AV-teszt VPN jelentés – a megállapítások összefoglalása


2018 júniusában megjelent az AV-Test független biztonsági intézet tizenkét VPN értékelése.

A következő VPN-ket vizsgálták: Hotspot Shield Elite, Avast SecureLine, Avira Phantom VPN Pro, Cisco VPN, ExpressVPN, F-Secure FREEDOME VPN, VPN Unlimited, Privát Internet hozzáférés, NordVPN, Pulse VPN, Norton WiFi Privacy és TunnelBear.

A VPN-ket négy kategória alapján értékelték: használhatóság, adatvédelem és biztonság, teljesítmény és funkcionalitás. Az összes VPN-t az alapértelmezett konfigurációkkal és protokollokkal használták.

Átfogó a legjobban teljesítő VPN volt a Hotspot Shield.

Az alábbiakban részletesebben olvashatjuk magukat a teszteket, valamint az eredményeket.

1. Használhatóság

Mit jelent ez: A kutatók tesztelték milyen egyszerű a felhasználó számára a VPN telepítése és beállítása. Figyelembe vettük, hogy hány kattintást igényel ez, és hány nyelv érhető el a felhasználók számára. Egy másik fő tényező annak meghatározásában, hogy mely VPN-ek jönnek ki legjobban, az volt, hogy automatikusan csatlakoznak-e.

Eredmények: Az összes VPN meglehetősen magas minősítést kapott ebben a kategóriában. Az első helyezett a Hotspot Shield, az Avast SecureLine és az F-Secure FREEDOME VPN volt.

2. Adatvédelem és biztonság

Mit jelent ez: A kutatók tesztelték milyen hatékonyan rejtik el a VPN-ek a felhasználó IP-címét. Ezenkívül a VPN-eket tesztelték a DNS és a HTTP kérés szivárgás szempontjából. Azt is figyelembe vették, hogy a VPN-k megszakítják-e a kapcsolókat és védettek-e a rosszindulatú URL-ekkel szemben.

Eredmények: Az első helyhez a Hotspot Shield, az ExpressVPN, a Privát Internet hozzáférés és az F-Secure FREEDOME VPN kapcsolódott..

3. Teljesítmény

Mit jelent ez: A kutatók tesztelték Internet sebesség míg a VPN-ket használja. Pontosabban, a letöltés, a feltöltés, a streaming és a torrent sebességeket, valamint a késleltetést is teszteltük. A VPN-ket több alkalommal tesztelték szervereken, különböző helyszíneken, különböző napszakokban, a hét különböző napjain. Bár az összes VPN-t összehasonlítható időpontokkal és helyekkel tesztelték, a kutatók megjegyzik, hogy a felhasználó számára a sebesség a helyétől és a csatlakoztatott helytől függően változik.

Eredmények: A Hotspot Shield messze a leggyorsabb lett minden tesztben, kivéve a késleltetést, ahol közel egy másodperc volt az NordVPN után. A Hotspot Shield után privát internet-hozzáférés volt, amelyet szorosan követte a NordVPN.

4. Funkcionalitás

Mit jelent ez: A kutatók értékelték, hogy az egyes VPN-ek milyen szolgáltatásokat kínálnak. Figyelembe vették a következő dolgokat: ingyenes próbaverziók, árképzés, kompatibilitás a különféle operációs rendszerekkel, a kiszolgálók száma és elhelyezkedése, naplózási irányelvek, protokoll opciók, valamint a hirdetések és a rosszindulatú programok blokkolási képessége.

Eredmények: Megállapítást nyert, hogy a NordVPN a szolgáltatások legszélesebb körét kínálja, ezt követi a Privát Internet hozzáférés és a VPN Unlimited.

AV-teszt VPN jelentés - a megállapítások összefoglalása

Következtetések

Míg néhány kategóriában az első helyet kötötték, A Hotspot Shield azzal jellemezte magát, hogy a szabványok szerint a rangsorban a felső kategóriába sorolták, kivéve egy - a funkcionalitást, amelyre az NordVPN először került.

Míg a felhasználóknak a VPN kiválasztásakor minden funkciót figyelembe kell venniük, A biztonságot és a sebességet általában két legfontosabb tényezőnek tekintik megfontolni. Ezért e két értékelés eredményeit súlyosabban kell súlyozni, mint a többit. Míg számos VPN-nek szigorú biztonsága bizonyult, és a letöltési sebesség kétszer olyan gyors, mint a verseny, a Hotspot Shield valóban kiemelkedik a csomagból.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me