Цибер-осигурајте повезани аутомобил помоћу ГуардКнок-а


Оно што је јединствено о ГуардКнок-у?

ГуардКнок је основао тим ветерана зрачних снага Израела. Наш тим је за израелско ратно ваздухопловство обезбедио цибер-безбедносна решења, укључујући Ф35, Ф15 као и Гвоздену куполу.

Аутомобилска индустрија има неке исте потешкоће са којима се наш тим из Израелских одбрамбених снага суочавао у последње четири године. Наш тим има дугогодишње искуство и знање о томе како возило или покретну платформу треба заштитити, истовремено дозвољавајући да се повеже са другим изворима.

ГуардКнок је добио 3 патента на пољу аутомобилске цибер сигурности који су признати од стране америчког патентног уреда као и других патентних уреда широм свијета. Наше јединствено решење комбинује хардвер и софтвер како би створило нове токове прихода од вашег возила, не само заштиту, и захтева нулту интеграцију са независним добављачима. Главна разлика између нас и наших конкурената је та што смо једини који се може обратити на тржиште, као у повезаним возилима која већ раде. Такође, ГуардКнок је једина компанија која поштује кибернетичке стандарде којима управља НСА, неке од најстрожих стандарда на свету.

Наше јединствено решење комбинује хардвер и софтвер. Једно од главних разлика између наших конкурената и нас је то што смо једини који се могу обратити на тржиште, као у повезаним возилима која већ раде. ГуардКнок јединствено пружа могућност стварања нових прихода од вашег возила, а не само заштиту. Такође смо једина компанија која поштује кибернетичке стандарде којима управља НСА, а који су најстрожи стандарди у свету.

Коначно, наше решење захтева нулту интеграцију са независним провајдерима.

Који су неки од ризика које уносе аутономни аутомобили?

Хајде да разбијемо парадигму у вези са аутономним аутомобилима. Генерално, са становишта повезаности, не постоји разлика између повезаног и аутономног возила. Аутономна возила овисе о повезаности, јер не раде у затвореном окружењу или унутар мјехурића. Повезују се на инфраструктуру возила, путну мрежу, критичну инфраструктуру, произвођаче аутомобила, ау неким случајевима се повезују са неким оперативним центром.

Што је возило аутономније, то је већа повезаност што такође доводи до више нападних површина. Као резултат, потребна је већа заштита што се више суочавамо са аутономним возилима на путу.

Заштита покретних платформи су у основи другачија од коришћења заједничке ИП адресе. нећемо возити лаптоп. Главна разлика између лаптопа и возила је у начину на који комуникација функционише унутар њих. Да бисмо поједноставили ту идеју, размислимо о томе шта се дешава када ударите кочнице у свом аутомобилу. Очекујете само један исход. Али, шта ако имате могућност да промените вероватноћу заустављања. Да ли бисте купили аутомобил који зауставља само 99% времена?

Сва ИТ решења су статистичка. Лаптоп би могао да садржи бесконачну количину порука које улазе и излазе из њега. С друге стране, возило има затворену и ограничену групу порука. Иако ће аутомобил бити повезан са другим аутомобилима, далеко је од друштвене мреже. Не бисте требали имати способност да се играте са својим критичним операцијама. Једноставно речено, требало би предузети ограничен број акција као одговор на оно што се догађа на путу. Аутомобил је најмања зона на свету где се окупљају сви наши најмилији. Стога мора бити 100% сигуран без простора за грешке.

Ко је одговоран за осигурање рада аутономних возила?

Наши купци су произвођачи аутомобила и добављачи компоненти, јер су они одговорни за обезбеђивање сигурног производа.

Такође пружамо решења за компаније које се баве возним парком који пружају тешке механизације које су већ повезане и јачају њихову сигурност како би заштитили своја возила или машине.

Коначно, имамо активне тржишне апликације у индустрији осигурања ради заштите од рансомвареа. На пример, осигуравајуће компаније би могле да се суоче са озбиљним последицама ако би био хакиран возни парк камиона .. Будући да ти камиони могу превозити терет до милион долара, то сада чини мотив хакера финансијским средствима .. Може се задржати цела флота камиона. на чекању тражења откупнине, то је возни парк великих проблема и осигуравајуће компаније са којима се суочавају. Флексибилност нашег производа и технологије омогућава нам да радимо са осигуравајућим компанијама да заштитимо њихове клијенте од таквих сценарија.

Колико брзо можемо очекивати да ће аутономни аутомобили постати преовлађујући вид превоза? Које су потребне промене у погледу политике, инфраструктуре, безбедности итд.?

Ово није будућност о којој причамо, повезани аутомобили су тренутна брига. Аутомобили и камиони могу се даљински хаковати и што су већа повезаност и аутономија ових возила, лакше ће их бити хаковати. Када очекујемо да ће на пут изаћи аутономна возила? Одговор зависи од нивоа аутономије и прописа који се могу појавити.

Колико ће трајати транзиција, од неаутономних аутомобила до хибридних аутомобила, када су неки аутомобили аутономни, а неки нису? Када ћемо имати паметне кључеве повезане на инфраструктуру? Сва ова питања се још увек развијају. Различите ОЕМ компаније имају за циљ да примене много ове нове технологије у наредних 3-5 година, али технологија овде није проблем, усвајање је. Колико ћемо ускоро видети аутономне аутомобиле како децу похађају из школе без возача, папучица или чак управљача? Потрошачи морају да промене мишљење како би се аутономна возила увела у великој мери, и тешко је предвидети колико дуго ће тај процес трајати.

Велики део тога је и законодавство. Каква је улога владе у заштити аутономних возила? Блиско сарађујемо са америчком владом на промоцији политика које омогућавају не само постојање аутономних возила, већ и инфраструктуру која их подржава.  

Требало је 20 година да сигурносни појас постане обавезан, међутим, цибер сигурност је далеко сложеније стандардизирати. Пошто је Гуардкнок холистичко решење, ми можемо да потврдимо стандарде као део сигурности возила. Ми не само да штитимо податке, већ и штитимо животе. Гледајући какве стандарде имамо у нашим возилима биће снажно укључени у овај процес.

Како видите будућност аутономних аутомобила?

Недавно су нам одобрени трећи патент за СОЛ сервисно оријентисану архитектуру. Идеја је имати платформу унутар возила за заштићену обраду података на возилу и сигурно хостинг апликација, уз могућност прилагођавања возила у складу са стварним потребама и жељама потрошача.

Пре 15 година сви су мобители изгледали исто, али данас свој телефон можете користити за много различитих услужних програма, тако да сваки појединачни уређај изгледа и понаша се другачије. Иста ствар се може догодити и нашим аутомобилима. Рецимо да живите у месту где је зима посебно хладна. У том случају ћете моћи да инсталирате посебан хардвер који омогућава бригу о вожњи по снежним путевима. Можете преузети апликацију да би се тим тереном лакше кретали. То тренутно уопште није могуће, али прековремено ћемо то моћи да пружимо као основу за додатне нивое сигурности.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me