A végső szülői útmutató gyermeke védelmére az interneten


Tartalomjegyzék

Bevezetés

 1. Mobiltelefonok és alkalmazások
 2. Streaming tartalom és intelligens TV-k
 3. Játékkonzolok és online játékok
 4. Közösségi média
 5. Internetes zaklatás
 6. Adatvédelem és információbiztonság
 7. Nem megfelelő tartalom online megtekintése
 8. Online ragadozók

Következtetés

Bevezetés

Ezekben a napokban minden alkalommal híreket látunk a technológia hatásáról a mindennapi életünkre. Sokan gondolkodtunk azon, hogy a technológia miként érinti minket személyesen. De hányan nem gondolkodtunk azon, hogy ez miként érinti gyermekeinket?

Az anyák 85% -a azt mondta, hogy technológiát használ gyermekeinek elfoglaltságához (forrás).

A gyerekek korábban és korábban megkapják az első internetes képességű eszközüket. Ugyanez a tanulmány megmutatta Az amerikai háztartások 83% -ának van táblagépe, 77% -ának okostelefonja (forrás).

Még az iskolában is bőséges a technológia. A tanárok online kutatást és eszközöket igénylő házi feladatot állítanak fel, és alkalmazásokat használnak a házi feladat kezelésére.

A technológia mindig alkalmazkodik, és itt marad, de sokan nem gondolkodnak a kiberbiztonság szempontjából jelentkező biztonsági kockázatról. Egy nemrégiben készült tanulmány megdöbbentő számot tárt fel: A szülők 68% -a soha nem ellenőrzi gyermeke online tevékenységét (forrás). És ez az online tevékenység évről évre növekszik.

Sok gyermek számára az online világ valóságosabb, mint a valódi. Gyerekeink jóléte szempontjából döntő fontosságú, hogy megértsük, mit látnak online, mi van odakint, mind a jó, mind a rossz, és hogy ez hogyan befolyásolja fizikai és érzelmi jólétüket.

A problémát, amint sokan lelkesen beismernünk, az az, hogy úgy érezzük, hogy nem igazán értjük az online világot. Az Instagram, a Snapchat és a Twitter eléggé zavarba ejtődik, anélkül, hogy megemlítenénk még a 4chan-ot és a TOR-ot. Ezenkívül nem érezzük, hogy rendelkezzenünk technikai képességekkel ezen a komplex táj navigálásán.

A jó hír az nem olyan nehéz bizonyos műszaki ellenőrzéseket bevezetni a gyermekek online védelme érdekében. Sokkal fontosabb, A legjobb dolog, amit megtehetsz a gyermekei védelme érdekében, az, hogy beszél velük; határozza meg egyértelmű határokat arra, hogy mire és mikor fér hozzá az internethez, hanem hogy ott is legyen gyermekei számára, amikor hibát követnek el, vagy amikor túl messzire mentek. Nem ez az, ami alapvetően a szülői döntés eredménye?

Ebben az átfogó útmutatóban nyolc területet vázoltunk fel, amelyekre figyelni kell, amikor ezen a komplex online világon navigál. Gyerekek korától függően nem mindegyik vonatkozik rád. Gondoljon rá nem csak iránymutatásokként arra, hogy mit kell tennie most, hanem arra is, amelyre oda kell figyelnie, amikor gyermekei növekednek.

1. Mobiltelefonok és alkalmazások

Az Influence Central fogyasztói kutatása szerint a gyermekek első okostelefonjuk átlagéletkora 10 év. A gyermeknek okostelefon adása számos előnnyel jár. A telefon kiváló biztonsági eszköz; gyermeke felhasználhatja arra, hogy tudatja Önnel, hogy biztonságosan megérkeztek rendeltetési helyükhöz, felhívhatják Önt utazásra, vagy vészhelyzet esetén hívhatják. Használhatja a telefon GPS-jét is a helymeghatározáshoz. A szülők számára óriási nyugalom az a tudás, hogy mindig elérheti gyermekét.

Az okostelefonokat azonban visszaélésekkel is fel lehet használni, és bizonyos helyzetekben a gyermekek kiszolgáltatottá válhatnak. Mivel az okostelefonok személyes eszközök, nem tudjuk gyakran, mit csinálnak velük gyermekeink, vagy hogyan használják őket.

Ha fontolja meg gyermekének okostelefon használatát, elősegíti, hogy egyértelműen felvázolt irányelveket készítsen, tehát mindenki ugyanazon az oldalon található. Ha gyermekének már van okostelefonja, még nem késő áttekinteni a családi szabályokat. Mutassa be nekik, hogy okostelefon használata nagy felelősség.

A végső szülői útmutató gyermeke védelmére az interneten

Végrehajtja az okostelefon szabályait gyermekével. Gondoskodjon arról, hogy gyermekei bevonják Önt telefonos tevékenységeikbe, hogy biztonságban maradjanak.

Számos óvintézkedést tehet a telefonbiztonság megvalósítása érdekében:

 • Mielőtt megadná nekik, kérje meg gyermekének egy okostelefon-szerződést. Nyomtassa ki a mobiltelefon-szabályok listáját, és ragassza be otthonának nyilvános helyére.
 • Töltse le a szülői felügyeletet. A fiatalabb gyermekek szülői felügyeleti alkalmazásai lehetővé teszik a gyermekek használatának korlátozását, a tartózkodási hely meghatározását, valamint a hívások és üzenetek figyelését. Az alkalmazások lehetővé teszik bizonyos funkciók különböző időpontokban történő kikapcsolását is. Például a szöveges üzenetküldés letiltása vezetés közben.
 • Állítson be korlátokat, amikor gyermeke használhat okostelefonot, és mennyi ideig tarthat minden nap.
 • Mutasson személyes példát gyermekének. Ne vigye a telefont az ebédlőasztalhoz, ne írjon és ne vezessen.
 • Állítson be töltőállomást otthonának központi helyén. A telefonoknak ki kell maradniuk gyermeke hálószobájából, és késő este nem lesznek használatban.
 • Telepíthet egy alkalmazást is, amely figyelemmel kíséri gyermeke tevékenységét. A Keepers egy olyan típusú alkalmazás, amely figyelmezteti a szülőket a káros, visszaélésszerű vagy gyanús üzenetekről, és tartalmaz egy nyomkövető eszközt, amely valós időben megmutatja gyermeke helyét.

2. Streaming tartalom és intelligens TV-k

Szeretnénk arra gondolkodni, amikor egy olyan időre az egész család összegyűlt a TV-n, hogy együtt nézzenek valami egészséges képet. (A valóságban valószínűleg sokunknak TV-je volt a szobánkban, és sok órát töltöttünk tévét nézni, anélkül, hogy a szüleink nagy tudnánk.)

Ennek ellenére a streaming tartalom népszerűvé vált, és több TV-műsor és film érhető el kéznél, mint valaha, ezek nagy része nem különösebben a gyerekek számára.

Vannak azonban néhányak a streaming szolgáltatások nagy előnyei. Sokan nagyszerű, oktató gyermekek programozását és dokumentumfilmeit mutatják be. A legtöbb nem jelenít meg semmilyen hirdetést, azaz a gyerekeket nem bombázzák minden oldalról olyan kereskedelmi üzenetküldéssel, mint amilyenek a szokásos TV-műsorok nézésekor. A streaming tartalommal egész világot megnyithat gyermekei számára - a kulcs az, hogy használja.

A legtöbb streaming tartalomszolgáltató szülői felügyeletet gyakorol, néhány erősebb, mint mások. A Netflix lehetővé teszi, hogy külön profilokat állítson össze Önnek és gyermekeinek.

Ezekkel az eszközökkel megteheti gondoskodjon arról, hogy gyermekei csak az életkornak megfelelő tartalommal rendelkezzenek. Mivel a Netflix gyermekek menüjének eltérő színsémája van, mint a normál menüben, könnyen láthatja, hogy gyermekeik hozzáférnek-e a számukra engedélyezett tartalomhoz. Ez azonban nem akadályozza meg a gyerekeket, hogy átkerüljenek a profiljába, tehát továbbra is ébernek kell lennie.

Az iTunes és az Apple TV lehetővé teszi a szülőknek, hogy gyermekeik által megtekintett tartalom besorolási szintjét állítsák be. Ezzel szemben az Amazon Prime nem rendelkezik szülői felügyelettel, így az egyetlen, amit tennie kell, ha kijelentkezik a fiókjáról, és nem osztja meg a jelszót..

Ezek az eszközök mindazonáltal nem helyettesítik a gyermekeikkel folytatott gyakori beszélgetéseket arról, hogy mit néznek.

Monitor TV idő infographic

Figyelemmel kíséri a TV-időt, korlátozva a napi nézett órák számát, beépítve a szülői beállításokat, beszélve a gyermekével a megtekintett tartalomról, és a TV-időt családdal töltve.

3. Játékkonzolok és online játékok

Az NPD csoport szerint az 2–17 éves amerikai gyermekek 91% -a játszik videojátékokat. A játékkonzolok sok szülő számára már régóta a félelem és aggodalom fókusza. Olyan sok játékkal, amelyek erőszakos vagy szexuális tartalmakat tartalmaznak, Fontos, hogy legyen óvatos a gyermekek által játszott játékoknál.

Ezenkívül a többjátékos összetevővel rendelkező konzoljátékok, vagy a teljesen online alapú játékok is nyitva áll a többi játékos visszaélésére. Számos játék lehetővé teszi a világ minden tájáról származó játékosok számára, hogy potenciálisan csevegjenek egymással a gyerekek zaklatásának és internetes zaklatásnak való kitéve. A gyerekek kapcsolatokat alakíthatnak ki más játékosokkal is, és eladhatják személyes adataikat.

A játékok egyben nagyszerű módja a gyerekeknek a különféle készségek fejlesztésére. Segítik a gyermekeket a problémamegoldó készségek fejlesztésében, megtanulják, hogyan kell elkötelezni a hosszú távú célokat, és hogyan kell a csapat részeként dolgozni. Remek lehetőséget kínálhatnak a családi kötelék kialakulására is. Szerencsére a legtöbb játékkonzol robusztus szülői felügyeletet biztosít, tehát a szülők figyelemmel kísérhetik gyermekeik játékmenetét.

Figyelje és ösztönözze a biztonságos infographic játékot

Bátorítsa gyermekeit, hogy beszéljenek a játszott játékokról. Ellenőrizze, hogy gyermeke profilja privát-e. Fontolja meg, hogy a játékkonzolt egy megosztott, közösségi térben tartsa. Tanulja meg a játékok életkor-besorolását. A szülői felügyelet segítségével állítsa be a profilokat. Korlátozza azon emberek típusát, akikkel gyermeke online beszélgethet.

4. Közösségi média

Amíg a formátum megváltozott, a szülők évek óta aggódnak gyermekeik TV-műsorai és videojátékai miatt. A közösségi média ezzel szemben új aggodalomra ad okot, hogy felvegye a lemezét.

A közösségi média használata mindenütt jelen van az amerikai tizenévesek körében; 71% több társadalmi platformot használ. Manapság a gyermekek is óriási időt töltenek a közösségi médián. A Common Sense Media nonprofit csoport felmérése ezt mutatja A 8–12 évesek napi hat órán keresztül voltak online, - nagy részét a közösségi platformokon, és - 13-18 éves korig óriási kilenc óra!

A közelmúltbeli Harvard-tanulmány szerint bár a legtöbb közösségi médiaplatform megköveteli a felhasználóktól, hogy regisztrálódjanak 13 éves korban, a megkérdezett szülők 68% -a segített fiatalabb gyermekeknek létrehozni egy fiókot.

A közösségi média különösen addiktív lehet a tizenévesek és a tizenévesek számára. Emellett számos különféle kérdéshez nyitja meg az ajtót, például az internetes zaklatás, a nem megfelelő megosztás és az idegenekkel való beszélgetés (az alábbiakban részletesebben).

A közösségi médiához való hozzáférés szintén központi jelentőségű a tizenévesek társadalmi identitásának kialakulásában. Így kapcsolódnak a barátaidhoz, és egészséges módja lehet a társalgásnak. A legfontosabb az, hogy kitalálj néhány határt, hogy ez továbbra is pozitív élmény legyen.

Biztonságos szabályok a közösségi média infographic számára

A biztonságos környezet érvényesítése. Ne hagyja, hogy gyermekei a közösségi médiában maradjanak, amíg nem elég idősek. Tartsa a számítógépet nyilvános helyen. Korlátozza a közösségi médián töltött időt. A helyhez való hozzáférés letiltása az összes alkalmazáshoz. Állítsa be az adatvédelmi beállításokat. Figyelemmel kísérheti gyermeke online tevékenységeit.

5. Internetes zaklatás

Gyermekeink élete online mozgott. Sajnálatos módon a kutyák online is költöztek.

Az internetes zaklatás gyakran szerepel a hírekben, online támadások miatti öngyilkosságokról számol be.

Az internetes zaklatás az összes fent említett platformon keresztül előfordul, és sokféle formában fordul elő: pletykák terjesztése és fenyegető üzenetek küldése a közösségi médián, sms-en vagy e-mailben, újabb gyermeknek való színlelés és zavaró anyag feladása a nevük alatt, magánfotók továbbítása hozzájárulás nélkül, és általában online közzététel egy másik gyermekével a szándékukban áll megalázni vagy megalázni őket.

Az internetes zaklatás különösen káros, mivel annyira nyilvános. A múltban, ha egy gyerek zaklatott a játszótéren, talán néhány társa látta. Most a gyermek legtöbb privát információja átterjedhet az interneten, és állandóan ott van, hacsak nem jelentenek és nem veszik figyelembe.

A zaklatás nemcsak az áldozat, hanem az elkövető online hírnevét is negatívan befolyásolhatja, és mély hatást gyakorolhat a gyermek jövőjére, ideértve a főiskolai felvételt és a foglalkoztatást.

Ez is rendkívül kitartó. Ha egy gyerek a hagyományos megfélemlítés célpontja, akkor otthona inkább menedékhely. Mivel a digitális platformok állandóan rendelkezésre állnak, az internetes zaklatás áldozatai küzdenek bármilyen megkönnyebbülés érdekében.

Gyakran nagyon nehéz megmondani, hogy gyermekét online zaklatják-e. Online történik, így a szülők és a tanárok kevésbé valószínű, hogy hallják, vagy észreveszik. Az interneten zaklatott gyermekek kevesebb mint fele elmondja szüleinek vagy más felnőttnek, hogy mekkora megy keresztül, az i-SAFE internetes biztonsági szervezet szerint. Valójában egy amerikai kormány felmérése szerint, A 12-18 éves gyermekek 21% -a szenvedett megfélemlítést, és becslések szerint 16% -ot interneten zaklatják.

Az internetes zaklatás megakadályozásának vagy a nyomában való megállításának legjobb módja az, ha tisztában van gyermeke viselkedésével. Számos figyelmeztető jel jelenhet meg.

Egy zaklatott gyermek bezárhatja közösségi média-fiókját, és újat nyithat. Előfordulhat, hogy elkerüli a társadalmi helyzeteket, még akkor is, ha a múltban élvezték társadalmi helyzetüket. Az internetes zaklatás áldozatai (és elkövetői) gyakran elrejtik képernyőjét vagy eszközét, amikor mások a közelükbe érkeznek, és kiszivárognak az online tevékenységeikről. Lehet, hogy érzelmi nehézségekbe ütköznek vagy visszavonulhatnak.

 

 

Internetes zaklatás infographic

Beszéljen gyermekével az internetes zaklatásról.

6. Adatvédelem és információbiztonság

Mint szülők, leginkább aggódunk az online világ gyermekeink érzelmi és fizikai jólétére gyakorolt ​​hatásáról. A gyermekek hajlamosak az információbiztonsági fenyegetésekre, amelyek pénzügyi károkat okozhatnak. Ezek pontosan ugyanazok a fenyegetések, amelyekkel a felnőttek szembesülnek: malware és vírusok, adathalász csalások és személyazonosság-lopások.

A kérdés az, hogy a gyermekek sokkal kevésbé tapasztaltak, és általában sokkal magabiztosabbak, mint mi, cinikus felnőttek. A gyerekek számára a személyes adataik - például a teljes nevük vagy a lakóhelyük - megosztása nem tűnik olyan nagy dolognak. Lehet, hogy egy rosszindulatú harmadik fél becsapja őket a hitelkártya-adatok megosztására.

Számos módja van annak, hogy a hackerek és tolvajok információt szerezzenek a gyermekektől. Ingyenes, letölthető játékok, filmek vagy akár csengőhangok, amelyek magukat a gyermekeket reklámozzák, vírusokat helyezhetnek a számítógépére, és ellophatják az Ön adatait..

Hackerek, amelyek olyan legitim társaságként jelennek meg, mint a Google, e-maileket küldnek, amelyek célja a gyermek jelszavának kérése. Vagy jelenthetik gyermekei egyik barátjaként.

Mit kell kommunikálni a gyermekével??

 • Beszéljen meg ma a gyerekekkel a nagy online fenyegetésekről. Győződjön meg róla, hogy tudják, hogyan néz ki egy adathalász támadás és egy megcáfolhatatlan játékkal foglalkozó webhely, így tudják, hogy nem esnek ezekre a csalásokra..
 • Ügyeljen arra, hogy minden információt bizalmasan kezelje, és soha ne tegye közzé teljes nevét, telefonszámát, címét vagy iskoláját, amelyben részt vesz..
 • Beszéljen a gyerekekkel a jelszavakról. Erős jelszó használata az első és legjobb módszer a hackelés és a személyazonosság-lopás megakadályozására. Nagyon jó ez a biztonságos jelszógenerátor, mint amelyet létrehozunk, és a jelszavak együttes kipróbálása egy szórakoztató módszer annak biztosítására, hogy gyermeke jelszava a lehető legszorosabb legyen..
 • Mondja meg gyermekeinek, hogy kerüljék a nyilvános wifi használatát - ez a hackerek egyszerű módja annak, hogy bejutjanak eszközükbe.

Mit tehetsz egy biztonságos környezet megteremtéséhez:

 • Telepítsen egy erős víruskereső programot otthoni számítógépére és minden családtag eszközére.
 • Gondoljon egy VPN telepítésére a számítógépére. A VPN vagy virtuális magánhálózat titkosítja a kapcsolatot, és névtelenné teszi a böngészést. Ez sokkal nehezebbé teszi a hackerek számára a személyes adatok elérését és ellopását.
 • Ha Ön és gyermekei sokféle eszközt használnak a ház körül, érdemes VPN-t telepíteni az útválasztóra. Ily módon az összes útválasztón keresztüli internetes forgalom védett lesz anélkül, hogy a VPN-t minden eszközre telepítenie kellene.
 • Telepítsen egy hirdetésgátlót, hogy gyermekeinek ne kelljen megtévesztő hirdetésekkel szembesülniük, amelyek arra ösztönzik őket, hogy töltsenek le rosszindulatú programokat a számítógépére.
 • Ha a gyerekek okostelefonokkal rendelkeznek, ellenőrizze, hogy a biztonsági beállításokat a maximális értékre állították-e.

7. Nem megfelelő tartalom online megtekintése

Mivel az internet annyira nyitott és nyilvános, ez egy olyan hely, ahol a gyerekek megbotlik a felnőtteknek szánt tartalmakkal, amelyek zavarónak, zavarónak vagy zavarónak találják őket. A „nem megfelelő tartalom” sok mindent jelenthet sok különböző ember számára, az eskütől az erőszakig és a szexuális természetig.

Ez nem könnyű, de végül beszélgetni kell a gyerekeivel arról, hogy mit láthatnak online. Sok gyermek nem megy a szüleihez, amikor lát valamit, amit talán nem kellett volna látniuk, attól tartva, hogy szüleik mérges lesz rájuk, és elveszik eszközöket vagy internet-hozzáférést.

Ha gyermeke ilyen típusú kérdéssel fordul hozzád, A legjobb dolog az, ha nyugodtan reagál és nyitott a beszélgetésre. Ha a megvitatott tartalom szexuális, akkor gyermeke valószínűleg már zavarba jön, különösen akkor, ha ilyen szokásokról beszél a szüleivel. Mondja el nekik, hogy készen áll a számukra, és hajlandó megválaszolni minden kérdést ítélet nélkül.

A fiatalok szexuális tartalmat láthatnak online bármilyen okból. Lehet, hogy véletlenül látták, esetleg egy barát küldte el nekik, vagy természetes kíváncsiságból kereshetik meg magukat..

Nagyon sok segítséget nyújt a gyerekekkel való őszinte és őszinte beszélgetésnek a szexről, és az online pornográfiaról szóló vita döntő jelentőségű. Számos kutatás kimutatta, hogy a pornográfia káros hatással lehet a fiatalokra, torzítva és egészségtelen képet adva a szexről. A pornográfia arra is készítheti az embereket, hogy másokról mint tárgyakról gondolkozzanak, nem pedig gondolatokkal és érzelmekkel bíró emberekre. Ugyanakkor teljesen normális, ha kíváncsi vagyok a szexre és a kapcsolatokra. Ez a beszélgetés nagyszerű lehetőség arra, hogy a gyerekeket pozitív erőforrások felé irányítsa a szexualitásról.

Számos lépést megtehet annak megakadályozására, hogy gyermekei olyan tartalomnak legyenek kitéve, amelyre még nem állnak készen, mint például a szülői felügyelet beállítása az internetkapcsolaton. Ne feledje azonban, hogy a műszaki javítások nem helyettesíthetik a gyermekével folytatott nyílt kommunikációt.

Kommunikáció a gyermekkel:

 • Mondja el gyermekeinek, hogy mindig hozzád fordulhatnak, ha valami zavarja őket, vagy ha kérdéseik vannak bármivel, amit online láttak.
 • Mondja meg nekik, hogy teljesen normális, ha kíváncsi a szexre. Irányítsa őket olyan pozitív online forrásokra, mint például a Brook és a Thinkuknow. A Thinkuknow különösen jó a fiatalabb gyermekek számára, és különféle, életkornak megfelelő helyeket tartalmaz a különböző korcsoportok számára. Hasznos lehet, ha együtt vizsgálja meg a webhelyet, és megvitatja néhány kérdést.

A nem megfelelő tartalom blokkolásához szükséges lépések:

 • Állítsa be a szűrőket a nem megfelelő tartalom, például a pornográfia blokkolására. Az internetszolgáltatónak (internetszolgáltatónak) ingyenes szülői felügyeletet kell biztosítania, mint a legtöbb játékkonzolnak. Ezek általában nagyon egyszerűen beállíthatók.
 • Állítsa a Google-t „biztonságos” módra, hogy gyermekei véletlenül ne láthassanak nem megfelelő tartalmat a keresési eredmények között.
 • Telepítsen egy hirdetés-blokkolót a nem megfelelő tartalmú vírusok megelőzése érdekében.

8. Online ragadozók

Utolsó szakaszunkban átnézzük az összes legsötétebb és legfélelmetesebb online fenyegetést: az online gyermekragadozók. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma szerint, Az internet-hozzáféréssel rendelkező fiatalok 13% -a lett a nem kívánt szexuális erőfeszítések áldozata, és 25 gyermekből egyet kérnek offline kapcsolattartásra..

A ragadozók „ápolásnak” nevezik ezt a gyakorlatot. Más szavakkal, megpróbálnak kapcsolatot létesíteni egy gyermekkel azzal a szándékkal, hogy utóbbi visszaéljen velük.

Az internet sokkal könnyebbé tette a gyermekragadozók életét. A ragadozók bármilyen online médiumon keresztül célozzák áldozataikat: közösségi média, e-mail, szöveges üzenetek és így tovább. Messze a leggyakoribb módszer azonban egy online csevegőhelyen keresztül történik: A szexuális ragadozókkal való online találkozók 76% -a csevegőszobában kezdődik.

Az internet-hozzáféréssel rendelkező gyermekek 13% -a szexuális fejlődés áldozata

A ragadozók gyakran létrehoznak több online identitást, és gyermekekként pózolnak, hogy becsapják a gyerekeket, hogy beszéljenek velük. Amennyire csak tudnak felfedezni a megcélzott gyermekeket, kutatva ezeket a gyermekeket a közösségi média profiljukon keresztül, és azt, amit a csevegőszobákon írtak.

Egyszerre számos gyermekkel léphetnek kapcsolatba, de inkább a legsebezhetőbbekre koncentrálják erőfeszítéseiket. Ezek a ragadozók nem elégedettek azzal, hogy pusztán online csevegnek a gyerekekkel. Gyakran becsapják vagy kényszerítik áldozataikat online szexuális tevékenységre, webkamerán keresztül vagy szexuális képek küldésével. Megkísérelhetnek személyesen is találkozni és visszaélni áldozataikkal.

Nem mindig könnyű megmondani, hogy a gyermeket ápolták-e, főleg azért, mert a legtöbbjük ezt titokban tartja a szüleitől. Számos figyelmeztető jelzés létezik: a ragadozók által ápolt gyermekek nagyon titokban válhatnak, mivel a ragadozó gyakran azzal fenyegetőzi a gyermeket, hogy ne osszon meg információkat szüleivel vagy barátaival. A gyermekek is szomorúvá válhatnak, visszavonulhatnak, elvonzhatnak és hirtelen hangulati ingadozásokkal járhatnak. Alapvető fontosságú, hogy tudatja gyermekének, hogy ott van a számukra, és hogy bármit is beszélhetnek veled.

Mit kell kommunikálni a gyermekével??

 • Beszéljen gyermekével az online ragadozó kockázatairóls. Győződjön meg arról, hogy tudnak, hogy vigyázzon, kivel beszélnek online, és ne osszon meg semmilyen személyes információt idegenekkel.
 • Mondja el a gyerekeinek, hogy bármilyen problémával kapcsolatba léphetnek veled, függetlenül attól, hogy mi ez.
 • Gondolj valamilyen oktatási tartalom kidolgozására gyermekeivel e témával kapcsolatban, például a Thinkuknow kiváló videóival.
 • Ha úgy gondolja, hogy gyermeke veszélyben van, kérjen támogatást az iskolájuktól, a szociális munkástól és a rendőrségtől.

Következtetés

Rengeteg különféle technikai eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek gyermekeinek az interneten biztonságban tartásában. Ezek a VPN-ektől és az antivírus szoftverektől az internetszűrőkig és a szülői ellenőrzésektől függnek. De ezek egyike sem elég ahhoz, hogy gyermeke biztonságban maradjon.

Amint ezt az útmutatót újra és újra megismételjük, a kulcs nem a bonyolult műszaki eszközök sorozatának elsajátítása. (Valójában a legtöbb nagyon könnyen beállítható, tehát ne hagyja, hogy hátráltassa a technikai képesség hiánya). Ez nem azt is jelenti, hogy minden egyes alkalommal el kell sajátítania a legújabb internetes divatot - hidd el minket, soha nem fogsz lépést tartani!

Sokkal fontosabb, de sokkal nehezebb feladat is az, hogy elvégezzük gyakori, nyílt és őszinte beszélgetések gyermekeivel az életükről. Ne felejtse el, hogy az internetes cégek, a közösségi média hálózata, a játékszolgáltatók és mindenki más az online térben segíthet Önnek a tartalmi korlátok meghatározásában, ám ezeknek nem feltétlenül áll a gyermeke érdeke..

Az a legjobb ember, aki gyermekét online biztonságban tudja tartani. Az internet biztonságos megőrzésének kiváló eszköze lehet bizalmi és pozitív kapcsolat kiépítéséhez gyermekével.

Az internetbiztonságnak prioritást kell élveznie minden szülő és gondozó számára. Ha hasznosnak találta ezt az útmutatót, érdemes megosztani azt barátaival és családjával a Facebookon és a Twitteren keresztül.

Nyugodtan ossza meg és másolja ezt a bejegyzést vagy annak részeit webhelyére, blogjába vagy közösségi hálózatába. Csak annyit kérünk, hogy tulajdonítson nekünk. Szeretnénk biztonságban tartani a gyerekeket, és fontos, hogy segítsen a szó terjesztésében.

Kattintson ide, hogy megosszák a Facebookon vagy a Twitteren.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me