5 najboljih VPN-ova za digitalne nomade i putnike koji rade u 2020. godini


Ako volite raditi u pokretu i ponosite se što ste pronašli savršeni suradnički centar, kafić ili drugu besplatnu wi-fi mrežu, dobar VPN (virtualna privatna mreža) koji štiti vašu vezu apsolutna je potreba.

Jedna od prvih stvari koju svjetski putnici otkriju je da je, iako se naziva svjetskim Internetom, Internet vrlo različit, ovisno o tome gdje se nalazite. Jednostavno shvatiti vijesti ili uplatiti bankovni depozit nije lako kad neprestano mijenjate lokacije.

I naravno, rizici hakiranja, špijuniranja i zlonamjernog softvera drastično se povećavaju kada koristite zajedničke mreže. Čak su i neki svjetski najmoderniji digitalni nomadi svoje uređaje oteli kad su koristili javni wi-fi.

pravi VPN osigurat će vaše podatke od znatiželjnih očiju, pustit će vas da prolazite pored geoblokova i drugi internetski filtri za pristup bilo kojem sadržaju širom svijeta i osigurajte da brzina preuzimanja nikada ne bude ugrožena.

Ako tražite VPN koji će vam pružiti najbolju zaštitu na otvorenim mrežama, uz jednostavan pristup kritičnim uslugama i vašem omiljenom sadržaju kod kuće, pročitajte dalje.

Najbolji VPN-ovi za digitalne nomade & Putnici - Brzi popis

 1. NordVPN
  NordVPN kontinuirano ostvaruje našu najvišu ocjenu za kombinaciju brzine, sigurnosnih podataka i veličine mreže poslužitelja. To je jedan od najboljih svjetskih geoblock i prekidača vatrozida, a možete ga koristiti na najviše šest uređaja odjednom.
 2. ExpressVPN
  Ako želite velike brzine za preuzimanje, dijeljenje datoteka ili streaming, ExpressVPN je odličan izbor. Štiti vas i na javnom wi-fi-ju pomoću vojnog šifriranja, a dobavljač se pridržava najstrožih politika privatnosti u industriji.
 3. CyberGhost
  Pretplata na CyberGhost štiti do sedam uređaja istovremeno, što ga čini savršenim za nomade koji žongliraju sa puno gadgeta. Sigurnost je vrhunska, aplikacije su vizualne i intuitivne, a brzine su vrlo dobre.
 4. PrivateVPN
  Ako kupujete svoj prvi premium VPN, PrivateVPN je odličan izbor jer nudi pomoć pri udaljenoj instalaciji i postavljanju za nove korisnike i ima praktične, unaprijed konfigurirane postavke. Također nudi jaku enkripciju i impresivne brzine.
 5. HMA
  HMA ima jedinstveni način rada slobode koji je od velike pomoći nomadima koji putuju u zemlje u kojima je pristup informacijama ograničen. Način rada automatski vas povezuje s najboljim dostupnim poslužiteljem u obližnjoj zemlji uz besplatnu zaštitu govora.

Zašto digitalnim nomadima i putnicima treba VPN?

Veliki smo ljubitelji trenda daljnjeg rada. U stvari, puno istraživača i pisaca ovdje na vpnMentoru sami su digitalni nomadi. Ali prijelaz s wi-fi mreže na wi-fi mrežu postavlja ozbiljna sigurnosna pitanja i čini vrlo teškim pristupom potrebnom sadržaju.

Evo samo nekih od mnogih razloga zašto nijedan digitalni nomad nikada ne bi trebao biti bez pouzdanog VPN-a.

Privatnost na mreži + Sigurnost podataka i uređaja

Zaštita podataka važna je za sve, ali ako uređaje koristite za slanje i primanje povjerljivih datoteka, detalja ugovora ili bilo kojih drugih osjetljivih podataka putem zajedničkih mreža, morate biti posebno zabrinuti zbog privatnosti.

Otvoreni wi-fi izlaže vaše osobne podatke i uređaje hakerima, robotima, zlonamjernim softverom i mnoštvom drugih cyber prijetnji. Čak i „osigurane“ zajedničke mreže u suradnjivim objektima nose značajne rizike, jer ne možete biti sigurni tko surađuje s vama.

Digitalni nomadi su zapravo ranjivi iz dva smjera. Vaši podaci mogu se ukrasti kad ga pošaljete, ili bi zlonamjerni kod mogao pokrenuti piggyback dolaznim prometom, dopuštajući hakeri oteti ili oštetiti vaše uređaje.

Godine 2017. izvršni direktor američkog digitalnog startupa otkrio je da mu je laptop otet za rudništvo kriptovalute prilikom posjete Starbucksu u Buenos Airesu. Incident je upravo istaknut kako je lako spustiti stražara - i koliko rizično.

Maskiranjem svoje stvarne lokacije i temeljnim šifriranjem svih podataka VPN čuva vas i vaše uređaje bez obzira gdje se povezali.

Plaćanje računa i pristup bankovnim uslugama

Transakcije banaka i usluga za naplatu računa pokrenute sa strane IP adrese, pa čak i će blokirajte pristup svom računu ako niste u svojoj zemlji. Općenito, ovo je važna sigurnosna mjera, ali za digitalne nomade predstavlja veliku neugodnost.

Kada koristite VPN, web stranice poput vaše banke vide samo IP adresu poslužitelja na koji ste povezani, a ne stvarnu lokaciju. Sve dok mreža uključuje poslužitelj u zemlji u kojoj ste otvorili račune, imat ćete pravo dobiti puni pristup za slanje i primanje novca odasvud.

Zaobilaženje Geo-ograničenja na vijesti i strujni sadržaj

Stalno u pokretu može značiti i blokiranje iz vaših omiljenih web stranica i usluga strujanja - čak i ako imate plaćenu pretplatu.

Internetske vijesti nude različite sadržaje u različitim dijelovima svijeta. Bez VPN-a, možda ćete ga naći vrlo je teško pratiti događaje kod kuće. Dodjeljivanjem nove IP adrese koja mijenja vašu prividnu lokaciju, VPN vam pomaže ostati u vezi s bilo kojim dijelom svijeta.

A kad je vrijeme za opuštanje, ludilo je kada je tvoj omiljene emisije i filmovi nisu dostupni na vašoj trenutnoj lokaciji. Prebacivanjem lokacija poslužitelja možete koristiti svoj VPN za pristup video sadržaju iz SAD-a, Velike Britanije, Japana, Francuske ili bilo kojeg mjesta u svijetu.

Imajte na umu da najpopularnije usluge strujanja poput Netflix, Hulu i BBC iPlayer pojačavaju svoje geoblokove pomoću VPN prozora softvera. Samo dvoslojni blokovi mogu proći samo najviše ocijenjene VPN-ove.

Spoofing lokacije VPN-a također daje vam veliku prednost u odnosu na konkurente kada lovite sljedeći veliki posao jer se možete povezati s poslužiteljem u zemlji vašeg potencijalnog klijenta. Zamislite koliko će impresionirati da ste ažurni o svim najnovijim događajima regije.

Zaštita od cenzure & Vladin nadzor

Propuštanje vijesti ili najnovije epizode TV serije moglo bi biti frustrirajuće, ali, ipak pokušavajući pristupna mjesta blokirana zbog vladine cenzure mogu imati puno ozbiljnije posljedice.

Mnoge države zabranjuju širok raspon web stranica, u rasponu od vijesti koje kritiziraju vladu do nasilnih igara do LGBT-a i drugog sadržaja za koji se kaže da krši "tradicionalne vrijednosti". Kazne za objavljivanje ili pristup zabranjenom sadržaju kreću se od blagih gnjavaža do teške novčane kazne, pa čak i zatvor.

Što više mjesta putujete, to je teže pratiti lokalne zakone o cenzuri. Spajanjem vas preko sigurnog tunela sa serverom u zemlji s besplatnim i nefiltriranim pristupom internetu, a VPN osigurava da vam cenzurni vatrozidi nikad neće smetati.

Još važnije, kriptiranjem cjelokupnog prometa, vaš VPN čini vaše podatke nečitljivim državnim agencijama za nadzor. Provjerite da odabrani VPN ne bilježi vaše pregledavanje, pa i vaše aktivnost se nikad ne može pratiti.

VoIP upotreba & Ostale aktivnosti koje se lako prate

Kada govorimo o praćenju, svaka aktivnost koja otkriva ne samo vašu lokaciju, već i lokacije svih s kojima komunicirate predstavlja posebno ozbiljan rizik za digitalne nomade. Mnoge vlade prate gdje ide razmjena poruka i VoIP promet neki čak špijuniraju razgovore.

Nadalje, zato što su ljudi manje svjesni sigurnosnih rizika kada ležerno komuniciraju s prijateljima i obitelji, wi-fi hakeri često koriste prijenos poruka i VoIP za pristup korisničkim podacima i uređaje.

Dakle, ako ste digitalni nomad koji koristi VoIP usluge i / ili platforme za razmjenu poruka poput WhatsApp i Tox.chat, VPN s sigurnosnim značajkama visoke razine apsolutni je must-have.

Što tražiti u VPN-u

Snažan VPN rješava sve gore navedene probleme i još mnogo toga s kojima biste se mogli susresti u svojim lutanjima. Digitalnim nomadima treba VPN s a ogromna mreža poslužitelja kako bi se osigurao globalni pristup sadržaju, kao i čvrste sigurnosne vjerodajnice, uključujući curenje zaštita i jaka enkripcija.

Još je bolje ako vaš pružatelj zaštititi sve vaše uređaje jednom pretplatom. Također ćete poželjeti VPN s velikim brzinama veze. Mnoge javne Wi-Fi mreže frustrirajuće su spora; posljednja stvar koju trebate je trom VPN poslužitelj koji vas usporava još više.

Pojedinosti o najboljim VPN-ovima za digitalne nomade i putnike

1. NordVPN

5 najboljih VPN-ova za digitalne nomade i putnike koji rade u 2020. godini

NordVPN kontinuirano impresionira i korisnike i tehničke stručnjake kombinacijom vrhunskih sigurnosnih vjerodajnica, a gigantska poslužiteljska mreža, stalna poboljšanja usluga i velike brzine. Dobivate jednu pretplatu 6 istodobne veze uređaja.

Sigurnosni protokoli koje nudi NordVPN nalaze se na vrhu i uključuju OpenVPN i IKEv2. Pružatelj koristi šifriranje vojnog stupnja, uključuje ugrađenu sklopku za ubijanje u svim aplikacijama i pridržava se strogih pravila nejavljivanja.

Aplikacije je lako postaviti, a NordVPN će ih preporučiti najbolji poslužitelj za vašu lokaciju a svrha čim pokrenete. Poslužitelji podržavaju Double VPN, TorVPN i Onion preko VPN-a za maksimalnu sigurnost i ovaj VPN zaobilazi geoblokove s lakoćom.

NordVPN je jedinstven CyberSec apartman je poput anđela čuvara digitalnih nomada, nudeći automatsko blokiranje oglasa i zaštitu od jezivih web stranica koje šire zlonamjerni softver i špijunski softver.

Pružatelj usluga nudi 30-dnevna garancija povrata novca za nove korisnike, tako da možete testirati uslugu kako biste provjerili odgovara li vam prije nego što novac stavite na liniju.

NordVPN se može deblokirati:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video i Sling TV.

Podržava bujicu:

 • Da, dostupni su P2P posebni poslužitelji.

NordVPN radi na ovim uređajima:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome i Firefox. Kompatibilan je i s usmjerivačima.

Pogledajte NordVPN ponude

2. ExpressVPN

ExpressVPN uređaji

ExpressVPN je pouzdan izbor za digitalne nomade, u kombinaciji brzina, sigurnost i pouzdanost mreže vodeći u industriji s prilagođenim aplikacijama za sve glavne platforme. Jednom pretplatom možete osigurati do 5 uređaja odjednom.

Impresivne sigurnosne značajke uključuju vojno-šifrirajuće šifriranje i podršku za niz protokola za tuneliranje, uz siguran OpenVPN protokol kao zadanu u svim aplikacijama. Dodatna zaštita za javni wi-fi dolazi standardno.

ExpressVPN ima transparentna pravila o privatnosti i uopće ne prikuplja korisničke zapise. Sjedište je na Britanskim Djevičanskim otocima, izvan nadležnosti Saveza 5/9/14-Eyes, i globalni je zagovornik slobode interneta i zaštite privatnosti.

Korisnici to vole, a i mi smo prilično uvjereni da ćete i vi. Ali za svaki slučaj, možete se pretplatiti mirno. ExpressVPN nudi sljedeće: a 30-dnevna garancija povrata novca bez postavljenih pitanja. Možete i probati besplatno 7 dana na svojim mobilnim uređajima.

ExpressVPN može deblokirati:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN i BBC iPlayer.

Podržava bujicu:

 • Da, svi poslužitelji podržavaju P2P aktivnost.

ExpressVPN djeluje na ovim uređajima:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome i Firefox. Također nudi aplikaciju za upotrebu s određenim usmjerivačima.

Pogledajte ExpressVPN ponude

3. CyberGhost

cyberghost više uređaja

CyberGhost je nedavno proširio svoju mrežu i sada nudi više od 5.700 poslužitelja širom svijeta. Bez obzira na to gdje se nalazite, možete se brzo i jednostavno povezati. CyberGhost također štiti do 7 uređaja istovremeno s jednom pretplatom.

Korisnici ističu pouzdane brzine veze VPN-a i prilagođene aplikacije. CyberGhost lako zaobilazi geo-ograničenja, čak i glasovito složene blokove poput onih koji čuvaju američki Netflix. Impresivno 45-dnevna garancija povrata novca pruža vam dovoljno vremena za isprobavanje usluge.

Kad je u pitanju sigurnost, CyberGhost štiti korisnike AES-256 vojnog šifriranja i OpenVPN protokol. Pružatelj ne čuva evidenciju korisnika i izrađuje sigurnosne kopije na poslužiteljima bez memorije.

CyberGhost može deblokirati:

 • Namjenski profil za streaming sa serverom optimiziranim za: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN i druge.

Podržava bujicu:

 • Da; namjenski profil prikazuje zemlje i broj korisnika.

CyberGhost radi na ovim uređajima:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux i Chrome.

Pogledajte ponude CyberGhost-a

4. PrivateVPN

privatevpn uređaji

PrivateVPN je impresivna usluga, posebno u svjetlu svojih povoljna cijena. Ona nudi vojnu, 2048-bitnu enkripciju s AES-256 i ne vodi korisničke zapise, tako da je sigurna oklada za sigurno pregledavanje.

Možete se zaštititi 6 uređaja istovremeno s jednom pretplatom, a brzina veze je impresivna.

Jedna od značajki koju stvarno volimo kod PrivateVPN-a je besplatnu daljinsku pomoć putem TeamViewera. Ova jedinstvena usluga zaista bi vam mogla dobro doći ako ste tek započeli svoj nomadski način života i trebate vam pomoć oko postavljanja alata za cyber sigurnost..

PrivateVPN nudi sljedeće: a 30-dnevna garancija povrata novca za dodatni duševni mir. Da biste saznali više o tome što ovaj mali, ali moćan VPN može učiniti za vas, pogledajte našu arhivu recenzija i pogledajte što stvarni korisnici moraju reći o tome.

PrivateVPN može deblokirati:

 • Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video i BBC iPlayer.

Podržava bujicu:

 • Da, svi poslužitelji podržavaju P2P aktivnost; popis poslužitelja optimiziranih za P2P koji su dostupni putem aplikacije.

PrivateVPN radi na ovim uređajima:

 • Windows, macOS, Android i iOS.

Pogledajte privatne ponude za VPN

5. HMA

skriveni uređaj

Ako ste digitalni nomad iz male zemlje koji nema mnogo ljubavi iz nizova VPN poslužitelja, HMA bi vam mogao biti spas. Nećete imati problema s vraćanjem web stranica i usluga kući kod a mreža koja se proteže u 190 zemalja!

HMA nudi šifriranje vojne klase s AES-256, nizom sigurnosnih protokola, DNS zaštitom od curenja i prekidačem kill. Korisnici posebno vole unaprijed postavljeni načini povezivanja ugrađeni u cross-platformsku aplikacijua.

Instant način rada automatski će vas povezati s najbržim dostupnim poslužiteljem; Način lokacije omogućuje vam odabir određene lokacije poslužitelja, tako da je idealno za zaobilaženje geobloka; i Način slobode povezuje vas s najbliži poslužitelj u zemlji sa slobodnim govorom.

Način slobode osobito je koristan u zemljama u kojima vlada ograničava i internetsko praćenje, kao što su Rusija i Turska. HMA nudi 7-dnevno besplatno probno razdoblje njegove usluge i a 30-dnevna garancija povrata novca.

HMA može deblokirati: 

 • Hulu, BBC iPlayer.

Podržava bujicu:

 •  Torrenting obeshrabreni.

HMA radi na ovim uređajima:

 •  Windows, macOS, Linux, Android, iOS, usmjerivači.

Pogledajte ponude HMA

Sažetak

Bez obzira jeste li digitalni nomad veterana ili tek započinjete prijelaz s devet na pet na slobodni način života, sigurnost podataka i uređaja trebala bi vam biti na prvom mjestu. Dobra vijest je da odabirom pravog VPN-a te brige možete brzo prebaciti u krevet.

Vrhunski VPN-ovi također će učiniti puno više od toga jednostavan pristup geo-ograničenom ili cenzuriranom sadržaj, i sigurno i povoljno za plaćanje računa i upravljanje financijskim računima.

Da biste saznali više o tome kako vas javni wi-fi izlaže mrežnim prijetnjama i koje korake možete poduzeti da biste se zaštitili, pogledajte naš vodič za sigurnost Wi-Fi-ja..

I ako ste u procesu odabira svog sljedećeg odredišta, potražite ovaj sjajni vodič za gradove koji su najviše slobodni za slobodu. Sretno nomiranje! Vidjet ćemo se u kafiću ili na plaži.

Nabavite NordVPN odmah!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me