6 безплатни алтернативи на Windscribe – безопасни и бързи VPN за 2020 г.


Докато премиум версията на Windscribe е солидна и достъпна VPN, безплатната версия остава много популярна, въпреки ограниченията си. Той осигурява добра сигурност с AES-256 криптиране и ставаш 10 GB данни на месец - щедър в сравнение с много други безплатни VPN.

Ако обаче стриймвате видеоклипове или изтегляте торенти, бързо ще се сблъскате с капачката за данни на безплатния Windscribe.

Харесваме ангажимента на Windscribe към вашата поверителност, дори ако не плащате за абонамент. За съжаление, безплатната версия на Windscribe няма да отблокира US Netflix, и ви дава достъп само до сървъри в 11 държави. Вероятно ще имате опит бавни скорости поради голямо натоварване на сървъра.

Реалността е, безплатните VPN мрежи винаги имат недостатъци по дизайн. Ограничени функции, ограничения на данните и бавна скорост трябва да се очакват, защото доставчикът иска да надстроите до платени планове. Ако няма платен план, VPN може да застраши сигурността ви за да спечелите пари от вашата употреба.

Ако използвате безплатен Windscribe и искате повече функции и данни, без да плащате за надграждане, или просто търсите най-добрите безплатни VPN мрежи, тази статия е за вас. В зависимост от вашите нужди, има начини да получите VPN с премиум функции, без да плащате и стотинка.

Безплатен VPN е подходящ за вас?

Ако просто трябва скрийте накратко вашия IP адрес За да заобиколите сравнително слаб geoblock или да разглеждате сайтове, ограничени от работното ви място или интернет доставчика, безплатен VPN може да изглежда като привлекателно решение и някои от тях ще свършат работата добре.

Въпреки това, когато става въпрос за предлагане на избор на високоскоростни сървъри по целия свят, осигурявайки разширени функции за лесна употреба и пълна сигурност, или отключване на Netflix, BBC, Hulu, и други популярни сайтове за стрийминг, безплатните VPN често намаляват.

Един добър VPN струва пари за проектиране и поддръжка. В края на деня, независимо дали са безплатни за използване или не, VPN-ите са фирми с печалба.

Така както Facebook, Youtube или всяка друга дигитална услуга, VPN мрежите трябва да правят пари от услугата си по някакъв начин. Ако не начислят такса за абонамент, в крайна сметка плащате по други начини.

Знайте как работи безплатният ви VPN и какъв е компромисът

За да платите сметките, най-много безплатни VPN хост реклами от трети страни. Освен че са досадни, тези реклами могат да забавят връзката ви или дори да свържат към опасни сайтове и излагайте устройството си на риск от зловреден софтуер.

Някои безплатни VPN-та дори продавайте данните си за сърфиране на трети страни, напълно отхвърляне на най-важната причина да използвате VPN на първо място - защита на вашата поверителност онлайн.

По правило безплатните VPN мрежи, които не предлагат опция за надграждане до платен план, е по-вероятно да хостват реклами или да използват технология, която компрометира вашата сигурност. Поради това, препоръчваме да изберете безплатен VPN от доставчик, който също предлага платена версия на своята услуга.

Как да получите Premium VPN БЕЗПЛАТНО за кратко време

Преди да стигнем до нашия списък с най-надеждните безплатни VPN алтернативи на Windscribe, искаме да ви предоставим на страхотен трик, за да получите всички спестявания от безплатна услуга без нито един компромис.

Най-добрите първокласни VPN предлагат безплатни изпитания или гаранции за връщане на пари, които са идеални, ако искате да използвате VPN временно, но не искате ограниченията, които се предлагат при повечето безплатни услуги. Просто не забравяйте да анулирате услугата в рамките на времето, за да получите парите си обратно.

Използвайки тази техника, можете да имате спокойствието на сигурността на желязото и най-ефективния обход на геоблок, заедно с без ограничения за данни, без реклами и без регистрация на вашите данни, всичко това без никаква цена.

Ако искате да изпробвате безплатно премиум VPN, като използвате пробна версия или гаранция, това са нашите най-добри снимки.

1. NordVPN

NordVPN устройства

Понастоящем NordVPN оглавява списъка ни с най-добрите цялостни VPN, с високи оценки за сигурност, дизайн и обслужване на клиентите. Той предлага бързи скорости, повече от 5000 сървъра в 62 държави, защита до 6 устройства едновременно с един абонамент, и ултра-надеждни връзки.

NordVPN предлага a 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да го изпробвате безрисково. Можете да поискате възстановяването си през чата на живо, който е на разположение 24/7, и да го получите след около минута.

Опитайте NordVPN без риск днес!

2. CyberGhost

cyberghost множество устройства

CyberGhost предлага нарастваща мрежа от над 5 700+ сървъра, съвместимост между платформи, 7 едновременни връзки, и удобни за потребителя функции като избор между автоматично свързване (към най-добрия наличен сървър в целия свят) или ръчно избор на конкретно местоположение и сървър.

А 7-дневен безплатен пробен период на CyberGhost е наличен за потребители на Windows, Android и iOs, и всеки получава увереността на a 45-дневна политика за възстановяване. Просто се свържете с екипа за обслужване на клиенти чрез чат на живо, за да организирате възстановяването на сумата.

Започнете безплатния си пробен CyberGhost сега

3. ExpressVPN

ExpressVPN устройства

ExpressVPN отговаря на името си, като постоянно печели най-добрите отличия в нашите тестове за скорост на VPN. Подобно на другите първокласни VPN мрежи, той е защитен от военно ниво, 256-битово криптиране AES. Мрежа от над 3000 сървъра по целия свят прави това един от най-добрите прекъсвачи на geoblock на пазара на VPN.

Можете да опитате ExpressVPN безплатно за 7 дни на вашето мобилно устройство и доставчикът предлага на всички нови абонати „без въпроси” гаранция за връщане на парите за 30 дни.

Стартирайте своята безплатна ExpressVPN пробна версия сега

4. Hotspot Shield Elite

устройства за защита от гореща точка

Hotspot Shield предлага безплатна версия на услугата си (вижте по-долу), но платената му версия е доста впечатляваща. Включва неограничена честотна лента на до 5 устройства наведнъж, заедно с уникалните Catapult Hydra протокол, което компресира предаванията за максимална скорост.

А 7-дневен безплатен пробен период е на разположение за Hotspot Shield Elite и гарантирано връщане на парите по всички планове се удължава до 45 дни след влизане, дори ако закупите само едномесечен абонамент. Така че, ако забравите да поискате възстановяване на сумата преди края на месеца, все още имате 15 дни, за да го направите.

Стартирайте безплатната си пробна версия на Hotspot Shield Elite

Ако все още търсите напълно безплатна VPN услуга за замяна на Windscribe, прочетете нататък.

Най-добрите безплатни алтернативни VPN за Windscribe

Никакъв безплатен VPN не е близо до перфектния, но има някои добри опции там, ако поддържате реалистичните си очаквания за скорост, сигурност и други функции. Това са нашите фаворити.

1. Щит за гореща точка

устройства за защита от гореща точка

Ще ви е необходим платен план на Hotspot Shield (Elite), ако искате да получите достъп до трудно достъпно съдържание като Netflix, но основната версия на доставчика е една от по-добрите безплатни VPN опции. Ще получите бързи скорости и криптиране AES-256 (военна степен) за да запазите самоличността си скрито.

Компромисите тук са реклами на трети страни, ограничени възможности за деблокиране и ниско месечно ограничение на данните.

Професионалисти

 • Криптиране с военен клас
 • Съвместимост между платформите
 • Надеждно голяма скорост на връзката

Против

 • Вградени реклами
 • Месечно ограничение на данните 500MB
 • Не е добро за Netflix, Hulu и BBC стрийминг

Ако можете да живеете с кавгите на реклами и браузърът ви по принцип е лек, безплатният щит на Hotspot може да ви служи добре. Само не забравяйте, че доставчикът се надява да ви насочи към платената услуга на Elite.

Например, ще излезете против вградени защитни стени, ако се опитате да получите достъп до популярни стрийминг услуги като Netflix. За да премахнете тези ограничения, ще трябва да се регистрирате в Elite - но не забравяйте да се възползвате от безплатната пробна версия!

Вземете Брой БЕЗПЛАТНО

2. TunnelBear

тунелни устройства

Безплатната версия на TunnelBear има някои функции, които харесваме автоматично стартиране, двойно криптиране „GhostBear“, стриктна политика за без регистрация, и a убийте превключвател който защитава вашите данни, ако връзката ви със сървъра е неочаквано прекъсната.

Харесва ни също, че TunnelBear предлага пълната си гама от функции на безплатната си услуга. Единственият основен компромис е a строго ограничение на данните само 500MB на месец. Въпреки че можете да получите допълнителни 1 GB, ако чуруликате за TunnelBear, ще ви трябва неограничен платен план, ако правите много стрийминг.

Професионалисти

 • Без трупи
 • Функция за автоматично свързване
 • 256-битово криптиране AES
 • Kill превключвател
 • Възможност за получаване на по-голяма надбавка за данни чрез популяризиране на TunnelBear

Против

 • Месечно ограничение на данните 500MB
 • Местоположение на сървъра само в 20 държави

Интересното е, че основните недостатъци на TunnelBear - политики, забраняващи P2P дейности, малка сървърна мрежа, липса на услуга за чат на живо и несъвместим достъп до Netflix, Hulu и BBC - присъстват както в безплатните, така и в платените версии.

Вземете БЕЗПЛАТНО TunnelBear

3. ProtonVPN

6 безплатни алтернативи на Windscribe - безопасни и бързи VPN за 2020 г.

Едно от най-големите предимства на Proton VPN (от създателите на Proton Mail) е липса на ограничения за данни за безплатни потребители. Въпреки това, безплатната версия е значително по-бавно от платената версия и позволява само една връзка на акаунт.

Безплатният план също така ви дава достъп само до 3 от около 300 сървъра на мрежата. освен това, докато P2P дейности като торент се поддържат на платени ProtonVPN планове, те са забранено в свободния план.

Професионалисти

 • AES-256 криптиране
 • Без трупи
 • DNS защита от теч
 • Kill превключвател
 • Няма ограничения за данни

Против

 • Все още няма версия на iOS (все още е в разработка)
 • P2P не е наличен
 • Местоположение на сървъра само в 3 държави
 • По-ниски скорости

Сигурност и поверителност са акцентите на безплатния план на ProtonVPN. Освен че осигурява най-силното ниво на криптиране и най-сигурните VPN протоколи (OpenVPN и IKEv2), компанията е управлявана от строгата швейцарска поверителност закони, които гарантират вашата анонимност.

Като цяло безплатната безпроблемна ProtonVPN услуга не е лоша, но е много лесна за функции в сравнение с други ProtonVPN продукти.

Вземете ProtonVPN БЕЗПЛАТНО

4. Скриване.me

6 безплатни алтернативи на Windscribe - безопасни и бързи VPN за 2020 г.

Скрий ме ограничава данните за безплатната си услуга при 2GB на месец - не е достатъчно за торент или гледане на любимите ви предавания и филми, но не е лошо в сравнение с други безплатни VPN мрежи. То не хоства реклами, не съхранява потребителски дневници и оферти добра поддръжка на клиенти, всички печели с безплатна услуга.

Професионалисти

 • Без трупи
 • Добра клиентска поддръжка
 • Без реклами

Против

 • Месечен капацитет за данни от 2 GB
 • Свързва се само до 3 места
 • По-малко функции от платената версия
 • OpenVPN протоколът не се поддържа

Най-големият недостатък на безплатната услуга на Hide.me е, че ще бъдете ограничен само до 3 местоположения на сървъра, като има предвид, че платената услуга включва достъп до сървъри в 28 държави.

Hide.me (безплатен или платен) също е не се препоръчва да отключвате поточни сайтове като US Netflix.

Вземете Hide.me БЕЗПЛАТНО

5. OperaVPN

6 безплатни алтернативи на Windscribe - безопасни и бързи VPN за 2020 г.

Доскоро OperaVPN беше един от най-популярните безплатни VPN мрежи, но приложенията бяха оттеглени през април 2018 г. Доставчикът сега предлага само вграден прокси браузър това е неточно обозначено като VPN.

Докато тази прокси услуга все още изпълнява някои от функциите, които очаквате от VPN (например, може променете вашия IP адрес и включва някои инструменти, които ще блокират проследяването), то не предлага шифроване и има други големи недостатъци.

Професионалисти

 • Минимална настройка - просто изтеглете браузъра Opera и кликнете върху „активиране на VPN“ в настройките
 • Възможност за промяна на вашия IP адрес

Против

 • Не е истински VPN - това е прокси (без криптиране)
 • Без защита извън браузъра
 • Записва информация и я използва за маркетингови цели
 • Няма съвместимост между платформите - достъпна е само чрез браузъра Opera
 • Ограничен до 3 възможности за избор на местоположение
 • Няма поддръжка за торент

В допълнение към липсата на повечето мерки за сигурност, които бихте очаквали от добра VPN, OperaVPN поддържа и регистрационни файлове и признава, че използва вашата информация за „ограничени“ маркетингови цели.

Наистина, единствените предимства на OperaVPN са почти моменталната инсталация и възможността да я включвате и изключвате направо в настройките на вашия браузър. Като се има предвид колко малко услугата може да предложи, бихме посъветвали да потърсите другаде безплатна VPN, която не компрометира вашата сигурност.

Вземете OperaVPN БЕЗПЛАТНО

6. Пингвин прокси

ако неограничен брой данни и глобален достъп са вашите основни приоритети, новият Penguin Proxy трябва да бъде в краткия ви списък с безплатни VPN. За разлика от топ VPN, обаче, това не използва истинско криптиране от край до край.

Доставчикът препоръчва използването на HTTPS навсякъде за да получите допълнително криптиране на ниво уебсайт.

Тъй като това всъщност е услуга на P2P прокси сървъра, Penguin Proxy разчита на броя на участващите потребители за скорост и достъп до различни региони. За съжаление, P2P естеството на услугата също потенциално ви излага на вируси или злонамерен софтуер от други потребители.

Професионалисти

 • Без реклами
 • Няма да продадете историята на браузъра си
 • Без ограничения за скорост или данни
 • Без трупи
 • Достъп до САЩ Netflix и BBC iPlayer

Против

 • Не може да остане свободен; Доставчикът планира да предложи платна услуга в бъдеще
 • Липсата на протоколи за тунелиране на VPN означава по-малка сигурност от криптирането от край до край
 • P2P структурата създава някои рискове за сигурността

Пингвин прокси е изключение от правилото, че всички доставчици на VPN търсят печалба. Понастоящем услугата е проект „доказателство за концепцията“, което означава, че на този етап не трябва да се правят пари.

Penguin Proxy е заявил, че го никога няма да продават историята на браузъра или хост рекламите, но планира да осигурите приходи от услугата в бъдеще, най-вероятно чрез добавяне на платен абонамент.

резюме

Ако имате нужда от VPN за няколко минути - може би докато имате достъп до ограничен уебсайт или използвате отворена Wi-Fi мрежа - тогава безплатна опция може да бъде всичко, от което се нуждаете. Но като самия Windscribe, ВСИЧКИ безплатни VPN имат ограничения, а някои дори включват рискове за сигурността.

Не забравяйте, че тъй като доставчиците на VPN трябва да печелят пари, вие винаги получавате плащане по някакъв начин, независимо дали е в бавни скорости или ограничения на данни, предназначени да ви повлияят да преминете към платена услуга, или събиране на реклами и данни, които водят до нарушена сигурност и загубена поверителност.

Ето защо, ако търсите безплатна VPN услуга за няколко дни или седмици, горещо препоръчваме да използвате безплатните изпитания и гаранциите за връщане на пари, предлагани от премиум доставчици.

Когато сте готови да се ангажирате с VPN, който ще ви осигури цялата защита, скорост и достъп, които искате, вижте нашите невероятна страница с оферти за да видите колко близо до безплатните могат да бъдат най-добрите VPN.

Опитайте NordVPN без риск днес!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me