A Tumblr-fiók végleges törlése – 2020-as frissítés


A népszerű mikroblog-webhely, a Tumblr nem volt idegen a vitákhoz.

2018 végén bejelentették: a „felnőtt tartalom” általános tilalma. Ezt követte az iOS áruház, amely ideiglenesen eltávolította az alkalmazást, miután rájött, hogy a Tumblr-t gyermekpornográfia megosztásához használták. A Tumblr hírneve olyan webhelyként, amelyben a „bármi megy”, sok felhasználóval együtt azonnal eltűnt.

De nemcsak a felnőtteknek szóló tartalom érinti a felhasználókat. Voltak számos adatvédelem megsértése, amelyek szintén aggasztóak.

2016-ban a Tumblr bejelentette a hackerek hozzáfértek a felhasználói címekhez, sóztak és kivágtak a jelszavakat, visszatért 2013-ra. Amit nem mondtak, az volt, hogy a hackerek most már hozzáférhetnek a felhasználók e-mail címeire, amelyek ezt megtehették rosszindulatú programok vagy adathalász e-mailek áldozatává válnak, miközben úgy néz ki, mint egy valódi kommunikáció a Tumblr-től.

Aztán 2018 végén volt egy esemény, ahol Tumblr közölte, hogy a hiba, amely újból feltárhatta volna a felhasználóneveket és jelszavakat, valamint az egyedi IP-címeket.

A hiba létezett az alkalmazás asztali verziójának „Ajánlott blogok” szolgáltatásában, ahol ha blog jelenik meg ebben a modulban, a hibakeresési szoftver felhasználható bizonyos számlainformációk feltárására.

Tumblr azt állította, hogy nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen adatot felfedtek volna, de egy ilyen hiba létezése továbbra is aggasztó fejlemény..

Végül eljutunk a bizarr adatvédelmi beállításokhoz. A felhasználóknak oda kell menniük rendkívüli hosszúságok az adatok megosztásának letiltása a hirdetési partnerekkel.

Ha úgy dönt, hogy kezeli a lehetőségeit, mielőtt elfogadja a sütikre vonatkozó irányelveit (amit meg kell tennie, mielőtt felhasználhatja a fiókját), akkor manuálisan kapcsolja ki az adatok megosztását több mint 300 különálló partner esetében. Nem garantálja, hogy ezek a beállítások megmaradnak, mivel sok felhasználó kijelentkezését követően visszaállította az alapértelmezett beállításokat.

Ha túl sok adatvédelmi aggodalomra ad okot a Tumblr kapcsán, akkor érdemes letiltani a fiókját. Ez a cikk megmutatja a Tumblr-fiók végleges törlése.

Kikapcsolás vs törlés: Tudnivalók

Tumblr-fiókkal megkapod a elsődleges blog, ahol tartalmat tehet közzé, és amelyet más blogok követésére használhat.

Az elsődleges blog beállítása után megvan a másodlagos blogok beállítása, amelyet privát tagsági csoportokként állíthat be, korlátozva annak, hogy kivel osztja meg az információkat. Minden blog kapcsolódik az eredeti Tumblr-fiókhoz, amelyet létrehoztak.

Önnek lehetősége van törölje teljesen a Tumblr-fiókját, vagy egyenként törölje a másodlagos blogokat.

A másodlagos blog törlése nem érinti az elsődleges blogját vagy a Tumblr-fiókot. azonban, az elsődleges blogját csak a teljes Tumblr-fiók törlésével törölheti. Ez azt jelenti, hogy eltávolítják a csatlakozott csoportokból, és elveszítik a felhalmozódott Tumblr-jóváírásaikat.

A Tumblr-fiók törlése után a a felhasználónév és a blog URL-je visszatér a készletbe újrahasználat céljából. Ezért ha meggondolja magát, és a jövőben visszatérni szeretne a Tumblr-ba, lehet, hogy már nem állnak rendelkezésre.

Másodlagos Tumblr blog törlése

Nak nek törölje az egyik másodlagos blogját a Tumblr-en, kövesse ezeket az egyszerű lépéseket:

Az okostelefon-alkalmazásban:

 1. Jelentkezzen be Tumblr-fiókjába, és kattintson a „Account 'ikon, amely a személy alakja.
 2. Válassza ki a törölni kívánt blogok listájából.
 3. A iOS alkalmazás, csúsztassa az ujját balra a blogban, és válassza a „Töröl”. A Android app, válassza a fogaskerék ikont (beállítások), majd válassza a „Törölje ezt a Tumblr-t”.

Egy webböngészőben:

 1. Jelentkezzen be Tumblr-fiókjába, és válassza a „Beállítások” elemet az irányítópult menüből.
 2. Válassza ki a törölni kívánt blogot.
 3. Kattintson a „Blog törlése”A képernyő alján.

A Tumblr blogod törölve lett, de fiókja, az üzenetével, a tetszésnyilvántartással, a témákkal és a hozzászólásokkal sértetlen lesz. A szokásos módon folytathatja a Tumblr használatát.

Tumblr-adatok letöltése

Ha fontolóra veszi a Tumblr blog vagy fiók törlését, érdemes lehet töltse le adatait mielőtt örökre elveszítené. A Tumblr-adatok letöltésének kérése:

 1. Nyissa meg a Adatvédelmi irányítópult, görgessen le a „Töltse le adatait”.
 2. Kattintson a „Kérjen letöltéstÉs válassza ki az összes adatot, amelyet letölteni kíván.
 3. Kattintson a „KövetkezőÉs írja be azt az e-mail címet, ahová értesítést szeretne kapni, amikor a letöltés kész.
 4. Kattintson a „Letöltés kérése”. MEGJEGYZÉS: A kérés feldolgozása akár 30 napot is igénybe vehet.
 5. Amikor értesítést kap arról, hogy készen áll a letöltésre, látogasson el újra az Adatvédelmi irányítópultra.
 6. Görgessen ismét az „Adatok letöltése” elemre, és ezúttal kattintson a „Letöltési kérelmei.
 7. Kattintson a „Letöltés” ​​elemre. Az Ön adatai letöltésre kerülnek JSON formátum.

Lépésről lépésre: Hogyan törölheti a Tumblr fiókját

te nem törölheti véglegesen a Tumblr-fiókját az alkalmazáson keresztül. Ezt egy webböngészőn keresztül kell végrehajtani, az alábbi egyszerű lépések végrehajtásával:

 1. Jelentkezzen be Tumblr-fiókjába. Ha feliratkozott kétfaktoros hitelesítésre (TFA), írja be a mobilkészülékre küldött kódot.A Tumblr végleges törlése - Bejelentkezés
 2. Kattintson a „Fiók” ikonra, és válassza a „Beállítások”.A Tumblr végleges törlése - Fiókbeállítások.
 3. Görgessen az oldal aljára, és válassza a „Fiók törlése”. A Tumblr végleges törlése - Fiók törlése
 4. A képernyőre kerül megkérdezi, hogy biztos-e. Erősítse meg az e-mail cím és jelszó megadásával, majd kattintson a „Mindent töröl”. Ha számláján TFA van, írja be újra az e-mail címét és a hitelesítési kódot, amelyet a mobil eszközre küldött.A Tumblr végleges törlése - Mindent töröl
 5. Emlékezteti Önt Tumblr-ra Szolgáltatási feltételek és adatvédelmi irányelvek, amely felvázolja, hogy partnereik és szállítóik hogyan használják a sütiket. Ha szívesen folytatja, kattintson az „Elfogadom”.
 6. A ti A Tumblr-fiók törölve lett, valamint az összes kapcsolódó blog és adat.A Tumblr végleges törlése - elmúlt

Az adatok privát online megőrzésének egyéb módjai

Számos olyan eset fordult elő, amikor a szociális média hálózatainak felhasználói adatai sebezhetők lettek A 2018-as Cambridge Analytica-botrány a legjelentősebb. Ez minden bizonnyal tudatosította minket a kockázatokat, amelyeket az információ online megosztásakor vállalunk.

Számos intézkedést megtehet a biztonság növelése és az online adatvédelem javítása érdekében. Az egyik ilyen módszer az védi a mobiltelefonját. Sokunk számára az okostelefon elvesztése nem lehetséges, mivel nélkülözhetetlen a szakmai és társadalmi életünk szempontjából. azonban, megdöbbentő mennyiségű adat van a hackerek számára a mobiltelefonról.

Szerencsére sok VPN-szolgáltató most már rendelkezik okostelefon-kompatibilitással, mind iPhone, mind Android eszközökkel. Telepítve egy VPN-t a telefonjára, akkor az lesz a telefon adatainak védelme és titkosítása biztonságos online kapcsolaton keresztül, nem számít hol vagy.

Telefonhívások kezdeményezésekor a Voice over Internet Protocol (VoIP) kínál erős végpontok közötti titkosítás biztonságos internetkapcsolaton keresztül. Számos VoIP alkalmazásnak lehetősége lesz küldésre is titkosított szöveges üzenetek is.

Ha többet szeretne tudni az adatok online biztonságáról, nézd meg a mi webhelyünket átfogó útmutató.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me