James Cogan, a Szocialista Equity Párt (SEP) vezetője felhívta az ausztrálokat, hogy csatlakozzanak az ICFI május 6-i online online májusi rally-eseményéhez..

A felhívást az internetes cenzúráról és a szólásszabadság elleni támadásokról szóló beszédének részeként tették.

A beszéd egyike volt azon ausztráliai találkozókon tartott találkozóknak, amelyek célja a cenzúra kérdésének tudatosítása volt.

Az oroszországi internetes cenzúra ellen tiltakoznak

Az orosz ellenállás a kormány cenzúrája ellen vonzódik.

A kormány arra törekszik, hogy blokkolja a táviratot, és Moszkvában indította el a nagy demonstrációkat.

A tüntetők a távirat blokkolását tekintik az első lépés a nagyobb korlátozások felé.

További bemutatókat terveznek a hónap későbbi szakaszában.

Facebook az AI alkalmazására

A Facebook az AI használatával mozog a gyűlöletbeszéd azonosításában, bár Mark Zuckerberg küzd annak meghatározása érdekében, hogy mi a gyűlöletbeszéd.

Korábban elismerte, hogy az elfogadható beszéd szabványai szubjektív, és a helyi megközelítés megvalósíthatóbb, mint az egyetemes szabályok létrehozása.

Nehéz megérteni, hogy a két pont kompatibilis-e egymással.

április

Élő frissítések: Online cenzúrahírek Élő frissítések: Online cenzúrahírek Élő frissítések: Online cenzúrahírek

A Google blokkolja az Oroszország távirat támogatását

A Google az újonnan betiltott csevegőszolgáltatás-alkalmazás, a Telegram segítségével folytatódik a legújabb áldozat Oroszországban.

A Google Keresést és a Gmailt Oroszországban részlegesen blokkolták, miután azzal vádolták, hogy a tilalom ellenére segítenek az embereknek a Telegram használatában.

A Roskomnadzor blokkolta az egyes IP-címeket, miután a Telegram felhasználta a szolgáltatásai blokkjainak megkerülésére.

A Google vizsgálja a tiltásnak az IP-címre gyakorolt ​​hatásáról szóló jelentéseket.

A Telegram betiltása a hónap elején kezdődött, ennek eredményeként 18 millió IP-címet tiltottak be.

Ez a lépés Oroszország legújabb lépése annak megpróbálására, hogy utánozza Kína ellenőrzését, amit polgárai láthatnak, mondhatnak és online tehetnek..

Cenzúraellenes találkozók Ausztráliába költöznek

A Negyedik Nemzetközi Nemzetközi Bizottsága folytatja cenzúraellenes kampányát Új-Zélandon és Ausztráliában tartott találkozókkal.

Az Új-Zélandon a szocialista egyenlőség képviselőcsoportja által tartott legutóbbi nyílt ülésen a Szíriával szembeni rakétatámadástól a progresszív, szocialista és háborúellenes weboldalak feketelistára kerülésével foglalkoztak a Facebook és a Google..

Forró témák voltak a Julien Assange munkája és státusza, valamint a Facebook hírcsatornák cenzúrázására tett kísérlete is.

A felhasználók által elvégzett Facebook

A Facebook a közelmúltban ritkán esett ki a hírből, de a legfrissebb nehézségek nem kapcsolódnak az adatok szivárgásával kapcsolatos problémákhoz.

Két Diamond és Silk néven ismert konzervatív video Blogger azzal vádolta a Facebook-ot, hogy elnyomta hírcsatornáik forgalmát, mert videóikat „a közösség számára nem biztonságosnak” ítélték meg.

Az állításokat a ház bírói bizottsági ülésen terjesztették elő, amelyben a pártot meghívták a részvételre.

A meghallgatás során képernyőképeket készítettek, amelyek megmutatták, hogy oldalukat a Facebook „nagyon liberálisnak” nevezte. Ez azt jelenti, hogy tartalmát a Facebooks algoritmusai alól rangsorolták a követõik többségében, akik konzervatívnak tekintik.

A pár kijelentette, hogy a lépés célja a tartalom cenzúrálása és a szólásszabadság tagadása volt.

A Facebook elutasította a meghallgatásra való meghívást.

A Blockchain a cenzúra elleni küzdelem legújabb fegyverévé vált Kínában

A hamisítás nélküli Ethereum blokklánc vált a legújabb fegyverré, amelyet a kínai hallgatók használnak az egyre növekvő internetes cenzúra ellen.

Annak elküldésével, hogy a névtelen címektől tranzakciókat küldjön a blokklánc-tároló kódon, a hallgatók cenzúrázatlan anyagokat küldhetnek és tárolhatnak a nyilvánosság számára.

A taktikát egy női hallgató kezdeményezte annak kezelésére, hogy nyíltan leírja kezelését, miután a pekingi egyetemen nyilvános vizsgálatot kezdeményezett a szexuális zaklatáshoz..

A WeChat úgy válaszolt, hogy megakadályozta a felhasználókat a blokklánc tranzakciós oldalának elérésében, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a tranzakciók megtekintését. Az etherscan.io webhely azonban jelenleg elérhető a WeChaton keresztül.

A legfrissebb VPN-k Kínában

Kína 2018 elején eszkalálódott az összes nem engedélyezett VPN betiltására. Azonban, amint azóta beszámolunk, a tilalom kevésbé volt következetes. Tehát milyen a helyzet négy hónappal a tilalom bevezetésekor??

Kínában továbbra is hozzáférhető az illetéktelen VPN-ek. Ennek egyik legkönnyebb módja egy kínai irodával rendelkező külföldi társaságon keresztüli átutazás.

A kínai tudományos intézmények továbbra is jogosultak lehetnek VPN-ekre, mivel kutatásaikhoz cenzúrázatlan hozzáférést igényelnek a szélesebb világban.

Az ilyen szervezeteken kívül az egyének a blokkolt webhelyek helyi megfelelőire vándorolnak át az internet elérése érdekében. A helyi szolgáltatásokat azonban erősen cenzúrázzák, és sokan továbbra is megpróbálják elérni a VPN-ket, és a tilalom érvénybe lépésekor váltanak a különböző szolgáltatók között..

Orosz libelli törvényjavaslat aláírva

Vlagyimir Putyin aláírt egy törvényjavaslatot, amely megengedi a hatóságoknak, hogy blokkolják azokat a weboldalakat, amelyek rágalmazónak tekintik a közszereplőkről szóló információkat..

A határozat egy folyamatban lévő vitát követi a korrupcióval kapcsolatos nyomozások több hírportál weboldalán történő eltávolításával kapcsolatban.

A törvény veszélyes precedenst teremt az információk közzétételének megállításához, amelyet a hatóságok inkább nem látnának.

Kína teljes mértékben automatizálja a cenzúrát az AI-vel

Kína nagy lépést tesz a teljesen automatizált online cenzúra felé az AI induló SenseTime szolgáltatással.

A cég, amelyről ismert, hogy AI-meghajtású megfigyelő szoftverrel látja el a kínai rendőrséget, kijelenti, hogy terméke automatikusan kiszűri az erőszakos vagy pornográf képeket tartalmazó tartalmakat. Szűrheti az üzenetek és hozzászólások érzékeny szövegeit is.

A SenseTime termék sokkal több tartalmat képes beolvasni, mint az emberi moderátorok, így költséghatékonyabbá válik. Annak ellenére, hogy félreértelmezi a kontextust, a vállalat úgy véli, hogy 99,5% -osan pontos.

A cenzúra másik oldala Németországban

Az utóbbi években növekszik az internetes óriások számára a gyűlöletbeszéd felszámolására irányuló felhívás. Németország volt az egyik első európai ország, amely felvette ezt a felhívást, de most a valósággal néz szembe, hogy mi a teljes cenzúra.

A német törvény előírja a szociális média társaságok számára, hogy 24 órán belül távolítsák el a jogellenes gyűlöletbeszédet, vagy nagy pénzbírságot szabjanak ki. Az ilyen webhelyeknek hét napja van annak eltávolítására, amelyet továbbra is hamis híreknek vagy gyűlöletbeszédnek tekintnek, de amely nem szigorúan illegális. Ennek elmulasztása pénzbírságot is eredményezhet.

A valóság azonban az, hogy a közösségi média társaságok megelőzik a lehetséges kérdéseket azáltal, hogy eltávolítanak olyan anyagokat, amelyek még a törvényt sem sérthetik meg. Ez magában foglalja a komikusok és a szatirikus oldalak Twitter-fiókjainak eltávolítását olyan hozzászólások után, amelyeket (ha tévesen értelmeznek) gyűlöletesnek lehetne tekinteni.

A német kormány már elismerte, hogy szükség lehet a törvény módosítására. A kritikusok nem hiszik, hogy ez elég messzire megy a szólásszabadság védelméhez, és ehelyett azt akarják, hogy a törvényt eltöröljék.

A cenzúraellenes ICFI találkozó előrehaladtával zajlik

Ez a hónap elején számoltak be a Negyedik Nemzetközi Nemzetközi Bizottság (ICFI) indiai támogatói terveiről, hogy nyilvános ülést tartsanak a cenzúra ellen.

A találkozó előrehaladtával élőben közvetíthető volt a Facebookon keresztül.

Az egyik a sok tárgyalt téma között volt a szocialista és a háborúellenes webhelyek folyamatos cenzúrázása az olyan internetes óriásokkal, mint a Google.

Távirat ismét tűz alatt Oroszországban

Az orosz internetes cenzorok becslések szerint 16 millió IP-címet blokkoltak.

A lépés egy újabb lépés a tiltott üzenetküldő alkalmazás (Telegram) ellen.

A lépés számos más internetes társaságot is érint, beleértve a Viber üzenetküldő alkalmazást és az Odnoklassniki közösségi hálózatot. Az interneten független vállalkozásokat is érinti, ideértve a futárszolgálatot és az angol nyelvű iskolát.

Furcsa módon az Amazon Web Services és a Google Cloud, a két érintett hosting szolgáltatás, még nem kommentálta.

A FOSTA újabb áldozata

A Cloudflare beszüntette szolgáltatásait a szexmunkások szociális média webhelyén, a Switternél.

A Switter, amelyet az év elején egy szexuális munkavállalók csoportja alapított Ausztráliában, biztonságos helyet biztosít a szexmunkások számára az egész világon, hogy csevegjenek és biztonsági tippeket cseréljenek..

A Cloudflare kijelentette, hogy a webhely megsértette szolgáltatási feltételeit. A vállalat később megerősítette, hogy a felmondás a FOSTA végrehajtásának oka. Azt állította, hogy bár nem ért egyet a törvényekkel, rendkívül bizonytalan helyzetbe helyezi őket és más online platformokat.

A Cloudflare megtette ezt a lépést annak ellenére, hogy támogatja a hálózatsemlegességet.

A Switter új tartalomszállítási szolgáltatást talált, amely hajlandó üzemeltetni saját webhelyét, legalábbis egyelőre.

Az öncenzúrát Kínában gyakorló cégek

A kínai állami cenzúrák jobb oldalán maradni vágyó vállalatok növelik öncenzúrájuk szintjét.

Az egyik ilyen cég, a Weibo három hónapos tartalomtisztítást indított a platformon, amely gore-t, erőszakot vagy pornográfiát ábrázol. Kezdetben a listán szerepelt a homoszexualitás is.

A tisztítás mindent befolyásol a játékoktól az animeig és a rövid videókig.

Tekintettel a leállított alkalmazások számára, nem csoda, hogy a vállalatok ilyen intézkedéseket hajtanak végre.

A bátorság csak egy példa; kénytelen volt leállítani Neihan Duanzi komédiaalkalmazását, és nyilvánosan elnézést kérni a nemzet karakterét rontó tartalomért.

A győzelem az LGBT közösség számára Kínában

A Weibo megfordította korábbi döntését, hogy az összes meleg tartalmat eltávolítja a platformjáról. Az első lépés a kínai kormány erőfeszítéseinek eredményeként történt a kibertér cenzúrázására.

A lépés bármilyen meleg témájúnak tartott tartalmat érintne. Míg Weibo még mindig eltávolít minden erőszakos vagy pornográf tartalmú tartalmat, a meleg média továbbra is aktív.

Az aktivisták üdvözölték azokat az aktivistákat, akik kijelentették, hogy a homoszexualitás Kínában nem bűncselekmény, és 2001-ben törölték a mentális rendellenességek listájáról. tevékenység.

Ismét a Google mellékállomása a cenzorokkal?

A Google korábban már cenzúrázott, és úgy néz ki, mintha újra megtenné.

A múltban a szolgáltatások a domain-frontingnak nevezett gyakorlatot használhatták az állami szintű internetes blokkok megkerülésére.

A Google által a hálózati architektúrában nemrégiben elvégzett változás azt jelenti, hogy ez már nem működik.

A változás számos cenzúraellenes eszközt fenyeget, beleértve a Psiphon VPN szolgáltatásait, a GreatFire.org és a Signal.

A Google kijelentette, hogy a domain átalakítás soha nem volt támogatott szolgáltatás, és csak a szoftverkötegben lévő „furcsa” miatt működött..

A digitális jogokkal foglalkozó csoportok sürgeti a Google-t, hogy mérlegelje újra a változásokat. Ha többet hallunk, folyamatosan frissítjük.

A közösségi média alkalmazások támogatása zajos lesz Kínában

Ezen a héten Kínában bezártak még két közösségi média alkalmazást. Úgy tűnik, hogy a leállítások közül legalább az egyik a válasz arra, hogy a felhasználók összegyűljenek és szerveződjenek a való világban.

A Douyin videóalkalmazás rajongói ismert módon az autó szarvát egy meghatározott mintázatban fejtik ki, hogy jelezzék más felhasználóknak, hogy ugyanabban a területen vannak. A platform felhasználóinak saját szubkultúrájuk és homályos szókincsük is van, amelyet a hatóságok szintén rontanak..

A felhasználók laza csoport, nem ismert ismert ideológiával, bár a közösségi szolgáltatás kiemelt fontosságú.

A hírleveleket arra utasították, hogy szüntessék meg az alkalmazás rajongói által szervezett összejövetelekre vonatkozó információkat. Rendelkeznek cenzúrálni azokat a videókat, fényképeket és cikkeket is, amelyek tiltakozásra szólítanak fel vagy bármilyen módon támadják meg a médiaszabályokat.

Az Egyesült Államok elnöke aláírja a FOSTA törvényt

A webhelyeket most büntetőjogi felelősségre kell vonni a harmadik felek által közzétett tartalmakért, ha úgy ítélik meg, hogy azok elősegítik a szexuális kereskedelmet és a prostitúciót..

Ennek eredményeként sok webhely kiszűr minden szexuális tartalmat. Ez magában foglalja az áldozatok támogatására és a szexipar biztonságának megóvására szánt tartalmat.

A hónap elején beszámoltunk arról, hogy ez miként kezdődött meg. Most, hogy a törvényt az elnök fogadta el, a dolgok csak rosszabbodásra készülnek.

A Hírek Az alkalmazások a kínai cenzúra elleni küzdelem legújabb áldozatai

A kínai cenzúra legutóbbi fordulóját követően számos hír alkalmazást eltávolítottak a kínai alkalmazásboltokból.

A Toutiao, a Phoenix News, a NetEase és a Tiantian Kuaibao alkalmazásokat különböző időtartamra eltávolítottuk és felfüggesztettük..

Hivatalos indokot nem adtak az alkalmazások eltávolítására, ám a „hamis hírek” szavak körbecsaptak.

Toutiao már a cenzúrák előtt is megsérült, amikor vádolták vulgáris és pornográf információk terjesztésében. Azóta megváltoztatta platformját, ám ezek nem voltak elegendőek ahhoz, hogy megakadályozzák, hogy a négy legfrissebb felfüggesztést a négy hírszolgáltató meghosszabbítsa.

Mit jelent az új miniszterelnök az internet számára Etiópiában??

2018. április 2-án Dr. Abiy Ahmed Ali esküt tették Etiópia új miniszterelnökévé. Kinevezése az év elején bekövetkezett politikai válság eredményeként következik be.

A kérdések körülveszik, hogy mit jelent a kinevezés Etiópia számára, beleértve azt is, hogy mit jelent az országon belüli cenzúra állapota.

Noha a rendkívüli állapot emelése érthetõen valószínûleg a legfontosabb prioritása, a cenzúrával való foglalkozásnak szintén szerepelnie kell a listán..

Az internet-hozzáférés december közepe óta korlátozódik a fővárosra, miután a regionális államok által az előző kormány által elrendelt általános leállítást követően. Ezenkívül a webhelyeket cenzúrázzák, még akkor is, ha az internet elérhető, és a felügyelet gyakori jelenség.

Dr. Abiy internetes megközelítését politikai reformerként betöltött pozíciójának lakmus-tesztének tekintik.

A WSWS folytatja a harcot

Annak ellenére, hogy a Google keresési algoritmusaiban megváltoztak a szocialista, progresszív és háborúellenes webhelyek, és a Facebook arra törekszik, hogy korlátozza az olyan webhelyek híreit, amelyeket nem tekint hitelesnek, a Szocialista Világ webhelye folytatja az internetes cenzúra elleni küzdelmet..

A WSWS további korlátokkal néz szembe tevékenységével, mivel a PayPal megakadályozta brosúrájának - Az imperializmus elleni küzdelem és a munkások hatalma iráni - online értékesítését Iránban.

A hír az, hogy az ICFI (Negyedik Nemzetközi Bizottság) támogatói csoportja Indiában nyilvános találkozót tart az internetes cenzúrával szemben Chennaiban.

Az indiai jobboldali kormány a szociális média platformokkal működik együtt, hogy cenzúrázza a kiválasztott közösségi médiafiókokat és webhelyeket. A lépés a gyűlöletbeszéd ellensége és a nemzetbiztonság védelme alatt zajlik.

A találkozó célja az internetes szabadság elleni nemzetközi támadások megvitatása, ideértve az Indiában zajló támadásokat is.

A kínai feministák hangulatjelek és kód használatával

Kína feministái csatlakoztak más csoportokhoz a kódolt nyelv használatával, hogy megkerüljék a cenzúrát a közösségi média platformon és vitacsoporton.

A #MeToo mozgalommal kapcsolatos kifejezéseket Kínában erősen figyelemmel kísérik, így a cenzúra megkerülése érdekében a nők „riz nyuszi” kifejezést használják, amelyet mi tu kiejtenek, és a megfelelő hangulatjelekkel.

Kína feminista mozgalma újjáéledt az elmúlt években. A családon belüli erőszak elleni jogszabályokat 2015-ben végül elfogadták, és a városi területeken élő nők nagyobb munkahelyi mobilitást tapasztalnak meg. Az egyenlőségről folytatott vitákat azonban továbbra is a kínai kormány, következésképpen a cenzorok ellenzi.

Frissítés a VPN Ban Kínában

Annak ellenére, hogy betiltották, a VPN-szolgáltatók azt állítják, hogy a felhasználók továbbra is hozzáférhetnek szolgáltatásaihoz Kínában.

Az állami tulajdonú ISP-ket februárban utasították el a VPN-hez való hozzáférés blokkolására, a nem állam által engedélyezett VPN-ek teljes tilalmának hatálybalépésével március 31-én..

A VPN-szolgáltatók, ideértve a legjobb szolgáltatót, az NordVPN-et, továbbra is további információkat várnak a tilalomról és annak bevezetéséről.

További információ, amelyet követni kell, amint elérhetővé válik.

A Cloudflare új biztonságos DNS szolgáltatást kínál

Minden, amit az interneten csinál, megtekinthető, követhető és eladható a legmagasabb licitáló ajánlattevőnek.

Ez olyan egyszerű, mert szinte minden, amit csinálsz, egy DNS-kéréssel kezdődik, és a DNS általában lassú és bizonytalan.

A Cloudflare megoldást talált erre a problémára. Az 1.1.1.1 hangsúlyozza a magánélet védelmét, ígéretet ad arra, hogy 24 órán belül törli a naplókat, és soha nem naplózza az IP-címét.

A szolgáltatás támogatást nyújt a DNS-over-TLS és a DNS-over-HTTPS számára.

Ezenkívül a Cloudflare vállalkozást bérelt fel gyakorlatának és kódjának ellenőrzésére. A cég éves nyilvános jelentést készít annak bemutatására, hogy a Cloudflare betartja-e az adatvédelmi ígéretét.

Internet leállítás Sierra Leonban

Több jelentés azt sugallja, hogy Sierra Leonban bezárták az internetet az elnökválasztási szavazások lezárása után.

Másnap reggel az internet helyreállt, és kiderült, hogy megtették a lépést, hogy megakadályozzák a választási testületet az eredmények megosztásában a párt tagjaival..

Hasonló intézkedéseket tettek más afrikai országokban a választások során a nemzetbiztonság érdekében. Más országok, köztük Kenya, Angola és Egyiptom azonban nem láttak zavart a szolgáltatásoknál a választások során.

A hamis hírek kiaknázása a latin-amerikai ellenőrzés megszerzése érdekében

Számos kormány szerte a világon felhasználja a hamis hírekkel kapcsolatos aggodalmakat, hogy fokozza a cenzúrát, és szigorítsa az irányítást az állampolgárok által látott, hallott és közzétett feletti ellenőrzés felett. Több latin-amerikai országban a közelgő választások új lehetőségeket teremtenek erre a kizsákmányolásra.

A Costa Rica, Mexikó, Brazília és Kolumbia kormányai többek között hangsúlyozzák a „hamis híreket”, hogy olyan javaslatokat tegyenek át, amelyek lehetővé teszik számukra az internetes megfigyelés és cenzúra kiterjesztését, valamint az online kommunikáció feletti ellenőrzés fokozását..

Mint sok korábbi esetben, a hamis híreknek a hatalmon lévők döntnek, gyakran az eltérő hangokra összpontosítva, akik változást akarnak látni.

A SESTA megtekinti az online szex legális világát

A SETA törvénybe való átvételétől számított néhány órán belül a szexről és a szexuális foglalkozásról szóló jogi vitákat törölték az internetről. Ez magában foglalta mindent, az ügyfelek szűrésétől és a biztonságos hirdetési hálózatoktól kezdve a szexmunka megbeszélésein.

Noha a vita cenzúrálása rossz, addig még rosszabb az a következménye, amelyet ez a beszélgetés mögött álló emberekre gyakorol. A törvény úgy határozza meg, hogy a prostitúció és a szexuális kereskedelem ugyanaz, és az emberkereskedelem áldozataival dolgozók folyamatosan harcoltak.

A cenzúra azonban nem tesz megkülönböztetést, és sokan látják biztonsági erőforrásaikat és életminőségüket egyik napról a másikra. E biztonságos terek nélkül a kereskedelemben részt vevők a választás révén nem cserélhetnek információkat, amelyek segítenek biztonságban tartani őket. Azoknak, akiknek a törvény célja a védelem, nincsenek anonim helyeik, ahol segítségre lehetne fordulni.

Az új törvényre válaszul a Craigslist eltávolította a Személyek részét, a Reddit pedig egész közösségeket eltávolított, amelyek bármilyen módon kapcsolódnak a szexhez..

A kínálat uralkodik Kínában a VPN tilalma miatt

A nem államilag engedélyezett VPN-ek tilalma március végén lépett hatályba. A vállalkozások és a magánszemélyek azonban rendkívül nehéz helyzetben vannak, és várják, hogy a tilalmat hogyan hajtják végre.

A vállalkozások továbbra is arra várnak, hogy a szabályozók tisztázzák a szabályok szigorú végrehajtását, és aggódnak az új szabályok átláthatóságának hiánya miatt..

A vállalkozások számára további aggályok közé tartozik különösen az, hogy a lépés hogyan befolyásolja Kína imázsát és versenyképességét a nemzetközi piacon.

Kína és a világ többi része várja a kínai hatóságok következő lépését.

Kína növeli a cenzúrát észak-koreai látogató előtt

Kim Jong Un Kína látogatásának a spekulációi folyamatosan növekednek, mivel a Dél-Koreával fenntartott kapcsolatok látszólag megoszlottak az év elején. A kínai hatóságok azonban gyorsan megfékeztek minden olyan spekulációt, amely az online útba került.

A nem hivatalos látogatás elõtt az észak-koreai kapcsolódó cikkeket törölték az internetrõl, és az Észak-Koreára összpontosító WeChat-fiókokat cenzúráztuk. Ezenkívül az állami médiát megtiltották az Észak-Koreával kapcsolatos hírek bejelentéséről, és az Észak-Korea keresését blokkolták a Weibo-n.

A cenzúra elkerülésére a felhasználók számos becenevet használtak a magas színvonalú látogatóra, ideértve a „vonaton lévő zsíros” és az „elhízott beteget”..

A török ​​szabályozók harcolnak az új műsorszolgáltatási törvény miatt

Az RTUK, a török ​​műsorszolgáltatás szabályozója visszajutott olyan jelentésekkel, amelyek szerint új hatásköreinek célja az Internet cenzúrálása Törökországban.

Azt állítja, hogy nem cenzúrálja az internetet, csak azokat a műsorszolgáltatókat vizsgálja meg, akikre nem vonatkoztak az eredeti műsorszórási szabványok és törvények, mivel internetes alapúak és műsorszolgáltatóknak tekintették őket.

Az RTUK kijelenti, hogy az intézkedésekre szükség van a fiatalok védelmére a rossz példaképek ellen. Ez azt jelenti, hogy a Netflix és más online film- és televíziós szolgáltatók ugyanazon szabványok szerint működnek, mint Törökország földfelszíni TV-jei..

Érthető, hogy a törökországi emberek nem meg vannak győződve arról, hogy ez nem része a Törökország széles körű cenzúra-megközelítésének, amely szerint az új webhelyek rendszeresen eltűnnek. A blokkolt webhelyekre vonatkozó új bizonytalan bizonyítvány mellett, amely lehetővé teszi a hatóságok számára a webhelyek blokkolását a nem specifikus hibakódok alatt, indokolt lehet az egyének nevében való szkepticizmus..

Az internetes cenzúra helyzete Kazahsztánban

A Freedom House on the Freedom House jelentése szerint Kazahsztán „nem szabad” besorolású, és egy új törvény megerősíti ezt a státuszt.

A kazahsztáni internethasználat már nem hagyhat névtelen megjegyzéseket online. Mostantól minden felhasználót regisztrálni kell digitális aláírás vagy SMS ellenőrzés útján.

A weboldalak elszámoltathatók, és azoknak, akik nem követik el a szabályokat, 750 dollár bírságot kell kiszabniuk.

Ez a legújabb a cenzúrázás hosszú sorában, amelyet a „nemzetbiztonság” nevében vezettek be, és ez valószínűleg nem lesz az utolsó.

Zuckerberg tanúságot tesz a kongresszus előtt

Zuckerberg vállalta, hogy hamarosan a Kongresszus előtt vallomást tesz, miután elutasította az Egyesült Királyság kormányának hasonló meghívását.

A Facebook vezérigazgatói jelenlétét egy folyamatban lévő kampány részeként kérték fel, hogy a Facebook összhangba kerüljön az Egyesült Államok cenzúrázási intézkedéseivel.

A lépés a kiderül, hogy körülbelül 50 millió Facebook-felhasználó adatait a Cambridge Analytica gyűjtötte be, majd a Trump kampány megvásárolta..

A Facebook-ot gyakran úgy tekintik, mint az internet cenzúrázására irányuló törekvés élvonalában: 15 000 alkalmazottal rendelkeznek, akiknek egyetlen feladata a felhasználók által közzétett tartalom cenzúrálása..

március

Élő frissítések: Online cenzúrahírek Élő frissítések: Online cenzúrahírek

A feministák harcolnak vissza Kínában

A kínai feministák az ország legnagyobb közösségi médiaplatformjának pert indítják.

A Feminist Voices csoport beperelte a Webio-t, miután fiókját törölték. A webhely tisztviselői kijelentették, hogy nem lehetett újra aktiválni, mert arra használtak, hogy „érzékeny és illegális információkat” tegyenek közzé..

Nem ez az első alkalom, hogy a csoport Kínában a cenzúra-törvényeket elveszti. Korábban átmenetileg blokkolták őket egy tudományos cikk fordítása után, amely az Egyesült Államokban a militáns feminista fellépésre szólított fel.

Aggodalomra ad okot, hogy Kína szorosabban kezeli a közösségi médiát

A legfrissebb aggodalmak kettős a Kína fokozódó szűk cenzúrája miatt a szociális médiában.

Először is, a Kínában élő egyének jogaival és szabadságával kapcsolatos valódi aggodalom merül fel. Az interneten véleménynyilvánítás miatt börtönbe vett személyek száma tovább növekszik.

A második probléma a Kína azon képessége, hogy exportálja cenzúrájuk márkáját a kínai vállalatok világszerte történő kiterjesztése révén.

Hasonlóképpen, mivel a vállalatok belépni akarnak a kínai piacra, arra ösztönzik őket, vagy arra kényszerítik őket, hogy bűnrészessé váljanak az internetes cenzúrában.

Néhány dolog Kínában csak nem vicces

A Micimajó Micimackó nem az egyetlen dolog, amelyet Kínában most tiltanak az interneten. A kínai média cenzúrázó fő szerve, az SAPPRFT úgy döntött, hogy betilt minden olyan videotartalmat, amely az eredeti tartalmat újra szerkeszti..

A test szerint az ilyen tartalom rossz hatással van a társadalomra. A nem jóváhagyott videók előzeteseit és a színfalak mögötti tartalmát szintén be kell tiltani az összes online platformon.

Noha konkrét platformokat nem neveztek meg, úgy gondolják, hogy a tilalom rövid paródiás videókra irányul, amelyeket a Weibo és a YouKu Tudou terjeszt..

A kínai hatóságok kijelentik, hogy a tilalom oka a szerzői jogok megsértése. Ennek nyilvánvalóan nincs köze ahhoz a paródiahoz, amely gyakran politikai vagy szexuális jellegű.

Törökország új internetes cenzúra-törvényt fogad el

A török ​​parlament elfogadott egy olyan törvényt, amely az online audio- és video-adások szabályozására irányul.

Ennek eredményeként a szolgáltatóknak engedélyt kell szerezniük az RTUK-tól (a Rádió és Televízió Legfelsõ Tanácsa), mielõtt tartalmat közzétehetnek. Bármely engedély nélkül közzétett tartalmat a bíró blokkolhat, ha az illegálisnak tekinthető.

Az RTUK most már képes arra, hogy műsorszórási tilalmakat szabjon ki a nem megfelelőnek ítélt tartalomra. A közösségi médián keresztüli személyes információcserét ez az új törvény jelenleg nem érinti.

Az Egyesült Királyság pornográfia-rendeletei ítélve?

Az Egyesült Királyságban a filmek osztályozásáért felelős testület vállalja minden pornográf weboldal minősítését az interneten.

A BBFC-ről (a Brit Film Film Classification) ismert, hogy messze nem következetes a megközelítésében annak, amit a gyermekek számára veszélyesnek tekintnek..

Tekintettel a megközelítésük következetlenségére, nem csoda, hogy aggodalmakat vetnek fel nekik az a döntés, hogy mely webhelyeket kell korhatár szerint besorolni.

Természetesen a másik aggodalom az, hogy ezt hogyan hajtják végre. Ha csak annyit kell tennie, hogy megadja a születési dátumot annak bizonyítására, hogy 18 évesnél idősebb, akkor az egész folyamat értelmetlen. Ha más információkat kell beírnia - például hitelkártya-adatokat, akkor megnyílik az online csalások ellen.

A Twitter, a Facebook és más közösségi média oldalak nem tartoznak a BBFC joghatósága alá, ami azt jelenti, hogy a potenciálisan explicit és káros tartalmak továbbra is hozzáférhetők ezen médiumokon keresztül.
Az is aggodalomra ad okot, hogy ha a pornográf webhelyek (legális webhelyek) sikeres korlátozása az életkor szerint történik, a technikusan hozzáértő tizenévesek egyszerűen más, illegális webhelyeket találnak, és ezzel nagyobb kockázatot jelentenek maguknak..

A SESTA visszatért

A hónap elején számolunk be a FOSTA törvénybe történő bevezetésének kísérletéről, de most úgy tűnik, hogy nagy testvére, az eredeti SESTA törvényjavaslat helyett megegyezésre került..

Ivanka Trump támogatásával a törvényjavaslat Donald Trump íróasztalához vezet, ahol várhatóan törvény aláírásra kerül..

A törvényjavaslatot azonban sokan értelmetlennek tekintik abban, amit kitűz az elérni, és másoknak az online cenzúra hátuljában állnak..

A törvényjavaslat ellen a Nemzeti Női Szervezet, az ACLU, az EHA, az Igazságügyi Minisztérium, valamint a szexuális emberkereskedelem áldozatainak csoportjai és a szexuális munkavégzéssel foglalkozó szervezetek vannak.

A FOSTA visszatért

Novemberben jelentést tettünk az amerikai kormány azon kísérleteiről, hogy a FOSTA törvényt hozzák törvénybe. Ez a cenzúrázás első kísérletének megitatott és elfogadhatóbb változata a szexuális kereskedelem leállítása alatt..

Mindeddig nagyon csendes volt a FOSTA-val kapcsolatban. A szenátustól elvárják, hogy heteken belül elfogadja ezt a jogszabályt, és ezáltal fokozza az állam ellenőrzését az internet felett.

Ami még inkább az, hogy a közösségi média óriásai nem tüntettek fel. Valójában arról számoltak be, hogy a Facebook a jogalkotókkal együttműködik a törvényjavaslat elfogadása érdekében.

A 21st Century Fox, az IBM és az Oracle szintén támogatják a törvényjavaslatot. Kisebb cégek, azok, amelyek a törvényjavaslat alapján benyújtott perek súlyos viszontait viselik, nem meglepő módon ellenezik.

A cenzúra továbbra is növekszik Kínában

Most úgy tűnik, hogy a Kínán belüli egyetértés ösztönzésére felhasználható konkrét szavak és kifejezések elleni küzdelem mellett a hatóságok bűncselekménynek tekintik az elnököt gúnyoló tartalmakat is..

Az országon belüli disszidensek reagálnak a változásra, új szavakat és kifejezéseket találva. A hatóságok az újságírók fegyelmezésével válaszolnak az elnökkel távolról bármi esetleges hibájára és téves értelmezésére.

Mindez egybeesik azzal, hogy a kínai hatóságok megpróbálják kezelni a felfordulást, miután híreket kaptunk az elnök alkotmányos határidejének megváltoztatásáról..

A cenzúra új eszköz az osztályok háborújában?

A társadalmi feszültségek fokozódása és az osztálykonfliktusok után egyre inkább fellépési igény mutatkozik a munkásosztályú amerikaiak között.

Noha nem korlátozódik az Egyesült Államokra, itt kezdődik a cenzúra növekedésének szélesebb körű megértése eszközként a kormányzó osztályok és a munkásosztály közötti háborúban..

A WSWS (a szocialista világ weblapja) ebben a hónapban tette közzé aggodalmait, kiemelve, hogy a cenzúra haladását a mainstream média támogatja, akiknek annyit kell veszíteniük, mint a hatalmon lévőktől, ha az egyetértés és a különbség hangját hallják, és hagyják, hogy terjedjen..

A WSWS az internetes szabadságjogok fenntartásának és a munkásosztály mobilizálásának szükségességéről szól a jövő hónapban az Egyesült Államokban tartandó nyilvános találkozók előtt..

A Sneakok szűrése az EU cenzúraszabályaiba

Az Európai Parlament tárgyal egy új szerzői jogi szabályról a szellemi tulajdon védelme érdekében. A korai tárgyalások kudarcot vallottak, mivel a jogtulajdonosok szervezetei azt szeretnék, hogy a szűrők bekerüljenek néhány online szolgáltatásba.

Az ilyen szűrők ellentmondásos jellege miatt sok öröm volt, amikor törölték őket a tárgyalások korai tervezetéből..

Az öröm azonban rövid ideig tartott, miután új tervezetbe bevezették őket. Nemcsak ezt, de ebben a tervezetben a szűrőket gyakorlatilag minden típusú online platformra kihatják.

A beillesztést úgy gondolják, hogy egy megválaszthatatlan hivatalnok, aki a szűrők ismert támogatója.

A TRON a jövő?

Az előző hónapokban megvitattuk, hogy a blokkláncok miként segíthetik el az cenzúra online kijátszását. A TRON azonban egy lépéssel tovább haladhat, és támogatást nyújthat a spamküldés, a trolling és a tartalomtulajdonos területén.

A blokkláncok használata nyomon követhető utat hoz létre a tartalom és az eredeti alkotó között. Az egyének vagy a vállalkozások számára nehezebb megtagadni a pozitív vagy negatív tartalom tulajdonjogát.

Egy ilyen platform használata arra késztetheti a trollokat és a „hamis hírek” támogatóit, hogy kétszer is gondolkodjanak a kiküldésről, miközben csökkentik a teljes körű cenzúra szükségességét..

Természetesen kérdéseket vet fel a névtelenséggel kapcsolatban, de tekintettel a jelenlegi cenzúra-rendszerek összetett és veszélyes természetére, amelyeket világszerte alkalmaznak, ez valószínűleg alacsony ár, amelyet a szólásszabadságért kell fizetni..

Steemit Take a YouTube-on ingyenes beszéd alatt

A konzervatív keresztény csoportok már régóta lebonyolítják a YouTube-ot és más ismert tartalom streaming webhelyeket az online tartalmakra elhelyezett blokkok felett.

Most Steemit és annak szólásszabadság-ügyvédje, Ned Scott, üdvözli őket platformjukon. A lépés elkerülését és nemcsak a tartalom elismerését motiválja Scottnak a szabad beszédbe vetett szilárd hite.

Úgy véli, hogy a YouTube elvesztette útját, mivel túl a reklámbevételekre összpontosít, és a tartalom azon potenciáljára, hogy negatívan befolyásolja ezeket a bevételeket. Steemit a Vloggereket kriptovalutákkal jutalmazza, jelezve, hogy kevésbé függ a reklámbevételektől.

A BitChute, egy hasonló webhely, azonos elvekkel, üdvözli azokat is, akik már nem tudnak szabadon közzétenni a YouTube-on.

Távközlési Egyiptom bányászati ​​kripto valuta

A Toronto Egyetem Citizen Lab jelentése megállapította, hogy a Telecom Egypt átirányította az egyiptomi internetes felhasználókat titkos pénznemű bányászhelyekre és hirdetésekre tudásuk nélkül..

Az Adhose néven ismert rendszer a középdobozokat használja az internetes forgalom manipulálására. Még aggasztóbb, hogy a jelentés megállapította, hogy az Adhose futtatásához használt középdobozt internetes cenzúrázáshoz és az Egyiptomon belüli webhelyek blokkolásához is használták..

Hasonló cenzúra-megközelítést alkalmaztak Törökországban és Szíriában.

Dél-Afrika az internetes cenzúráról szavaz

A Dél-afrikai Nemzetgyűlés jóváhagyta az internetes cenzúra-törvényt, amely felhatalmazza az FPB-t a tartalom blokkolására Dél-Afrikában.

A törvényjavaslat számos különféle típusú tartalomra terjed ki, beleértve a felhasználó által létrehozott tartalmat is, és 84% ​​-os többséggel szavaztak.

A dél-afrikai kormány azt állítja, hogy a törvényjavaslat célja a gyermekek védelme, valamint a pornó és a gyűlöletbeszéd bosszúinak megfékezése.

A törvényjavaslat ellenzői úgy vélik, hogy ez végrehajthatatlan és esetleg alkotmányellenes. A törvényjavaslatot a tartományok nemzeti tanácsának jóvá kell hagynia, mielőtt az elnök törvénybe írná.

Az EU fokozza az internetes cenzúra felszólítását

Az EU (Európai Unió) azonnali és illegálisnak tartott online anyagok automatikus és azonnali cenzúráját követeli.

Felszólítják az olyan platformokat, mint a Twitter, a Facebook és a Google, hogy hozzanak létre programokat az internet bejárására és a tartalom automatikus törlésére. Az EU érvelése szerint a lépés szükséges, mivel növekszik a magányos farkas terroristák száma, akiknek véleménye szerint az interneten radikalizálódtak.

Az állítás igazságát körülvevő vita mellett az egyik fő probléma az, hogy az ilyen programok nem tesznek különbséget a terrorista propaganda és az ilyen fellépés visszatartására irányuló tartalom között - mindkét mű sok olyan szót és kifejezést tartalmaz, amelyeket a program felismerni fog..

A Freegate a cenzúraellenes eszköz, amelyet keresett?

Ahogy az internetes cenzúra az egész világon növekszik, a fejlesztők új módszereket keresnek a cenzúra megkerülésére. Az egyik ilyen ajánlat a dinamikus internetes technológiából származik.

A Freegate lehetővé teszi a webfelhasználók számára a blokkolt webhelyek elérését proxy szerverek segítségével, hogy megkerüljék a webhelyek blokkolásához használt tűzfalakat.

Azt állítják, hogy a kapcsolat sebességének csökkentése nélkül működik, ami a VPN kevés hátránya. A beállítások során a felhasználók eldönthetik, hogy az összes forgalmat a proxyn keresztül irányítják-e, vagy hogy bizonyos webhelyek továbbra is közvetlenül kapcsolódnak-e.

Noha érdekes, a Freegate nem működik minden országban, és nincs jelzés arról, hogy hol működik, és nem működik. Lehet, hogy ezt figyelemmel kell kísérni az elkövetkező hónapokban.

Kína arra számít, hogy az AI-val online csendben álljon az ellenzék

Kína az online cenzúra megközelítése egyre kifinomultabb. Új AI blokkolja a közös kódszavakat és képeket, amelyeket az egyének a közösségi médiában használnak, hogy jelezzék a kormány ellenállását.

A lépés az alkotmányos változások nyomán következik, amelyek lehetővé teszik a jelenlegi kínai elnök, Xi számára, hogy határozatlan ideig hivatalba lépjen.

Az olyan karakterek, mint a Micimackó, a csevegőszobákban és a közösségi médiában hivatkoznak az elnökre, hogy kifejezzék a lépés kritikáját..

Az új AI javítja ezeknek a képeknek és a kódszavaknak a felismerését, eltávolítva a sértő hozzászólásokat a további véleménykülönbség visszaszorításához. A tilalom körébe tartoznak a Disney, a Brave New World, a Personality Cult és a Change the Law. George Orwell munkáira való bármilyen utalás szintén tilos.

A kínai cenzúrák jelenlegi akadálya, hogy ezek és más szűrőrendszerek nem vonatkoznak Kínán kívüli felhasználókra, még akkor sem, ha ugyanabban a csevegőszobában vannak, mint a kínai felhasználók. Ez azonban nem akadályozza meg a hatóságokat abban, hogy állítólag csapkodjanak a nem kínai platformon zajló beszélgetésekbe, hogy bizonyítékot szerezzenek az elfoglaltságról.

A cenzúra globális állapota

A Freedom House 2017. évi Freedom on the Net jelentésének eredményei nem teszik lehetővé a kényelmes olvasást.

A jelentés szerint a globális internethasználók kevesebb mint egynegyede él olyan országokban, ahol az internetet „ingyenes” -nek nevezik. Ez azt jelenti, hogy a cenzúra valamilyen formában érinti az internethasználók háromnegyedét.

A vizsgált országok csaknem felében kimutatták, hogy csökkennek polgáraik internetes szabadsága. A tanulmány azt is megállapította, hogy növekszik a dezinformáció és a manipulációs taktika cenzúra formájaként való használata.

Az első három cenzúrázott ország Bahrein, Pakisztán és Szaúd-Arábia, míg a három legkevésbé cenzúrázott ország Észtország, Izland és Kanada.

február

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Felhívások a jogok védelmére Törökországban

A török ​​kormány ellenzi az olyan törvénytervezet kidolgozását, amely kiterjeszti az ország cenzúráját az interneten belül.

Az Újságírók Védelmi Bizottsága felszólította a török ​​kormányt, hogy törölje a törvényjavaslat 73. cikkét. A cikk előírja, hogy az online műsorszolgáltatókat az RTUK, a szövetségi TV és a Rádió nézőpontja szabályozza és engedélyezi. Ez feljogosítja az RTUK-t arra, hogy bírósági végzéseket kérjen a kifogásolhatónak ítélt tartalom eltávolítására, blokkolására vagy más módon cenzúrázására.

A kormányon kívüli források szerint a törvényjavaslatnak elegendő szavazata van ahhoz, hogy elfogadja és törvényessé váljon, amikor a parlament elé kerül.

A diákok állnak a cenzúrán

Az USA-ban a hallgatók a hamis hírek elleni küzdelemben zajló fokozott kormányzati cenzúráról beszélnek..

Az IYSSE (Nemzetközi Ifjúság és Hallgató a társadalmi egyenlőségért) vezetése a Facebookra és a hírek elnyomására irányul a „személyes pillanatok” érdekében..

A hallgatók megkérdőjelezik a Facebook álláspontját, miszerint a lépés célja a felhasználók jólétének javítása. Úgy vélik, hogy ehelyett azt látják, hogy ellenőrizzék azt, amit látnak, és cenzúrálják az olyan kérdéseket, mint például a társadalmi egyenlőtlenség.

A Google megtalálja a cenzúra megoldását

A Google megtalálta a módját, hogy kibővített valóság szolgáltatását Kínába szállítsa.

A Xiaomi-val, a Huawei-vel és a Samsung-nal együttműködve a Google elindíthatja az ARCore-t, a kibővített valóság SDK-ját Androidra, és hozzáférést biztosít alkalmazásaihoz.

A három OEM gyártó olyan eszközöket bocsát ki, amelyek ARCore támogatást tartalmaznak, és a kapcsolódó alkalmazásokat kiadják a saját üzletükben. Ez megkerüli a Google Play Store cenzúráját és a Kínában elérhető, harmadik féltől származó alkalmazásbolt széttöredezett hozzáférését..

A lépés a Google és a kínai tech-társaságok közötti, a Google technológiájának Kínában történő megjelentetésére irányuló legutóbbi partnerségeit követi.

Bell vádolták a kanadai asztrológusban

A média óriás Bell arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy lépjenek kapcsolatba a CRTC-vel, és támogassák a kanadai FairPlay alkalmazásának alkalmazását egy kötelező web-blokkoló rendszer létrehozására a kanadai kalózkodás csökkentése érdekében.

Ennek a lépésnek a problémája az, hogy Bell a FairPlay Canada alapító tagja, és nem ösztönzi az alkalmazottakat, hogy tegyék közzé kapcsolataikat a céggel.

A lépés astroturfing néven ismert - ahol politikai vagy vállalati kampányt úgy készítenek, hogy úgy nézzen ki, mint egy helyi mozgalom. És nem ez az első alkalom, hogy Bell ilyen lépéseket tett.

A társaságnak adminisztratív büntetést kellett fizetnie 2015-ben, miután az alkalmazásról hamis véleményeket hagyott a különböző alkalmazásüzletekben.

A cenzúra mértéke Egyiptomban

Az AFTE jelentései szerint 2017 májusa óta legalább 497 weboldalt blokkoltak Egyiptomban.

Ezenkívül az AFTE második jelentése szerint 2017. december és 2018. január között 31 új webhelyet blokkoltak.

A webhelyek blokkolása viszonylag új Egyiptomban, és az internethasználók most új készségeket fejlesztenek, amelyek segítenek navigálni a blokkok között.

A közösségi média platformjai információ- és tanácsadási forrásokat kínálnak, beleértve a VPN-k és a Tor böngésző használatát. A blokkolt webhelyek tulajdonosai új módszereket is keresnek a közönség eléréséhez, ideértve a Google AMP (gyorsított mobil oldalak) elérését is..

A YouTube konzervatívok cenzúrát követelnek

A YouTube-ot a konzervatívok ismét kritizálták a szólásszabadságuk megsértése miatt.

A követelés azután történt, hogy egy videót a PragerU, a konzervatív életmód-közvetítő csatorna tett közzé, a közösségi média platform korlátozta.

A Tervezett szülést tárgyaló videót „korlátozott” értékre állították, ami azt jelenti, hogy senki nem nézheti meg a korlátozott módban a YouTube-ot. A PragerU kijelentette, hogy a videó nem tartalmaz semmiféle kifogásolható elemet, és főként a statisztikákat tárgyalja.

Ez a legújabb a konzervatív életmódot támogató csoportok és a szociális média társaságok, köztük a Twitter, a Facebook és a YouTube közötti hosszú vitákban a véleményük cenzúrázása és a véleménynyilvánítás szabadságának megsértése miatt..

Oroszország, szabad beszéd, nagy üzlet és a Kreml

A korrupció és Oroszország olyan kifejezések, amelyeket gyakran ugyanazon mondatban hallanak. A korrupcióellenes kampányok erőfeszítéseit ritkábban hallják.

Ennek oka az, hogy az orosz állam gyorsan és hatékonyan cenzúrálja őket.

Az egyik ilyen kampány Aleksej Navalny, aki a YouTube-ra támaszkodik, hogy átadja korrupcióellenes üzenetét azután, hogy más csatornák nyomást gyakoroltak és eltávolították a tartalmat..

Bírósági végzés ragaszkodott ahhoz, hogy az anyagot eltávolítsák, és az összes oroszországi üzletet és az Instagram eleget tegyenek. A YouTube azonban szilárdan megállt, és továbbra is üzemelteti ezt és Alexei videóit.

A terrorizmus elleni küzdelem vagy az újságírás cenzúrázása az Egyesült Királyságban?

Az ASI Data Science olyan szoftvert hozott létre, amely állítása szerint automatikusan felismeri a terrorista tartalmakat az interneten és blokkolja azokat a feltöltés után.

Noha a terrorista tartalom blokkolása méltó cél, a szoftver véletlenszerű és szándékos visszaélése is fennáll.

A terrorista tevékenységeket lefedők észrevehetik, hogy jelentéseiket az algoritmus felsorolja. Az is lehetséges, hogy kibővíthető bármilyen tartalommal, amelyet a kormány cenzúrálni kíván.

Az algoritmus természetesen szorosan őrzött titok, de mivel azt a meglévő videók elemzésével fejlesztették ki, fennáll annak a veszélye is, hogy a terrorista csoportok egyszerűen megváltoztatják az ilyen tartalom előállításának módját..

Az cenzúra helyzete az Egyesült Királyságban

Az internet cenzúrája az Egyesült Királyságban egyre növekszik, és a legtöbb internetező ezt még csak nem is veszi észre.

Annak ellenére, hogy a nyomozati hatalomról szóló törvény tavaly hatályba lépett, továbbra is fennáll az a tévhit, hogy az Egyesült Királyságnak viszonylag ingyenes internet-hozzáférése van.

Az Egyesült Királyságban a cenzúra sok álcázás alá tartozik, és általában az illegális tevékenységek - például a terrorizmus, a gyermekpornográfia és a kábítószer - megállításának megszüntetésére irányul - olyan területeken, amelyekben a legtöbb ember egyetért az online tilalommal..

Más tartalmat azonban a jogi keretekben használt széles körű meghatározások vagy a bíróságok külön kérésére cenzúrálnak. Az internetszolgáltatók a megfelelőnek tartott módon is szűrik és blokkolják a tartalmat, és ehhez nincs szükség bírósági végzésre.

Az Instagram eljut a cenzúrához Oroszországban

Az oroszországi korrupcióval kapcsolatos összes hozzászólást az Instagram blokkolja, válaszul Oroszország internetes cenzúrájára.

A lépés ellentétes más online szolgáltatások, köztük a YouTube által tett lépésekkel, akik most Oroszországon belül teljes tilalommal szembesülnek. Egy lépés, amelyet néhány internetszolgáltató már végrehajtott.

Kanada, szerzői jogi törvények és cenzúra

A Nemzetközi Szellemi Tulajdon Szövetség Kanadát felvette globális megfigyelési listájára, kijelentve, hogy érvénytelen törvényei az országot a szerzői jogok megsértésének és az online kalózkodásnak a forró pontjává teszik..

Kanada felhívását szorgalmazza a szerzői jogi modernizációs törvény bevezetésével. A törvény célja a szerzői jogok védelme számos intézkedéssel, ideértve a technológiai védelmet is.

A szellemi jogok védelméről, valamint a fogyasztói jogok és az online szabadságok védelméről folytatott vita azonban folytatódik.

A cenzúra elleni küzdelem az Egyesült Államokban.

A WSWS (a Szocialista Világszövetség), a Szocialista Egyenlőség Pártja és a Nemzetközi Ifjúsági és Társadalmi Egyenlőségért felelős hallgatók nyilvános találkozókat szerveznek az online cenzúra helyzetének tudatosítása érdekében az Egyesült Államokban..

Az ülések mögött a hálózatsemlegesség eltörlése, a kormányzati felügyelet fokozása, valamint a progresszív, szocialista és háborúellenes webhelyek további korlátozása áll..

A török ​​WhatsApp alternatíva cenzúrával kapcsolatos kérdéseket vet fel

A török ​​kormány ebben a hónapban elindította az állami támogatású online üzenetküldő szolgáltatást. Létrehozása számos kérdést vet fel az internetes szabadsággal kapcsolatban Törökországban.

Az elmúlt tizennyolc hónapban számos internetes áramszünet történt, több száz webhelyet blokkoltak, és megpróbáltak blokkolni a Tor hálózatot és a VPN-eket..

A török ​​kormány kijelentette, hogy az új üzenetküldő szolgáltatás biztonságosabb, mint a WhatsApp, és a felhasználói adatok nem állíthatók be. Ezt azonban széles körben megkérdőjelezik az új szolgáltatás kritikái.

Weibo újra megnyílik, de soha többé nem lehet ugyanaz

A Weibo újra nyitva áll az üzleti életben, miután a kínai hatóságok a mikroblog-hely nagy részét bezárták a múlt hónapban.

Webio válaszul megígérte, hogy teljesíti a „magasabb színvonalú követelményeket és a felelősségvállalást”, ideértve az együttműködést az állami tulajdonú médiumokkal. Eddig ez magában foglalta a „trend hashtag”, a „barátok általi keresések” és a „legkeresettebb témák” átalakítását..

A Weibo-hoz egy új, az „új korszak” elnevezésű szakasz is bekerült. Ennek egyetlen célja az, hogy a felhasználókat olyan vitákhoz és témákhoz irányítsa, amelyek dicsérik a kínai állam eredményeit, és híreket kínálnak az állami tulajdonban lévő médiumokból.

A cenzúra mértéke Oroszországban

Az oroszországi cenzúra valódi mértékét az Agora nemzetközi emberi jogi csoport e hónapban fedezte fel.

Az Agora több mint 115 000 rögzített cenzúra-esetet jelentett Oroszországon belül 2017 folyamán. Ez 110 000 blokkolt webhelyet foglal magában; naponta átlagosan 244 oldal blokkolva van.

A cenzúra tekintetében a bíróságok átlagosan nyolc naponként egy börtönbüntetést szabnak ki. Hat naponta egy személyt fizikai támadások vagy erőszak fenyegetnek az internetes tartalmakkal szemben.

A jelentést az új terrorizmusellenes jogszabályok hatálybalépése előtt tették közzé, így csak arra számíthatunk, hogy a kép rosszabb lesz az elkövetkező évben.

Makaó keresi a kiberbiztonsági törvényt

Makaó kormánya megtette az első lépéseket a hálózati kommunikáció biztosítását célzó jogszabály bevezetésére.

Ha megállapodnak, a jogszabályok kiberbiztonsági állandó bizottságot és központot hoznak létre, amely az online információáramlások felügyeletéért felelne. A központ koordinálná a kormányt, hogy megvédje 11 kulcsfontosságú ágazatot a lehetséges számítógépes támadásoktól.

Az országon belüli távközlési szolgáltatók és internetszolgáltatók kötelesek lennének olyan regisztrációs rendszerek bevezetésére, amelyek megkövetelik a felhasználó valódi nevét. A felhasználók minden tevékenység során online azonosíthatók lennének, és az internetszolgáltatóknak legalább egy évig meg kell őrizniük a tevékenységi naplókat.

A kritikusok attól tartanak, hogy a törvény jogi keretet biztosít a tömeges megfigyeléshez, és ennek kevés köze van a hálózat biztonságához.

Törökország cenzúra-törvénytervezettel dolgozik

A török ​​hatóságok kibővítik a televízió és a rádió megfigyelőinek hatásköreit az online tartalomszolgáltatók felügyeletére. A törvénytervezetet komolyan kritizálták, hogy ez digitális cenzúrává alakul.

Ha elfogadják, a törvény lehetővé tenné az őrség számára az online streaming, a közösségi média és még a szolgáltatók, például a Netflix filmeinek leállítását, ha az veszélyezteti az ország erkölcsi értékeit vagy a nemzetbiztonságot..

A törvény azt is lehetővé tenné, hogy az őrség indokolás nélkül elutasítsa a műsorszórási engedélyeket.

Ki áll a cenzúrafa tetején??

Megjelent a Freedom House 2017. évi „Freedom on the Net” jelentése, amely nem ad jó képet az internetes szabadság állapotáról.

A jelentés arra a következtetésre jut, hogy 2017 az internetes szabadságjogok hetedik egymást követő hanyatlása volt az egész világon.

A jelentés szerint Bahreint a leg cenzúráltabb országként Pakisztán és Szaúd-Arábia, a második és a harmadik helyet foglalja el. Meglepő módon Kína csak az első tízbe kerül.

A tíz legkevésbé cenzúrázott országban kevesebb meglepetés van. Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada és Ausztrália, valamint Észtország, Izland, Németország, Japán, Grúzia és Olaszország is bevonásra került.

A mikroblogok Kína cenzúrájának legújabb áldozatai

A mikroblog-üzemeltetőkre a kínai hatóságok fokozott nyomást gyakorolnak a tiltott anyagok eltávolítására a telephelyüktől.

A kínai Kibertér Felügyelet új iránymutatásokat bocsátott ki, amelyek előírják az üzemeltetőknek, hogy minden állomány másolatát hat hónapig megőrizzék. Az üzemeltetőknek be kell állítaniuk a felhasználói fiókok figyelésének és a „hamis” információk törlésének mechanizmusait is.

Irán tovább csúszik a cenzúra lejtőjén

Jó hírek! Az iráni hatóságok eltávolították a blokkokat a WhatsAppon. Cserébe a WhatsApp eltávolította a terrorizmushoz kapcsolódónak ítélt tartalmat, és felfüggesztette a csatornákat, amelyek a tüntetések során erőszakot ösztönöztek.

A rossz hír az, hogy az iráni vezetők nyilatkozata a jövőben egyre nagyobb blokkokra hajlik.

Ayatollah Ahmad Khatami úgy véli, hogy a szabad internet kockázatot jelent az Iszlám Állam számára. Egy sajtótájékoztatón „őrült kutyának” nevezte, hogy „ha egyedül hagyja, akkor újra megharap.”

Kína állítja be a VPN-ek dátumát

A kínai hatóságok március végén kezdik el blokkolni a tengerentúli VPN-szolgáltatókat.

A Kínával folytatott legális működéshez az üzemeltetőknek a kormány engedélyével kell rendelkezniük.

Tekintettel a „Kína első” politikájára, csak azt feltételezhetjük, hogy a kínai vállalatoknak sokkal könnyebb lesz engedélyeket szerezni, mint a külföldi szolgáltatóknak..

A kormányzat növekedése jóváhagyta az Internet leállításait

A világ más országaiban több embert megtagadnak az internet-hozzáférésről a tiltakozások elhallgattatása céljából.

Tavaly több országban több mint 80-szor csökkent a hozzáférés; 30% -os növekedés az előző évhez képest.

A kameruni kormány csak a világ hatalmainak egyike, amely ezt a megközelítést alkalmazza. Az ország angofon régiójában csökkent a hozzáférés a tavalyi első négy hónapra. Ezt követte a szociális média és az üzenetküldő alkalmazásokhoz, például a WhatsApphoz való hozzáférés négy hónapig tartó blokkolása.

Más megközelítést alkalmazó kormányok közé tartozik Szíria, Irán, Szudán, Egyiptom, Etiópia és Mianmar kormánya; India ugyanezt a megközelítést alkalmazza Kasmír cenzúrázására.

Kanada megteszi az első lépéseket a cenzúra lejtőjén

A FairPlay Canada, a szervezetek koalíciója megtette az első lépéseket Kanada eljuttatására az internetes cenzúra csúszós lejtőjén..

A koalíció kérte a CRTC-t a kalózkodás elleni küzdelemről egy web-blokkoló rendszer elindításával. A javaslat létrehozza az első hivatalos internetes cenzúrabizottságot a kanadai szövetségi kormányon belül.

A korábban már kétszer előterjesztett javaslatot a jogi aktivisták erősen bírálják, mivel az potenciálisan negatív hatással lehet az emberek szabadságára.

januárÉlő frissítések: Online cenzúrahírek

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

A cenzúra-felhívások mögött megjelenő közösségi médiaplatformok

Az Európai Bizottság felszólította az internet illegális gyűlöletbeszéd megtisztítására, és számos szociális média platform válaszolt rá.

A Facebook, a Microsoft, a YouTube és a Twitter azok közé tartoznak, amelyek elkötelezték magukat az ilyen beszédek cenzúrázásával az Európai Bizottság magatartási kódexén keresztül. A Bizottság létrehozta a kódexet az idegengyűlölet és a rasszizmus elleni küzdelemre irányuló hatályos jogszabályok kiegészítéseként - mindkettő dicséretes. De a véleménynyilvánítás szabadságát támadja annak elérésének módján?

Az egyik probléma a kódex és annak végrehajtása szempontjából az átláthatóság hiánya.

A felhasználók nem kapnak elegendő visszajelzést arról, hogy miért távolították el hozzászólásaikat. Ugyanolyan valószínű, hogy a rasszizmust és az idegengyűlöletet elítélő álláshelyeket is eltávolítják, egyszerűen az általuk használt kifejezések miatt, vagy mert azért jelentik őket, akik nem akarják, hogy az ideáik megtámadják.

Cenzúra a kínai első kampány részeként

Az elmúlt évben rendszeresen számoltunk be Kínában megnövekedett cenzúráról, ideértve a VPN-ek elleni küzdelmet. Úgy tűnik, hogy inkább a pénz, mint a szocialista eszmék táplálják a legutóbbi cenzúra-kísérleteket.

Kínában nem minden VPN illegális. Azokat, amelyek általában inkább külföldi alapúak, mint Kínán belül birtokolják és üzemeltetik.

Ennek jó és rossz következményei vannak. Jó része, hogy ez a csődbe jutó kínai vállalatoknak - és az ezekre támaszkodó szolgáltatásoknak - nagyon szükséges pénzügyi lendületet ad. A rossz rész az, hogy a hatóságok szorosan ellenőrizhetik, hogy mihez férnek hozzá, még egy VPN-sel is.

Mindkét eredmény azonban segíti a hatóságokat a régóta fennálló Kína első politikájának védelmében, és csökkenti a multinacionális vállalatok befolyását az országon belül.

Weibo újra bajban van

A kínai internetes szabályozók a Weibo számos legnépszerűbb részét bezárták, miután azzal vádolták, hogy nem cenzúrálták a nem megfelelő tartalmat..

Weibo állítólag pornográf és vulgáris tartalmakat engedett, amelyek nem felelnek meg a megfelelő társadalmi értékeknek. Arra is vádolták, hogy nem cenzúrázta az etnikai kisebbségeket megkülönböztető tartalmat.

Az érintett szakaszok között szerepelnek a forró témák, a legtöbb keresés és a hírességek keresése; különösen a hírességek kapcsolatait illetően.

A lépés a szabályozók nagyobb kampányának részeként jött létre, hogy tisztítsák meg az internetet, és távolítsanak el minden olyan dolgot, amelyet károsnak vagy a Kína szocialista eszményeinek nem felel meg..

A Facebook blokkolja az antiszenzországi információkat

Ebben a hónapban a Facebook - még egyszer - ellentmondásban állt a vállalat azon állításaival, hogy támogatják a szabad véleménynyilvánítást.

A közösségi média platform blokkolt egy videót, amely népszerűsítette az „Internet cenzúrával szembeni ellenállás szervezése” című online találkozót, amelyen Davide North, a Szocialista Világszövetség webhelyéről, valamint Chris Hedges, a Pulitzer-díjjal nyert újságíró szerepelt. A videóban Julian Assange nyilatkozata szerepelt, amely figyelmeztette az új vállalati és kormányzati erőfeszítéseket az információszabadság korlátozására.

A nézők hibaüzeneteket kaptak, amikor megpróbálták megosztani a bejegyzést, ami műszaki hibát jelez. A további vizsgálat egy értesítést tett közzé, amelyben kijelentette, hogy a tartalmat letiltották, hogy a Facebook biztonságban maradjon..

A blokk azonban rövid életű volt, mivel néhány nappal később a videó újra megosztható volt.

Ezzel egyidejűleg a Facebook megakadályozta a szocialista világ webhelyét is abban, hogy reklámterületet vásároljon a Facebook cenzúrájának oszlopának népszerűsítése érdekében. A blokkolás oka az volt, hogy a hirdetés Mark Zuckerberg Facebook vezérigazgatójának képét használta.

Délkelet-Ázsia arccal gyorsan növekszik a cenzúra

Egyre több webhelyet blokkoltak Délkelet-Ázsiában, a cenzúra erőfeszítéseinek erőteljes növekedése miatt a régióban.

A Freedom on the Net jelentés, amelyet a Freedom House 2017 végén jelent meg, csökkentette a felmérésben szereplő nyolc délkelet-ázsiai nemzet hétének pontszámait. Az egyik legsúlyosabb bűncselekmény Mianmar volt a hamis hírek számának növekedésével és az újságírók letartóztatásának növekedésével.

Csak Malajziában javult a pontszáma, de ezt a megnövekedett cenzúra és szigorúbb szankciók összefüggésében kell elhelyezni az országon belüli cenzúraszabályokat megszegők számára..

A multinacionális vállalatok szerepe az iráni cenzúrában

Az iráni állampolgárok egyre ügyesebben találnak módot az online cenzúra körül. Az olyan nagyvállalatok, mint az Amazon, a Microsoft és a Google nagy szerepet játszanak e mozgalom támogatásában vagy ellenzésében.

Sok iráni „domain fronting” néven ismert technikát használ a forgalom elfedésére. Ez megköveteli a felhasználóktól, hogy visszatérjenek olyan szolgáltatásokhoz, mint az Amazon AWS vagy a GitHub, így a hatóságoknak nehezebb blokkolni bizonyos alkalmazásokat.

Lehetséges, hogy a felhasználók ugyanezt tegyék a Google-lal, azonban a Google App Engine (GAE) blokkolja az országból érkező összes forgalmat. Ezt nem az iráni kormány, hanem maguk a társaságok teszik.

A Google válasza az, hogy eleget tesz a szankcióknak.

Brazília csatlakozik a hamis hírek elleni küzdelemhez

Egy Tweet-ben a brazil szövetségi rendõrség felvázolta azon szándékát, hogy szabályozza az interneten látható eseményeket.

Az új hatalom azt jelenti, hogy a rendõrség cenzúrázhatja a politikai tartalmat, ha hamisnak ítéli meg, és megbünteti azokat, akik ilyen információkat terjesztnek.

Az országon belüli források azt állítják, hogy a lépés sok problémája az, hogy nincs létező törvény, amely lehetővé tenné a rendőrség számára, hogy ilyen hatalommal bírjon..

Bár a támogatók azt sugallják, hogy új törvényt fognak kidolgozni, úgy tűnik, hogy a cselekvések függetlenül folytatódnak. Ezt egy rendőri tisztviselő tisztázta, aki kijelentette, hogy a „Nemzetbiztonsági törvény” könnyen alkalmazható, ha nem készül új törvény..

Frissítés a kínai cenzúraszámokról

Kínában a cenzúra valódi mértéke egyértelműbbé válik, amikor az egész 2017-re kiterjedő információkat gyűjtünk.

Mindössze 128 000 webhelyet bezártak obszcén anyag vagy más károsnak tartott információ miatt.

Az év folyamán 30,9 millió, az állam által illegálisnak ítélt kiadványt zártak el.

1900 személyt büntették büntetéssel a cenzúrával kapcsolatban.

Weibo, Tencent és Baidu mind bírságot kaptak, mind pedig büntetéseket kaptak a tartalom megfelelő cenzúrázásának elmulasztása miatt. Ennek nagy része az emberi jogi aktivisták, Liu Xiaobo halálával kapcsolatos.

A tengerentúli újságírók sem kerültek el a szigorú cenzúrától. A tengerentúli folyóiratokat kénytelenek voltak eltávolítani minden olyan iratot, amely olyan témákra hivatkozott, mint a Tiananmen tér, Tajvan vagy Tibet..

És természetesen Kína folytatta a VPN-ek eladása és használata elleni küzdelmet. Minden állami tulajdonú internetszolgáltatónak 2018 februárjáig meg kell blokkolnia a VPN-hez való hozzáférést. Ennek ellenére a GlobalWebindex jelentése szerint a fellépés zavarja a hallgatókat, tudósokat és vállalkozókat..

Az iráni válaszok a legújabb internetes blokkokra

A tavalyi év végén arról számoltunk be, hogy az iráni hatóságok blokkolták a mobil webes hozzáférést és cenzúrálták az egyes üzenetküldő alkalmazásokat, hogy megszakítsák az országban zajló tüntetésekkel kapcsolatos kommunikációt..

Kiderült azonban, hogy a blokkok inkább az átlagos polgárok életét zavarják, mint a tiltakozásokat. És a blokkok inkább befolyásolták az egyének életét, mint maguk a tüntetők.

A zavar ellenére az iráni állampolgárok továbbra is megtalálják a lehetőségeket a blokkok körül. Egyre többen számolnak be arról, hogy ez egyre nehezebbé válik, különösen az Egyesült Államok szankcióival és a technológiai társaságokkal, akik úgy döntenek, hogy betartják azokat.

Az iráni hatóságok elnézést kértek az országon belüli növekvő számú kisvállalkozás miatt, amelyek erősen támaszkodnak a blokkolt mobilalkalmazásokra, és kijelentették, hogy a blokkok megszűnnek, amikor a „béke visszatér”..

Nem meggyőződve arról, hogy ezek a vállalkozások továbbra is veszítik az ügyfeleket és a jövedelmet, és új lehetőségeket keresnek a blokkok megkerülésére.

Psiphon, az alkalmazás a cenzúra legyőzéséhez

Az egyik azon sok módszer közül, amelyet az irániok találtak a megnövekedett cenzúra és az internetblokkok elkerülésére, a Psiphon alkalmazás.

A Psiphon egy olyan tűzfalat megkerülő alkalmazás, amely alig több mint egy évtized óta működik. Nem csak hatásos, de könnyen kezelhető.

A Psiphon szerverein átmenő adatmennyiség ötszörösére nőtt. Az alkalmazás abban különbözik a hagyományos VPN-től, hogy nem takarja el a felhasználók forgalmát, inkább teljesen elrejti a felhasználót, vagyis anélkül használhatják az internetet, hogy bárki tudná, hogy ott van..

Iráni tüntetők a sötét webben

A sötét internetet használó iráni felhasználók száma megduplázódott, mivel az országban decemberben megindultak a tüntetések.

A kormány által blokkolt szociális média és üzenetküldő platformokkal a tüntetők a névtelen Tor böngészőt használják a sötét web eléréséhez, hogy tiltakozásokat szervezzenek, és megosszák a külvilág információit..

A társaság saját statisztikai adatai szerint jelenleg becslések szerint 10 000 iráni Tor-felhasználó van.

ACLU lobbik a világosabb internetszűrési házirendek érdekében

Az ACLU által végzett lobbizásnak köszönhetően hamarosan sokkal egyértelműbb politikákat kell kidolgozni az internetes szűrésre az amerikai iskolákban.

Az állami jogalkotó által a tavalyi év végén elfogadott törvény előírja, hogy minden iskolai körzet elfogadja és hajtsa végre egyértelműen írott és nyilvánosan elérhető internetes szűrési politikákat..

Az irányelveknek világosan meg kell határozniuk a blokkolt webhelykategóriákat. Azt is meg kell magyaráznia, miért, és biztosítani kell a tanárok számára a webhelyek igénylésére szolgáló eljárások feloldását.

Ez egy kicsi, de döntő lépés a gondolat és a véleménynyilvánítás szabadságának előmozdításában az Egyesült Államok tantermeiben.

Trump mérlegelni fogja az iráni cenzúrát

Donald Trump sajátos különleges támogatást nyújtott az iráni tüntetőknek, kijelentve, hogy nagyon szorosan figyeli az emberi jogok megsértését..

Trump észrevételei az iráni kormánynak adott válaszként szolgáltak az üzenetküldő alkalmazások és a közösségi média webhelyeinek blokkolására.

A Newsweek azonban gyorsan eljutott az elnök szavai iróniájához, amikor olyan gyorsan blokkolja mások Twitterét, amikor nem tetszik neki, amit olvasta..

A Fehér Ház mérlegesebb és megfontolt támogatási nyilatkozatot tett az iráni tüntetők számára is.

Az Internet leállása folytatódik Iránban

Az országban folyamatosan zajló tüntetésekkel fokozódik az internet blokkolása.

Az olyan szolgáltatások, mint az Instagram és a Telegram, december vége óta nem érhetők el. Miközben eredetileg csak a mobil kapcsolatokra vonatkoztak, az otthoni kapcsolatokat most is érintik az idegen webtartalomhoz való hozzáférés blokkolása.

Az irániok VPN-eket használnak és új alkalmazásokat építenek a növekvő cenzúra megkerülésére. A VPN erre a célra történő használatát az Egyesült Államok bátorítja. Az Egyesült Államok kormánya felszólította Iránt, hogy állítsa le a közösségi médián keresztüli akadályait és a kommunikáció más „legitim útjait”.

Egy másik taktika, amelyet az iráni állampolgárok használnak, a hálózati jelszavak eltávolítása, hogy segítsen másoknak, akiket a mobil blokkok érintenek, hogy hozzáférjenek az internethez..

Kérdések a német új gyűlöletbeszéd-törvényekről

A németországi új gyűlöletbeszéd-törvények ebben a hónapban teljes mértékben hatályba léptek, és ahogy előre láttuk, ezek problémákat okoznak.

A Twitter azon kísérlete, hogy összhangban álljon az új törvényekkel, látta, hogy eltávolítják azt a tartalmat, amelynek célja a gyűlöletbeszéd gúnyolódása és felvilágosítása azoknak, akik azt használják.

Az új jogszabályokkal ellentétesnek tartott tartalmat egy meghatározott időn belül, általában 24 órán belül el kell távolítani, ez azt jelenti, hogy kevés figyelmet fordítanak a kontextusra, csak azokra a szavakra, amelyeket egy Tweet tartalmaz.

Amint egyre több ország követi Németország vezetését, egyre növekszik az aggodalom, hogy a közösségi média platformjai tovább korlátozzák a szólásszabadságot, ahelyett, hogy kockáztatnák a hatalmas pénzbírságokat, amelyekkel szembesülnek, ha a rossz tartalmat nem veszik figyelembe..

Kemény év előre a szólásszabadságra

Korábban beszámoltunk arról, hogy a nagyvállalatok gyakran hajlamosak a kormányok nyomására a tartalom cenzúrázására és a szólásszabadság korlátozására.

A Bloomberg jelentése azt jelzi, hogy csak a kezdeteket láthattuk.

A nemrégiben megjelent blogon a Bloomberg öt cenzúra-fejlesztést sorol fel, amelyek kevesebb mint egy hét alatt zajlottak le. Ide tartoznak a németországi, francia, az amerikai és iráni mozgalmak. És ez kiegészül a hálózatsemlegességi törvények eltörlésével.

2018 nagyon elfoglalt lehet.

2017

december

Élő frissítések: Online cenzúrahírek Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Irán cenzúrázza a tiltakozásokat az Internet Block segítségével

Az iráni kormány a növekvő tüntetésekre úgy reagált, hogy korlátozza a mobil internet-hozzáférést, korlátozza az utazást és blokkolja a legtöbb médiát.

A lépés aggodalomra adott okot, hogy a Telegram, az Iránon belül jelenleg engedélyezett szociális médiaszolgáltatás leállítható. Az aggodalmak akkor merültek fel, amikor a kommunikációs miniszter vádolta Amadnews fegyveres felkelés ösztönzésében.

Az országon belüli kormányzati források a tüntetések külső befolyásait vádolják, és az internet blokkjait használják ezen befolyás csökkentésére.

A legnépszerűbb hír alkalmazások, amelyek felfüggesztésre kerültek az ingatag tartalom miatt

A Toutiao-t és a Phoenix News-t arra utasították, hogy Kínában az internetes őrség ideiglenesen függessze fel platformjaik egy részét.

A lépés akkor történt, amikor mindketten azzal vádolták, hogy cenzúrázási intézkedéseket nem hajtottak végre és vulgáris tartalmat sugároztak.

A kínai webhelyek leállításának teljes skálája

2015 óta 13 000 weboldalt bezártak vagy engedélyeket vontak vissza Kínában.

Ezenkívül közel 10 millió internetes fiókot zártak le a különböző platformokon a szolgáltatási protokollok megsértése miatt.

A Freedom House 2015-ös jelentése szerint Kína Szíriát és Iránt alatti online felhasználásra vonatkozó korlátozó politikája alapján rangsorolja.

Vietnam feltöri a szólásszabadságot

Vietnam több mint 10 000 internetes cenzort vezetett be annak kezelésére, hogy a hatóságok mit tartanak téves nézeteknek és az államellenes propagandanak.

Vietnamnak már jó hírneve áll a szólásszabadság korlátozásában, és az elmúlt években számos bloggert börtönbe helyeztek azért, mert kritizálták az államot.

2013-ban elfogadták az aktuális ügyek nyilvános megbeszélését tiltó törvényt. A blogokat és a közösségi médiát csak a személyes információk megosztására használták..

Ennek eredményeként nőtt a hatóságokat kritizáló tartalom közzétételéért bebörtönzött bloggerek száma.

Örményország elutasítja az internetes cenzúrát

Az örmény elnök egy közelmúltbeli beszédében elutasította az interneten belüli cenzúra szükségességét az országon belül.

Elismerve, hogy az ország terrorizmussal és az internet bűncselekményekkel szembesül, kijelentette, hogy a cenzúra és a szabadságjogok korlátozása nem a megfelelő út.

Aztán kijelentette, hogy az örmény társadalom elég érett ahhoz, hogy az önszabályozás révén megoldja a mikro kérdéseket, és hogy az ország jelenlegi törvényei alkalmasak voltak a nagyobb léptékű kérdések kezelésére..

Folytatódik a kínai háború a VPN-ekkel szemben

Ez év folyamán Kína tett lépéseket a VPN-ek illegálissá tételére, amelyeket a kormány nem hagyott jóvá.

Ebben a hónapban Kína megerősítette VPN-ellenes fellépését azáltal, hogy kiszabott pénzbírságot és börtönbüntetést hajtott végre egy VPN-t értékesítő személy számára. Wu Xiangyang-ot bűnösnek találták abban, hogy nem rendelkezik megfelelő engedéllyel VPN-üzletéhez.

A kereset öt évnél hosszabb börtönbüntetést, valamint 76 000 dollárnak megfelelő bírságot szabott ki neki, és ezt az összeget az üzleti eredményével megegyezőnek ítélték 2013 óta, amikor először kezdett el eladni a VPN-t..

Ez egyértelmű jele annak, hogy Kína nagyon komolyan veszi a VPN-tilalmat.

Indonézia az összes pornográfia blokkolására szolgáló bejárási technológia bevezetésére

Január óta Indonéziában nem lesz elérhető pornográfia. Ez az országon belül bevezetendő új feltérképezési technológia célja.

A technológia automatikusan elemzi a tartalmat, és eltávolítja a nem megfelelőnek ítélt paramétereket. A kormány kifejezetten kijelentette, hogy célja a tartalom blokkolása, és nem a tevékenység felmérése.

Sajnos más intézmények nem látják ugyanúgy. Mivel a feltérképezés technológiájának paraméterei megváltoztathatók, más tartalom, például kábítószerek vagy regisztrálatlan ételek és gyógyszerek blokkolására használják.

Etióp közösségi médiaszámlák blokkolva

A karácsony előtti héten Etiópiában zajló kormányellenes tüntetéseket követően az etiópiak nem tudtak hozzáférni szociális média-fiókjaikhoz. Ezt a kormányzati taktikát már korábban felhasználták annak megakadályozására, hogy a kormányellenes mozgalmakról és az egyetértésről tájékozódjanak.

Etiópia azon 30 közigazgatás egyike, amelyek az UNESCO jelentése szerint ezt a megközelítést alkalmazzák a politikai ellenőrzés terén.

A Steam Community le van tiltva Kínában

A kínai Steam-felhasználók nem férhetnek hozzá a Steam-közösség egyetlen részéhez sem a vállalat webhelyén. A PC-játékszerek népszerű digitális piaca továbbra is lehetővé teszi a felhasználók számára játékok vásárlását és lejátszását, de a felhasználók nem férhetnek hozzá profiloldalakhoz, fórumokhoz és leltárakhoz..

Kína üdvözli a Google-ot és a Facebook-ot?

A hónapban megjelent a hír, hogy a Google és a Facebook képes lesz működni Kínában, mindaddig, amíg betartják bizonyos feltételeket.

A genfi ​​konferencián a kínai szabályozók kijelentették, hogy mindkét társaság üdvözölve működik az országban, mindaddig, amíg elfogadják az ország szigorú internetes törvényeit és cenzúrázási feltételeit..

Nehéz elképzelni, hogy néz ki, miként néz ki mindkét online platform ilyen körülmények között, és ha ezek a vállalatok megfontolják még a kínai szigorú törvények betartását is.

Az amerikai iskolák szűrik az internetet

Az Internet már régóta a „go” hely a hallgatók számára, akik gyors válaszokat és tanulási segítséget keresnek. Az Egyesült Államokban, Rhode Island-ben azonban a válaszok közül sok már nem érhető el az iskolájában a tanulók számára.

Az RI iskolai körzet internetes szűrőprogramokat vezetett be, hogy blokkolja a webhelyek meghatározott kategóriáit és az egyes szavakat megemlítő webhelyeket. A szűrt kifejezések között szerepelnek; hírek, szótár, hobbi és politikai kérdések.

A szűrés súlyosabb, mint amit a szövetségi törvény előír. Még aggasztóbb, hogy egy nemrégiben készült jelentés megállapította, hogy sok iskola nem nyújt nyilvános információt arról, hogy mely webhelyek vannak blokkolva, és nincs hivatalos eljárás a webhelyek feloldásának kérésére..

A nettó semlegességért folytatott küzdelem messze még nincs vége

Az FCC december 14-én hatályon kívül helyezte a hálózatsemlegességet. A veszteség ellenére a hálózatsemlegesség fenntartása érdekében folytatott küzdelem folytatódik, és új vezető hangot ad.

Eric T. Schneiderman, a New York-i állam főügyésze, és más ügyvédekkel együtt ígéretet tett a hálózatsemlegességi szabályok visszavonásának megakadályozására. Azt állította, hogy az amerikai társadalomnak sokat kell vesztenie anélkül, hogy a hálózatsemlegesség által biztosított szabad és nyílt internet nélkül lennének.

A vezérigazgatók azt tervezik, hogy beperelik az FCC-t, mivel úgy vélik, hogy az ítélet ellentétes az igazgatási eljárásról szóló törvénynel. Azt állítják, hogy az FCC nem vette figyelembe az egyes amerikaiak észrevételeit, és hogy azokat a megjegyzéseket, amelyeket figyelembe vették, hamis.

Ez a történet valószínűleg bekerül az új évbe.

Lehet, hogy a Blockchain a válasz a szabadságra az interneten?

Nem olyan régen volt csak néhány olyan személy, aki hajlandó volt komolyan venni a kriptovalutákat. Hogyan változtak az idők? Most már több tucat ilyen valuta létezik, és saját határidős piacuk is van. Az ICO (Initial Coin Offering) egy olyan adománygyűjtő eszköz, amely a jövőbeni kriptokoinok kereskedelmét azonnali likviditású kriptovaluták számára.

Jelenleg számos vita folyik a kereskedelem ezen új formájának biztonságáról és szabályozásáról, és hogy mit jelenthet ez a valuta szempontjából, ahogyan azt jelenleg értjük. De nem engem érdekli itt, inkább azt érdekli, hogy ezek a kriptovaluták hogyan kapcsolódnak az internetes szabadsághoz.

A válasz: Substratum, egy decentralizált blokklánc. A Substratum egy nyílt forráskódú hálózat, amely úgy működik, hogy lehetővé teszi az egyének számára, hogy tartalék számítási erőforrásokat másoknak szétoszthassanak. A vállalat véleménye szerint ez a megközelítés ösztönzi a szabad és tisztességes internetet.

A helyet kiosztókat kriptovalutában fizetik - SUB tokenek, amelyek értéke az elmúlt néhány hónapban növekedett.

Erre lesz szükség, amelyet figyelni kell a következő évben.

Szomorú nap a nettó semlegességhez

Így történt, annak ellenére, hogy felszólítottak a szavazás átgondolására, az FCC a hálózatsemlegességi szabályok hatályon kívül helyezéséről szavazott. Néhány nagy pályázó számára nyitva áll az út az internetes irányításhoz, és nagyobb ellenőrzés megszerzése felett, amit és mikor tekintünk meg.

A nettó semlegességre vonatkozó törvények szerint a vállalatok nem fojthatták ki a versenytársak adatáramlásait, így a felhasználóknak a lehető legnagyobb választást tehetik meg, hol szeretnének keresni, a programot, amelyhez hozzáférni akartak, és a megosztani kívánt webhelyeket. De most már ez eltűnt, és az Ön adataiért versengő vállalkozások jogszerűen használhatják méretüket és hálózatukat az adatfolyamok megsértésére elszámoltathatóság vagy nyilvános felügyelet nélkül..

A legnagyobb cenzorok csata

Oroszország és Kína a világ két legnagyobb cenzúrája, és nem elégedettek a saját polgáraik cenzúrázásával, ők mindketten szeretnék saját cenzúra-stílusaikat és technológiájukat exportálni.

Jelenleg úgy gondolják, hogy Kína modellje az első helyen áll ebben a versenyben; a rendszer több információt szűr, és jobb technológiát és szolgáltatásokat használ a rendszer karbantartásához. Nem nehéz megérteni, miért jutottak a szakértők erre a következtetésre, tekintettel arra, hogy Kína rendszerében a cenzúrák olyan seregeit használják, amelyek a magas cenzúra szintjének valós időben történő fenntartására törekszenek. Ehhez kapcsolódik az a tény, hogy a kormány több mint örömmel tiltja az olyan platformokat, amelyek nem felelnek meg a szabályoknak.

Oroszország jelenleg az önelnyomás kultúrájára támaszkodik, amelyet a hírszerző ügynökök erőfeszítései erősítenek. Az orosz kormány emellett online bloggerek seregeit foglalkoztat, akiknek egyetlen feladata a Kreml melletti hozzászólások írása és feltöltése.

Függetlenül attól a megközelítéstől, amelyet a cenzúra ezen szintjét megkísérelni látszó legjobbaknak tekintik, továbbra is valódi fenyegetést jelent a nyitott és elérhető internetre, amelyet a legtöbbünk jelenleg élvez..

Információszabadság kérdése az indiai egyetemi egyetemen

Shehla Rashid hallgatói aktivistát felszólították, hogy jelenjen meg egy protoralizmus előtt, a Twitterben az egyetemi internetes cenzúráról szóló állításaival kapcsolatban.

Rashid tweetelt, hogy egyes webhelyeket blokkoltak az egyetemen, és hogy egyes kulcsszókereséseket cenzúráztak. Nem kérdőjelezi meg a Tweet hitelességét, inkább az Egyetem azon jogát, hogy joghatóságot gyakoroljon rá és Tweetei felett.

Az egyetem többi hallgatóvezetõje kijelentette, hogy a fellépés példátlan volt. Ez egy aggasztó lépés, amelynek következményei lehetnek az indiai egyetemek hallgatói jogainak és szabadságának.

A szudáni újságírók új szabadságot találnak online

A szudáni újságírók megkerülik az országban egyre szigorúbb médiacenzúrát azzal, hogy online publikálják munkájukat.

A média cenzúrája 2011 óta növekszik az országon belül, amikor a Nemzeti Hírszerző és Biztonsági Szolgálat elkobozta az összes újságot. Minden olyan nyomtatott sajtóanyag, amelyet a jelenlegi rendszert kritizáló cikkeket tartalmaznak, elkobozás alá kerül.

Mindeddig azonban a cenzúra nem terjedt ki az online világra, és az újságírók gyorsan kihasználták ezt..

A nettó semlegesség vita - kezdje el a sár hevedere

Nem titok, hogy az FCC azt tervezi, hogy visszavonja a nettó semlegesség szabályait, amelyek biztosítják, hogy az internet továbbra is nyitva áll, és tisztességes hozzáféréssel rendelkezzünk hozzá. Úgy tűnik azonban, hogy a dolgok személyesek, az FCC elnöke, Ajit Pai és az Apple technológiai óriás között zajló, nagyon nyilvános zavart vitával..

A The Washington Times számára írt cikkben Pai javasolta, hogy az Apple kódolt üzenetek útján tárgyalja a tartalom cenzúrázását Kínával. A probléma az, hogy az Apple nyitva hagyta ezeket az állításokat azzal a múltjával, hogy elfogadta a kínai kormány kéréseit, hogy az App Store-ból eltávolítson meghatározott tartalmat, alkalmazásokat és akár VPN-ket is..

Pai úgy véli, hogy a nettó semlegesség megszüntetése az internet mikrogazdálkodásának megszűnését vonja maga után, és visszaállítja a semlegességi szabályok előtt létező „könnyű érintés” szabályozási keretet. És nemcsak az Apple, amellyel Pai foglalkozik, megerősítette azt az elméletét is, amely szerint más szélső szolgáltatók, például az Amazon és a Google is hibáznak - kijelentve, hogy a jelenlegi szabályok valóban segítenek nekik az internet dominanciájának megerősítésében..

Míg Pai a nyitott és átláthatóbb internet létrehozásáról beszél ezen szabályok megszüntetésével, mások a tartalomhoz való hozzáférés korlátozásának lehetőségeit vizsgálják. Az egész vitát az egyének, köztük Pai is bonyolultabbá teszik, csak a „rossz gyakorlatok” példáinak felhasználásával, amelyek leginkább megfelelnek napirendjüknek.

Munkájában csak arról beszél, hogy ezek és más platformok mikor tagadták meg a keresztény és konzervatív kommentátorok tartalmának futtatását. Cikk, az újonnan létrehozott Internet Freedom Watch munkájával együtt óriási aggodalmat váltott ki.

Az Internet Freedom Watch célja a keresztény és konzervatív beszéd internetes cenzúrájának dokumentálása. A mozgalom támogatói úgy vélik, hogy megkülönböztetésben részesülnek, és hogy olyan kifejezéseket, mint a „gyűlöletbeszéd”, félénken használják őket.

Ez egy érdekes esemény, amely a nettó semlegességről szóló vitát táplálja; a szavazásra december 14-én kerül sor.

Megkezdődik a vita a FOSTA és a SESTA valós veszélyeiről

Az elmúlt néhány hónapban arra törekedtünk, hogy az Egyesült Államok Szenátusa révén naprakészen tartsuk e két törvényjavaslat pillanatát. Ez a hónap néhány pozitív hírrel kezdődik; tényleges vita arról, hogy ezek a törvényjavaslatok milyen károkat okozhatnak az online szexkereskedelem kivizsgálása során.

Az albizottság meghallgatta Russ Winkler, a Tennessee Nyomozó Iroda különleges képviselőjét, aki egyértelműen meghatározta, hogy a bűnüldözés miként használja az internetet a szexuális kereskedelemért felelős személyek elfogásához..

Világos volt, hogy minden olyan törvényjavaslat, amely arra kényszerítette a webhelyeket, hogy korlátozzák az általuk engedélyezett tartalmat, súlyosan befolyásolja a nyomozók azon képességét, hogy ilyen személyeket és csoportokat találjanak, indítsanak ügyeket és indítsanak büntetőeljárásokat..

Winkler aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy az ilyen bűncselekmények áldozatait teljes egészében kiszoríthatják az internetről, és elveszíthetik egy nagyon fontos mentőkötél. Minden nyomozónak maguknak a webtárhely-cégeknek a büntetőeljárása maradna, akik gyakran nem hajlandóak és nem szándékos közvetítők..

Winkler nem egyedül arra törekszik, hogy a kongresszust megnézze a nagyobb képet. Az ilyen emberkereskedelemmel foglalkozó szakértők rámutattak arra is, hogy ezeknek a platformoknak a láthatósága alapvető fontosságú az áldozatok biztonsága és az elkövetőkkel szembeni ügyek felépítése szempontjából..

Irán folytatja az internetet néhány polgár számára

Az év elején olyan híreket jelentettünk be, hogy Irán legalább az állampolgárok egy részének szándékában áll nyitni az internethez. Most bejelentették, hogy az iráni kormány arra törekszik, hogy testreszabja internetes szűrőit az egyéni felhasználó életkora és foglalkozása, valamint számos más tényező alapján..

A tervhez feltételes egyetértést adott a főügyészi hivatal, ám a bejelentéskor nem adtak további részleteket. Most várjuk meg, hogy megkapjuk-e a végső jóváhagyást a tervhez, és pontosan milyen tényezőket használunk a szűrők létrehozására.

Az Apple vezérigazgatója potenciálisan ellentmondásos vitaindító beszédet készít

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója kiemelt beszédet tartott a kínai internetes világkonferencián. A beszéd a magánélet, a biztonság és az emberiség értékére összpontosított - nagyon eltérő hangot adott a konferencia többi részéhez képest, amely fokozottabb információgyűjtést szorgalmazott az online bűncselekmények és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében..

A beszéd sokak számára meglepetés lehet, tekintettel arra, hogy az Apple látszólag vállalja, hogy a kínai kormány kérése szerint eltávolítja a tartalmat. Cook azonban kijelentette, hogy a konferencia témája a nyitottság és a közös előnyök fejlesztése a digitális gazdaságban, és ez egy olyan elképzelés, amelyet a vállalat megosztott.

Az Apple nem az egyetlen nagy technológiai vállalat, amely részt vett a konferencián. A Google Sundar Pichai vezérigazgatója, diplomatákkal, szakértőkkel és más üzleti vezetőkkel együtt volt jelen. A konferencia során az összes résztvevő korlátlan hozzáféréssel rendelkezik az internethez, ami Kínában általában ritka, ha nem is lehetetlen. Pichai korábban megemlítette, hogy újra kíván belépni Kína piacára, miután a cenzúrával kapcsolatos aggodalmak miatt a Google 2010-ben visszavonult az országból.

november

Élő frissítések: Online cenzúrahírekÉlő frissítések: Online cenzúrahírek

Oroszország tiltja az online névtelenséget

Oroszország ismét Kína példáját követte; A mobil hírválasztók névtelen használata a következő év elejétől betiltásra kerül.

A felhasználókat a telefonszámuk alapján kell azonosítani, és kötelező érvényű megállapodást kell elfogadniuk, mielőtt hozzáférhetnek az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokhoz Oroszországon belül.

Ezenkívül egyes VPN-ket az új törvények betilthatnak, mivel a kormány a tiltott weboldalak elérésére törekszik. Ez valószínűleg fejlődő történet lesz az elkövetkező hónapokban.

Az éghajlat-kísérleti cenzúra a kalózkodás elleni küzdelemben

A Sky felhívta a szélessávú szolgáltatókat, hogy akadályozzák a hozzáférést számos Új-Zélandon található weboldalhoz. A vállalat úgy véli, hogy Új-Zéland lemarad más országoktól annak érdekében, hogy megkísérelje jogi védettséget biztosítani a törvényes vállalkozások és a tartalom készítői számára.

Sky kijelenti, hogy nem próbálja magát cenzúrázni, hanem jogi eljárásokat és bíróságokat alkalmaz a szerzői jogok fenntartása érdekében. A lépést azonban széles körben kritizálták, mivel megsértette a hálózatsemlegességet, és durva cenzúra formája volt.

A mozgalom ellenzői szintén úgy vélik, hogy az ilyen cenzúra nem tenné semmit a kalózkodás megállítását; inkább tovább küldné a föld alá, megnehezítve ezzel a megállást.

Az Egyesült Államok Kongresszusa nyomon követi az internetet

Nemrég számoltunk be egy, a SETA nevű, kongresszuson átmenő törvényjavaslatról, SETA, S. 1693; e törvényjavaslat célja a szexuális kereskedelem elleni küzdelem. A törvényjavaslattal ellentétesek azonban úgy vélik, hogy a törvény nem fog semmi hasonlót tenni, és még nagyobb károkat okozhat.

De nem elégedettek az egyik ilyen törvényjavaslattal, a második pedig most lép a Kongresszuson keresztül. A FOSTA, H. R. 1865 (Az államok és az áldozatok számára az online szexkereskedelem elleni küzdelemről szóló törvény) ugyanolyan problematikus, mint az elődje..

A törvényjavaslat elfogadása esetén veszélyeztetheti a jelenlegi törvényeket, amelyek meghatározzák, mikor kell a platformokat felelni a felhasználók beszédéért. A 230. szakasz elengedhetetlen az online véleménynyilvánítás szabadságának biztosításához, anélkül hogy fennállna annak veszélye, hogy a fogadó társaság egyetlen peres eljárással elpusztuljon. Ez nem azt jelenti, hogy a 230. szakasz értelmében a fogadó helyek nem felelnek vagy nem tartoznak felelősségre. Ha részt vesznek valamely szövetségi törvényt sértő személyben, vagy hozzájárulnak ahhoz, akkor büntetőeljárás indulhatnak.

Ha a FOSTA elfogadásra kerül, a gazdaszolgáltatások elszámoltathatók lennének, még akkor is, ha nem tudnák, hogy webhelyüket ilyen célokra használják. A platformok valószínűleg szigorúbbak lesznek irányelveikben, különösen a tartalom moderálásakor. Ennek eredményeként sok marginalizált csoport elhallgathat.

A FOSTA egyik további problémája az, hogy annak alkalmazása az egyes államok által alkalmazott nemi kereskedelem fogalommeghatározásaitól függ. Ezért alkalmazása messze nem következetes, és a tervezett feladatkörén kívül eső személyeket és csoportokat érint.

Tehát, röviden, csakúgy, mint a SESTA, az új törvényhatás számos platformot érinthet, és azokat is, akik jogszerűen használják őket, és valószínűtlen, hogy ténylegesen megteszi a kívánt célokat. Mivel a törvényjavaslatban szereplő definíciók még szélesebb körűek, mint a SESTA-n belül, a platformok bekerülésének esélye jelentősen megnő.

A Szilícium-völgy támogatja a cenzúrát

A cenzúra növekszik az egész világon. Egyre több ország korlátozza azt, amit polgárai online láthatnak és mondhatnak. Csak annyit kell olvasnia az élő frissítéseken, hogy láthassa a probléma növekvő mértékét.

Miközben a kormányok harcolnak a véleménynyilvánításhoz való jog korlátozása érdekében, elvárjuk, hogy az internet mögött álló vállalatok és az azt támogató technológiák támogassák a felhasználókat. De egyre inkább nem ez a helyzet.

Már beszámoltak a Google és a Twitter által a cenzúra és a megfigyelés fokozásáról tett lépésekről, de most a vállalatok közvetlenül együttműködnek az autoritárius kormányokkal. Az Apple a kínai kormány kérésére gyakran leállítja az alkalmazásokat, a Snapchat és a Medium pedig megfelel a szaúdi kormány cenzúra-kéréseinek..

Aggódó események fordulata, amely csak valószínűleg rosszabbodni fog, mivel egyre több technológiai óriás jár ilyen rendszerekkel.

Kína cenzúrázza a cenzúrákat

Kína az első számú állomást tartja az internetes szabadságjogok legrosszabb jogsértőjének, ám legutóbbi lépéséhez új címet kell létrehozni..

A hónap elején a hírek eloszlattak arról, hogy Lu Wei volt internetes cár korrupciós vádakkal állt szemben. Most a kormány elfogadott egy irányelvet, amely lehetővé teszi számukra vagy webhelyek bezárását, amelyek tartalmazzák ezt a tevékenységet.

A legfrissebb cenzúra-változás nemcsak a fórumokat és csevegőszobákat érinti, hanem a híroldalakat és azok komment-hírcsatornáit is.

Dél-Afrika az internet cenzúráról szóló törvényjavaslat

A hónap elején számoltunk be arról, hogy Dél-Afrika csatlakozik a cenzúrához. Nos, a törvényjavaslat jóváhagyásra a Parlament felé tart.

A törvényjavaslat célja a gyermekek online káros és illegális tartalmaktól való védelme. Úgy tervezték, hogy foglalkozzon az 1996-os film- és kiadványtörvény észlelt hiányosságaival. A gyermekek védelme manapság nemes cselekedet, de a törvényjavaslat ellenzői számos aggodalmát fejezik ki amiatt, hogy a törvény a szólásszabadság megsértését jelentheti..

A törvényjavaslat, mint oly sok ilyen törvényjavaslat esetében, a fő probléma a benne szereplő homályos és tág terminológia. Az egyik kérdés az, hogy átfedésben van a Dél-afrikai Független Hírközlési Hatóság joghatóságaival. Potenciálisan sérti a dél-afrikai állampolgárok magánéletének és véleménynyilvánításának jogait is.

A törvényjavaslat megköveteli az internetszolgáltatóktól minden olyan weboldal blokkolását, amelyen olyan tartalom tárolódik, amelynek megtagadták az osztályozást. A szexuálisan nyilvánvaló anyagok mellett a gyermekpornográfia és a terrorizmus; Olyan dolgok, amelyeket senki sem akar látni, ide tartoznak a bűnözés, az erőszak és a kábítószer-visszaélések is, és természetesen hamis hírek. Ez utóbbi kategóriákban érinti a dokumentum-, nyomozási és oktatási anyagokat is.

A Skype Kína legújabb célpontjává válik

Az internetes telefonszolgáltatások, beleértve a Skype-ot, a legújabb alkalmazások, amelyeket Kína szigorító online cenzúrája sújt. A Skype és más szolgáltatások megszűnésével egy időben Lu Weit, a korábbi internetes cárt „pártfegyelem súlyos megsértésének” gyanúja miatt fogva tartották. Ez egy kifejezés, amelyről ismert, hogy valóban a korrupció vádjára utal.

A Skype alkalmazás eltűnt a kínai alkalmazásboltokból, valamint számos más internetes telefonos alkalmazásból. Az Apple kijelentette, hogy eltávolította az alkalmazásokat, miután tájékoztatták arról, hogy megsértik a helyi törvényeket. Eddig Kínában a tisztviselők nem válaszoltak, akiknek más kérdésekkel kell számolniuk.

Lu Wei volt a kínai kibertér-adminisztráció vezetője, egészen addig, amíg meglehetősen hirtelen, több mint egy évvel ezelőtt elbocsátották. Kitelepítése óta egy speciális fegyelmi vizsgálat bejelentette, hogy áprilisban számos problémát talált az adminisztráción belül.

Letartóztatása valószínűleg kevés együttérzésű, mivel hivatali ideje alatt ő volt a felelős a cenzúra fokozásáról a különböző online platformok között. Ezenkívül Lu Wei elindította az Internet Világkonferenciáját, egy olyan platformot, amelyet az internet irányításának előmozdítására használtak az információs technológiai világ elitjéhez..

A kérdés, amelyet Lu Wei-vel kapcsolatban feltettek, valóban van-e vád? Vagy Xi elnök a vádakat használja fenyegetésnek tekintett személyek eltávolítására? Számos forrás javasolta ezt. És bár a korábbi internetes cár sorsa nem érintheti Kína népességét, az ilyen erőszakos fellépések szélesebb körű következményei minden bizonnyal.

Az FCC a nettó semlegességre állítja be látnivalóit

A hálózatsemlegesség ismét támadás alatt áll; ezúttal az FCC-től (Szövetségi Kommunikációs Bizottság). A republikánus Led FCC bejelentette, hogy vissza kívánja vonni az internetet az Obama kormánya alatt létrehozott szabályokat.

A jelenlegi szabályok eltávolítása lehetővé teheti a szolgáltatók számára, hogy akadályozzák vagy előnyben részesítsék bizonyos szolgáltatásokat az adatok blokkolásával vagy lelassításával. Az FCC azonban úgy véli, hogy a szabályozások visszavonása ösztönözni fogja az internet szabadpiaci megközelítését. Míg az FCC bajnok az internetes szabadság helyreállítása, mások nem biztosak abban.

A hálózatsemlegesség mellett állók azt állítják, hogy a lépés zöld fényt adna a legnagyobb szélessávú szolgáltatóknak a blokkolás fokozására, a forgalom lassítására és a fizetett szolgáltatások és alkalmazások rangsorolására..

Twitter és a Google a cenzúra fegyverversenyen?

Megszoktuk, hogy az országok és a kormányok versenyeznek a cenzúra fokozása érdekében a legközelebbi szövetségeseik vagy ellenségeik előtt, de most úgy tűnik, hogy a Google és a Twitter internetes óriások kimaradtak a versenytől..

A cenzúra legutóbbi fázisa a Google szülővállalatán, az Alphabetnél kezdődött, és bejelentette, hogy ez a jövőbeni keresőmotor-eredményekben mesterségesen elnyomja az egyes hírlevelekből származó linkeket. Kezdeti céljai a Russia Today és a Sputnik News.

Az ügyvezető elnök azt állítja, hogy nem támogatja kifejezetten a cenzúrát, és kijelentette, hogy az új algoritmusokat csak az „ismétlődő, kizsákmányoló, hamis és fegyveres információk blokkolására kell használni..

Két kulcsfontosságú probléma van itt: mivel tudjuk, hogy az algoritmusok nem alkalmazzák a kontextust, vagyis számos olyan webhelyet fel tudnak söpörni, amelyek még a vállalat radarán sem vannak, és másodszor: ki dönt arról, hogy mi minősül kizsákmányoló vagy hamis híreknek?

Nem haladja meg a Twitter, a Twitter bejelentette, hogy a következő hónapban felfüggeszti az olyan erőszak vagy terrorizmus előmozdítását célzó szervezetekkel kapcsolt egyének fiókjait, akik „gyűlöletbeszédet” osztanak..

Az cenzúraellenes küzdelem erősebbé válik

A jó hír az internetes cenzúra elleni küzdelemben sokáig tűnik, de itt van. Az Orchid Labs nemrég indította el a blockchain-alapú Orchid hálózatának egy privát alfa verzióját. A hálózat elnevezésének egyik módja a cenzúra, a megfigyelés és a korlátozásoktól mentes internet elérése.

A San Francisco-i székhelyű vállalat új megközelítést alkalmazott a cenzúra problémájához. A protokollja overlay hálózatot használ. Ez az internetre épül, ahogy létezik, és ösztönzőket kínál a fel nem használt sávszélességű embereknek, hogy osszák meg másokkal. Azok, akik fizetési sávszélességet osztanak meg az Orchid ERC20-kompatibilis tokenjében, fizetés céljából.

A vállalat úgy véli, hogy ez a megközelítés életképesbb, mint a VPN-ek és a Tor, amelyekhez egyre nehezebb hozzáférni számos országban, beleértve Kínát is. Az Orchid úgy véli, hogy a hatóságok nem fogják tudni ellenőrizni a hálózaton keresztüli forgalmat vagy fizetéseket.

Az Orchid azt állítja, hogy hálózata teljesen decentralizált. A forgalmat véletlenszerűen irányítják a csomópontok hálózatán keresztül, amikor az új közreműködők feliratkoznak és megosztanak. Azok, akik a cenzúrától mentes internet eléréséhez szeretnék hozzáférni, fizetnek az Orchid-jogkivonatokban résztvevőknek peer-to-peer csere útján..

Az Orchidea nyilvános béta-protokollt várhatóan 2018 elején teszik közzé.

Ahol Kína vezet, a világ követi

Nem meglepő, hogy Kína és Oroszország kormányai manipulálják a közösségi médiát az online véleménykülönbség elnyomása érdekében. Néhányuk számára kissé sokkolóbb lehet, hogy azon országok száma megtörténik, amelyek megismételték megközelítésüket.

Az emberi jogi őrség, a Freedom House által készített tanulmány szerint a vizsgált kormányok csaknem fele valamilyen formában online manipulációt alkalmazott, hogy torzítsa az állampolgárok által online megtekintett információkat. Ezt számos megközelítéssel érik el, beleértve az automatikus számlákat (botok), online trollokat, fizetett kommentátorokat, propagandaközvetítéseket és hamis hírportálokat..

A jelentés szerint Kína továbbra is az internetes szabadságjogok legrosszabb bántalmazója, harmadik alkalommal pedig ezt a meglehetősen kétes megtiszteltetést kapják. Az online anonimitás elleni küzdelem, az online disszidensek bebörtönzése és a fokozott cenzúra erősítette a helyét a lista tetején.

Oroszországban azonban minden olyan bloggernek, aki rendszeresen vonz 3000 vagy annál több látogatót, most regisztrálnia kell adatait a kormánynál. Ezenkívül Oroszországban a keresőmotorokon tilos minden olyan történet felvétele, amelyek nem a regisztrált üzletekből származnak.

Az egész világon egyre korlátozódnak a VPN-ek biztosítása és használata annak érdekében, hogy a polgárok számára nehezebben megkerüljék az egyre szigorúbb cenzúrát az egész világon..

Észak-Korea online

Az észak-koreai kormány egyes állampolgárainak hozzáférést engedélyezte az online világhoz. De mielőtt túl izgatott lenne, érdemes megemlíteni, hogy ez messze nem az elterjedt hozzáférésből, és még azok is, akik hozzáférhetnek, szigorúan ellenőrzött intranetre korlátozódnak..

Online banki szolgáltatások, e-vásárlás és okostelefonok elérhetők azok számára, akik az ország kiváltságainak körébe tartoznak. Az orvosok élő videokonferencia útján konzultálhatnak, de kevés ember rendelkezik személyi számítógéppel. Az ország felső egyetemi előadásait országszerte továbbítják a mezőgazdasági településekbe és gyárakba. De ez csak azokat az információkat terjeszti, amelyekhez az észak-koreai vezetés már megközelítette.

Azok, akik saját számítógéppel rendelkeznek, és hozzáférhetnek az intranethez, még mindig nagyon kevés adatvédelemmel rendelkeznek, ahogyan megértjük. Az észak-koreai számítógépeknek a kormány által jóváhagyott operációs rendszert, például a Red Star-et kell futtatniuk. Bár nagyon hasznos, alapvető funkciói nem változtathatók meg, és az USB-ről letöltött fájlokat vízjelekkel jelölik, így azonosíthatók és származási helyükre visszavezethetők..

Természetesen azoknak, akik az észak-koreai társadalom legfelső szintjén vannak, hozzáférhetnek a világhálóhoz, és ez aggodalmának ad hangot amiatt, hogy ezt a hozzáférést felhasználhatják a Nyugat felé irányuló kiber-támadások végrehajtására..

Dél-Afrika csatlakozik a cenzúrafórumhoz

A dél-afrikai kormány megerősítette, hogy egy olyan dokumentumon dolgozik, amely szabályozná az online adatfolyamot. A belügyminiszter kijelentette, hogy a lépés egyszerűen válaszként szolgál a kormány előtt álló új kihívásokra, mivel egyre több ember kezd hozzáférni a streaming szolgáltatásokhoz..

A cikk célja, hogy méltányosabb környezetet teremtsen a hagyományos műsorszolgáltatók számára, támogassa a dél-afrikai tartalmakat és támogassa a sokféleséget; mindez ésszerűnek tűnik, csakúgy, mint a kiszolgáltatott személyek és gyermekek védelmének vágya. Bármely szabályozással együtt jár a nagyobb cenzúra és a magánélet csökkentése kockázata. A kockázatot, mint mindig, átfogó nyilatkozatok tartalmazzák, amelyek lehetővé teszik a kormány számára, hogy korlátozza a hozzáférést bármihez, amelyet helytelennek tartanak. Például az Andi Mack (a Dél-afrikai Disney Channel) showját Kenyában betiltották egy meleg karaktert is magában foglaló történet után..

Srí Lanka blokkolja kormánya kritikáját

Annak ellenére, hogy megválasztották a drámai internetkorlátozások megszüntetésének ígéretétől, Maithripala Sirisena elnök blokkolta a gyakran kritikus másként gondolkodó honlapot. Ez az elnök első cenzúra-akciója a 2015-ös választása óta, és az egész országban aggodalmakat vet fel.

Az érintett webhely, a Lanka E News évek óta elismert hírforrás, és ismert a kormányzati korrupcióval kapcsolatos nyomozásaival kapcsolatban. A Srí Lanka-i újságírókat képviselő szakszervezet követelte, hogy helyreállítsák a webhelyet. Nézze meg ezt a helyet a frissítésekhez.

Indonézia növeli a cenzúrát egy obszcenitási tisztítás során

A cenzúra Indonéziában már napi valóság. A kormány legfrissebb lépése azonban az országon belüli konzervativizmus növekedését jelzi. Az indonéz kormány célja, hogy összehívja a felső keresőmotorok és az üzenetküldő szolgáltatások vezetőit, hogy követeljék az obszcénnek tartott tartalom eltávolítását. A kormány azonban nem engedte fenyegetni a WhatsApp blokkolását, miután eltávolította a GIF képeket szolgáltatásából.

A cenzúrára akkor kerül sor, amikor a kommunikációs és információs miniszter megígérte, hogy továbbra is visszatartja a kábítószert, a pornográfiát, a terrorizmust és a radikalizmust népszerűsítő tartalmat..

A Twitter vita Trumpban újra megnyílik Kínában

Amint Donald Trump folytatja Ázsia-turnét, Kína cenzúrázásának helyzete ismét megjelent a címsorokban. A hír eloszlatta, hogy Donald Trump folytatta rendszeres tweetjeit, még Kínában is, ahol a platform a tiltott nyugati közösségi média számos oldala. A VPN vagy az adatátviteli barangolási szolgáltatások igénybevételével lehetséges lépés felvette a kérdést, hogy Kína hogyan fogja továbbra is kinyitni a gazdaságot a világ többi része felé, miközben továbbra is szorosan megtartja azt, amit a állampolgárok és látogatók az országban.

Kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban is, hogy mennyi ideig lehet hosszabb adat-barangolási szolgáltatást kínai külföldi látogatók számára.

Olaszország megváltoztatja az adatmegőrzési törvényeit, és nem jó értelemben

Az olasz szenátus nemrégiben új adatmegőrzési törvényeket fogadott el, amelyek befolyásolják az adatok tárolásának időtartamát és az interneten a szerzői jogok betartásának ellenőrzését. Az új törvény értelmében az internetszolgáltatóknak és a távközlési társaságoknak legalább 6 évig tárolniuk kell a kommunikációs adatnaplókat. Természetesen, míg ezt az információt tárolják, visszaélésekre és visszaélésekre nyílik lehetőség, akár hackerek, akár tisztviselők által.

A törvény lehetővé teszi a webhelyek blokkolását vagy leépítését bírósági felügyelet nélkül, valamint az internetes forgalom mély csomag ellenőrzését is. A törvény az olasz internetes felhasználókat példátlan cenzúra és a magánélet támadásainak nyitja meg. A lépés előrehaladt annak ellenére, hogy az Európai Unió Bírósága kijelentette, hogy az adatok megőrzése alkotmányellenes.

Internetcégek támogatják a SESTA törvényjavaslat kompromisszumos változatát

Az Internet Association, egy olyan üzleti csoport, amely az internetes üzleti óriásokat képviseli, köztük a Microsoftot és a Facebookot, jóváhagyta a SESTA (Stop Enabling Sex Sexmers Act) kompromisszumos változatának leírását..

A módosított törvényjavaslat internetes közzétételétől számított néhány órán belül az Internet Szövetség sietett dicsérni szponzorait, elsősorban azért, amit „gondos munkájuk és kétoldalú együttműködésüknek” neveztek. Azonban az eredeti törvényjavaslatban létező létfontosságú hibák továbbra is fennállnak, és a módosított változat még mindig nem sokkal akadályozza meg a szexuális kereskedelmet. Amit még fog tenni, ez tovább korlátozza az online szólásszabadságot. A lépés sokat nem fog meglepni sokan számára, akik megértik, hogy az Egyesület nem az átlagos felhasználót képviseli, csak azok a cégek, akik a legtöbbet profitálnak belőle..

A jelenlegi formájában elfogadott törvényjavaslat megnehezíti a kezdő vállalkozások és a kisvállalkozások számára az interneten belüli versenyt. Ezek a vállalatok nem képesek a nagyobb létező társaságoknak felvállalni azokat a jogi kockázatokat, amelyekre a SESTA keretében nyitottak. A törvényjavaslat tovább haladt annak ellenére, hogy a szexuális kereskedelem szakértői kategorikusan kijelentették, hogy ez rossz megközelítés, és valójában azzal a kockázattal jár, hogy növeli a szexkereskedelembe kényszerített személyek és a meglévő szexmunkások veszélyét..

Első pontszám a Google számára a kanadai cenzúra elleni küzdelemben

A Google-nak előzetes határozatot ítéltek oda, amely megakadályozza a kanadai Legfelsőbb Bíróságot, hogy rendelje el bizonyos linkek eltávolítását keresési eredményeiből. A lépés a legfrissebb a Google és az Equustek Solutions közötti folyamatban lévő ügyben. Az Equustek olyan rendelést kívánt, amely tiltja a Google-t, hogy szerepeltesse riválisainak keresési eredményeit, amennyiben ezeknek a riválisoknak az áruiból kiderül, hogy megsértette az Equustek szerzői jogait..

A Google belekerült az Equustek és riválisa, a Datalink közötti folyamatban lévő vitabe, miután utóbbit vádolták a szerzői jogok megsértésében és az üzleti titok ellopásában. A Datalink elmenekült Kanadából és tovább folytatta termékeinek értékesítését idegen domainek segítségével. Amikor a Datalink hivatkozások közzétételének felfüggesztését kérték, a Google beleegyezett a kérésbe, de csak keresőmotorjának kanadai változatán belül.

Amikor a kanadai bíróságok úgy döntöttek, hogy ez nem ment túl messzire, a Google kijelentette, hogy a Datalink globális eredményeinek eltávolítása veszélyes precedenst teremt és megsérti az internetes cenzúráról szóló törvényeket. A Legfelsõbb Bírósághoz benyújtott fellebbezés eddig megerősítette ezt az érvet, de valószínûtlen, hogy ez a saga vége.

A digitális adatvédelem Indiában

Az indiai legfelsõbb bíróság úgy határozott, hogy a magánélet alapvetõ, alkotmányos jog minden polgára számára. A mérföldkőnek mondott döntésnek sok következménnyel kell járnia, beleértve a nagyobb internetes vállalatokat, mint például a Google, a Twitter és a Facebook. Még nem világos, hogy a határozat hogyan fog megvalósulni.

Az internet és annak minden aspektusára történő alkalmazás esetén az első következménynek meg kell változnia abban, hogy a vállalatok, beleértve a közösségi médiát is, gyűjtik és használják az adatokat. De ha teljes körűen végrehajtják, akkor a határozatnak a szólásszabadságra, az üzleti életre, a nemzeti politikára és általában a társadalomra is ki kell terjednie. Javítania kell a fogyasztói bizalmat és ösztönöznie kell a kormányzat átláthatóságát, valamint át kell helyeznie a hangsúlyt a kollektív identitásról az egyénre.

Noha a nagyobb kép továbbra sem világos, a döntés már pozitív hatással volt egyes egyénekre, többek között azokban az esetekben, amikor az egyéneket homoszexualitás miatt büntették; valami, ami Indiában még mindig illegális. Az új határozat az ilyen esetek vitatására szolgál, kijelentve, hogy az ember szexuális preferenciái magánügy, és ezért a tilalom alkotmányellenes..

Millió maszk március

A folyamatos internetes cenzúra és a tömeges megfigyelés elleni globális küzdelem folytatódik a Million Mask március folyamán, november 5-én - Guy Fawkes éjjel az Egyesült Királyságban..

Guy Fawkes a legismertebb név a katolikus összeesküvők csoportjából, akik Japán királyt és annak kormányát a parlamenti házak felrobbantása révén bombolják el, miután a katolikus kisebbséget továbbra is üldözötték. Miközben a telek kudarcot vallott, Guy Fawkes-t gyakran „az egyetlen személynek hívják be őszinte szándékkal a parlamenti házakba”. A közelmúltban jól nyilvánosságra hozott botrányok alapján könnyen belátható, hogy miért áll fenn ez az ötlet.

Az anonim, a felvonulás mögött álló csoport ismert, hogy a polgári szabadságjogok és általában az igazságtalanság megsemmisítése ellen áll. Az Egyesült Királyság felvonulása csak egy a sok közül, amelyek világszerte zajlanak, mivel az internetes megfigyelés és cenzúra exponenciálisan növekszik.

Afganisztán a cenzúra felé mozog

Afganisztánt most fel lehet venni azon országok növekvő listájába, amelyek blokkolják az üzenetküldési szolgáltatásokat, például a Telegram és a WhatsApp. Jelenleg úgy gondolják, hogy a lépés átmeneti jellegű, és némi zavart látszik, hogy a tilalmat vagy magánszolgáltatók, vagy az állami tulajdonban lévő Salaam hajtja végre. Ezt az elkövetkező hónapokban figyelni kell, mivel az afganisztáni üzenetküldő alkalmazások felhasználói nem fogadják el csendesen a lépést.

Kínai cenzúra-modellnek megfelelő akadémiai webhelyek

A Springer Natural, a közismert tudományos kiadó bejelentette, hogy blokkolja néhány cikk hozzáférését Kínában. A lépés a Kínáról kívülről érkező információk további ellenőrzésének szigorítása közepette következik. A kiadó kijelentette, hogy megtette a lépést a helyi forgalmazási törvények betartása érdekében.

A Kínában élők már nem férhetnek hozzá anyaghoz számos témában, ideértve a tibeti állapotot, a kulturális forradalmat, a tajvani és a Tiananmen téret; a kínai kormánypárt által érzékenynek tekintett alanyok. Ugyanakkor nem minden tudományos kiadó hajlandó eleget tenni ezeknek a kéréseknek, és a Cambridge University Press nemrégiben mintegy 300, politikai szempontból érzékenynek tekintett cikket helyreállított, amelyeket eredetileg a hatóságok kérésére eltávolítottak.

Oroszország csatlakozik Kína anti-VPN keresztes hadjáratához

Az orosz kormány elfogadott egy törvényt, amely megtiltja a virtuális magánhálózatok (VPN) biztosítását és használatát. A kormány kijelenti, hogy törvényre van szükség az online szélsőségesség növekedésének megakadályozására. Noha ez igaz lehet, a tilalom az összes törvényhozó állampolgárt is érinti, akik már nem használhatják a védett hálózatokat a tiltott webhelyekhez, például a Wikipediahoz és a hírlevelekhez. És nem áll meg itt.

Egy további törvényt fogadtak el, amely januárban lép hatályba, és amely előírja, hogy az üzenetküldési szolgáltatások felhasználói a szolgáltatás igénybevétele előtt igazolják személyazonosságukat. Ugyanazt a megközelítést alkalmazták Kínában, és nagyjából ugyanúgy használják - annak biztosítása érdekében, hogy a tartalom a felhasználóhoz vezethető vissza, és hogy a felhasználót eltávolítani, blokkolni lehessen, vagy ami még rosszabb, ha a tartalom kormányellenesnek vagy nem megfelelőnek tekintik.

október

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Kína elhatározta, hogy dugja be a lyukakat a nagy tűzfalba

Ahogyan a Nemzeti Párt Kongresszusa közel áll a kínai vezetőhöz, világosabbá vált, mint valaha, hogy az országon belüli cenzúra megmarad.

Nem csak, hanem az, hogy továbbra is szigorodni fog, amíg a Kína nagy tűzfalának minden lehetséges rése el nem kerül. Noha új konkrét intézkedéseket nem jelentettek be, a közelmúltbeli korlátozások miatt nemcsak az egyének, hanem a külföldi cégek is nehezebben tudnak üzleti tevékenységet folytatni az országon belül. Az internetes cenzúra szerint a piacokhoz való hozzáférés korlátozza, ezáltal előnyben részesíti a hazai vállalkozásokat, és súlyosan korlátozza a szólásszabadságot.

Németország meghúzza a markolatát

A német kormány nem ezúttal először szorosabbra teszi azt, amit az interneten nem lehet mondani. A legutóbbi lépés ugyanolyan aggodalomra ad okot, hogy a szabályok nem veszik figyelembe az igazságot.

A hónap elején bevezetett új törvény előírja, hogy a közösségi média platformjai cenzúrálják a felhasználókat az állam nevében. Minden olyan állítást, amely többek között rágalmazást, rágalmazást, rágalmazást vagy felbujtást tartalmaz, a panasz kézhezvételétől számított 24 órán belül el kell távolítani. Ennek az új törvénynek a kritikus része azonban az, hogy nem számít, hogy a bejegyzés tartalma valóban-e vagy sem, panaszt érkezve azt továbbra is el kell távolítani..

Világos oldalról, legalább a peronok mögött álló vállalatok számára, összetettebb esetekben akár 7 napig is engedélyezhetők. Nehéz azonban megérteni, hogy van-e bármilyen összetettség, mivel az igazságot nem veszik figyelembe.

A Kínai Nemzeti Párt Kongresszusának nagyobb cenzúrájú vezetője

Az Országos Pártok Kongresszusa ötévente Kínában zajlik, és a világ minden táján tartott pártkonferenciákhoz hasonlóan a rendezvény előtti biztonság nagyon szűk. Kína hatóságai azonban egy lépéssel tovább lépnek, különösen az online cenzúrával és a jóváhagyott WeChat üzenetküldő alkalmazással kapcsolatban..

Október végéig az alkalmazás összes 800 millió regisztrált felhasználójának meg van akadályozva, hogy megváltoztassa profilfotóját, címkéjét vagy becenévét annak érdekében, hogy megakadályozzák a kormányzati vonalon ellentétes politikai ötletek alkalmazáson keresztüli terjedését..

A WeChat nem az egyetlen olyan platform, amely megsemmisíti a felhasználókat. A Weibo további korlátozásokat is kivet a felhasználókra, ideértve az összes névtelen tartalom betiltását és a felhasználói identitások ellenőrzésének határidejének meghatározását..

Az Egyesült Királyság, adózás, szabályozás és az internet

Az Egyesült Királyság konzervatív kormánya az internet szigorúbb szabályozását tette az egyik legfontosabb manifeszt ígéretük. Ennek indoklása az volt, hogy nehezebbé tegye a terrortámadásokat tervezõket, és megóvja a gyermekeket az internet sötétebb oldalától - mindkettõ nagyon nemes ok. De amint gyakran találjuk, ezek részben füstképernyő volt, amelyet a szólásszabadság felszámolására és a törvényt befogadó többség magánéletének aláásására használtak..

Az új törvényeknek az Egyesült Királyság kormánya általi megfontolása alapján a szociális média társaságok további adót fizetnének, amelyet visszajuttatnának az internetbe, hogy „javítsák”. Ezt bejelentették az Internet további szabályozásának és a tartalom további korlátozásának bevezetésére irányuló tervekkel együtt.

A beszéd a pornográfiahoz való korhatár alatt történő hozzáférés korlátozására és a kiszolgáltatott személyeknek okozott károk csökkentésére összpontosított - ismét nemes és ésszerű lépések, csakúgy, mint ígéretük a csoportokkal való együttműködésre, beleértve a technológiai ipart, a szülőket és az online közösségeket. De meg kell ismételten megkérdőjelezzük az indítékok mögött meghúzódó igazságot, különösen akkor, ha a javaslatok nem a növekedés és az innováció korlátozására összpontosítanak, hanem nem említik a szólásszabadság, az információszabadság és az információkhoz való hozzáférés, illetve az egyén magánéletének védelmét..

Azt is meg kell jegyezni, hogy a jövőbeni tervek az eredeti szabályozási tervek sokkal kevésbé ösztönözött változatát tartalmazzák, amely kötelező megközelítést tartalmazott a hálózati szintű ISP internetes cenzúrájához. Ezeket a terveket nem űzték el a szabad hozzáférés stb. Miatt fennálló félelmek miatt, inkább attól tartottak, hogy a kormánynak az általános többség hiányában nem kerülnek át a parlamentbe.

A szabad beszéd további kockázata az Egyesült Királyságban

A brit belügyminiszter úgy döntött, hogy a Konzervatív Párt konferenciáját használja annak érdekében, hogy végül további információkat nyújtson a szélsőségesség elleni küzdelemmel foglalkozó javasolt bizottságról. És mint valószínűleg el tudod képzelni, nem volt jó hír a szabad beszédhez.

Amber Rudd elsöprő kijelentésekkel fedezte fel a szélsőségesség megértését, amely könnyen alkalmazható bármilyen formájú politikai vagy társadalmi kritikára, vagy eltérő véleményre.

Az új megközelítés egy része akár 15 évig terjedő börtönbüntetést von maga után mindenki számára, akinek többször megtekintették a „terrorizmusnak” tekintett tartalmat. Jelenleg van hely a számlán azok számára, akik ilyen tartalmat akadémiai vagy újságírói okokból néznek meg, ám ezt „ésszerű kifogásnak” nevezik, és a végleges döntést a Belügyminisztérium hozza meg, és ebből kibonthatjuk, hogy attól függ, hogy a Belügyminisztérium valószínűleg egyetért-e bármely kutatás eredményeivel, vagy az elkészítendő cikk tartalmával.

Az Egyesült Királyság messze halad a cenzúra csúszós lejtőjén.

Indonézia cenzúrája automatizálódik

Korábban már beszéltünk az automatikus cenzúra megközelítés veszélyeiről, ideértve azt a tényt, hogy nem tudják meghatározni a szavak és kifejezések használatának összefüggéseit.

Ennek ellenére az indonéz Kommunikációs és Informatikai Minisztérium tovább halad azon terveivel, hogy automatizálás útján a cenzúrát a következő szintre állítsa. A minisztérium érvelése szerint a rendszer hatékonyabb, és mivel a „feltérképező” rendszert használja, nem pedig a DPI-t (Deep Packet Inspection), ez nem veszélyezteti az internethasználók magánéletét, és nem használható az egyének kémtetésére..

Az ország kormánya elvárja, hogy a rendszer új évben működőképes legyen, és természetesen mi nyilvántartásba vesszük Önt.

A brazil elnök felszólal a szabad beszédért

A közösségi médiát arra kényszeríti, hogy távolítsa el a politikai pártokkal vagy jelöltekkel kapcsolatos anonim módon elküldött sértő tartalmat a meglehetősen nagy akadálytól. Michel Temer, a brazil elnök kijelentette, hogy megvétóztatni szándékozik egy új választási törvényjavaslat részeként előterjesztett lépést. Ha a lépés vétót vet, ez pozitív lépés a szólásszabadság szempontjából.

Több vegyes üzenet Iránból

Annak ellenére, hogy folyamatosan ígéretet tesznek arra, hogy lazítsák cenzúráját az interneten, Iránból olyan hírek jelentkeztek, amelyek azt sugallják, hogy a teljes ellentét továbbra is zajlik.

A távközlési miniszter ismét megcélozta a Telegram üzenetküldő alkalmazást, amelyben megígérte, hogy blokkolja az ún. A lépés akkor történt, amikor az alkalmazáson keresztül beszámoltak arról, hogy egy állami tisztviselő lányát letartóztatták kémkedés miatt. Ahhoz, hogy a tisztviselők blokkolhassanak bármit, ami „erkölcstelen” anyagot tartalmaz vagy az államot kritizálja, technikailag szükségük lenne a Telegram együttműködésére. A társaság azonban eddig visszatartotta, és csak akkor áll össze az állammal, ha a kérdéses tartalom megsérti saját feltételeiket.

A saga folytatódik.

A spanyol cenzúra valódi mértéke

A múlt hónapban arról számoltunk be, hogy a spanyol kormány lépéseket tett bizonyos helyszínek cenzúrázására a katalóniai függetlenségi népszavazás előtt. A cenzúra valódi mértéke azonban csak most derült fényre.

A cenzúra erőfeszítéseinek középpontjában a hivatalos népszavazási webhely volt, a referendum.cat domain. Ezt azonban a rendelet kiterjesztése számos más népszavazási helyszínre és nem hivatalos tükörhelyre is kiterjesztette. Most azt is értik, hogy több mint 140 domain és szolgáltatás blokkolva marad, és hogy a cenzúrázást lehetővé tevő végzés felhasználható a jövőbeli webhelyek blokkolására, amelyek bármilyen módon kapcsolódnak a népszavazáshoz.

Ha ez nem volt elegendő, a bíróságoktól külön végzést kaptak, amely a Google-t kötelezte a szavazási alkalmazás eltávolítására az alkalmazás-áruházból, valamint az ugyanazon fejlesztő bármely más alkalmazásához. Azok, akik alternatív domainek, tükrök vagy fordított meghatalmazások létrehozásával küzdenek a cenzúra ellen, most büntetőjogi vádakat vetnek fel, és online számláikat lefoglalják. A most felteendő kérdés az, hogy a spanyol kormányt az emberi jogok egyetemes nyilatkozatának 19. cikke vagy az Emberi Jogok Európai Egyezményének 10. cikke alapján felelőssé teszik-e ezekre a tevékenységekre, amelyek garantálják az egyénnek az átadáshoz és a fogadáshoz való jogát információk és ötletek, határoktól függetlenül.

Irán megfordítja-e a cenzúra irányát??

Az elmúlt két hónapban beszámolhattunk az Irán internetes cenzúrához való hozzáállásának lehetséges javulásáról. Minden ünnepség azonban kicsit korai lehet.

Mohammad Javad-Azari Johromi kinevezését az információs és kommunikációs technológiai miniszter tisztségére az interneten alapuló új megközelítés kezdeteként említették. 36 éves korában fiatalnak tekintették a szerep betöltésére, ám a változást és az előrehaladást az elnökök mérsékelt megközelítésének tekintik, így az iráni fiatalok jó jelnek tekintik a kinevezést..

Azóta azonban kiderült, hogy nem olyan fejlõdõ, mint az emberek remélték. A félelmek korábbi szerepeinek részletei után merültek fel, és a tüntetőkkel való bánásmódja derült fényre. Ez azzal a ténnyel jár, hogy bár a cenzúraszabályok lazításáról már sokat beszéltek, a Telegram szigorúbb cenzúrát tapasztalt a beszélgetésekben az egész alkalmazásban, és megnövekedett az erőfeszítések a Twitter mérséklésére irányuló erőfeszítések területén az országban, az emberek megkérdőjelezik az elnök cselekedeteit..

szeptember

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az EU tisztviselői ugyanazon a lapon énekelnek

A terrorizmus elleni küzdelem mellett nagyobb internetes cenzúrára szólít fel hangosan az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és az EU egész területén a hatalmi csarnokok körül..

Az európai vezetők ismét a terrorizmus elleni küzdelem átfogó köpenyét használják napirendjük előmozdítása érdekében. Az Egyesült Államokban nemcsak a szélsőséges tartalmak, hanem a „hamis hírek” elleni küzdelem iránti felhívást Samantha Power, az Egyesült Nemzetek ENSZ-nagykövetének, Barak Obamanak a vezetõje vezette. Idézetként kijelenti, hogy kijelenti, hogy a hír cenzúrázta az Amerikát a hidegháború alatt, az „aranykorot” képviselte, és hogy az ellenőrzés ezen szintjét most kell kitűzni..

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke kéri egy 2 órás cenzúra ablakot

Miután a közelmúltban felszólította a közösségi média platformokat és az internetes keresőmotorokat, hogy tegyenek többet a szélsőségesség megakadályozására a tartalom blokkolása révén, Theresa May megnöveli a tétet, és felszólította, hogy az ilyen anyagok cenzúrázására 2 órán belül kerüljön sor a közzététel után..

A jelenleg a tartalmat áttekintő platformokat manuálisan teszik meg a tartalom közzétételétől számított első 24 órán belül. Az üzleti vállalkozók szerint a 2 órás ablak automatizálás nélkül lehetetlen.

Úgy tűnik, hogy May asszony úgy gondolja, hogy az automatizálás az előrelépés, és felszólította a technológiai vállalatokat, hogy dolgozzanak ki olyan technológiát, amely észlelheti a szélsőséges tartalmakat, majd távolítsa el azokat, mielőtt még látná. Ennek a megközelítésnek azonban számos problémája van, kezdve azzal, hogy ki dönti el a szélsőséges tartalomra beállított paramétereket. A másik probléma, amelyet már több platformon kiemeltek, az a hamis pozitív eredmények magas százaléka, amelyek az ilyen rendszerek tesztelésénél megjelentek..

Ez azt jelentette, hogy a politikai vitát, a háborúkat és az atrocitásokat lefedő webhelyek láthatták tartalmuk eltávolítását és csatornáik listájának eltávolítását..

Váratlan jó hír Szaúd-Arábiából

Úgy tűnik, hogy a jó akarat szezonja már korán elkezdődött, ezúttal Szaúd-Arábiából származó jó hírrel. Úgy tűnik, hogy a királyság megszünteti az internethívási alkalmazások tilalmát, és széles körben elérhetővé teszi az olyan alkalmazásokat, mint a WhatsApp és a Skype..

Valószínűleg nem olyan meglepő, hogy a mozgás mögött van a pénz - a pénz. A hónapban kiadott kormányzati nyilatkozat szerint a VoIP-hez való hozzáférés „csökkentené a működési költségeket és ösztönözné a digitális vállalkozást”. Ugyanakkor a lépés, bár üdvözlendő, nem tekinthető a teljes internetes szabadsághoz vezető nyitó lépésnek. A cenzúra továbbra is uralkodik a királyságban, és ez valószínűleg nem változik hamarosan.

Spanyolország cenzúrafalat kap

Katalónia, Spanyolország északkeleti térsége október 1-jén nem hivatalos népszavazást hirdetett meg a függetlenségről, és meglepő módon a spanyol kormány nem különösebben örül ennek.

Az eljárás kisiklására tett kísérlet során az internetet cenzúrázzák. A kormány lépései között szerepel a hivatalos domain nevek lefoglalása, amelyeket a népszavazást szervezõk és terjesztõk használnak, valamint a domain névrendszer manipulálása az információk megtalálásának megnehezítése, ha nem lehetetlen.

Azonban az cenzúraellenes aktivista és a Pirate Bay társalapítója, Peter Sunde élen jár a cenzúra-mozgalmak elleni küzdelem élvonalában. A Njalla szolgáltatásán keresztül névtelen tárhelyet és domainneveket kínál függetlenségi aktivistáknak. A lépéshez a katalán kormány elnöke, Carles Puigdemont támogatta, aki a Twitterbe vette a javaslatot, hogy az aktivisták meghatalmazottokat használnak a cenzúra kísérletének megkerülésére..

Csak az idő fogja megmondani, hogy a visszatérő harc sikeres volt-e.

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság: Különleges kapcsolat a cenzúrával kapcsolatban

A Parsons Green metróállomás elleni támadás a két ország kormányainak szorosabb cenzúrára és az internethez való hozzáférés leállítására irányuló felhívásainak legújabb katalizátoraivá vált..

Míg Theresa May az ENSZ-hez és az EU-hoz intézett beszédekben szigorúbb ellenőrzések felszólítására és a szociális média platformok hatékonyabb szerepének betöltésére szólított fel a tartalom cenzúrázásában, Donald Trump ugyanúgy visszhangzott, de abban, amelyet „egyre inkább hisztérikus kifejezések ”. Mindez természetesen abban az időben következik be, amikor mindkét vezetőt saját kormányaik és saját népeik nyomására gyakorolják számos más kérdés felett, a megszorításoktól az egészségügyi ellátásig, és természetesen az emelkedő faji feszültségek.

Tehát nem csoda, hogy az internetes szabadságjogok megismétlését egyszerû gyõzelemnek tekintik a terroristákkal szembeni védelem alatt..

A VPN Ban aggályokat vet fel a kínai üzleti vezetők és tudósok körében

A kínai hatóságok mindig is arra törekedtek, hogy kiegyensúlyozzák az online látott és elhangzott ellenőrzés igényét azzal, hogy az ország gazdasága a nemzetközi kereskedelem révén növekszik. Úgy tűnik azonban, hogy a kormány legutóbbi fellépése a VPN-ekkel szemben kockázatot jelent az egyensúly megrontására.

A havi jelentések azt sugallják, hogy egyre több vállalkozás attól tart, hogy nemzetközi kereskedelmük lelassulhat, vagy teljesen leállhat, ha nem tudják a VPN-eket felhasználni Kínában tiltott webhelyek elérésére, ideértve a Facebookot is. Hasonló félelmet vettek fel az ország tudósai, akik a VPN-ekre támaszkodnak olyan változatos webhelyek elérésére, mint például a Google Scholar és a Dropbox, amelyeket a kínai cenzúraszabályok tiltanak. A kínai kormány azonban, valószínűleg az üzleti és a tudományos vezetők nyugodt mozgatása érdekében, kijelentette, hogy a kormány által engedélyezett VPN-ket engedélyezik.

Mindeddig nincs jelzés arról, hogy kinek a szolgáltatásait tekintik engedélyezettnek, vagy hogy ezek a VPN-ek milyen formában készülnek.

Ahol Kína vezet, az EU nyilvánvalóan követni akarja

Az Európai Unióról világszerte nagy hangsúlyt fektetnek az Egyesült Királyság és az EU többi része közötti megosztásra. Miközben ez címsorossá vált, volt néhány zavaró hír, amelyek szinte észrevétlenül maradtak.

Középpontjában az EU jelenlegi elnöksége (Észtország) felhívása áll, hogy erősítse meg a megkülönböztetés nélküli internetes megfigyelést a tagállamokban. A felhívásnak messze nem csupán egy elképzelésről, amelyet ott vitára bocsátanak, a választási lehetőségek támogatják, hogyan lehet ezt megvalósítani. Ennek egyik módja egy feltöltési szűrő, amelyet a különböző platformok és a tartalmat üzemeltető cégek irányítanak.

Alapvető értelemben a tartalmat konkrét kifejezésekre vizsgálnák, és ha megtalálják őket, akkor a tartalmat nem teszik közzé. Mint sok cenzúra-kísérletnél, itt a problémák között szerepel az, hogy ki dönti el, hogy mely kifejezéseket szűrik ki, és hogy a feltételeket miként veszik figyelembe a kontextusban. Végül is, tekintettel néhány olyan kérdésre, amelyet itt kezelünk, elképzelhető, hogy még ez a hírbejegyzés sem fog átjutni, ha durva szűrőket alkalmaznak..

Hideg fordulat Kínában a VPN-k elleni küzdelemben

Nemrég merültek fel olyan hírek, amelyek megmutatják, hogy Kína mennyire komolyan veszi a VPN-ek használatának az országból történő eltávolítását.

Nemrégiben kilenc hónapos börtönbüntetést ítéltek oda egy olyan személy számára, akit elítélték a VPN-szoftverek eladása miatt. Deng Jiewi, a szóban forgó személy 2015 óta értékesít VPN szoftvereket, és noha a tavalyi első kérdésről őt kérdezték, a bírósági dokumentumok csak a közelmúltban kezdtek forgalomba kerülni..

Természetesen a kínai lakosok körében a legnagyobb félelem az, hogy ha a VPN-eket eladók a hatóságok célpontjává válnak, akkor mennyi ideig tart, amíg a felhasználókat nem is megcélozzák.

Kuba cenzúra megközelítése: További részletek megjelennek

A hónap elején beszámoltuk arról, hogy Kuba hogyan növeli cenzúra-erőfeszítéseit, és hogyan lehet ezekre az erőfeszítésekre kicsit sújtani, és nem is eléggé hiányozni..

Új információk merültek fel, amelyek megmutatják, mennyire szétszórt és aránytalan cenzúra van Kubán. Az OONI (a hálózati interferencia nyílt megfigyelőközpontja) által összegyűjtött információk szerint a kubai ISP - ETECSA - főként cenzúrázza azokat a webhelyeket, amelyek közvetlenül vagy közvetve bírálják a kubai kormányt. Ugyanakkor azt is megállapította, hogy a cenzúra módszerei messze nem voltak kifinomultak, és a „mély csomag ellenőrzés” néven ismert módszerre nagy mértékben támaszkodnak..

Ez a módszer magában foglalja az adatok kiszűrését, amikor az áthalad egy ellenőrzési ponton. A HTTPS titkosítást használó biztonságosabb helyek azonban megkerülhetik ezt a szűrőt, ezért nem blokkolhatók. Valójában ez azt jelenti, hogy míg a kubák számára nehézségekbe ütközhet a helyi oldalak elérése, a szükséges nemzetközi információkat tartalmazó nagyobb nemzetközi oldalak továbbra is elérhetők. Noha ez nagyszerű, csak azok számára, akik elsősorban megengedhetik maguknak az internet-hozzáférést. Mivel egy órás böngészés 1,50 dollárba kerül és az átlagos havi fizetés csak eléri a 30 dollárt, és jelenleg nincs elérhető otthoni WiFi szolgáltatás, Kubában továbbra is széles körben cenzúrázzák a gazdasági eszközöket.

Thaiföld fokozza az internetes cenzúra sebességét

A véleménynyilvánítás szabadsága nem igazán kapcsolódott Thaiföldhez a Junta 2014-es puccsának átvétele óta, bár nyomást gyakoroltak a disszidensekre, és azok, akik a Juntát kritizálják, az utóbbi hónapokban jelentősen növekedtek..

A lépéseket a 116. cikk alapján hajtják végre, amely olyan információkat céloz meg, amelyek „zavarokat okozhatnak az országban”. Mint sok más esetben, amelyeket az élő frissítésekben megvizsgáltunk, ennek a kifejezésnek a megfogalmazása elég széles, hogy magában foglalja mindazt, amit a Junta szeretne. A fellépés által érintett vállalatok közé tartozik a Facebook, aki viseli a rezsimek cenzúrázásának erőfeszítéseit. Kizárólag az év első hat hónapjában a rezsim felkérte a Facebookot, hogy blokkolja 300 üzenetét, szemben a 2014. május és 2016. december közötti mindössze 80 üzenettel..

A Nemzeti Rádió- és Távközlési Bizottság további lépéseket tesz a Facebook kikényszerítésére, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a sértő hozzászólások eltávolításához, azzal a fenyegetéssel, hogy teljesen blokkolják. Ezzel egyidőben a szabályozó megkísérelte a Facebook-ot regisztrálni Thaiföldön műsorszóró társaságként, azzal a fenyegetéssel, hogy elveszíti reklámbevételét, ha megtagadja.

Irán fellazítja a kezét az interneten (egyes személyek számára)

Nem ritka, hogy legalább az esetleges jó híreket itt tudjuk jelenteni az élő frissítések oldalon, de ismét Irán, a nagyon szigorú cenzúraszabályok egyik szállítója, látszólag lépéseket tesz polgárainak nagyobb szabadságának biztosítása felé..

De mielőtt túl izgatott lenne, ez nem lesz „mindenki számára ingyenes” üzlet. Az információs és kommunikációs technológiai miniszter megvitatja a korlátozások osztályozásának lehetőségét az egyes munkahelyek és életkor szerint. Kevés további információ van erről a jelen pillanatban, és mindez sok bürokráciának és karikanak bizonyulhat, amelyeken az egyéneknek át kell ugrani, amire végül sehol nincs szükség, de az elkövetkező hónapokban többet kell tudnunk..

Az Amnesty International bezárja a szarvot a Kubával az internetes cenzúra révén

Kuba gyakran a radar alatt repül, amikor a cenzúráról folytatott megbeszélésekről beszélünk, valószínűleg azért, mert a közelmúltban nagy hangsúlyt fektettünk nagyobb szomszédjára, és az ottani amerikai állampolgárok cenzúrázására vonatkozó sokkoló hatalmi visszaélésekre..

De ezek mindegyike nem távolíthatja el a Kubában elkövetett visszaéléseket, és ez az oka annak, hogy az Amnesty International ebben a hónapban lemaradt. Az Amnesty közelmúltbeli jelentése arra a következtetésre jutott, hogy az internet feletti állami ellenőrzés szintje veszélyezteti a kubai lakosok többségének szólásszabadságát. Az amnesztia szempontjából ugyanolyan aggodalomra ad okot, hogy rosszul definiált törvények határozzák meg, hogy mit és kinek kell bármikor cenzúrálni. A letiltott oldalak többségét úgy tekintik, hogy azok a rendszer kritikáját tartalmazzák, az emberi jogokkal foglalkoznak, vagy megbeszélik a cenzúra megkerülésének módszereit. És nem csak a nyilvános online tartalom, hanem a szöveges üzenetek is tartalmaznak bizonyos szavakat, amelyeket cenzúrázunk.

Az Amnesty és mások számára további aggodalomra ad okot az a tény, hogy a kubai rendszer nem nyitott cenzúra modelljével kapcsolatban. Azok, akik megpróbálnak hozzáférni egy blokkolt webhelyhez, például a Skype (igen, a Skype tiltva van Kubában), olyan üzenetekkel találkoznak, amelyek arra késztetik a felhasználót, hogy a program hibája van, vagy úgy találják, hogy névjegyzékük hirtelen eltűnt, és így technikai kérdésbe tettek a problémát.

Technikai óriások ugrnak a cenzúravonatra

Úgy tűnik, hogy még nagyobb veszély fenyegeti az internetes szabadságát, mint bármelyik országban, és a vállalatok az internetet elérő technológiát tervezik, készítik és birtokolják..

A havi jelentések azt sugallják, hogy ezek a vállalatok, különösen a Google és az Apple monopolizálják ellenőrzésüket azáltal, amit online látunk, hallunk és olvasunk. Ez a lépés távol esik az internet korai napjaitól, amikor őket a szólásszabadság bajnokaiként hirdették meg.

Donald Trump elnök hivatali idejének megkezdése után néhány héten belül a Google anyavállalata, az Alphabet elkezdett olyan technológiát alkalmazni, amely kiküszöböli a gyűlöletbeszédet az internetről. A probléma itt természetesen az, hogy ők és a visszatérő politikusok együtt ők dönthetnek arról, hogy mi a gyűlöletbeszéd..

További problémát jelent az a tény, hogy köztük a Google és az Apple tulajdonában van az internet, és különösen a dolgok mobilalkalmazása. Tehát, ha együtt dolgoznak annak eldöntésében, hogy valamit nem fognak a közönség számára eljuttatni, akkor ezt soha nem látják. A Gab, egy ingyenes és nyílt alkalmazás mögött álló elmék ezt rájöttek, amikor mindkét vállalat úgy döntött, hogy eltávolítja az alkalmazást az üzletéből.
Egy másik probléma az, hogy a Google és az Apple nem egyedül vannak.

A Google együttműködött a ProPublicával, hogy elkészítse azt, amelyet most „Hate Speech News Index” -nek hívnak. Ez a Google által létrehozott új gépi tanulási eszköz eredménye, amelynek célja a keresőmotorjának megszabadulása minden, amit a vállalat gyűlöletesnek tart. Talán még aggasztóbb a néhány állítólag bevont név, nevezetesen: The New York Times, Buzzfeed, Latino USA, Univision News és New American Media.

És ha ez nem volt elegendő ahhoz, hogy aggódjon a Google-tól kapott keresési eredmények miatt, akkor az a tény, hogy az erőfeszítéseiket manipulálják az eredményekkel, hogy alapvetően blokkolják azokat a webhelyeket, amelyeket nem akarnak, hogy láthassanak, kicsit aggódik. Az egyik olyan oldal, amely e manipulációnak megsérült, a World Socialist Web Site (WSWS). Úgy találták, hogy a 45 letiltotta azt a 45 legnépszerűbb keresési kifejezést, amelyek korábban az olvasókhoz vezettek volna webhelyükre, és ez szinte lehetetlenné tette az új keresők számára a webhely megtalálását..

A WSWS és más ellenzéki webhelyek nem mennek le küzdelem nélkül, és a szurkolók a ténylegesen az igazságtalanságot, a korrupciót és a cenzúrát ellentétes webhelyek fekete listája ellen kampányolnak..

augusztus

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Kína ragaszkodik mindenki számára az ellenőrzéshez

Bárki, aki Kínában szeretne fórumon vagy internetes közösségben feladni, most bizonyítania kell, hogy ki ő.

Az anonimitás internetről való eltávolításának lépését korábban már regionális szinten kísérletezték, ám az „Internetes Fórum és Közösségi Kezelési Szabályzat” kiadásának köszönhetően a szabályozás országszerte elterjedt. Az internetes társaságoktól és a szolgáltatóktól megkövetelik a regisztrált felhasználók által közzétett tartalmak szigorú ellenőrzését és szigorú kezelését, valamint a velük való nyilvántartásba vétel előtt minden egyes személy személyazonosságának ellenőrzését. Ha a felhasználók megtagadják valós személyazonosságuk megadását, a cégeknek azt mondták, hogy ne engedjék, hogy feladjanak ezen a platformon.

További útmutatást dolgoztak ki azzal kapcsolatban is, hogy mit lehet és mit nem lehet online tenni, közzétenni vagy terjeszteni. A probléma, mint mindig, az iránymutatással az, hogy a kategóriák annyira szélesek, hogy alapvetően bármit meg lehet tiltani, amelyet a cenzorok nem szeretnek. A tiltott tartalom magában foglalja az alkotmány alapelveivel ellentétes oldalakat, bármit, amelyet a nemzetbiztonságra károsnak tekintnek, és bármit, amely gyűlöletet, etnikai diszkriminációt vagy a nemzeti egység sértetlenségének tekinthető..

Irán lehetséges lépéseket tesz a cenzúrából

Egy olyan eseményben, amelyet nem lehetett előre megjósolni, az iráni kommunikációs miniszter nyilvánosan bejelentette, hogy a Twitter feloldásához tárgyalások zajlanak.

A platformot iráni cenzúraszabályok szerint évek óta tiltják, annak ellenére, hogy az ország vezetői gyakran fordulnak hozzá politikai üzenetük közvetítéséhez. Még túl korai, hogy megünnepeljük. Még akkor is, ha a lépés sikeres, ez nem azt jelenti, hogy egy átlagos iráni képes lesz hozzáférni a platformon, vagy szabadon feladni.

Ez a „nézd ezt a helyet” eset lesz.

Vietnam növeli a cenzúrát az eloszlás elleni küzdelem részeként

Vietnam nemrégiben nyilatkozta azon szándékáról, hogy küzd az országon belüli politikai nézeteltérés ellen.

Ennek részeként egy szigorúbb internetes cenzúra-rendszert kíván kidolgozni. Ezeket a lépéseket válaszként választotta az állama és a pártvezetők presztízsét aláásó cselekvéseknek. A lépés a börtönök felfutását követi, beleértve Nguyen Ngoc Nhu Quynh neves aktivistát és bloggert is, akit most tíz év börtönben tartanak. Az országot a kiberbiztonság szempontjából jelenleg az egyik legkevésbé biztonságosnak tekintik a világon, ugyanakkor a jelentésekben nem találtak bizonyítékokat, amelyek azt sugallják, hogy egyre több az internetes hackerek, akik az állam nevében dolgoznak másképp..

Noha nincs határozott példa arra, hogy a fellépés hogyan kerül végrehajtásra, Vietnam minden bizonnyal olyan ország, amelyet az elkövetkező hónapokban figyelni kell.

Vietnam magában foglalja az online cenzúrát

A vietnami Információs és Kommunikációs Minisztérium jóváhagyta a projektet, amely lehetővé teszi a kormány számára azon helyek azonosítását és blokkolását, amelyek véleménye szerint félrevezető információkat szolgáltatnak..

Az ezt lehetővé tevő szoftvert Vietnam kiberbűnözés megelőzésére irányuló hosszú távú tervének részeként tervezték. Noha a nettó bűnözés elleni küzdelem nemes törekvés, továbbra is felmerül a kérdés, ki dönti el, hogy mi az információ valódi és mi félrevezető? A terv másik aspektusa olyan kommunikációs tervek kidolgozása, amelyek terjesztik a számítógépes bűnözés megelőzéséről szóló üzenetet, és arra tanítják a fiatalokat, hogy az interneten kiszűrjék a nem megfelelő információkat..

Az indiai szerzői jogok megsértése elleni küzdelem túl messzire esik

Természetesen mindenkinek joga van megvédeni saját szellemi tulajdonát, elvégre ha keményen dolgozik valami mellett, akkor nem akarja, hogy valaki más vállalja az összes hitelt. Nehéz azonban megérteni, hogy ez a jog hogyan eredményezheti 2650 webhely bezárását.

Pontosan ez történt Indiában. Az „ideiglenes intézkedést” az adott film szerzői jogának megsértésére adott válaszként alkalmazták. Ez összekapcsolódhat az Internetes Archívum hirtelen eltűnésével, mivel ez nyilvánvalóan a magas bírósági végzésben megnevezett webhelyek egyike volt. A végzést a legfelsõbb bíróságon vádlottak nélkül fogadták el, vagyis senki sem tudta megfogalmazni a sok logikai okot, amelyek miatt ez a megközelítés csak egy kicsit felül volt.

Az ilyen Ex Parte-megrendeléseket csak „nagyon igényes” körülmények között szabad felhasználni, és nehéz belátni, hogy a videó kalózkodás miként vonatkozik erre a célra..

India Vágja le az Internet Archívumot

Nem ismeretlen, hogy egész régiók hirtelen elveszítik az internet-hozzáférést Indiában.

Ezekre az eseményekre gyakran számos okot hivatkoznak, a kormány cenzúrájától az egyszerű áramkimaradásokig. Ugyanakkor a legutóbbi szolgálati eltűnések Indiában sokkal kevésbé egyértelműek; az internetes archívum Indiában nem érhető el. Miközben a link jól működik, semmilyen információhoz nem férhet hozzá, és a felhasználókkal olyan üzenet érkezik, amely világosan kifejti annak indokait - „A kért oldalt letiltottuk, mert az URL-t a kormányzati szabályok tiltják”. Az Archívum a régi médiatartalom tárolója, és tartalmazza a Wayback Machine alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az interneten élő régebbi verziók élőben megtekinthetők az interneten.

Ez sok olyan adat, amelyhez már nem lehet hozzáférni, és egy cinikus személy azt sugallhatja, hogy ez az első lépés a történelem átírásában.

Kína bezárja a hurkokat cenzúrahálójában

Kína közismerten az internetes cenzúra egyik vezető alakja, ám a közelmúltban voltak olyan lyukak a cenzúra-hálózatban, amelyeket VPN használatával ki lehetne használni. Amint azonban a múlt hónapban beszámoltunk, a VPN-ek a következő célpont a nagy kínai cenzúragépen.

Most azt is megtudjuk, hogy új és kifinomultabb cenzúra-rendszert építettek a közösségi média és sok más webhely blokkolására. Az új rendszer lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy kapcsolatba lépjenek az internetszolgáltatókkal, amelyek összeköttetést biztosítanak minden elfogadhatatlannak tartott webhely számára, és felkérést kérnek számukra a tartalom tárolásának leállítására. Ha ez nem következik be azonnal, a kapcsolat néhány perc alatt leáll.

Természetesen ez a szolgáltatás-zavarok hátterében is a WhatsApp-felhasználók által tapasztalt országban jelentkezik, mivel ez lett az utóbbi fellépés legújabb célja..

Megint az amerikai: félelem a szabad kifejezés miatt

A hónap elején egy kongresszusi törvényjavaslat történt meg, amely súlyosan befolyásolhatja az egyének és a vállalkozások szabad véleménynyilvánításának jogát az interneten.

A szexkereskedők megállításáról szóló törvény (SESTA, S. 1693) egy másik törvényjavaslat, amely szem előtt tartva jó ötlet. Nyilvánvaló célja az, hogy csökkentsék a szexkereskedők által használt kommunikációs vonalakat, ezzel eltávolítva minden olyan helyet, amelyet felhasználhatnak mások jólétének veszélyeztetésére. A törvényjavaslat valójában valójában azonban az a nyílt platform, vállalkozás és magánszemély, aki harmadik fél tartalmát polgári jogi és büntetőjogi felelősségre vonja, ha a szexuális kereskedők tartalma.

Most, hogy tudatosan ezt csinálsz, kevés hülyeség van, de mi van, ha nem tudod, ha tartalmat hackelnek, vagy ha ennek ellenére a webhelyén helyet bérlő személy legális és fedélzetén van? Milyen messzire lehet vagy kellene mennem, hogy ellenőrizze azon szándékait, amelyek helyet használnak az Ön webhelyén vagy platformon? Míg a nagyobb szervezetek rendelkeznek forrásokkal az ellenőrzések elvégzéséhez, az anyag gyors eltávolításához és az esetleges pénzügyi visszatérítéshez, nem is beszélve arról, hogy a peres ügyek, a kisvállalkozások és a magánszemélyek nem tudják megóvni a viharot. Szóval, mit jelent ez? Röviden: azok, akik otthont adnak, valószínűleg sokkal drasztikusabbak lesznek, amikor megközelítik azt, amit befogadnak, biztosítva, hogy ne kockáztassák meg magukat peres eljárások előtt, vagy még rosszabb helyzetben. Ennek során elősegítik a szólásszabadság és a szólásszabadság elfojtását.

Eközben azok, amelyeket a törvényjavaslat elkészítésére tervezték, csak egy másik módot találnak a kommunikációra.

július

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Kína bezárja a VPN cenzúra hiányát

A kínai hatóságok megtették a következő lépést a cenzúráról szóló törvények kijátszásának még nehezebbé tételéhez azáltal, hogy eltávolították a VPN alkalmazásokat a kínai App Store-ból.

Az ExpressVPN július 29-én jelentette be, hogy iOS-alkalmazásukat, valamint sok más alkalmazást eltávolítottak a fő VPN-szolgáltatóktól. A VPN-szolgáltatások elérésének egyetlen módja Kínában most egy másik terület App Store használatával történik. Ehhez a felhasználóknak meg kell adniuk a Kínán kívüli számlázási címet. Az egyik dolog, amely ezt a lépést zavaróbbá teszi, hogy az az Apple hajlandóságát jelezni a cenzúra mellett, nem pedig az interneten történő információszabadságról..

A más platformokra tervezett alkalmazásokat jelenleg nem érinti, de csak azt tudjuk kitalálni, mennyi ideig marad ez a helyzet.

Irán zavart kel a távirat cenzúrájának szigorítása miatt

Iránban nagyon nyilvános nézeteltérés merült fel, a Telegram üzenetküldő alkalmazásra összpontosítva.

A kemény vonalú konzervatívok továbbra is további korlátozásokra törekszenek az általuk állított alkalmazásra, amelyet az IS és más terrorista csoportok támadások tervezésére használnak, ideértve a júniusi teheráni iráni parlament elleni támadást is. A kommunikációs miniszter, Mahmud Vaezi ellenzi a lépéseket, és a kibertérért felelõs államügyész peres eljárással fenyegetett, ha nem tartja be a büntetõnek tekintett tartalom blokkolására vonatkozó elõírásokat. A nézeteltérés, amelyet nagyon nyilvánosan játszanak, még inkább megzavarodik, amikor arról számoltak be, hogy a Telegram beleegyezett, hogy szervereit Iránba költözteti; egy nyilatkozatot, amelyet a Telegram vezérigazgatója nagyon határozottan tagad meg.

Ez megteremti a folytonos nézeteltérés helyét.

Oroszország tekercsek a hackerek harcából

Oroszország arra törekszik, hogy korlátozza az internetes szabadságot azáltal, hogy létrehoz egy feketelistát azon webhelyekről, amelyeket az internetszolgáltatóknak meg kell blokkolniuk, hackerek egy csoportjának fellépése miatt.

Vlagyimir Putyin 2012-es újraválasztása óta több ezer webhelyet tiltottak be - leginkább a „társadalmi bajok” népszerûsítése vagy a politikai disszidencia támogatása érdekében. A hackerek ebben a hónapban visszatértek a tiltott webhelyek vásárlásával és a legális webhelyekről származó információk beillesztésével a domain nevekbe. A lépés nem okozott káoszt, mivel a nagy híroldalak blokkolódtak, a Google elérhetetlenné vált, és az állami bankok, a VTB és a Sherbank úgy találták, hogy pénztárgépek már nem működnek.

Most, hogy a feketelistára helyezett rendszer sebezhetőnek bizonyult, felmerültek a aggodalmak, hogy az orosz kormány megtorol, ha a megfélemlítésre összpontosít, és még szigorúbb szabályokat vezet be az interneten megtekinthetõk számára. Már arról számoltak be, hogy a feketelistát helyettesítették azokkal a webhelyekkel, amelyek nem blokkolhatók. Csak az idő fogja megmondani, hogy ez és milyen más lépések történnek a hónap elején az internet szabadságának szigorítása érdekében.

Az orosz korlátozások növekednek a számlák átadásakor

A hónap elején számoltunk arról, hogy az orosz Állami Duma két törvényjavaslaton rohant keresztül, amely súlyosan korlátozná az országon belüli internetes szabadságot..

Nos, ezen a héten kézbesítették a számlákat. Ennek a lépésnek az eredménye az, hogy az összes VPN-t és proxyt most tiltják, és használatuk illegális, bár a működésükhöz szükséges szoftver biztosítása jelenleg nem tartozik a törvény hatálya alá..

Kevés információ áll rendelkezésre a tilalom végrehajtásáról, és a legfontosabb VPN-szolgáltatók, mint például a NordVPN, megígérte, hogy harcolnak a lépés ellen, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a felhasználók továbbra is korlátozás nélkül hozzáférjenek az internethez. De nemcsak a VPN-ek és a proxyk sújtják.

A törvényjavaslatok szintén veszélyeztették az adatvédelmet. Azok, akik a magánkommunikációban messenger szolgáltatásokra támaszkodnak, nem lesznek képesek anonim módon kommunikálni. Az új törvény előírja, hogy minden szolgáltatási igazgató köteles a telefonszámuk alapján megállapítani valamennyi felhasználó személyazonosságát. Ha ez nem volt elég hideg, az orosz kormány egy olyan rendszeren dolgozik, amely lehetővé tenné számukra, hogy korlátozza az egyes személyek kommunikációját - így nemcsak láthatják, hogy ki beszél, hanem eldönthetik, mit mondhatnak..

És csak azért, hogy kicsit tovább megszilárdítsák az interneten keresztüli kapcsolataikat, Oroszország végrehajtotta a német gyűlöletbeszédről szóló törvény példányát is, amelyet a hónap elején szintén megvitattunk. Ugyanúgy, mint a német törvényben, a gyűlöletbeszéd meghatározását nyitva hagyták, ahogyan azt a hatóságok megfelelőnek tartják.

Kína felzárkózik a WhatsApp segítségével

Végül megtörtént; A WhatsApp szabad uralkodása Kínában véget ért.

Ez a hónap egészen az üzenetküldő alkalmazásnak sikerült elkerülnie a kínai tisztviselők figyelmét, akik felfuttatják az internetes cenzúra kampányát. Nem volt hivatalos tilalom vagy blokkolás, de a szerverek jelenleg az ország nagy részén nem érhetők el. A kiszolgálók hiánya a kínai Nobel-békedíjas és az emberi jogi aktivista - Liu Xiaobo - halálának következménye..

Izrael kezdeményezi az internetes fellépést

Noha Izrael nem feltétlenül a legnyitottabb az országok között, Izraelről nem ismert, hogy a törvényt használja az internet egészének ellenőrzésére. Ez azonban ebben a hónapban megváltozott, amikor a Knesset elfogadott egy törvényt, amely megengedi egyes helyek bíróság által elrendelt eltávolítását vagy blokkolását.

Az új törvény hatálya alá tartozik minden olyan webhely, amely bűncselekményt vagy terrorizmushoz kapcsolódó tevékenységeket reklámoz. Most, mint sok más esetben, amikor az ország ilyen tilalmakat hoz létre, a bűncselekmény vagy a terrorizmus meghatározása okozza a problémát. Senki sem fogja azt állítani, hogy a gyermekpornográfiát mindenütt el kell távolítani. A kannabisz eladása vagy felhasználása azonban sokkal nyitottabb kérdés, amelyre ugyanaz a törvény vonatkozna.

Az Egyesült Királyság elkezdi a szex cenzúrázását

Itt van egy másik törvény, amely szem előtt tartva jó okkal jár.

Lehet, hogy a szex értékesít, és nagy öröm lehet a felnőttek beleegyezése, ám a szex és különösen a pornográfia nem gyermekbarát. Tehát jó ötletnek tűnik egy olyan törvény, amely előírja az életkor ellenőrzését minden pornográf webhelyen - igaz?

Rossz, amit az Egyesült Királyságban bevezetett törvény a gyakorlatban tesz, lehetővé teszi a kormány számára a pornográf weboldal tömeges és bírósági végzés nélküli blokkolását. Ezenkívül a törvény felhasználható bármely olyan tartalom blokkolására, amely nem felel meg az Egyesült Királyság tartalmi szabályainak. Szóval, ki dönti el, mi a pornográfia? Az egyben egyetértő pornográf webhelyeket élvezők számára további aggály az, hogy a webhelytulajdonosok által leginkább használt életkor-ellenőrző szoftver hitelkártya-engedély.

Ez egy csomó további pénzügyi információ, amely az éterben lebeg, csak arra vár, hogy a hackerek megtalálják.

Nettó semlegesség - harcra érdemes csata

A július 12. volt a hálózatsemlegesség napja, és ebben az évben minden bizonnyal nem maradt észrevétlenül sem a nagy, sem a kis internetes cégek online tiltakozást indítottak a hálózatsemlegesség megőrzése érdekében..

Az online tiltakozás csak egy része volt a cselekvés napjának, amelynek célja az FCC (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) meggyőzése volt a jelenlegi hálózatsemlegességi szabályok betartásában. Ezek a rendeletek biztosítják, hogy a szolgáltatók minden tartalmat egyenlően kezeljenek, és ne részesítsék előnyben a saját szolgáltatásaikat. Míg az internetes vállalkozások hatalmas többsége csatlakozott a fellépéshez, néhányuk kissé proaktívabb volt, mint mások - és elég vicces, hogy minél nagyobb a társaság, annál gyengébb a támogatás - azt hiszem, egyes dolgok soha nem változnak.

Ha többet szeretne megtudni a hálózatsemlegességről és arról, hogy mit jelenthet ez, próbálja ki ezt az infographic képet.

Oroszország sürget a további internetes szabadságok megszüntetése érdekében

Az orosz kormány nem ismert pontosan az internetes szabadság iránti szeretetével, de legutóbbi lépése elfojtja azt a kis szabadságot, amely hátra van.

Az a két törvényjavaslat, amely már az első olvasat során megtörtént, és valószínűleg a második elfogadásra kerül, betiltja a blokkolt webhelyek (röviden nem VPN-ek) megkerülésére szolgáló szoftvereket, cenzúrázza a keresőgépeket, és az üzenetkezelő alkalmazásokat kormányzati ellenőrzés alá vonja. Ez a lépés megszünteti az oroszországi szabadság utolsó maradványait, és azt jelentené, hogy az üzenetküldő szolgáltatásoknak együtt kellene működniük az orosz mobiltelefon-szolgáltatókkal a felhasználók azonosításában - semmi sem szent vagy biztonságos. Ez követi az internetes cenzúráról szóló, csak néhány nappal ezelőtt aláírt törvényt, amely felhatalmazza a kommunikációs minisztériumot arra, hogy a tükörhelyeket blokkolja bíró jóváhagyása nélkül..

És igen, amint már kitaláltad, mindezt a terrorizmus megállítása érdekében végzik.

Kína további tartalmi korlátozásokat hoz létre az alapértékekkel összhangban

Úgy tűnik, nem telik el egy hónap, ha Kína megpróbálná tovább korlátozni polgárainak internet-hozzáférését.

Bár július csak egy hete kezdődött, Kínában a tisztviselők nagyon elfoglaltak voltak az új korlátozások végrehajtásáról. A havi új szabályok között azt találtuk, hogy az auditorok ellenőrizni fogják az összes feltöltött audio és vizuális tartalmat annak biztosítása érdekében, hogy az összhangban álljon Kína „szocialista alapvető értékeivel”. Az oktatási videók vagy a rajzfilmek bármelyik tartalma, amely megszegi ezeket az értékeket, szerkesztésre vagy tiltásra kerül. Ez a határozat a következőket tartalmazza:

  • Az összes tartalom streamingének leállítása - legalább ideiglenesen, amíg az új szabályokat végrehajtják
  • A homoszexualitást mutató vagy látszólag elősegítő tartalmak tilalma „rendellenes szexuális viselkedésnek” minősül.
  • Minden olyan tartalom tilalma, amely a kábítószer-függőségről szól.Minden meztelenséghez vagy szexhez kapcsolódó tartalom, ideértve a szexuális oktatást is.
  • Bármi, ami dohányzik.
  • Bármi, ami a luxus életmódot mutatja.
  • Bármi, amely bűnügyi folyamatokat tartalmaz vagy részleteket mutat be.
  • Bármi, ami „rossz” nyelvet tartalmaz.

Ráadásul a rendőri médiát felügyelő osztály megkezdi az online irodalmi kiadványok pontozását. Ezeket a helyeket 100-ból jelölik ki, hogy a helyükön található irodalom mennyire felel meg a szocialista értékeknek. A 60 pont alá eső webhelyeket nyilvánosan kritizálni kell, és meg kell tiltani a díjak nyerését.

És ha ez nem lenne elég, Kína legnépszerűbb VPN-jét arra utasították, hogy szüntesse meg működését. A GreenVPN életvonala volt azoknak a polgároknak, egyetemeknek, vállalkozásoknak és még államilag működtetett újságoknak is, akik el akarnak kerülni a kínai nagy tűzfalakon. A VPN-k korlátozását az év elején Kína ipari és információs technológiai minisztere az egyik legfontosabb prioritásként sorolta fel, és úgy tűnik, mintha elkezdtek volna mozogni a tennivalók listáján..

Fizetés a szabad beszédért Németországban

A Németországban elfogadott, vitatott új törvény értelmében a közösségi média társaságok, amelyek nem tudják eltávolítani a gyűlöletbeszédet, 57 millió dollár (50 millió euró) pénzbírsággal büntethetők..

Noha ígéretesnek tűnik a gyűlölet és az erőszak terjedésének megakadályozása, számos probléma merül fel az ilyen törvényekkel. A fő kérdés az, hogy ki dönti el, mi a gyűlöletbeszéd, rágalmazás vagy az erőszak felbujtása, és mi nem. A törvény megpróbálja ezt orvosolni azzal, hogy a társaságoknak 24 órája van a nyilvánvaló példák eltávolítására, de akár egy hét áll rendelkezésére a kevésbé világos példákra vonatkozó döntések meghozatalára. Akkor az a probléma, hogy ki és milyen alapon hozza meg ezeket a döntéseket. A lépés azután történt, hogy Heiko Mass igazságügyi miniszter úgy döntött, hogy a közösségi média platformjai nem teljesítik kötelezettségeiket. Aztán azonban kijelentette, hogy egy európai szintű stratégiára van szükség a gyűlöletbeszéd és a hamis hírek kezelésére.

És itt rejlik a probléma: az egyik ember hamis hírei a másik ember kellemetlen igazsága, és ugyanez mondható el a szólásszabadságról és a gyűlöletbeszédről.

június

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Kanada - A nem olyan szabad földje

Egy kissé sokkoló lépésként Kanada csatlakozott a törvényi törvényt alkalmazók köréhez annak meghatározására, hogy az egyénekhez milyen információkhoz kell hozzáférniük és nem szabad hozzáférési joguk, nemcsak Kanadán belül, hanem világszerte is..

Kanada legfelsõbb bírósága, a Legfelsõbb Bíróság helybenhagyta azt a határozatot, amely megengedte a társaságnak, hogy kényszerítse a Google-t arra, hogy globálisan törölje a különbözõ webhelyeket és domaineket a keresési indexében. A lépés hatékonyan láthatatlanná teszi azokat, akik ezt a keresőmotort keresik. Ami aggasztó, az nem az, hogy a bíróságot egy kanadai ügyben beavatkozni szoktak, sem a domaineket nem használták fel Kanadán belül, hanem az, hogy a kérdéses vállalat a domainek világszerte történő eltávolítását szorgalmazta, és ezt támogatták a bíróság által.

Ennek a döntésnek a szólásszabadságra gyakorolt ​​következményeire nem kell gondolni, ha más országok úgy döntenek, hogy követik a példát, és nem csak ipari nézeteltérések esetén. Például, ha egy kínai bíróság ugyanazt a megközelítést alkalmazná valamelyiküknek a kínai törvényekkel ellentétes álláspontjára, például a YouTube létezésére, akkor ezt meg lehetne szüntetni világszerte, nem csak Kínában..

További cenzúra kihívások Kínában

A hónap elején számoltak be a kínai kormány azon lépéseiről, amelyek célja a szórakoztatás és a sporttal kapcsolatos pletykák, a vita és a frissítések eltávolítása az internetről, tekintve őket az egyéni adatvédelemmel kapcsolatos kínai törvényekkel ellentétesnek..

Most az egyik olyan oldal, amely ilyen híreket szolgáltat, de sikerült elkerülni a bezárást, ismét sújtotta. Weibo-t, más néven kínai Twitter-et, a kormány paranccsal sújtotta, hogy zárjon le minden politikailag érzékeny video- vagy audiotartalmat. A társaság beleegyezett abba, hogy betartja a rendeletet, és az elemzők szerint az a vélemény, hogy a vállalat tartalmát alig érinti, mivel a felhasználók tudják, hogy egyébként nem tesznek ilyen megjegyzéseket.

De meddig fog menni, amíg a tisztviselők visszatérnek Weibo többi tartalmához?

India növeli részesedését az internetes szabadságon

India egy teljesen új szintre állítja a cenzúrát.

Leállította az internetet. 2017 első öt hónapjában az internet különböző régiókban legalább húszszor volt lezárva, négy ilyen áramkimaradásra június első felében került sor. Ezeknek az áramkimaradásoknak a területén nemrégiben történt erőszakos tiltakozások zajlottak. A kormány látszólag nem hajlandó megbeszélést folytatni a leállásokról, de a múltban kijelentette, hogy meg kell akadályoznia a közösségi médiát az erőszak ösztönzésén. Noha az indiai kormány nem ez az első alkalom, hogy ilyen komoly lépéseket tegyen, a leállítás jelentősen megnőtt ebben az évben.

Nem meglepő, hogy a szociális média weboldalai, mint például a Facebook, Indiát a legnépszerűbb országok közé sorolják, a kormányok pedig a tartalom cenzúráját kérik.

Palesztina elgondolkodik az emberek hatalmának problémáin

A palesztin hatóságok váratlan falba ütköztek, amikor elrendelték számos weboldal blokkolását.

Úgy ítélték, hogy nem felelnek meg politikai orientációjának, a 22 webhelyet blokkolták, mert megsértették a „közzétételi szabályokat”, bár úgy tűnik, hogy senki sem tudja pontosan, milyen szabályokra vonatkoznak ezek. Ez a hirtelen blokk azonban úgy tűnik, motiválta az aktivistákat, hogy szóljon fel ellene. Amellett, hogy elindítják a saját hashtag-kampányukat, a blokk ellenzői felszólítják az embereket, hogy bojkottálják az internetszolgáltatókat, amelyek közreműködnek az internetes szabadságok megsértésében..

Irán átviszi a cenzúra vonalát

Iránról nem ismert, hogy tolerálja az internetes szabadságot, főleg mivel a Twitter és a Facebook egyaránt be vannak tiltva az országban. A remény sugara azonban felbukkant, amikor Hassan Rouhani elnök az újraválasztásra tett javaslatában az ország szociális média platformjaihoz való hozzáférés megóvására tett erőfeszítéseiről beszélt..

Mérsékelt hangot adott az újabb szociális média oldalak, például az Instagram és a Telegram felé, mint amit az országban korábban láttak. Nagyszerű, igen? Nos, az lett volna, kivéve, hogy közvetlenül a győzelme után Rouhani kormánya olyan reformokat hajtott végre, amelyek valószínűleg még tovább korlátozzák az internet-hozzáférést. Az új ellenőrzéseket a jobb kiberbiztonság és az Irán nemzeti biztonságának védelme érdekében vezették be. Ami viszont még aggodalomra ad okot, hogy a Telegram állítólag a kormánnyal együttműködik, és együttműködik annak szigorúbb ellenőrzésével, hogy mit lehet és mit nem lehet küldeni. A méltányosság érdekében azonban meg kell jegyezni, hogy a Telegram kijelentette, hogy csak a pornográfiát magában foglaló tartalom eltávolítása érdekében működnek együtt..

A kormány „intelligens finomításának” programja azonban sokkal tovább megy.

Egyiptom kibővíti cenzúra-céljait

Az egyiptomi hatóságok megkezdték a VPN-szolgáltatók megcélzását, amelyeket kifejezetten arra használtak, hogy megkerüljék a legfrissebb blokkokat a híroldalakon.

A hír nem sokkal azután történt, hogy a technológiai közösség befejezte javaslatát az afrikai kormányok büntetésére az új IP-címek visszatartása és az internet hatékony lezárása miatt. Az egyiptomi kormány nem lát semmi hibát sem az IP-címek visszatartásával, sem a híroldalak bezárásával, bár megtagadják hivatalosan elismerni, hogy a webhelyeket blokkolják. Aggasztóbb az, hogy az egyiptomiak által az internet-szolgáltatók internetes hozzáférés kikapcsolására kényszerítésére használt rendszer más országokban is megismétlődik, köztük Kamerunban és Irakban..

Zárás a hírességek hírein Kínában

Kína közismert az értelmetlen internet-megközelítéséről és a polgárok számára biztosított szabadság lehetőségeiről. Azonban a hír, hogy a hatóságok új kiberbiztonsági törvényt indítottak el, amelynek eredményeként a hírességekkel kapcsolatos hírekkel foglalkozó számlákat és blogokat bezárták, továbbra is sokkoló volt..

Több mint 80 WeChat-fiókot zártak be az ország legmagasabb internetes szabályozója - Kína Kibertér-igazgatása - által kiadott törvény alapján. A törvény kimondja, hogy sem a szervezetek, sem az egyének nem végezhetnek olyan tevékenységet az interneten, amely sérti egy másik személy jó hírnevét, magánéletét vagy szellemi tulajdonát. Ez nem tűnne annyira rosszul, ha csak a tévhit, vulgaritásokat és botrányokat terjesztő oldalak lennének, de a bezárások között volt egy népszerű filmnéző oldal.

Úgy tűnik, hogy a szórakozásnak, sőt a sportnak már nincs meg a relatív szabadsága, mint valaha.

Törökország háborúja a Wikipedia ellen

A török ​​kormány blokkolta - teljesen blokkolta - a Wikipedia-t. Igen, ezt olvastam jól.

A weboldal egyszerűen nem létezik a törökországi webfelhasználók számára. Noha a közelmúltban számoltak be, a blokkolás április végén történt, miután a Wikipedia megtagadta a Törökországnak a szíriai militánsokkal és az állami szponzorált terroristákkal fennálló kapcsolatára vonatkozó negatív utalások eltávolítását. De a Wikipedia csak az ék vékony széle; a török ​​kormány becslések szerint 127 000 webhelyet és további 95 000 közösségi média-fiókot, blogbejegyzést és cikket blokkolt. Számos tiltott oldal olyan híreket és információkat tartalmaz, amelyeket kínosnak tartanak a kormány számára.

A törökországi hallgatók vezetik a Wikipedia tilalma elleni lázadást, főleg mivel a vizsgaidőszak közeledik, és VPN-eket használnak, hogy segítsék őket annak és más tiltott webhelyek elérésében. Ezenkívül júniusban kiderült, hogy Törökországban több „tükör” webhely jelenik meg az interneten, reprodukálva a Wikipedia tartalmát. Ennek egyik lehetséges módja az, ha a török ​​Wikipedia oldalakat egy decentralizált peer-to-peer tárolóhálózatra helyezi, amely nem támaszkodik a domain névrendszerre..

Ez megnehezíti a török ​​kormány számára, hogy teljes cenzúrát végezzen, és így azoknak, akik a tartalmat szeretnék megtalálni, legyen erre módja.

Lehet

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Rossz hónap az Al-Jazeer számára

Az Al-Jazeer televízió betiltása mellett Egyiptomban is blokkolták Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket..

A lépés akkor következik, amikor a katari uralkodó állítólag „iszlám hatalomnak” írta le Iránt, majd kritizálta a Trump kormányának Teheránnal szembeni politikáját. A katari tisztviselők azonban szilárdan állítják, hogy hírügynökségeiket feltörték, és hogy az emír ilyen megjegyzéseket soha nem tett. Akárhogy is, egy kicsit több, mint véletlen, hogy ez a Trump látogatása után a régióban tett napokban történt.

Egyiptom meghúzza a szabad beszéd kezét

Egy másik fellépés hullámában Egyiptom csatlakozott azoknak a sorához, akik terrorizmust használnak azért, hogy betiltsák azokat a webhelyeket, amelyek uralkodó hatalma nem tetszik.

Az új kormány 21 webhelyet tiltott be, ideértve a Katarban található Al-Jazeer televíziót, amelyet a tisztviselők régóta hittek a leszedett muszlim testvériség támogatására. A tisztviselők által készített listán szereplő egyéb webhelyek között szerepeltek a helyi egyiptomi műsorszolgáltatók és újságok. A hivatalosan nem elnevezett, de az Egyiptomon belül nem elérhetők számára a The Huffington Post és a Mada arab weboldala azonban egy progresszív egyiptomi hírportál, amelyet nem mutatnak linkek az iszlám csoportokhoz, vagy nem mutatnak együttérzést az ügyükhöz..

Mivel ezeket a helyszíneket nem hivatalosan nevezték meg a jelenleg tiltott 21 ország közül (amelyek közül csak 5-et hivatalosan megneveztek), valószínű, hogy ez csak fogak problémája. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy a terrorot ismét fedezetként használják a szólásszabadság és a progresszív ötletekhez való hozzáférés korlátozására.

A venezuelai rendkívüli állapot kiterjed az internet-hozzáférésre

Miután két hónapig tartott rendkívüli állapotban, kormányellenes tüntetések, polgári nyugtalanságok és több mint 50 ember halála után, a venezuelai elnök valamilyen módon megfékezte az erőszakot az internetes cenzúra és az online megfigyelés fokozásával..

A lépés akkor jár, amikor az elnök népszerűsége folyamatosan csökken, és a televíziós állomások cenzúrája, valamint az újságírók zaklatása és letartóztatása nem fejezte be a nyugtalanságot. Az online televíziós állomásokat a helyi telefonszolgáltatókkal együtt azzal vádolták, hogy támogatták a kormányellenes tüntetések összehangolását, sőt, segítettek abban is..

A harc és a véleménynyilvánítás szabadságának folytatása érdekében a venezuelai nép a közösségi médiába költözött, ami a kormány számára sokkal nehezebb cenzúrálni. Ennek ellenére a kormány a saját üzenetével a szociális média felé is megy, miközben fokozza a polgárok felügyeletét.

A gyűlöletbeszéd és a szólásszabadság közötti vonalak elmosása

A legtöbb jobb gondolkodású ember nem akarja látni olyan tartalmat, amely hangot vagy platformot teremt a gyűlöletbeszédhez, vagy egyéb módon létrehozza azt, vagy amely egyébként egyébként is bántalmazza.

Szomorú igazság azonban, hogy létezik, és jelenteni kell, és eltávolításuk után megtalálják.

Ugyanakkor a legutóbbi EU irányelv, ha azt elfogadnák, nem csupán a gyűlöletbeszéd véget vethet. Ez az irányelv a szociális média videotartalmának nagyobb szabályozásához vezetne, amelyet a Facebook, illetve a Twitter társaságok kénytelenek elfogadni. A rendelet az egész EU-ra kiterjedő, mindenki számára alkalmas megközelítést biztosítana a probléma megoldására, de ki dönti el a gyűlöletbeszéd méretét, tehát azt, hogy mi a gyűlöletbeszéd, szemben a szólásszabadsággal és a hiteles fenyegetéssel, a nyílt vita helyett..

Az ezen oldalakon alkalmazott moderációs rendszer messze nem tökéletes, de ez valóban a válasz?

Az Egyesült Királyság kormánya arra törekszik, hogy szigorítsa a szabályozást és törölje a többi szabadságjogot

A fentiekben egy olyan uniós irányelvről számolunk be, amelyet a közösségi médiában a videotartalom szabályozására állítottak össze, a gyűlöletbeszéd csökkentése és eltávolítása alatt.

Bocsánatot kaphat arra, hogy azt gondolja, hogy az Egyesült Királyság mentes lenne e aggasztó események fordulatától, amikor a Brexit egyre közelebb fenyeget. Theresa May-nak azonban vannak más tervei is, és átfogó szabályozás bevezetését tervezi, amely lehetővé tenné a kormány számára, hogy eldöntse, mit mond az online. A rendeletek hatalmas korlátozásokat vezetnének be annak megosztására, közzétételére és online közzétételére vonatkozóan. Ez azt is felhatalmazná a kormányra, hogy megszakítsa az üzenetküldő alkalmazásokat annak érdekében, hogy az elküldött és fogadott üzenetek olvashatók legyenek. Mint ahogyan a szabályozás és korlátozások nagy részét jelenleg online módon írják elő, ezt a terrorizmusellenes jogszabályok leple alatt valósítják meg..

De mit akar elérni, nem a terrorizmus megállítását, hanem az átlag, törvénytisztelő (főként) polgárok jogainak megfékezését, amit a terroristák akarnak, nem az?

Ahová Oroszország Ukrajna vezet

Oroszország már régóta ismert a független weboldalak és online média iránti egyre drakonikusabb megközelítésével. Ugyanakkor az Oroszországgal szembeni fokozott szankciók színeiben zajló lépésben az ukrán elnök bejelentette, hogy blokkolja az oroszországi székhelyű legnépszerűbb közösségi média weboldalakat és keresőgépeket..

A lépés egy olyan szám, amely számos orosz társaság eszközeit is befagyasztja és működését Ukrajnában betiltják. Noha az elnök álláspontja szerint ez válaszul a Krím Oroszország folyamatban lévõ annektálására, az ország cenzúrájú szakértõi aggódnak amiatt, hogy sokkal több a mozgásban, és hogy az ország egyének jogait és online szabadságait támadják..

április

Élő frissítések: Online cenzúrahírek

Nagyobb török ​​cenzúra

Itt sem állt meg. A török ​​kormány úgy döntött, hogy bekapcsolódik a törvénybe, és szigorúbb cenzúrát vezetett be, és több helyet blokkoltak, mint a nemzetbiztonságot fenyegető veszélyeket. De ausztráliaihoz hasonlóan a török ​​nép nem vette könnyedén az online szabadságuk fenyegetését, és a VPN eladása nem sokkal a bejelentés után 89% -kal növekedett..

Nettó semlegességi törvények

Ajit Pai, az USA FCC elnöke lépéseket tett a 2015 óta hatályos hálózatsemlegességi törvények lebontására. Ezeknek a törvényeknek az a célja, hogy megakadályozzák az Egyesült Államok telekommunikációs társaságait, hogy a forgalmat prioritássá tegyék a versenytársak tartalmának blokkolása vagy legalábbis lelassítása révén..

Ausztrália 1 Net Privacy 0?

Ugyanebben a hónapban az ausztrál kormány új törvénycsomagot fogadott el, amelyet a szövetségi kormány metaadatmegőrzési rendszerének hívnak. Gondolod, mihez akarta az ausztrál kormány hozzáférni? Az ausztrál kormánynak azonban nem volt könnyű útja ennek a rendszernek a bevezetése, és - soha egy ország, amely meghozza a dolgot - a magánélet védelmével foglalkozó szervezetek, az április 13-án, Országos Nemzeti Bank, megkapják a VPN-napot..

Az internetszolgáltatók törvényesen engedélyezhetik az Ön adatainak eladását

Nem sokkal Donald Trump elnökségére beszámoltuk arról, hogy az Egyesült Államokban aláírták egy törvényjavaslatot, amely megengedte az internetszolgáltatóknak, hogy eladják ügyfeleik böngészési előzményeit és földrajzi helyzetének adatait. A törvényjavaslat mögött meghúzódó elmélet az volt, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremt a Google és a Facebook kedvelőinek, akik híresek a gyors és ügyfélinformáció-lassúság, valamint az internetszolgáltatók között, akiknek kezét ez idáig törvényesen kötötte..

2016

2016. december

41. szabály

A határozat 2016. december 1-jén lépett hatályba, annak ellenére, hogy az utolsó pillanatban erőfeszítéseket tettek annak megállítására.

Valójában ez a „snoppers” charta amerikai változata (az Egyesült Királyság azon jogszabálya, amely megengedte a kormányzati ügynökségeknek, hogy szabadon uralkodjanak az egyének keresési szokásainak kémkedésében), lehetővé téve az országszerte több számítógép számára, hogy egyetlen parancs alapján keressen. Míg a mozgás támogatására kidolgozott érvelés támogatja a népképzetet; elvégre, aki nem akarja megvédeni gyermekét, az valójában kevés védelmet nyújt. Valójában a felügyeleti jogköröket és azokat a változásokat, amelyeket befolyásolnak a keresési és lefoglalási eljárásokban, a törvényjavaslat ellenzői úgy ítélik meg, hogy megsértik a negyedik módosítást..

2016. november

A nyomozati jogokról szóló törvény, Egyesült Királyság

Ezt a törvényt 2016-ban fogadták el, és 2017. májusától még mindig nem mindenki ismeri vagy fogadja el annak létezését.

A „snoppers charter” -nek nevezve azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságban az internetes felhasználókat a GCHQ nyomon követi és figyeli, tömegesen, anélkül, hogy bármilyen jogellenes cselekedet elkövetett volna. És ha a kormány követni tud téged, akkor a bűnözők és a „nagy üzlet” is. Ez azt jelenti, hogy adatai értékesítésre kerülnek, és a nyomozati törvény megkönnyíti a keresést és a felhasználást.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me