BullGuard – защита на вашите компютри, домашни мрежи, смартфони, таблети и най-важното, вие!

[ware_item id=33][/ware_item]

Тъй като киберпрестъпниците стават все по-усъвършенствани в достъпа до всички свързани устройства и лични данни, традиционният антивирусен подход просто не може да бъде в крак с разпознаването и спирането на непрекъснатото появяване на нови заплахи. Седнахме с изпълнителния директор на BullGuard Пол Липман, за да поговорим за двигателя на следващото им поколение и как непрекъснато се учим да идентифицираме тези злонамерени файлове, за да запазим нашите устройства, идентичности и семейства в безопасност.

Contents

Моля, кажете ни малко за вашия киберсигурност и текущата позиция в BullGuard.

Намирам киберсигурността непрекъснато завладяваща и предизвикателна! Аз съм в индустрията повече от десетилетие в компании, чиято сфера на фокус варира от сигурността на крайната точка на потребителите до сигурността в облака на предприятието. Присъединих се към BullGuard преди няколко години с изричната цел да го пренеса в новия, развиващ се и важен пазар на киберсигурност за дома на потребителите.

Кои са някои от най-големите онлайн заплахи и как те потенциално могат да компрометират компютър или мрежа?

Вероятно най-значимата заплаха в интернет за компютрите на потребителите и все повече други свързани устройства е софтуер за откупуване, когато киберпрестъпник прониква в устройство, криптира или блокира потребителя от собствените му данни и изисква откуп за връщането му. Въпреки че повечето хора няма да се поддадат на заплахи за извличане на софтуер, тъй като ще възстановят данните си от резервно копие или облак, това все още е много доходоносно и почти невъзможно да се проследи. Традиционният антивирусен подход е просто неспособен да бъде в крак, тъй като комбинацията от нулева дневна атака с полезен товар, използвана от компютър, е много предизвикателна за предотвратяване и аз ще говоря малко по-късно за това как правим това в BullGuard.

Мисля, че другата значима, възникваща онлайн заплаха са атаки срещу Интернет на нещата, като смартфони, свързани бебешки монитори, термостати, музикални системи и др. Повечето от тези продукти нямат почти никакви защити за сигурност, което ги прави широко отворени скокове. за злонамерен достъп до домашната мрежа. В нашите лаборатории дори сме виждали хакери да влизат в домашни алармени системи и да ги обезоръжават дистанционно. За съжаление, ще видим повече от това.


BullGuard - защита на вашите компютри, домашни мрежи, смартфони, таблети и най-важното, вие!

Какви продукти предлага BullGuard, за да се защитят компютрите и информацията на потребителите?

Нашите продукти за PC, смартфон и таблет варират от най-леките антивирусни приложения до пълнофункционален пакет за сигурност в Интернет, който включва защита на идентичността, родителски контрол, технологии за подобряване и оптимизиране на работата на компютъра и сканиране на цели мрежи за потенциал уязвимости и заплахи.

Ние също предлагаме Dojo by BullGuard (https://dojo.bullguard.com/), който защитава домашните мрежи и всички свързани устройства, независимо от това какви са тези устройства. Така дори свързаната интелигентна брава, интелигентният термостат и т.н., е защитена срещу атаки.

BullGuard - защита на вашите компютри, домашни мрежи, смартфони, таблети и най-важното, вие!

Забелязвам, че много от вашите пакети включват както анти-зловреден софтуер, така и защитна стена. Какви са разликите между двете и защо на потребителя ще им трябва и двете?

Защитните стени и анти-зловредният софтуер служат за различни цели. Най-добрата аналогия е да имате заключена порта в предната част на вашия имот и след това брава на входната врата на къщата ви. Искате да спрете лошите момчета на портата, но ако те преминат, със сигурност искате да ги спрете на вратата. Защитната стена е заключената предна врата, арбитърът на добрия трафик / лош трафик, влизащ и напускащ компютъра и ще блокира входящите връзки от злонамерени IP адреси. Има обаче начини злонамерените файлове и процеси да заобиколят защитната стена, като имейл със злонамерен прикачен файл, заразена USB флашка или изтеглена програма, която изглежда законна, но е заразена. Компонентът срещу анти-зловреден софтуер е заключената входна врата, която ще открие тези файлове и ще ги задържи мъртви в техните песни. Така че, наистина се нуждаете от двата слоя защита.

Как идентифицира защитата на BullGuard пази личната информация на клиента?

Ние ви защитаваме срещу кражба на самоличност по няколко начина. Най-очевидната е, като се консултирате с агенции за кредитен рейтинг, за да се уверите, че на ваше име няма открити неоторизирани акаунти. Ние също така разглеждаме изходящите връзки, за да гарантираме, че когато сте свързани с вашата банка, че сте свързани с законния сайт на вашата банка, а не с фишинг или злонамерен сайт, който може да открадне вашите идентификационни данни и самоличност. За необученото око факсимилните и автентични сайтове изглеждат напълно идентични, но BullGuard е в състояние да ги идентифицира и блокира.

Освен това в мрачната мрежа има форуми, където киберпрестъпниците търгуват с откраднати самоличности. Ние непрекъснато сканираме тези форуми за вашия социалноосигурителен номер, номера на кредитни карти, номера на банкови сметки и други лични данни, за да проверим дали вашата идентичност е нарушена.

Как Game Booster подобрява игралното изживяване?

Установихме, че хората изключват своите антивирусни програми по време на игра, за да увеличат максимално производителността на компютъра си. Въпреки това, той остави компютъра им без защита и ако сте нещо като моите деца, играете игри за непостоянни участъци от време. Game Booster поддържа антивирусната програма работеща, но ограничава количеството на процесорната мощност, която използва и другите работещи приложения, така че играта получава максимално възможна компютърна мощност. Това, което открихме при тестване е, че дори при антивирусна защита, система с Game Booster максимизира играта по-добре от система без нея. Така че ние сме в състояние да предложим на клиентите си подобрения опит в играта, като същевременно добавим защитата на софтуера BullGuard.

BullGuard - защита на вашите компютри, домашни мрежи, смартфони, таблети и най-важното, вие!

Какви са някои характеристики на модула ви за родителски контрол? Какви „вратички“ имат децата, които са нахални за интернет, които са използвани за заобикаляне на други програми за родителски контрол и как сте ги затворили?

Страхотен въпрос! Нашият модул за родителски контрол има сложен набор от контроли, позволяващи на родителите да определят и налагат правила, но всъщност се свежда до 3 неща:

  1. Контрол на времето и използване на компютър. Родителите може да не знаят, че детето им е на компютъра до 3 часа сутринта. Сега те могат да контролират колко дълго дете може да използва компютъра и да ограничават използването на интернет и конкретни приложения до определени часове на деня. Така че родител може да каже: „ОК, можете да използвате компютъра, но няма интернет след 22:00“ или „Можете да играете само следните игри в рамките на определен период от време“.
  2. Филтриране на съдържание. Родителите могат да ограничат достъпа по категории, като съдържание за възрастни, хазарт, реч на омраза или съдържание, свързано с наркотици. Освен това приложения като насилствени игри могат да бъдат в черен списък, така че те не могат да бъдат инсталирани или стартирани от компютъра.
  3. Затварящи вратички. Дете, работещо на компютър, може да деактивира или дори да деинсталира родителски контрол. Предотвратяването на деактивирането е лесно, като се изисква парола, необходима за промяна на настройките на родителския контрол. За да предотвратите деинсталирането на софтуера, препоръчваме на родителите да настроят децата си с не-административен акаунт, така че детето да може да направи всичко необходимо, но не може да деинсталира софтуера. В миналото наистина разумно дете би могло да изтегли VPN за достъп до неподходящо съдържание. С нашия софтуер родителите могат да поставят на черен списък инсталирането и работата на VPN мрежи, да задават ограничения по начин, който да е непробивен.

Какво представляват заплахите от нулев ден и как BullGuard защитава срещу тях?

Заплахата с нулев ден е заплаха, която никога не е била виждана досега, което го прави изключително опасен, тъй като няма известен подпис на файл, който да бъде разпознат и отстранен.

Следователно, нашият поведенчески двигател (наричан двигател от следващо поколение в бранша) също разглежда поведенческите характеристики. Дали файл се опитва да запише в регистъра, опитва се поведение на криптиране, заема ли неразделно количество памет или процесор? Опита ли се да получи достъп до определени защитени части на файловата система? Ако е така, незабавно го карантираме и предотвратяваме изпълнението му. И не само на вашата машина, но и на тези на нашите милиони клиенти по целия свят.

Също така събираме огромно количество данни от медени саксии, които сме създали и споделяме проби с различни доставчици в индустрията, така че нашата много обширна машинна инфраструктура непрекъснато се учи да различава характеристиките на добрите файлове спрямо характеристиките на злонамерените файлове. Така оставаме една крачка пред заплахите от нулев ден.

Провеждането на всички тези процеси на заден план влияе върху скоростта или производителността на компютъра?

Въобще не. Основният двигател на поведение, който работи локално на компютъра, е изключително лек по отношение на ресурсите, които използва. Системата, за която говорих, разглежда милиони, милиарди точки от данни на хиляди сървъри и виртуални сървъри и инфраструктурата за машинно обучение, която непрекъснато се учи и подобрява и актуализира моделите - всичко това тежко повдигане работи на облака.

Какви продукти предлагате за мобилни телефони и таблети?

Нашите продукти за мобилни телефони и таблети включват анти-злонамерен софтуер, анти-фишинг, оптимизация на производителността, както и местоположение, откриване и заключване на устройството. Имаме нови продукти с допълнителни възможности, идващи в съвсем близко бъдеще. Искаме да ви защитим, колкото и да сте свързани.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me