A VPN biztonságának tesztelése (frissítve 2020)


Bármely VPN szolgáltatás elsődleges célja az adatbiztonság. De hogyan lehet biztos benne, hogy a VPN valóban védi Önt? A VPN beállításakor több lépés is szerepel, amely lehetővé teszi az adatok kiszivárogtatására és az IP-cím feltárására szolgáló hibák lehetőségét akkor is, ha VPN-hez kapcsolódik..

Ebben a cikkben fogjuk megmutatni végigvezeti a különféle eszközöket, amelyek felhasználhatók a VPN-kapcsolatok ellenőrzésére különféle szivárgások esetén. Az összes említett tesztelő eszköz tudatja Önnel, hogy a VPN valóban védelmet nyújt-e Önnek.

 1. DNS szivárgásteszt

A DNS nem más, mint a Domain Name System. Arra szolgál, hogy könnyebben hozzáférjen a weboldalakhoz a domain nevek megfelelő IP-címekre történő lefordításával. Például a vpnmentor.com IP-címet kapott a 104.25.7.109 értékhez. Ezzel az eszközzel ellenőrizheti IP-címét.

Általános esetekben a domain neveknek a megfelelő IP címekre történő fordítását az internetszolgáltató (ISP) végzi. azonban, amikor VPN-t használ, az valódi IP-címe el lesz rejtve, megakadályozva másoknak az Ön tartózkodási helyének követését. 

Időnként a fordítási kérelmek kiszivárognak a VPN-alagútból. Ennek köszönhetően az internetszolgáltató IP-címe és helye ki van téve a külvilágnak. A DNS szivárgáspróba futtatásához egyszerűen csatlakoztasson egy VPN-hez, amelynek szervere az Ön országán kívül található. Akkor használhat bizonyos eszközöket, például a dnsleaktest.com. Ha az IP-cím, a hely és az egyéb adatok megegyeznek az internetszolgáltatóéval, akkor a DNS kiszivárog.

Vegye figyelembe, hogy a DNS-szivárgások nem teszik ki az Ön IP-címét. Szivárog az internetszolgáltató IP-címe és tartózkodási helye, amely felhasználható az IP-cím könnyű nyomon követésére.

A DNS-szivárgások megelőzése érdekében használjon olyan VPN-t, amelynek saját titkosított DNS-rendszere van.

 1. IP-cím szivárgási teszt

A VPN-k többsége azt állítja, hogy védi az Ön IP-címét, azonban a valóság egészen más. Az Android VPN alkalmazások tanulmánya szerint erről látták A VPN-k 84% -a kiszivárogtatja a felhasználó valódi IP-címét.

A VPN-szolgáltatás IP-cím szivárgásának kipróbálásához csak használja az IP szivárgás teszt eszközünket.

Meg kell jegyezni, hogy ez szükséges a VPN-szolgáltatás IP-címszivárgásának tesztelésére, ha a VPN-kapcsolat aktív, valamint az újracsatlakozási szakaszban van. A VPN-k többsége kiszivárogtatja az Ön IP-címét, miközben a kapcsolat megszakadása után újracsatlakozik.

Amennyiben a VPN-kapcsolat megszakad, a VPN-eknek rendelkezniük kell egy kill kapcsolóval, amely teljes mértékben blokkolja az összes internetes forgalmat.

A VPN IP-címszivárgásának tesztelésének lépései az újracsatlakozás szakaszában:

 1. Kapcsolja ki az internetet, miközben a VPN csatlakoztatva van és fut.
 2. Amint a kapcsolat megszakadt, csatlakoztassa újra és futtassa a gyorstüzelő IP-teszt sorrend. Ezt úgy lehet megtenni, hogy az IP-tesztelési weboldal több lapját megnyitja, majd mindegyikét a lehető leggyorsabban frissíti.
 3. Miután a VPN újracsatlakozott, hagyja abba a frissítést, és ellenőrizze a teszt eredményeit.
 4. Ha a valódi IP-cím néhány fülön látható, akkor újracsatlakozás szivárog.

Az IP-cím szivárgásának megakadályozása érdekében ellenőriznie kell, hogy van-e biztonságos VPN-je. Manuálisan letilthatja az IPv6-kapcsolatot az eszközén, ha IPv6-szivárgás tapasztalható. Azt is vegye figyelembe, hogy ha a VPN támogatja az IPv6-ot, akkor automatikusan védelmet kap az IPv4 ellen is.

 1. WebRTC szivárgáspróba

A WebRTC egy olyan API-meghatározás, amelyet elsősorban a webböngészőkben látnak, mint például a Firefox, a Chrome és az Opera, amely lehetővé teszi a P2P-fájlmegosztást a hang- és videobeszélgetésekkel együtt egy webböngészőben, bármilyen külső plugin vagy bővítmény nélkül. Különböző bővítmények érhetők el, amelyek külsőleg támogatják a WebRTC támogatást az Internet Explorer és más böngészők számára.

Amikor az Ön IP-címe kiszivárog a WebRTC API-k segítségével, WebRTC szivárgás történik. A VPN WebRTC szivárgásának ellenőrzéséhez látogasson el a Perfect Privacy WebRTC teszt webhelyre.

A szivárgás megakadályozására letilthatja a WebRTC-t a használt böngészőben. 

VPN Speed ​​Test

A magánélet és a biztonság mellett, A sebesség a VPN-szolgáltatások egyik legfontosabb aspektusa. Sok tényező befolyásolja a VPN sebességét. Itt található néhány ezek listája.

 1. Az internetszolgáltató korlátozásai

Nem számít, mennyire gyors a VPN, a sebessége soha nem haladja meg az internetszolgáltató által biztosított sebességet. Az internetszolgáltató szabályozza az internet teljes sebességét.

 1. A titkosítás szintje 

A titkosítás szintjének növekedésével a VPN sebessége csökkenni kezd. Az L2PT protokoll biztonságosabb, mint a PPTP protokoll, de lényegesen kisebb sebességgel rendelkezik. Ha az interneten elvégzendő feladatok többségéhez nincs szükség magas szintű titkosításra, inkább alacsonyabb szintű titkosítást használjon.

 1. A felhasználó és a VPN szerver közötti fizikai távolság

Ez a leggyakoribb szempont, amely befolyásolja a VPN sebességét. Ha Indiában tartózkodik és az Egyesült Államokban található VPN-kiszolgálót használ, akkor a lassabb internetes sebességgel kell foglalkoznia. A közeli VPN-szolgáltatás kiválasztása megoldja ezt a problémát.

 1. A VPN-kiszolgálón aktív felhasználók száma

Sok népszerű VPN szolgáltató túlterheli a szervereit a felhasználókkal, ami lassú sebességet eredményez. Mielőtt vásárolna egy VPN-t, győződjön meg arról, hogy a szerver állapotlapja valós idejű sávszélességet tartalmaz.

 1. Tűzfal beállításai

A tűzfal beállításai nem zavarhatják a VPN forgalmat vagy a CPU teljesítményét, mivel ez nagy mértékben befolyásolhatja a sebességet.

 1. Az eszköz feldolgozási teljesítménye

Ha a VPN aktív a számítógépen vagy a mobil eszközön, akkor az eszköz folyamatosan dolgozik a háttérben, hogy titkosítsa és dekódolja az információ borítékait. Ez jelentős mennyiségű feldolgozási energiát igényel. Minél gyorsabb az internet sebessége, annál több feldolgozási energiára van szükség.

Tehát akkor is, ha a VPN gyors, és magas szintű internetkapcsolattal rendelkezik, akkor a CPU korlátozhatja a teljes sebességű képességet.

A VPN sebességének teszteléséhez keresse fel a Speedof.me webhelyet

Mi a teendő, ha szivárog??

Ha VPN-szivárgásai vannak, vegye fel a kapcsolatot a VPN-támogatási csoporttal és megpróbálja kijavítani a problémát. Ezen felül kiváló minőségű VPN-szolgáltatásra válthat, amely nem szivárogtatja az adatait. A VPN-szolgáltatások általában tapasztalatlan felhasználókat céloznak meg, és marketingtechnikájukkal csábítják őket.

Itt található a javasolt VPN-ek listája.

Rangos szolgáltató Mi pontozásunk felhasználói értékelése
A szerkesztő választása 5.0 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
2 4.9 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
3 4.8 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
4 4.8 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
5 4.7 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre

Ezekkel az eszközökkel kipróbálhatja a VPN-t, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságos-e az adatait, és nem szivárog-e az információ.

Akár ez is tetszhet:

 • Hogyan lehet VPN-t észlelhetetlenné tenni és megkerülni a VPN-blokkokat?
 • Az 5 legjobb (Ellenőrzött) Napló nélküli VPN - legbiztonságosabb & legolcsóbb
 • Mi a VPN gyilkos kapcsoló és miért kell ezt használni?
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me