BullGuard – Zaščita računalnikov, domačih omrežij, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in kar je najpomembneje, vi!


Ker kibernetski kriminalci postajajo vse bolj izpopolnjeni pri dostopu do vseh povezanih naprav in osebnih podatkov, tradicionalni protivirusni pristop preprosto ne more slediti prepoznavanju in zaustavljanju nenehnega pojavljanja novih groženj. Z generalnim direktorjem BullGuarda Paulom Lipmanom smo se pogovarjali o svojem motorju naslednje generacije in o tem, kako se nenehno učijo prepoznavati te zlonamerne datoteke, da bodo naše naprave, identitete in družine varne.

Povejte nam malo o svojem stanju kibernetske varnosti in trenutnem položaju na BullGuardu.

Kibernetična varnost se mi zdi nenehno fascinantna in izzivalna! V industriji sem že več kot desetletje v podjetjih, katerih področje osredotočenosti sega od varnosti končnih točk potrošnikov do varnosti v oblaku podjetij. Pred nekaj leti sem se pridružil podjetju BullGuard z izrecnim ciljem, da ga prestavim na nov, nastajajoč in pomemben trg kibernetske varnosti za potrošniški dom.

Katere so danes največje spletne grožnje in kako lahko ogrozijo računalnik ali omrežje?

Verjetno najpomembnejša spletna grožnja potrošnikovim računalnikom in vedno bolj povezanim napravam je odkupna programska oprema, ko kibernetski kriminalec vdre v napravo, šifrira ali blokira uporabnika iz njegovih lastnih podatkov in zahteva odkupnino, da ga vrne. Medtem ko večina ljudi ne bo podlegla grožnji za odkrivanje programske opreme, saj bodo podatke obnovili iz varnostne kopije ali oblaka, je še vedno zelo donosna in skoraj nemogoče izslediti. Tradicionalnega protivirusnega pristopa preprosto ne moremo nadaljevati, saj je kombinacija napadov brez vsakodnevnega napada z izplačilno programsko opremo zelo zahtevna za preprečevanje in malo kasneje bom spregovoril o tem, kako to storimo na BullGuard.

Menim, da je druga pomembna spletna grožnja napadi na internet stvari, kot so pametni telefoni, povezani otroški monitorji, termostati, glasbeni sistemi itd. Večina teh izdelkov nima skoraj nobene zaščite pred varnostjo, zaradi česar so široko odprta skočna mesta za zlonamerni dostop do domačega omrežja. V naših laboratorijih smo celo videli hekerje, kako vstopijo v sisteme za alarm domov in jih razorožijo na daljavo. Na žalost bomo videli več tega.

BullGuard - Zaščita računalnikov, domačih omrežij, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in kar je najpomembneje, vi!

Katere izdelke ponuja BullGuard za varno računalniko in informacije uporabnikov?

Naši izdelki za osebni računalnik, pametni telefon in tablični računalnik segajo od najlažjih protivirusnih aplikacij do popolnoma opremljenega spletnega varnostnega paketa, ki vključuje zaščito identitete, starševski nadzor, tehnologije za izboljšanje in optimizacijo delovanja računalnika ter skeniranje celotnih omrežij glede potenciala ranljivosti in grožnje.

Ponujamo tudi Dojo by BullGuard (https://dojo.bullguard.com/), ki varuje domača omrežja in vse povezane naprave, ne glede na to, kakšne naprave so. Tako je celo povezana pametna ključavnica, pametni termostat itd. Zaščitena pred napadi.

BullGuard - Zaščita računalnikov, domačih omrežij, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in kar je najpomembneje, vi!

Opažam, da mnogi vaši apartmaji vključujejo tako protivirusno programsko opremo kot požarni zid. Kakšne so razlike med obema in zakaj bi uporabnik oboje potreboval?

Požarni zidovi in ​​programska oprema proti zlonamerni programski opremi služijo različnim namenom. Najboljša analogija je imeti zaklenjena vrata na sprednjem delu stanovanja in nato ključavnico na vhodnih vratih vaše hiše. Hočete ustaviti slabe fante na vratih, če pa bodo uspeli, jih zagotovo ustavite pri vratih. Požarni zid je zaklenjena sprednja vrata, razsodnik dobrega prometa / slabega prometa, ki vstopi v računalnik in ga zapusti, blokira dohodne povezave z zlonamernih naslovov IP. Vendar pa obstajajo načini, kako zlonamerne datoteke in procesi lahko obidejo požarni zid, na primer e-poštno sporočilo z zlonamerno prilogo, okuženi ključ USB ali naloženi program, ki izgleda zakonito, vendar je okužen. Sestavni del za preprečevanje zlonamerne programske opreme so zaklenjena vhodna vrata, ki bodo zaznala te datoteke in jih ustavila na poti. Torej resnično potrebujete oba sloja zaščite.

Kako BullGuardova tehnologija prepoznavanja zaščiti osebne podatke stranke?

Pred krajo identitete vas zaščitimo na več načinov. Najbolj očitno je preverjanje pri bonitetnih agencijah, da v tvojem imenu ne odprejo nepooblaščenih računov. Prav tako si ogledujemo izhodne povezave, da zagotovimo, da ko ste povezani z banko, da ste povezani z zakonitim spletnim mestom banke in ne z lažnim predstavljanjem ali zlonamernim spletnim mestom, ki vam lahko ukrade poverilnice in identiteto. Nepozornim očem sta faksimilna in verodostojna spletna mesta videti popolnoma enaka, vendar jih je BullGuard lahko identificiral in blokiral.

Poleg tega na temnem spletu obstajajo forumi, na katerih kibernetski kriminalci trgujejo z ukradeno identiteto. Te forume nenehno pregledujemo glede vaše številke socialnega zavarovanja, številke kreditnih kartic, številk bančnih računov in drugih zasebnih podatkov, da ugotovimo, ali je bila vaša identiteta ogrožena..

Kako Game Booster izboljša igralsko izkušnjo?

Ugotovili smo, da so ljudje med igranjem izklopili svoje protivirusne programe, da bi povečali delovanje računalnika. Vendar je njihov računalnik ostal nezaščiten, in če ste kaj podobni mojim otrokom, igrate igre za neprimerne čase. Game Booster ohranja protivirusni program, vendar omejuje količino procesne moči, ki jo uporabljajo drugi in zagnani programi, zato igranje iger dobi največjo možno moč računalnika. Pri testiranju smo ugotovili, da je sistem z Game Booster-jem z protivirusno zaščito maksimiral igranje bolje kot sistem brez njega. Tako lahko strankam ponudimo izboljšano izkušnjo igranja iger, obenem pa dodamo zaščito programske opreme BullGuard.

BullGuard - Zaščita računalnikov, domačih omrežij, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in kar je najpomembneje, vi!

Katere so funkcije vašega modula za starševski nadzor? Kakšne vrzeli imajo otroci, ki so pametni do interneta, za izogibanje drugim programom za starševski nadzor in kako ste jih zaprli?

Super vprašanje! Naš modul za starševski nadzor ima prefinjen nabor kontrol, ki staršem omogočajo, da določijo in uveljavijo pravila, vendar se v resnici spuščajo na tri stvari:

  1. Nadzor nad časom in uporabo osebnega računalnika. Starši se morda ne zavedajo, da je njihov otrok do 3. ure zjutraj v računalniku. Zdaj lahko nadzorujejo, kako dolgo lahko otrok uporablja računalnik, in omejijo uporabo interneta in določenih aplikacij na določene čase dneva. Torej lahko starš reče: "V redu, lahko uporabljate računalnik, vendar po 22. uri ni interneta" ali "Naslednje igre lahko igrate samo v določenem časovnem obdobju".
  2. Filtriranje vsebine. Starši lahko omejijo dostop do kategorij, kot so vsebina za odrasle, igre na srečo, sovražni govor ali vsebina, povezana z drogami. Poleg tega so aplikacije, kot so nasilne igre, na črni seznam, tako da jih ni mogoče namestiti ali zagnati iz računalnika.
  3. Zapiralne vrzeli. Otrok, ki ve računalništvo, lahko deaktivira ali celo odstrani starševski nadzor. Preprečevanje deaktivacije je preprosto z zahtevo gesla, ki je potrebno za spremembo nastavitev starševskega nadzora. Da preprečite odstranitev programske opreme, priporočamo staršem, naj svoje otroke vzpostavijo z ne-administrativnim računom, tako da lahko otrok naredi vse, kar je potrebno, vendar ne more odstraniti programske opreme. V preteklosti je resnično zdrava pamet lahko prenesla VPN za dostop do neprimerne vsebine. Z našo programsko opremo lahko starši na črno seznamijo namestitev in zagon VPN-jev ter nastavijo zadrževalne sisteme na način, ki ne sme biti varen.

Kaj so ničurne grožnje in kako jih BullGuard ščiti pred njimi?

Grožnja brez dneva je grožnja, ki je še nikoli nismo videli, zato je izredno nevarna, saj ni znanega podpisa datoteke, s katerim bi ga prepoznali in odpravili.

Zato naš vedenjski motor (ki ga v industriji imenujemo motor naslednje generacije) preučuje tudi vedenjske značilnosti. Ali datoteka, ki poskuša zapisati v register, poskuša šifriranje, zavzame premajhno količino pomnilnika ali CPU? Ali je poskusil dostop do določenih zaščitenih delov datotečnega sistema? Če je tako, ga takoj karanteniramo in preprečimo, da bi ga izvršil. In to ne samo na vašem računalniku, temveč tudi pri naših milijonih kupcev po vsem svetu.

Zbiramo tudi ogromno podatkov iz satnic, ki smo jih postavili, in delimo vzorce z različnimi prodajalci v industriji, zato se naša zelo obsežna strojna infrastruktura nenehno uči razlikovati med lastnostmi dobrih datotek in značilnostmi zlonamernih datotek. Tako ostajamo korak pred grožnjami brez dneva.

Ali bodo vsi ti procesi v ozadju vplivali na hitrost ali zmogljivost računalnika?

Sploh ne. Osnovni mehanizem vedenja, ki deluje lokalno v računalniku, je izredno lahek glede virov, ki jih uporablja. Sistem, o katerem sem govoril, pregleduje milijon, milijarde podatkovnih točk na tisoče strežnikov in virtualnih strežnikov ter infrastrukturo strojnega učenja, ki se nenehno uči, izboljšuje in posodablja modele - vse to težko dviganje teče v oblaku.

Katere izdelke ponujate za mobilne telefone in tablične računalnike?

Naši izdelki za mobilne telefone in tablične računalnike vključujejo proti zlonamerno programsko opremo, preprečevanje lažnega predstavljanja, optimizacijo delovanja, pa tudi lokacijo naprave, odkrivanje in zaklepanje. Na voljo imamo nove izdelke z dodatnimi zmogljivostmi v zelo bližnji prihodnosti. Želimo vas zaščititi, čeprav ste povezani.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me