Бисцом – сигурне комуникације


Сигурна комуникација је важнија него икад прије јер се дијели све више података свих врста, од медицинске евиденције до владиних докумената. Билл Хо, извршни директор компаније Бисцом, говори о важности осигурања комуникације и одржавања интегритета података у данашњем окружењу.

Реците нам о Бисцом-у и како се укључите у сигурност испоруке докумената?

Бисцом постоји од 1986. Тада смо створили први факс сервер фокусиран на мрежу - што је била прилично велика промена у односу на типичне аналогне факс машине. Омогућило је већим организацијама да централизирају своје могућности факсирања на свакој радној површини и апликацијама и омогућило организацијама да буду много ефикасније. Од тада факсирање је значајно порасло и још се дигитално користи за правна или здравствена документа, потписе и слично, јер се сматра сигурнијим од е-поште.

То нам је био први корак у испоруци докумената и од тада смо се проширили на друга подручја попут сигурног преноса датотека, сигурне адресе е-поште, синхронизације предузећа и још много тога. Људима смо олакшали сигурно дељење поверљивих датотека. На пример, у прошлости су „сигурну е-пошту“ гурали снажно и сигурно, али је било тешко користити. Вршимо тешко дизање иза кулиса, тако да крајњи корисник не мора да брине о шифрирању или интегритету података.

Што се тиче моје личне позадине, био сам укључен у облачна решења пре него што је то названо "облак" касних 90-их и имао сам стартуп који је пружио начин да свој мобилни уређај користите за дељење датотека. Било је то рано СааС решење засновано на потрошачима.

Бисцом - сигурне комуникације

На тржишту постоји много различитих врста производа за заштиту података. Оно што је јединствено у вези с Бисцом-ом?

У Бисцом-у пружамо услугу свима, од појединца до корисника енергије у великој организацији, али наш симпатични спот је на страни предузећа - ту смо и донели своје име. Организације којима је потребна изузетна скалабилност и поузданост место је где се наше решење заиста истиче. Дизајнирали смо наша решења за обраду великих количина података и схватићете да, у поређењу с другима, наше продужење рада је без премца и наша способност скалирања водећа на тржишту.

Који су основни производи и услуге компаније Бисцом? Коју вредност пружате клијентима / купцима?

Имамо две главне области у вези са производима. Једно је наше факс решење - које је подељено на локална решења, облачна решења и хибридна решења. Видимо да се много људи креће у облак, али једна од сјајних ствари у вези с оним што радимо јесте да су наша облачна и локална решења идентична, тако да их можете покренути заједно. Облак делује као сувишна израда резервних копија и такође подноси вршна оптерећења где се вишак саобраћаја може преусмерити у облак.

Други фокус је сигуран пренос датотека - локално решење и ново облачно решење с више станара које ћемо лансирати касније ове године. Наше решење заправо комбинује обје сигурне могућности е-поште са начином дељења врло великих датотека, замењујући потребу за засебним решењима за е-пошту и пренос датотека..

Што се тиче тржишта на којима се служимо, радимо са значајним бројем вертикала, укључујући здравствену, финансијску, државну и правну. Те индустрије су посебно осетљиве на било какво кршење података или на компромисе због поверљивих информација које стварају и преносе и захтева усклађености као што је ХИПАА.

Имамо и решења која су усмерена према појединцима, као што је Бисцом123, који корисницима даје сигурно факс решење засновано на е-пошти. Поред тога, нудимо и лично облачно решење за пренос датотека.

Бисцом - сигурне комуникације

Хајде да разговарамо о улози Бисцома у безбедности података о здравству. Шта је јединствено у овој врсти података и како се сусрећете са изазовима које представљају?

Ова индустрија оставља врло мало могућности за грешке, јер сваки пут када имате проблем, не само да оставља лош осећај, већ има потенцијал за значајну штету. У овој индустрији, све што вреди делити, обично није за јавну потрошњу, што укључује здравствене податке, резултате испитивања итд. Организације на овом простору, било статутом или само зато што не желе да њихове осетљиве комуникације изложене спољашњем свету, требају решење које може да обезбеди сигурност и интегритет када деле информације између страна.

Како је Бисцом интегрисан у разне услуге укључујући ФТП, е-пошту итд? Како остајете скалабилни и флексибилни како се технологије мењају?

Оно што смо рано урадили било је да погледамо како да осигурамо да ће нешто што смо данас дизајнирали бити употребљиво за 5-10 година. Једна ствар која је постала јасна је да ово мора да буде решење засновано на АПИ-ју (Апплицатион Программинг Интерфаце). Сва наша сучеља су покренута путем АПИ-ја који нам омогућава ажурирање позадине, а да клијент ништа не промени. Интерфејс за везу остаје доследан, али непрестано надограђујемо позадину без утицаја на предње клијенте.

Хајде да направимо корак уназад Шта данас видите као најзначајније изазове за сигурност докумената и података?

Има пуно изазова, пре свега због тога што се генерише и дели више података. Док су компаније раније доста пословале унутар куће, сада су вањски уговори и партнерства кључни. Компаније желе да обезбеде вредност на свом специфичном тржишту и пренесу све што није део њихове основне делатности.

Дакле, раст оутсоурцинга и размјене података ствара већу прилику за хакере да нападну те податке. То је прави изазов. Данас је лакше него икад схватити те информације и искористити их за крађу идентитета или извршење медицинских или пореских превара. Највећи проблем који видимо је када људи једноставно не разумеју претње и како се носити са њима. Морамо осигурати да организације и запослени знају за ризике, а такође знају како се заштитити образовањем, као и алатима који им омогућавају сигурнију комуникацију. Многи знају да постоје сигурносни ризици, али не знају како да ефикасно заштите себе или своју имовину.

Било какве последње мисли?

Оно што је забавно радити у Бисцому је наша култура иновација. Још као компанија стара 30 година, стално размишљамо о томе како можемо да побољшамо наша решења и шта даље можемо да учинимо. Увек се треба решити нових изазова, а ми уживамо у томе што будемо на челу технологије како бисмо их лакше решили.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me