A ProtonMail Dr. Andy Yen: Titkosítás és az új rejtjelezés háborúja


A ProtonMail nem csak egy újabb böngésző-kiegészítő, amely megpróbálja felhívni a figyelmét. Ezt a titkosított e-mail szolgáltatást a CERN tudósok egy csoportja építette, amely a legmodernebb biztonságot garantálja a tökéletes felhasználhatósággal. A társaság fiatal. Márciusban kezdték el nyílt feliratkozást vállalni. Ennek ellenére vihar veszi az e-mail piacot, már több mint egymillió felhasználóval. Arra is irányul, hogy a magánélet minden polgár joga. Ennek eredményeként a fronton helyezkedik el a tolakodó kormányzati megfigyelés elleni küzdelemben.

titkosítás - vpnMentor

Ebben az interjúban, Dr. Andy Yen, a ProntonMail vezérigazgatója elmondja nekünk gondolatait a ProtonMail növekvő népszerűségéről, a végpontok közötti e-mail titkosítás kihívásairól és a globális csatáról, amelyet jelenleg a személyes adatvédelem folytat..

Contents

A ProtonMail oldalon

Mielőtt bármit elmondanál, miért kell egy biztonságos e-mail? Mi a baj a Gmaillel??

Sajnos nem szabad az interneten szolgáltatásokat üzemeltetni. Miközben a Gmail szabadon felhasználhatónak bizonyul, ennek a szolgáltatásnak a felhasználói fizetnek személyes adataikkal, ideértve minden küldött és fogadott e-mailt. A Gmailnek joguk van minden e-mailt elolvasni, és hirdetéseit megmutatni számukra annak érdekében, hogy megszerezzék a szolgáltatás működtetéséhez szükséges bevételt. A hirdetések megjelenítésén túl a Gmail azzal a kockázattal jár, hogy rosszindulatú szereplők veszélyeztetik adatait vagy kormányzati ügynökségeknek adják át őket. A ProtonMail megszabadul e kockázatoktól azáltal, hogy egyedüli irányítást ad Önnek a beérkező levelek biztonságát biztosító kulcsokról. A ProtonMail alkalmazottai még az adatokhoz sem férhetnek hozzá, nem is beszélve a rosszindulatú szereplőkről és a kormányzati ügynökségekről.

Ön és sok ProtonMail csapat tagja közös megállással jár a karrierje során: CERN. Mondja el nekünk, hogy ez a tudományos környezet miként segített elősegíteni a ProtonMail fejlődését.

A CERN az innováció ösztönzésére összpontosít a világ egyik legfejlettebb technológiájában. A ProtonMail ugyanabban a kutatóközpontban kezdte meg működését, ahol először fedezték fel a világhálót, és a ProtonMail környezetének terméke. Erős műszaki ismereteket kombinálunk a szakértői értékelés és az együttműködésen alapuló fejlesztés filozófiájával. Ez az oka annak, hogy a ProtonMail nyílt forráskódú. Az internetet a CERN-nél hozták létre, és ezt a hagyományt követve kötelességünk megóvni az internet integritását azáltal, hogy biztosítja a magánélethez való jog online védelmét..

Mi teszi a ProtonMail erősebb e-mail titkosítási szolgáltatást, mint a versenytársak?

A ProtonMail magánélet tiszteletben tartásával épült. Ha ezzel a gondolkodásmóddal kezdjük, akkor ellenőrizhetjük, hogy az úton lévő darabok megegyeznek-e a végcéllal, ez azt jelenti, hogy a ProtonMail középpontjában a titkosítás áll, nem egy kiegészítő szolgáltatás, hanem beépítve az építészetbe. Erősen hiszünk a nyílt forráskódú technológia hatalmában, különösen, ha a titkosításról van szó. Az OpenPGP használatával a ProtonMail titkosításához felhasználjuk ennek a protokollnak az időben tesztelt biztonságát, miközben a legfejlettebb modern technológiákkal kombináljuk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük. A „nulla tudás” architektúránk azt jelenti, hogy a ProtonMail az első olyan e-mail szolgáltató, amely nem tudja elolvasni az Ön e-maileit, és ennek eredményeként nem tudja azokat harmadik fél számára átadni..

titkosítás - vpnMentor

A ProtonMail-t „a világ legnagyobb biztonságos e-mail szolgáltatásának” hívták. A növekedés megtörtént-e azóta, hogy márciusban nagy lépést tettél a regisztrációra.?

Az első naptól óriási támogatást tapasztaltunk az internetes közösség részéről, és biztonságosabb e-mail megoldást igényeltek. Miután mindössze 3 nappal nyitottuk meg szolgáltatásainkat a béta-felhasználók számára, a ProtonMail használat iránti érdeklődésünk miatt kénytelenek voltunk várakozási listát készíteni. Közel egymillió bétafelhasználó feliratkozása után örülünk annak, hogy végre megnyithatjuk a ProtonMail-t a világ számára. Óriási fogadást tapasztaltunk márciusban, különösen a mobil biztonságos e-mail megoldást kereső vállalkozások és felhasználók körében, mivel iOS és Android alkalmazásokat is kiadtunk. Most felkészülünk egy újabb jelentősebb kiadásra, később 2016-ban, amely a ProtonMail titkosításának teljes erejét a szervezet világszerte eljuttatja.

Vannak olyan országok / helyszínek / piacok, amelyek gyorsabban jelentkeznek a szolgáltatásra, mint mások? Például az USA ügyfélbázisa gyorsabban vagy lassabban növekszik, mint az európai ügyfélkör?

Az USA és az európai felhasználók közötti megoszlás jelenleg még egyenletes. Az első induláskor nagyobb regisztrációs arányt tapasztaltunk az Egyesült Államokban, de most Európában a felhasználói adatbázis gyorsabban növekszik. Nagy növekedést tapasztaltunk azokban az országokban is, ahol az e-mailek adatvédelme valóban szükséges, és ma nagy ProtonMail felhasználói közösségek vannak Oroszországban, Iránban, Törökországban és számos más országban, ahol autoritárius kormányok működnek..

Ennek bármilyen oka?

Egyes országokban pusztán a rossz politikai nézetek megítélése halálos ítélet lehet. Noha a magánélet olyasmi, ami jó a nyugati világban, a világ többi részén, ez feltétlenül szükségszerű lehet. Ezekben a régiókban a ProtonMail széles körben elfogadott eszköz, nem csupán az e-mailek adatvédelme, hanem a szólásszabadság szempontjából is.

A ProtonMail több mint 4000 véleményt és 4,7 csillagos értékelést kapott az Android Play Áruházban. Mi volt a kulcsa ennek a sikernek?

Nagyon keményen dolgoztunk egy biztonságos mobil e-mail alkalmazás létrehozásán, amelyet az emberek élvezni fognak. A kezdetektől kezdve tudtuk, hogy a tömegek számára az adatvédelem csak az volt, hogy a ProtonMail-t élvezetesvé és könnyen használhatóvá tegyük. Számtalan órát töltöttünk az Android és az iOS alkalmazások garantálásával. Meghallgattunk közösségünket, akik nagyon hangosan szóltak a szolgáltatásról, amelyet használni szeretnének, és nekik készítettük. Mi motivál a visszajelzés, és továbbra is funkciókat bővítünk, hogy az alkalmazást még jobbá tegyük.

A ProtonMail már elérhető mobil és asztali platformon. Melyek a következő fejlesztési mérföldkövek az Ön számára?

Jelenleg arra koncentrálunk, hogy nagyobb értéket teremtsünk üzleti és szervezeti felhasználók számára. A kormányzati szervezetektől az egészségügyi szolgáltatókig óriási szükség van egy biztonságos e-mail szolgáltatóra. Az új szervezetek mindennapi életétől halljuk, akiknek nagy szükségük van arra, amit ProtonMail kínál, és alternatívát keresnek a Google Apps számára. Éjjel-nappal azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban hozzájussunk hozzájuk. Izgatottan örülünk ezeknek a szervezeteknek a kiszolgálásához, és azt gondoljuk, hogy rendkívül örülnek majd, amikor meglátják az általunk épített szolgáltatások sorozatát, amelyek némelyike ​​eltérhet a ProtonMail e-mail alapjától is..

titkosítás - vpnMentor

Adatvédelmi kérdésekről és a rejtjelezés háborújáról

A kezdet kezdetén a ProntonMail sikeres közösségi finanszírozási kampányt élvez, több mint 10 000 támogatótól kapva segítséget. Gondolod, hogy ez a közvélemény iránti igényt támasztja alá a nagyobb online biztonság érdekében?

Abszolút szerencsések vagyunk, hogy van egy olyan támogató közösségünk, amely hisz a ProtonMail-ben. Ők a hajtóereje annak, amit mindennap megteszünk, és támogatásuk révén titkosított e-maileket tudtunk eljuttatni millió ember számára a világ minden tájáról..

A ProntonMail csak akkor keres pénzt, ha egy ügyfél fizetős számlára vált, vagy ha valaki adományoz a projektnek. Ez az üzleti terv dicséretes, de fenntartható, különösen a gyors növekedése mellett?

A magánéletnek mindenki számára hozzáférhetőnek kell lennie. Ez az elv ellentétes azzal a gondolattal, hogy a felhasználók adatait eladják, vagy hogy a felhasználók adatait felhasználják a hatékony hirdetések megjelenítésére. Felhasználói bázisunk nagy része talált értéket prémium szolgáltatásaiban és támogatja a ProtonMail-t fiókjaik frissítésével, míg mások úgy döntenek, hogy adományozzák a projekthez. A hosszú távú fenntarthatóságot jelenleg még nehéz felmérni, de azt hiszem, hogy egyre többen rájönnek, hogy ha egy szolgáltatás ingyenes, fizetnek magánéletükkel, és ez az idő múlásával a ProtonMail számára egyre nagyobb fenntarthatóságot biztosít..

A világméretű elindítását bejelentő blogbejegyzésben szenvedélyesen beszélsz a második kriptoháború kezdetéről. Hogyan látja, hogy ez a háború eddig kialakult??

A 2. kriptoháború kritikus szakaszában vagyunk. Vannak olyan szolgáltatások, mint például a ProtonMail, amelyek továbbra is innovációkat folytatnak, és egyre több lehetőséget kínálnak, amelyek az internet magánéletét növelik. Az emberek először szavazhatnak cselekedeteikkel. A magánélet tiszteletben tartásával és a növekedés elősegítésével történő váltáskor a második kriptoháború valójában véglegesen megnyerhető. Fontos, hogy nyerjünk, mert ha az emberek ma nem állnak ki az online adatvédelemért, örökre elveszítik ezt a jogot.

Hogyan látja a ProtonMail szerepét ebben a harcban??

Örülünk, hogy előmozdítottuk az innováció határait. Azt tervezzük, hogy tovább folytatjuk a kiterjesztést a különféle termékekre és szolgáltatásokra, amelyek a felhasználói adatvédelem alapjain épülnek fel. Ezenkívül továbbra is aktiváljuk közösségünket az internetes adatvédelmi törvény jövőjének kialakítása érdekében. Ezt már egyszer megtettük, amikor kényszerítettünk egy országos népszavazást Svájcban a megfigyelésről és a magánéletről.

A titkosított e-mail mellett mit kell tennie a fogyasztónak az online magánéletének védelme érdekében?

Időnként az internet olyan lehet, mint a vadnyugat. Fontos, hogy a fogyasztók szorgalmasak maradjanak a napi feladataik áttekintésekor annak biztosítása érdekében, hogy ne látogasson el rosszindulatú webhelyekre, és ne töltsön le mellékleteket ismeretlen felektől. Ezen felül javasoljuk a VPN-szolgáltatások használatát az IP gyűjtés elleni védelem érdekében. Vannak más jó szolgáltatások, például a Signal for chat.

Januárban a ProtonMail címcímeket készített a svájci kormány által elfogadott új felügyeleti törvény népszavazására kényszerítve. Kérjük, tájékoztassa minket és olvasóinkat arról, hogy mekkora ez a mozgalom ...

Ez nagyszerű példa volt a közösség aktiválására a jövő alakítása érdekében. A Nachrichtendienstgesetzt (NDG) egy hírszerzési törvény, amely jelentős nyomást gyakorol a svájci emberek magánéletére. Annak ellenére, hogy az általunk használt végpontok közötti titkosítás miatt ez nem érinti a ProtonMail alkalmazást, kampányunkban áll a szeptemberi szavazás nyerésére..

Ön a Nachrichtendienstgesetzt az FBI vs Apple ügyével hasonlította össze az Egyesült Államokban és a Snooper chartáját az Egyesült Királyságban. Mint egy olyan vállalat, amely a kormány titkosítás-megszakító erőfeszítései előtt áll, kérjük, mesélje olvasóinknak ezeket az ellenfeleket. Mennyire áthatóak, és mit kell tennie, hogy megverték őket?

A kormányhivatalok rendkívül nehéz munkát végeznek. Arra összpontosítanak, hogy megóvják polgáraikat mind a hazai, mind a nemzetközi fenyegetésektől. Időnként a küldetésük végrehajtására irányuló erőfeszítéseik során cselekedeteik inkább több kárt okoznak, mint hasznot. A titkosítás-megszakító erőfeszítések az egyik ilyen eset. Mivel a legtöbb titkosítás nyílt forráskódú és széles körben elérhető, a titkosítás betiltása az állampolgárokat nyitva tartja, miközben kevés cselekedettel akadályozza meg a terroristákat az egyébként való kommunikációtól. Az erőteljes titkosítás betiltására irányuló kormányzati erőfeszítésekkel szembeszálltunk azzal, hogy a lehető legtöbb ember számára odaítéljük a titkosítást. Egy bizonyos kritikus tömeg elérése után a „hajó meghajózott”, és ez már nem vált megvalósíthatóvá a titkosítás tilalmát..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me