БуллГуард – Заштита рачунара, кућних мрежа, паметних телефона, таблета и што је најважније, ви!


Како цибер-криминалци постају све софистициранији у приступу свим нашим повезаним уређајима и личним подацима, традиционални антивирусни приступ једноставно није у стању да држи корак са препознавањем и заустављањем сталног појављивања нових претњи. Сјели смо с извршним директором БуллГуарда Паулом Липманом да разговарамо о свом мотору сљедеће генерације и како се континуирано учи идентифицирати ове злонамјерне датотеке како би заштитили наше уређаје, идентитете и породице..

Contents

Реците нам мало о вашој позадини цибер-сигурности и тренутном положају у БуллГуарду.

Сматрам да је цибер-сигурност континуирано фасцинантна и изазовна! У индустрији сам више од деценије у компанијама чија се област фокуса креће од сигурности крајњих тачака потрошача до безбедности у облаку предузећа. Придружио сам се БуллГуард-у пре неколико година са експресним циљем да га одведем на ново, новонастало и значајно тржиште кибернетичке сигурности за потрошачке куће.

Које су данашње највеће онлајн претње и како могу потенцијално да компромитују рачунар или мрежу?

Вероватно најзначајнија онлајн претња за рачунаре потрошача, а све више и друге повезане уређаје, представља рансомваре, када цибер-криминалац провали у уређај, шифрира или блокира корисника на основу његових података и захтева откуп да га врати. Иако се већина људи неће подлећи претњама против веб софтвера јер ће вратити податке из резервне копије или облака, то је још увек врло уносно и готово је немогуће ући у траг. Традиционални антивирусни приступ једноставно није у стању да одржи корак, јер је комбинација напада нула дана са оптерећењем рансомваре-а врло изазовна за спречавање, а мало касније ћу говорити о томе како то радимо на БуллГуард-у.

Мислим да је друга значајна, нова претња на мрежи напади на Интернет ствари, као што су паметни телефони, повезани монитор за бебе, термостати, музички системи итд. Већина тих производа има малу или никакву безбедносну заштиту, што их чини широм отвореним скочним тачкама. за злонамерни приступ кућној мрежи. У нашим лабораторијама чак смо видели и хакере како улазе у кућне аларме и деактивирају их на даљину. Нажалост, видећемо више од овога.

БуллГуард - Заштита рачунара, кућних мрежа, паметних телефона, таблета и што је најважније, ви!

Које производе нуди БуллГуард да би заштитили рачунаре и информације корисника?

Наши производи за ПЦ, паметни телефон и таблет се крећу од најлакших антивирусних апликација до потпуно опремљеног интернетског сигурносног пакета који укључује заштиту идентитета, родитељску контролу, технологије за побољшање и оптимизацију перформанси рачунара и скенирање читавих мрежа на потенцијал рањивости и претње.

Такође нудимо и Дојо би БуллГуард (хттпс://дојо.буллгуард.цом/) који обезбеђује кућне мреже и све повезане уређаје, без обзира на то који уређаји могу бити. Тако је чак и повезана паметна брава, паметни термостат итд. Заштићена од напада.

БуллГуард - Заштита рачунара, кућних мрежа, паметних телефона, таблета и што је најважније, ви!

Примјећујем да многи од ваших апартмана укључују и анти-малваре софтвер и фиревалл. Које су разлике између њих две и зашто би кориснику требало обоје?

Заштитни зидови и софтвер против злонамерног софтвера служе различитим сврхама. Најбоља аналогија је закључавање капије на предњем делу куће, а затим брава на улазним вратима ваше куће. Желите зауставити негативце на капији, али ако вам прођу, онда их сигурно желите зауставити на вратима. Ватрозид је закључана предња капија, арбитар доброг промета / лошег промета који улази и напушта ПЦ и блокира долазне везе са злонамерних ИП адреса. Међутим, постоје начини да злонамерне датотеке и процеси могу заобићи ватрозид, као што је е-пошта са злонамерном прилогом, заражени УСБ стицк или преузимани програм који изгледа легитимно, али је заражен. Компонента против злонамјерног софтвера је закључана улазна врата која ће открити ове датотеке и зауставити их мртве у својим траговима. Дакле, заиста су вам потребна оба слоја заштите.

Како БуллГуард-ова препозната заштита чува личне податке клијента?

Заштитимо вас од крађе идентитета на више начина. Најочигледнија је провјера код агенција за кредитни рејтинг да се увјере да на ваше име нису отворени неовлаштени рачуни. Такође гледамо одлазне везе како бисмо осигурали да када сте повезани са својом банком да сте повезани на легитимни сајт ваше банке, а не на пхисхинг или злонамерну веб локацију која вам може украсти вјеродајнице и идентитет. Необразованом оку, факсимилне и аутентичне веб локације изгледају потпуно идентично, али БуллГуард је у стању да их идентификује и блокира.

Уз то, на мрачном вебу постоје форуми на којима цибер-криминалци тргују украденим идентитетом. На овим форумима континуирано скенирамо ваш број социјалног осигурања, бројеве кредитних картица, бројеве банковних рачуна и друге приватне податке како бисмо утврдили да ли је ваш идентитет угрожен.

Како Гаме Боостер побољшава играчко искуство?

Открили смо да су људи искључили своје антивирусне програме током играња да би максимизирали перформансе рачунара. Међутим, њихов рачунар је остао незаштићен, а ако сте ишта попут моје деце, играте игрице за ненадмашне делове времена. Гаме Боостер одржава антивирусни програм у раду, али ограничава количину процесорске снаге коју користе и остале трчање апликације, тако да играње добија максималну могућу снагу рачунара. Оно што смо открили на тестирању је да је чак и уз антивирусну заштиту, систем са Гаме Боостер-ом максимално играо игру него бољи без система. Дакле, у могућности смо да понудимо нашим купцима побољшано искуство играња, истовремено додајући заштиту БуллГуард софтвера.

БуллГуард - Заштита рачунара, кућних мрежа, паметних телефона, таблета и што је најважније, ви!

Које су карактеристике вашег модула родитељског надзора? Какве „рупе“ имају клинци који имају памет у интернету да се заобилазе други програми родитељског надзора и како сте их затворили?

Одлично питање! Наш модул родитељске контроле има софистициран скуп контрола који родитељима омогућавају да постављају и спроводе правила, али заиста се своде на три ствари:

  1. Контрола времена и употреба рачунара. Родитељи можда нису свесни да је њихово дете на рачунару до 3 сата ујутру. Сада могу да контролишу колико дуго дете може да користи рачунар и да ограниче употребу интернета и одређених апликација на одређено доба дана. Дакле, родитељ може рећи: „У реду, можете да користите рачунар, али нема интернета после 22 сата“ или „Следеће игре можете играти само у одређеном временском року“.
  2. Филтрирање садржаја. Родитељи могу ограничити приступ категоријама, као што су садржај за одрасле, коцкање, говор мржње или садржај повезан са дрогом. Поред тога, апликације попут насилних игара могу се наћи на црној листи, тако да се не могу инсталирати или покретати са рачунара.
  3. Затварање рупе. Дијете са рачунаром паметно може деактивирати или чак деинсталирати родитељску контролу. Спречавање деактивације је једноставно захтевањем лозинке која је потребна за промену поставки родитељског надзора. Да бисте спречили деинсталирање софтвера, родитељима препоручујемо да своју децу поставе са не-административним рачуном, тако да дете може учинити све што треба да учини, али не може да деинсталира софтвер. У прошлости је стварно паметно дете могло преузети ВПН да би приступило неприкладном садржају. Са нашим софтверским родитељима могу на црну листу инсталирати и покренути ВПН, постављајући ограничења на начин који не може бити заштићен.

Шта су претње нула дана и како се БуллГуард штити од њих?

Пријетња од нула дана је претња која никада раније није виђена, што је чини изузетно опасном јер не постоји познати потпис датотеке за препознавање и уклањање.

Стога, наш бихевиорални мотор (који се назива мотор нове генерације у индустрији) такође разматра карактеристике понашања. Да ли датотека покушава да упише у регистар, покушава да изврши шифровање, да ли заузима недовољну количину меморије или ЦПУ? Да ли је покушао приступити одређеним заштићеним деловима датотечног система? Ако је то случај, одмах га стављамо у карантин и спречавамо га да изврши. И не само на вашој машини, већ и на онима наших милиона купаца широм света.

Такође прикупљамо огромне количине података са саћа са медом које смо поставили и делимо узорке са различитим добављачима у индустрији, тако да наша веома опсежна машинска инфраструктура непрестано учи разликовати карактеристике добрих датотека у односу на карактеристике злонамерних датотека. Овако остајемо корак испред претњи од нула дана.

Да ли ће се сви ови процеси одвијати у позадини утицати на брзину или перформансе рачунара?

Нимало. Основни механизам понашања који се локално ради на ПЦ-у је изузетно лаган што се тиче ресурса које користи. Систем о коме сам разговарао гледа милион, милијарде тачака података на хиљадама сервера и виртуелних сервера и машинску технологију учења која непрестано учи и побољшава и надограђује моделе - све то велико дизање се покреће у облаку.

Које производе нудите за мобителе и таблете?

Наши производи за мобилне телефоне и таблете укључују анти-малваре, анти пхисхинг, оптимизацију перформанси као и локацију уређаја, откривање и закључавање. Имамо нове производе са додатним могућностима који долазе у врло скорој будућности. Желимо да вас заштитимо како год били повезани.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me