Cyren – Взимане на Интернет сигурност в облака


Лиор Самуелсън обикаля технологиите и бизнеса от много години, но е особено страстен да направи Интернет по-безопасно място за потребителите - особено тези, които търсят по-добра сигурност и тези в движение с мобилните си устройства. Лиор е главен изпълнителен директор и председател на Cyren, водещ доставчик на облачни решения за сигурност.

В нашия неотдавнашен разговор Лиор сподели с мен защо облачният подход е от решаващо значение в днешната компютърна среда, как вижда пазарът на сигурност в следващите няколко години и първите му 3 съвета за сигурност за компаниите днес.

Contents

Моля, кажете ми малко за себе си и вашия произход. 

Учих и в Израел, и в САЩ и започнах професионалната си кариера с Booz Allen Hamilton. След това стартирах стартиращата си кариера с компания, която беше продадена през 1986 г. Оттогава съм председател и / или изпълнителен директор на много различни компании - общо осем. Управлявал съм и фондове за рисков капитал и частен капитал, така че разбирам стартъпи както от технологичните, така и от финансовите аспекти.

Каква е мисията на Cyren?

Cyren, както е днес, наистина беше създаден преди 3-4 години, когато видяхме необходимостта от фундаментална защита на интернет чрез изграждане на периметър на сигурност около интернет. Ние се съсредоточихме върху изграждането на изцяло облачно решение, за да осигурим на предприятията изчерпателна, но лесна за използване защита от опасностите в Интернет.

Начинът, по който мислим за това, независимо от вида или размера на клиента, който сте и нуждите ви от сигурност, цялата сигурност, която предоставяме, произхожда от една и съща облачна платформа и се основава на едни и същи основни технологии и данни. Уникални сме по това, че използваме само собствени двигатели за откриване и данни. Ние не купуваме технология от други доставчици.

Моля, дайте ми преглед на вашата платформа и инструменти.

Ние предлагаме набор от истинска облачна базирана сигурност на предприятието като сервизни решения, както и допълнителни интегрирани разузнавателни услуги за заплаха. Нашите решения включват:

Enterprise Security SaaS платформа

 • Шлюз за уеб сигурност
 • Имейл сигурност шлюз
 • DNS сигурност
 • Облачен пясъчник (масив с пясъчници)

Заплаха разузнавателни услуги

 • Входящ анти-спам
 • Изходящ анти-спам
 • URL филтриране
 • Фишинг интелигентност
 • IP Репутация
 • Anti-Malware
 • Откриване на злонамерен софтуер
 • Мобилна сигурност

Какви са предимствата на 100% облачна платформа за сигурност?

Долната линия е, че не можете да осигурите ефективна сигурност, освен ако не използвате истинско облачно решение.

Традиционният подход към сигурността е да инсталирате уреди като поща или уеб портали. Ако предприятието е банка например, имате нужда от множество уреди - по един за всеки клон или офис. Този подход е все още най-често срещаният подход днес, но той наистина не отговаря на нуждите на съвременната корпоративна компютърна среда. На практика е невъзможно да защитите мобилната работна сила на лаптопи и мобилни устройства с уреди - особено когато повечето приложения днес са в облака.

Днешните атаки са бързи, с по-кратка продължителност и много варианти. Следователно скоростта на откриване и предотвратяване на атаки е от първостепенно значение. Ако не можете да актуализирате защитната си среда практически моментално, защитата ви е слаба. Можете да го направите само с облак. Можем да актуализираме нашата облачна мрежа за 3-4 секунди от момента на откриване на неизвестна атака.

Една от услугите, които ми се сториха интересна, беше вашата изходяща антиспам защита. Това нещо сравнително ново ли е, на което компаниите обръщат внимание?

Всъщност имахме тази функция от доста време, въпреки че технологията и сложността на алгоритмите се актуализират с течение на времето. Причината за изходяща защита от спам е важна, поради начина, по който атакуващите действат днес. Те не нападат със собствените си машини - използват машината на други хора. Много от нашите клиенти използват технологията като услуга „анти бот“. Тази защита предотвратява блокирането или блокирането на машините на нашите клиенти.

cyren outbound-spam

Как определяте пазара си? Коя е вашата конкретна целева аудитория на този пазар?

Ние сме на пазара за интернет сигурност и осигуряваме периметър около Интернет, който защитава потребителите. Нашата платформа и услуги са предназначени и подходящи за почти всеки. Това включва малки, средни и големи компании, както и доставчици на интернет услуги, управлявани доставчици на сигурност, далекосъобщителни оператори и други компании за сигурност.

Кого виждате като ваши основни конкуренти?

На пазара има много различни конкуренти, предимно доставчици на уреди. Има няколко други доставчици на облачна сигурност. Никой друг, доколкото ми е известен, няма мулти-продукт облачна платформа. Всеки от конкурентите има по един облачен продукт. Ние специално се насочваме към предприятия, които все още използват по-стара технология, все още зависи от хардуерните уреди и / или се нуждаят от подобрено качество на защита.

Как виждате вашите инструменти като различни и / или по-добри от техните?

Бариерата за навлизане на облачни базирани решения за сигурност е много висока поради необходимите разходи и експертиза. Също така, ние разработихме сложни начини за откриване на неизвестни заплахи, които се оказаха много ефективни. Ние сме компания от трето поколение в свят, доминиран от конкуренти от първо поколение. Вярваме, че имаме най-добрата платформа на пазара. Нашите алгоритми за предотвратяване и откриване се основават както на поведението, така и на големи данни и ние улавяме 25 милиарда транзакции за сигурност на ден.

Други уникални предимства на нашите решения включват:

 • Родна и напълно облачна платформа.
 • Лесен и бърз клиент на борда, понякога чрез нашия уебсайт.
 • Няма нужда от хардуерни уреди или многобройни ИТ специалисти.
 • Наблюдавайте и управлявайте всичко в реално време от една конзола.

Както споменах по-рано, ние сме уникални по това, че използваме само собствено откриване и двигатели и данни. Всъщност много известни доставчици на сигурност са си партнирали с нас, за да използват нашата технология.

Какво виждате като основните заплахи за сигурността, с които се сблъскваме в момента?

Основният проблем днес е, че заплахите и атаките вектори непрекъснато се променят. Нападателите променят методите си често. Ние като индустрия трябва да можем да подобрим не само технологията си за откриване, но и да опростим потреблението на сигурност от нашите клиенти.

Какви са вашите топ 3 съвета за сигурност за компаниите днес?

Това може да звучи малко самоцелно, но ...

 1. Преместете се в облака (не защитавайте с уреди).
 2. Подходът към сигурността трябва да бъде професионален и актуален.
 3. Не прилагайте сигурност само поради съображения за регулация / съответствие.

Как виждате пазарът на ценни книжа да се развива през следващите години?

Размерът на индустрията за сигурност нараства бързо всяка година. Индустриалните анализатори очакват пазарът да достигне размер от 100 до 150 милиарда долара до 2020 г..

Вярвам, че ще се случат три важни неща:

 1. Голям акцент върху преминаването към облака. Онези, които нямат проблеми,.
 2. Усилията за разработване на по-сложни и по-бързи решения ще продължат в обозримо бъдеще. Това е необходимо, защото заплахите се променят и стават все по-сложни.
 3. В индустрията за сигурност ще има консолидация и компаниите, които вече не са от значение, ще изчезнат напълно.

Колко активни клиенти имате днес? Къде са основно разположени?

В момента имаме хиляди клиенти. Разбивката ще бъде 44% в Северна Америка, 44% в Европа и в останалата част от останалия свят (предимно Азия).

Нашите корпоративни клиенти варират в размер от 200 места до стотици хиляди места. Имаме и клиенти, които са доставчици на услуги и използват нашия софтуер, за да обслужват собствените си клиенти.

Общо, пряко или косвено, ние защитаваме 600 милиона потребители на ден.

Кои са едни от най-големите ви клиенти?

клиенти на cyren 

Какви са бъдещите ви планове за Cyren?

Нашият план е да станем доминиращ играч в индустрията за интернет сигурност. Инвестираме сериозно в развитие - повече от половината от служителите ни са в R&д.

Колко служители имате днес? Къде се намират?

Имаме около 220 служители. Имаме R&D центрове в Израел, Германия и Исландия с общо 155 служители, плюс няколко по-малки офиса за продажби в САЩ и в Лондон.

Колко часа на ден обикновено работите? Какво обичаш да правиш, когато не работиш?

Страхувах се, че ще попитате това [усмихнете се]. По принцип работя винаги, когато не спя. Отделям малко време за каране на колело и обикновено пътувам до офиса и с колело.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me