Dave Peck, soustanovitelj ogrinjala, razkriva, kaj lahko plašč VPN lahko in česa ne – Intervju


Če Dave Peck, Nick Robinson in Peter Sagerson delujejo na varnostni strani VPN, ki jo potrebujete za šifriranje poslanih podatkov, vam ni treba skrbeti, kaj je izdelkov in storitev, ki jih nudijo na Cloak, "pod pokrovom"..

Uporabniki plašč uživajo v prijaznem VPN-ju, ki je pošten in integriran, in ta intervju z Daveom Peckom kaže, zakaj.

vpnMentor: Razumem, da se je Cloak VPN začel v kavarnah v Seattlu. Kaj vas je motiviralo za začetek tega zagona?

Delali smo kot samostojni razvijalci programske opreme v kavarnah tukaj v mestu in ugotovili smo, da potrebujemo to orodje zase. Ogledali smo si pokrajino potrošniških VPN-jev in začutili smo, da lahko ponudimo nekaj malce drugačnega, glede na tisto, kar nam je pomembno..

Skrbimo za zagotavljanje kakovostnih varnostnih funkcij, medtem ko poskušamo zgraditi podjetje, ki je neposredno in previdno, kako se razlikuje na podlagi trditev o tem, kaj počne in česa ne.

vpnMentor: Nick Robinson je "Product Guy", Peter Sagerson je "Inženirski tip", vi pa ste "Vse, kar pomeni." Kaj to pomeni?

Sem razvijalka programske opreme. Preden sem delal v Cloak, sem bil inženir programske opreme pri Microsoftu, tukaj v območju Seattla; to ozadje je bilo najpomembnejše, kar sem lahko prinesel k mizi.

Ko zgradite podjetje, na koncu nosite veliko klobukov.

Izkazalo se je, da sem že pred časom nosil kup teh, da sem celoten projekt dobil skupaj s pošiljanjem dejanske programske opreme in bil na tekočem z varnostnimi spremembami. "Vse, kar pomeni", trenutno nosim največ klobukov. Peter in Nick nosita tudi veliko klobukov - nihče od nas v resnici ne počne samo ene stvari.

Ustanovitelji plašč

Cloak Foundersa nick imena: Dave Peck, Nick Robinson, Peter Sagerson

vpnMentor: Kaj je lepilo, ki vas drži skupaj?

Ko pogledam širše vprašanje spletne digitalne varnosti in varnosti, vidim plašč kot nišo na veliko širšem in dinamičnem trgu.

Trije smo navdušeni nad tem širšim prostorom. Dolgoročno gledamo na gradbene izdelke, ki bodo našim strankam resnično všeč.

vpnMentor: Kaj naredi plašč edinstven?

Cloak je drugačen kot večina VPN podjetij.

Medtem ko nekateri VPN-ji oglašujejo, da vam omogočajo obhod zemljepisnih blokov, da bi nekaznovano gledali Netflix ali BitTorrent, spletno mesto Cloak želi zagotoviti resnično varnostno programsko opremo, tako da lahko pri uporabi nezaupljivih omrežij zagotovite, da so vaši podatki varni oddano od tega omrežja. Ne boste izpostavljeni grožnji varnosti omrežja.

To nas je pripeljalo do oblikovanja funkcij, ki jih preostalo vesolje VPN nima, in nas spodbuja, da o sebi in svoji prihodnosti govorimo na drugačen način.

ogrinjalo VPN

Plašč VPN - 30 dni brezplačna preizkusna različica

vpnMentor: Kakšne previdnosti imate pri uporabi VPN?

Medtem ko je nedvomno veliko zelo dobrih ponudnikov VPN, se vedno zavedajte brezplačnih storitev VPN in raziskujte podjetje. Zavedajte se svojih namenov; nekatera od teh podjetij lahko prodajo vaše podatke ali kako drugače zlorabijo vaše zaupanje.

Poleg tega lahko druga VPN podjetja celo življenje zaračunajo enkratno pristojbino. Zaskrbljujem zaradi tega pristopa, da potrošniki ne dobijo glasov s svojimi dolarji; ni gospodarske spodbude za ponudnika storitev VPN za izboljšanje svojih storitev VPN. Potrošnik mora zaupati, da ponudnik posodablja svojo programsko opremo in izpolnjuje obljubljene varnostne garancije.

Ponudniki VPN morajo finančno spodbuditi svoje storitve, da izboljšajo svoje storitve; pri izbiri ponudnika VPN izberite podjetje, za katero menite, da najbolje skrbi za interese uporabnikov.

vpnMentor: Ste navdušeni nad celovitostjo, ki je povezana z zagotavljanjem storitev VPN. Kako se to pokaže pri Cloak?

Vidimo, da so besede varnost, zasebnost in anonimnost veliko uporabljene v tržni kopiji za naše tekmece z VPN. Imam občutek, da nekatera VPN podjetja želijo uporabiti te besede, da zmedejo potencialne kupce glede tega, kar ponujajo. Nekatera podjetja kažejo, da boste popolnoma skriti v spletu in lahko počnete "slabe stvari", ne da bi kdo vedel.

Anonimnost je po mojem mnenju zelo močan koncept, ki pomeni, da vaša identiteta ni znana in je ni mogoče poznati. To je v praksi res težko doseči, in nisem prepričan, da to lahko zagotovi katera koli drugačna VPN rešitev.

Ko vidim podjetja, ki obljubljajo anonimnost, se mi zdi, kot da to v resnici ni nekaj, kar lahko obljubite, ali da lahko ponuja storitev tretje osebe VPN, zato Cloak zelo previdno pravi, da tega ne počnemo..

Nekatere stranke menijo, da če je njihov IP naslov skrit, potem nihče ne bo vedel, kdo so. Spreminjanje naslova IP je res stranski učinek varnosti in varnosti, ki jih nudijo VPN-ji, ko ste v nezaupnih omrežjih. Če spremenite svoj naslov IP, bi vas lahko skriti v spletu, vendar ne pozabite, da je med uporabo spletnega brskalnika milijon oglaševalskih in sledilnih storitev, ki vas poskušajo spremljati. Obstaja milijon načinov, kako ugotoviti, kdo ste na spletu in nimajo nobene zveze z vašim IP naslovom. S tehničnega vidika ne menimo, da je sprememba naslova IP dober način za skrivanje identitete.

vpnMentor: Kaj to pomeni za Cloak in storitve, ki jih zagotavljate?

Plašč je zagotovilo, da bomo vaše podatke pravilno in zanesljivo šifrirali in jih poslali stran od omrežja, ki mu ne zaupate. Takšen je obseg.

Vse varnostne grožnje, ki izvirajo iz stvari, kot so stransko krmiljenje, vbrizgavanje prometa ali prisluškovanje - vrste napadov, ki bi jih pričakovali od hekerjev, ki sedijo v vas Starbucks, ali od slabih igralcev, ki imajo nadzor nad usmerjevalnikom ali omrežjem ste povezani.

S Cloakom vam ni treba skrbeti za te stvari. To želimo obljubiti svojim strankam: nič več in nič manj. Za naše stranke je to ravno pravi niz obljub in VPN je lahko koristno orodje.

vpnMentor: Pred kratkim ste rekli, da se predsednik Obama zmoti glede zasebnosti in šifriranja. Predsednik "napačno razume, da" šifrirni absolutizem "ni ideološko stališče. Kako je to vplivalo na povprečnega potrošnika?

Nisem pravni profesionalec, toda glede vprašanja Apple proti ZDA, mislim, da je zelo jasno, da vlada pretirano napreduje. Strinjam se s filozofskim stališčem Apple; Če malo odpremo protipožarne vrata, jih bomo veliko odpirali.

Ni enega samega akademskega ali industrijskega kriptografa ali varnostnega strokovnjaka, ki bi menil, da je "varno" ozadje dejansko tehnično izvedljivo. Ne morejo biti zgrajeni na način, ki bi varoval ljudi in vladi omogočil dostop samo takrat, ko ga potrebujejo.

Naša nezmožnost ustvarjanja "varne" zaklenitve ni posledica pomanjkanja tehnične domišljije. Naša nezmožnost, da bi jo ustvarili, je temeljna značilnost kriptografije. Tudi če bi v nekem nadomestnem vesolju prihajalo do nas na prostem, bi močno podvomil o vrednosti njih. Padel bi na stran, ko bi jih skušal omejevati, kadar koli je to mogoče.

Zelo močno se mi zdi, da je absolutizem nujna naravnanost samo zato, ker tehnologija govori, da ne morete storiti ničesar drugega. Misel, da ne moreš biti šifrirni absolutist, mi ne ustreza.

vpnMentor: celinska Kitajska je razvpita po tem, da blokira vse internet, zdaj pa se borijo s storitvami, ki poskušajo odblokirati spletna mesta, npr. VPN-ji. Kaj priporočate za uporabo VPN-ja zunaj Velikega (požarnega) zidu?

Strankam, ki potujejo na celinsko Kitajsko, sporočamo, da ne smejo pričakovati, da bodo imeli zanesljivo internetno povezavo ali morda kakršno koli internetno povezljivost, ki ji lahko zaupajo med svojim celotnim potovanjem..

Ti uporabniki bi morali imeti na voljo več storitev VPN. Na splošno priporočamo, da odprete račune pri nekaterih naših konkurentih in poskrbite, da bodo te storitve nameščene in pripravljene za uporabo, preden sploh stopijo na tla na Kitajskem.

Končna stvar, ki jo priporočamo, je, da zagotovite, da imate na voljo več protokolov VPN. Vsaj preverite, ali lahko podpirate OpenVPN TLS in IPSec. Ugotavljamo, da so celotni razredi protokolov včasih za določen čas popolnoma blokirani.

Če v nobenem trenutku ne morete zavarovati svoje povezave, toplo priporočamo, da ne uporabljate interneta - vsaj ne, če cenite svojo osebno zasebnost.

Ugotovili smo, da je odličen požarni zid zelo dinamičen. Kar dela en dan, morda ne bo delovalo naslednjič, in obratno. Odlično bo delovalo v Pekingu, vendar ne v Šanghaju ali obratno, vendar je težko natančno določiti, kaj se tam dogaja. Naše stranke, ki potujejo na celinsko Kitajsko, nam povedo, da so rezultati zlasti uporabe Cloaka zelo raznoliki.

vpnMentor: Katere so konkurenčne prednosti uporabe Cloak VPN?

Ker smo tako osredotočeni na varnost, smo ustvarili nekaj funkcij, ki jih v konkurenci sploh ne vidite, če sploh.

Varnost ni nekaj, o čemer bi morali kot potrošnik razmišljati. Mnogo aplikacij za odjemalce VPN je veliko in domišljijsko: narišejo zemljevide sveta in se vam pokažejo v oči. Trudimo se biti nasprotno.

Ko se enkrat prijavite v Cloak, ne bi smeli več razmišljati o tem. Želimo se umakniti v ozadje. Da bi to naredili, smo v svoje aplikacije vgradili koncept zaupanja vrednih omrežij. V naših aplikacijah imamo nabor nastavitev, ki vam omogočajo, da Cloak poveste, katerim omrežjem zaupate. Potem, ko se povežete z omrežjem, ki mu ne zaupate, Cloak samodejno zavaruje vašo povezavo.

To pomeni, da vam ni treba niti zapomniti, da uporabljate Cloak, da pridobite varnostne koristi! Odprite prenosni računalnik ali iPhone in se povežite z omrežjem Wi-Fi v kavarni ali na letališču in aplikacija takoj zagleda omrežje, v katerega ne zaupa in zaščiti vašo povezavo.

Cloak se tudi pod pokrovom trudi, da bi zagotovil visokozmogljivo varno povezavo. Uspešnost je seveda kompromisna kadarkoli uporabljate VPN. Zato plašč vsakič, ko se zavarujete, poskrbi za čim manjši zadržek.

Cloak iOS app

Cloak iOS app - ocena 4 zvezdic za to aplikacijo, ki je enostavna za uporabo

vpnMentor: Čez nekaj časa s Cloakom ste zagnali OverCloak. Kaj je točno in zakaj ga uporabniki VPN potrebujejo?

Ko prvič odprete pokrov prenosnika, pride nekaj časa, ko ste varno povezani z WiFi. Medtem ko poskušate zavarovati svojo povezavo, imate aplikacije, ki klepetajo po omrežju in morda puščajo podatke.

Zato smo zgradili funkcijo, imenovano OverCloak. V operacijskem sistemu Mac uporablja vgrajen požarni zid in močno prekine omrežje, tako da nobeni podatki ne vstopijo ali izstopijo, dokler se ne vzpostavi varna povezava. To je zapletena funkcija, in čeprav smo že videli, da tekmeci že prej poskušajo zagotoviti stikala za ubijanje, je naš močnejši.

OverCloak mora upoštevati omrežja portala v zaprtih prostorih, kar vam omogoča ravno dovolj dostopa, da se lahko prijavite v omrežje, hkrati pa še vedno zagotavljate, da so vaši pomembni podatki varni. V OverCloaku naredimo veliko povratnih posnetkov, da bi to naredili. Nisem videl podvojenega.

OverCloak smo zgradili, ker smo tako osredotočeni na uporabo VPN-jev kot varnostnega ukrepa. Čeprav smo imeli OverCloak na trgu že nekaj let, presenetljivo, nič drugega se mu ne približa.

vpnMentor: Vse prihajajoče trende, o katerih bi morali vedeti?

Nekaj ​​trendov bo spremenilo način povezave potrošnikov z zasebnimi zasebnimi omrežji.

Podjetja, kot sta Google in Apple, si močno prizadevata za celoten internet, da si zagotovita svoja spletna mesta in končne točke. Obstaja odstotek spletnih mest, ki ponujajo https samo privzeto; je veliko višja kot pred nekaj leti.

In Fundacija Electronic Frontier (EFF) je pravkar začela svoj novi program Let’s Encrypt, ki lastnikom spletnih strani ponuja brezplačne in zaupanja vredne certifikate TLS. Ta potrdila so sprejeta v vseh večjih brskalnikih, kar je velik splet za celoten splet.

Z vidika varnosti je dan, ko celoten internet uporablja SSL ali TLS za zagotovitev vaše povezave z vsem, tisti dan, ko bomo zaprli trgovino, ker VPN-ji potem ne bodo zagotovili veliko varnostnih koristi. Čeprav je ta dan daleč, se odstotek zavarovanega TLS prometa povečuje - veliko hitreje, kot bi pričakoval.

Podjetja, kot je Google, silijo tudi dobre pobude, kot je prihodnja različica Chroma, ki vam bo pokazala ikono zlomljenega zaklepa, če ste na običajnem spletnem mestu HTTP (nezaščiteno). Čeprav danes med obiskom teh spletnih mest v Chromu ne vidite ničesar, bo Googlova posodobitev jasno pokazala, kadar ni varnosti.

Čez desetletje bomo morda živeli v svetu, v katerem je ves omrežni promet privzeto varen, in to je vznemirljiv svet, v katerem je treba živeti.

vpnMentor: Kaj to pomeni za Cloak?

Preprosto moramo razširiti vrste izdelkov, ki jih ponujamo potrošnikom in malim podjetjem. Potrošniki morda ne potrebujejo vedno VPN, mala podjetja pa bodo vedno morala zgraditi varna zasebna omrežja. Obstaja tudi veliko drugih novih orodij, povezanih z zasebnostjo, ki jih lahko ponudimo na poti.

Pisanje na steni za VPN res vidim kot varnostni ukrep. Ni jutri, od tega ni pet let, vendar me ne bi presenetilo, če bi bil čez deset.

Še en zanimiv trend, ki ga opazujemo, je prehod na IPv6. Nekaj ​​stvari je gonilo tega zagona, zlasti ponudniki mobilnih omrežij - večina bi nedvomno rada izrezala IPv4. Čez nekaj let bo morda samo mobilna povezljivost IPv6 in to bo zdaj spremenilo zanesljivost veliko programske opreme VPN. Veliko VPN programske opreme naredi "napačno stvar" pred IPv6. Nedavna študija je pokazala, da številne aplikacije VPN preprosto niso poznale IPv6, zato so podatki IPv6 v celoti preskočili varen predor. Aplikacije za VPN bi pomenile, da ponujajo varno povezavo ... vendar niso bile.

Za Cloak smo trenutno popolnoma zaščitili IPv6 kot varnostni ukrep, vendar bomo do konca tega ali v začetku prihodnjega leta podprli celotno IPv6. To je velik preskok, ki ga bodo morali narediti vsi v panogi.

vpnMentor: Na kaj ste najbolj ponosni?

Imamo uporabnike, ki vedo, da potrebujejo takšno varnost, ki jo nudi Cloak VPN, in čeprav nimajo pojma, kako stvari delujejo pod pokrovom, lahko namestijo našo aplikacijo in jo zaženejo v dveh ali treh minutah ali manj, in dobijo varno povezava.

To je posledica dela, ki ga je Nick opravil na podlagi uporabniške izkušnje.

Ponosni smo tudi, da smo ustvarili podjetje, ki je zelo neposredno glede svojih storitev in zmogljivosti. Menimo, da je jasna komunikacija zelo pomembna pri vsakem ponudniku VPN; smo razočarani in zaskrbljeni nad tem, kako malo se zdi, da se na tržnem segmentu potrošniških VPN-ja na splošno zagotavlja jasnost in preglednost.

vpnMentor: Kakšen je vaš nasvet za ohranjanje varnosti v spletu?

Če naredite nekaj stvari, je preprosto.

Najprej uporabite trezor gesla ali aplikacijo za upravljanje. Če tega ne počnete, to storite zdaj. Nikoli ne delite gesel od mesta do mesta in ne uporabljajte šibkih gesel.

Drugič, če uporabljate računalnik Mac, omogočite šifriranje celotnega diska FileVault. Če izgubite prenosni računalnik, vam nikoli ni treba skrbeti, da ljudje iz njega pridobivajo podatke. In omogočite pin kode v iPadih in iPhonih in se odločite za 6-mestni dostop ali, še bolje, močne gesle.

Tretjič, uporabite zaupanja vredno storitev VPN kadar koli ste povezani v omrežja, ki jim ne zaupate.

Povzetek

Za boljše varovanje uporabnikov na spletu Cloak VPN skrbi za varnost in varnost za svoje kliente. Dave Peck skupaj z Nickom Robinsonom in Petrom Sagersonom skrbi za to. Cloak namerava vedno narediti prave stvari, tako da uporabnike zaščiti s programsko opremo, ki ima v interesu potrošnika. To je nekaj, česar so strastni, in to si želijo, da bi to počeli vsi ponudniki VPN.

* Intervju je vodila Debi Christensen v imenu vpnMentorja.

Tukaj dodajte svoje mnenje o Cloak VPN >>

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me