ЦонтролЦасе – Аутоматско поштовање правила


Будући да прописи о безбедности података постају све критичнији - нарочито са надолазећом Опћом уредбом о заштити података (ГДПР) - организације и компанијама су потребна решења која могу да обезбеде усаглашеност у свим њиховим системима да би могли оптимално функционисати.  Кисхор Васвани, извршни директор ЦонтролЦасе-а, говори о чему се ради у савременој сагласности и зашто је аутоматизација једини пут ка напред.

Реците нам о ЦонтролЦасе-у и о томе како сте се укључили у ИТ сигурност и усклађеност?

ЦонтролЦасе је основан 2004. године када су ИТ сигурност и усклађеност били релативно нови. У то време сам радио са Ернсом & Млади су видели прилику да аутоматизују безбедност и поштовање правила користећи софтвер, уместо да то раде ручно. Наш циљ је био да створимо компанију која би поједноставила поштовање употребом технологије. Данас је компанија нарасла на скоро 300 запослених са канцеларијама широм света. Усредсређени смо на аутоматизацију ИТ процеса и пружање душевног мира кроз наш партнерски приступ.

На тржишту постоји много различитих врста безбедносних производа. Оно што је јединствено у вези ЦонтролЦасе-а?

ЦонтролЦасе је јединствен из три главна разлога:  

  1. Наш портал за управљање ИТ-ом, управљање ризиком и усклађеност пружа клијентима ефикасан начин праћења усклађености њихове организације у реалном времену. Типично, када се донесе процењивач усклађености, процес може бити прилично непрозиран, што фрустрира и, по дефиницији, ослања се на један снимак података. Наш портал омогућава купцима да тачно виде где ствари стоје у датом тренутку и на неупоредивом нивоу детаља - све се скупило на аутоматизован начин уз минимални напор купца.
  2. Наш тим за управљање успехом корисника (ЦСМ) се фокусира на пружање додатне вредности нашим купцима и залагање за њихове захтеве у организацији. Наши ЦСМ-ови то обезбеђују као компанију, ми тачно сагледамо ситуацију из перспективе купца и одржавање свог „гласа“ у соби како би се постигло оптимално решење.
  3. Као компанија, посвећени смо запошљавању најбољих људи. Наши стручњаци обично имају више од 10 година искуства у кибернетичкој сигурности и делују не само као процењивачи већ и као партнери како би нашим клијентима пружили најбоље техничке савете који су на располагању.

Који су примарни производи и услуге ЦонтролЦасес? Коју вредност пружате клијентима / купцима?

Наше понуде могу се поделити у три категорије: процене, потврде и усаглашеност као услуга (ЦааС). Често ће компаније знати да морају бити у складу са ИТ прописима, али нису сигурне где стоје у односу на њих.  

Процјене помажу компанијама не само да пронађу недостатке у својим процесима, већ и да оставе означене ставке; на тај начин развијају и спроводе право решење за то окружење.

Цертификати помажу компанији да кроз ревизију схвати да ли су у складу са одређеним стандардом као што су ГДПР или ПЦИ ДСС.

Коначно, да бисмо осигурали да наши купци остану сагласни, ми нудимо усаглашеност као услугу. Кроз ЦааС имплементирамо аутоматизовано надгледање како бисмо помогли компанијама да се континуирано оцењују, чак и ако се стандарди промене или развијају.

ЦонтролЦасе - Аутоматско поштовање правила

Можете ли да разговарате о врстама клијената са којима радите?

Сагласност је нешто што прелази неколико вертикала и све је већа потреба. Неки од наших најважнијих клијената долазе из сектора финансијских услуга, здравства, малопродаје и пружалаца услуга. Док су детаљи сваког типа стандарда усаглашености различити, проблеми су слични, што нам омогућава да будемо флексибилни и пружамо своје услуге баш о било којој врсти пословања или организације.

Хајде да направимо корак уназад Шта данас видите као најзначајније изазове поштивању закона?

Највећи изазов је чињеница да се поштовање правила у целини брзо развија. Количина података, прописа, стандарда и броја укључених елемената расте.  Док се пре само деценију или две усаглашавање могло применити и одржавати ручно, данас организације све више постају свесне да ручна примена и подршка функције усклађивања једноставно неће радити - стратешки коришћење технологије за аутоматизацију сигурности и поштовања правила је једини одговор.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me