Doživite zasebno in brezplačno brskanje z CactusVPN


Prosimo, navedite nekaj ozadja o CactusVPN.

Začeli smo iz želje, da bodo imeli vsi ljudje pravico do zasebnega in brezplačnega brskanja. Sprva se spominjam, da smo bili vsi zelo navdušeni, da bi lahko kaj naredili, da bi svoja prepričanja uresničili in svet naredili boljše. Zdaj, ko se ozrem nazaj, z veseljem trdim, da smo naša prizadevanja dobro porabili. Po samo dveh letih trdega dela je v letu 2013 naše poslovanje preseglo vsa naša pričakovanja. Za pravilno reševanje potreb strank smo morali zaposliti več ljudi, vendar smo tudi uspeli ohraniti živ duh prijateljev, ki sodelujejo. In tukaj smo zdaj.

Kakšni ukrepi se izvajajo pri CactusVPN, da zunanjim osebam in zaposlenim preprečijo ogled podatkov vaših uporabnikov?

Moj odgovor na to vprašanje je preprost in precej preprost. Svojo interakcijo s podatki naših strank ohranjamo na najnižji ravni in samo zato, da zagotovimo podporo storitvam, ki jih ponujamo. Ne hranimo njihovih dnevnikov in ne povezujemo IP-jev z ljudmi, ki jih uporabljajo. Tudi ko so plačila za naše storitve opravljena, ne iščemo podrobnejših informacij o naših strankah. Pravkar potrjujemo transakcije in se vrnemo k svojemu poslu, ki je zelo pomemben za zasebnost, in tega ne pozabimo niti za sekundo.

Kateri so nekateri izzivi, s katerimi ste se srečali pri poskusu varovanja zasebnosti svojih uporabnikov, ne da bi beležili njihove podatke?

No, večina izzivov je bila na oddelku za tehnično podporo, saj nenehno poskušamo svojim strankam zagotoviti najboljše izkušnje z VPN. Pogosto to pomeni, da lahko uporabimo prave dnevnike, da preprečimo morebitne težave pri povezovanju. Ker se ne vodijo dnevniki, moramo dodatna vprašanja nasloviti na stranke, da bi lahko odkrili težavo.

Kakšni so vaši osebni pogledi na google VPN?

Sergiu Candja: Zagotovo pozdravljam vsa prizadevanja, katerih cilj je narediti spletno okolje varnejše. Toda tudi v tem primeru se mi zdi nekoliko ironično, da Google nudi zaščito pred poskusi drsanja, ko vsi vedo, da se isti oglasi uporabljajo za boljše ciljanje z oglaševalskimi sporočili. Poleg tega je malo omejevalno, saj deluje kot šifrirno orodje samo za pametne telefone Nexus in Pixel in samo, ko dostopajo do javnih omrežij Wi-Fi.

Medtem ko nekatere evropske države izvajajo politiko množičnega nadzora, so predpisi EU o zasebnosti iz dneva v dan strožji. Kako si razlagate to dvojnost?

Mislim, da je tukaj tudi veliko političnih in gospodarskih interesov in, kot v mnogih primerih doslej, ne predstavljajo najboljših interesov ljudi. Razburljivo je opazovati, kako so nekatere evropske države z leti poskušale vsiliti strožji nadzor nad svojim spletnim okoljem, da bi utrdile svojo moč nad svojimi državljani. In morda bi jim to uspelo, če ne bi bilo nekaj pogumnih glasov, ki bi zadevo spravili v javno mnenje. Naslednji škandali so zaustavili ali upočasnili te zlorabe, zato sem zelo vesel, da so ti glasovi obstajali. Cenim tudi vsa prizadevanja EU, da zaustavi to norost poskušanja nadzora nad internetom.

Kakšne spremembe lahko pričakujemo na trgu spletne varnosti v naslednjih 5 letih?

Kot tendenco sem opazil vse večje zanimanje za VPN domeno in na splošno za spletno varnost velikih podjetij in konzorcij. Posledično je bila večina ponudnikov VPN absorbirana in je postala del teh podjetij, čeprav to ni vedno vidno ljudem od zunaj. Dejstvo je, da je v tem trenutku le še nekaj neodvisnih ponudnikov VPN in CactusVPN je eden izmed njih.

V naslednjih petih letih predvidevamo, da se bo ta postopek nadaljeval. Tudi države po vsem svetu bodo še naprej poskušale in prevzele nadzor nad internetom, tako da se bo v večini primerov spletna svoboda pogajala med velikimi gospodarskimi subjekti in vladami.
Še nekaj, kar bi se lahko zgodilo, je to, da bodo mnoga podjetja s povezanimi storitvami spletnim varovanjem dodala kot bonus svoje glavne izdelke. Google VPN je odličen primer za varnostno kopiranje tega scenarija. Glede tehnološkega razvoja mislim, da bodo varnostni protokoli postajali vse bolj učinkoviti. Mi, iz podjetja CactusVPN, smo svoj denar vložili v SoftEther, saj ga vidimo kot velik potencial. Trenutno uporabljamo najnovejšo različico tega protokola in smo zelo zadovoljni z rezultati glede hitrosti in varnosti.

Tukaj dodajte svoje mnenje o CactusVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me