5 najboljših Mozilla Firefox Addons v letu 2020 [# 2 je Must-Have]


Mozilla Firefox je brskalnik, ki je že dobro znan po svoji zavezanosti varovanju zasebnosti uporabnikov. Kljub temu jih je veliko izbirni dodatki za Firefox da bo vaša povezava bolj varna. Številni med njimi potegnejo dvojno dolžnost, saj poleg okrepitve zasebnosti ali varnostnih funkcij optimizirajo izkušnjo brskanja. Vendar pa je pomembno, da se odločite za vaše spletne razširitve.

Poleg izbira znanih in dobro pregledanih aplikacij, vedno bi moral posodabljajte jih. Firefox še naprej postavlja ukrepe za oceno varnosti svojih dodatkov, čeprav tudi to ni varno. Zato smo sestavili seznam najboljših dodatkov za Firefox, ki so jih izdelali zanesljivi razvijalci.

Te razširitve brskalnika bodo povečati varnost svoje naprave hkrati pa pomaga ohraniti svojo zasebnost.

5 najboljših dodatkov za Firefox: Hitri vodnik

  1. LastPass: Najboljša izbira za varno upravljanje gesla
  2. NordVPN: Naš izbor številk za varnost okoli
  3. uBlock izvor: Eden izmed najbolj priljubljenih zaviralcev oglasov, ki je na voljo za Firefox
  4. Tišina: Zavihke zasebnega brskanja shranite v šifrirano datoteko
  5. AutoDelete piškotka: Naj bodo piškotki čim manjši, tako da jih samodejno izbrišejo

1. LastPass

Priporočljive varnostne razširitve za Firefox: Last Pass

Čeprav Firefox prihaja z vgrajenim upravljalnikom gesel, so neodvisne storitve za upravljanje z gesli priljubljen dodatek. Premium storitve nudijo uporabnikom več različnih funkcij kot vgrajena možnost Firefox.

LastPass nam je všeč predvsem zaradi njegovega odlične lastnosti in intuitiven vmesnik. Za začetek izberete eno glavno geslo, ki si ga želite zapomniti. To je edino geslo, ki ga LastPass ne bo shranil. Podaljšek torej šifrira in varnostno kopira vsa vaša trenutna gesla. Če potrebujete novega, LastPass ustvari močna gesla in jih shrani samodejno. Poleg tega ima mobilno aplikacijo, ki omogoča dostop brez povezave do podatkov vašega gesla, kjer koli že ste.

LastPass pa je veliko več kot preprost upravitelj gesel. Omogoča vam sskrbno upravljajte s svojimi računi od nakupovanja in podatkov za obračun do bančnih podatkov. Poleg tega lahko v trezorju hranite dokumente in druge zapise. Izbira močna in edinstvena gesla je eden prvih korakov za varovanje računov. Zanesljiv upravitelj gesel, kot je LastPass, to nalogo poenostavi.

2.NordVPN

5 najboljših Mozilla Firefox Addons v letu 2020 [# 2 je Must-Have]

NordVPN je odličen način povečati varnost brskalnika. Čeprav ima Firefox močnejšo politiko zasebnosti kot večina, je NordVPN dodatna plast zaščite lahko dodate k svoji dejavnosti brskanja.

VPN-ji šifrirajte svoje podatke in ga poslal prek varnih kanalov. Tako ga tretje osebe ne morejo prestreči in videti, kaj pravzaprav počnete. Dober VPN bo tudi skriti svoj IP naslov pri svojem ponudniku internetnih storitev. NordVPN hrani a stroga politika brez zapisov in ponudbe CyberSec, ki blokira oglase, zlonamerno programsko opremo in druge varnostne grožnje.

NordVPN ima velikodušno garancija za vračilo denarja kar uporabnikom daje polno 30 dni za preizkus storitve. Lahko vidite, zakaj uporabniki ljubijo dodatek NordVPN Firefox zase.

Preizkusite NordVPN za Firefox

3. uBlock poreklo

5 najboljših Mozilla Firefox Addons v letu 2020 [# 2 je Must-Have]

Uporaba zaviralec oglasov je pomemben način zavarovanja vaše naprave. Veliko oglasov vsebuje zlonamerna koda, ki bo namestila zlonamerno programsko opremo v vašem sistemu. Vendar pa koristi presegajo varnost. Osredotočenost na zasebnost pomaga racionalizirati iskanje, odstraniti vizualno nered z zaslona in zmanjša možnost klika na neželen oglas. The uBlock Origin Firefox dodatek blokira vrsto groženj.

uBlock Origin je eden izmed najbolj priljubljenih zaviralcev oglasov, ki je na voljo za Firefox, in to z dobrim razlogom. Oba blokira oglasi in omrežje drugih ponudnikov zahteve z minimalnim odtisom CPU-ja. uBlock Origin presega osnove s ponudbo uporabnikom na tisoče filtrov po meri. Imate možnost, da izberete točno katere oglase želite blokirati, naj gre za vse ali pa le za najnevarnejše.

Druga pomembna funkcija uBlock Origin ponuja možnost, da onemogoči spletne sledilce. Tako se podatki o brskanju ohranjajo kot zasebni, kar odstranjuje možnost, da bodo zabeleženi vsi vaši premiki, ki vam bodo poslali prilagojene oglase.

Avtor razširitve posodablja različice; od tega pisanja je bila različica 1.20 posodobljena 15. junija 2019.

4. Tišina

Priporočljive varnostne razširitve za Firefox: Hush

Zasebna okna niso najbolj uporabniku prijazne možnosti ko gre za ohranjanje zasebnosti zgodovine brskanja. Vendar pa obstaja tudi veliko razlogov, da se raje poslužujejo varnega brskalnika, kot je Tor. Če zanemarimo dejstvo, da gre vedno za odpiranje ločenega okna, obstaja več pomislekov, zaradi katerih je zasebno brskanje manj praktično. Na primer, zasebnih oken ne morete shraniti kot zaznamke.

Tudi če ne želite, da brskalnik spremlja in razkriva svojo dejavnost, še vedno obstajajo primeri boste morda želeli shraniti spletno stran, do katere ste dostopali prek zasebnega načina.

Hush uporabnikom omogoča ustvarite šifrirane zaznamke za strani, odprte v našem zasebnem brskalniku. Zaznamki so zaščiteni z obema šifriranje in geslo, zato jih lahko uporabljate le vi. Prav tako so lokalno shranjeni, zato s krampanjem v oblaku ni težav. Tudi če ne gledate nič nevarnega, uporaba šifriranih zaznamkov dodaja dodatno zasebnost vaši internetni izkušnji.

Čeprav Hush ni tako znan kot nekatere druge razširitve, prihaja iz zanesljivega razvijalca, ki kodo redno posodablja.

5. Piškotki AutoDelete

5 najboljših Mozilla Firefox Addons v letu 2020 [# 2 je Must-Have]

Piškotki AutoDelete so odličen način za izboljšanje vaše zasebnosti na Firefoxu. Piškotek je majhen del podatkov s spletnega mesta, ki je shranjen v vašem računalniku. Vaš brskalnik poišče te podatke vsakič, ko se vrnete na spletno mesto, tako da lahko stran z vašimi podatki napolni. V teoriji, piškotki olajšajo uporabo spletnih mest. V praksi pa lahko podjetja uporabite te piškotke za sledenje aktivnosti in okno brskalnika napolnite s ciljanimi oglasi.

Predpomnilnik vašega brskalnika shrani vse piškotke s spletnih strani ste obiskali Firefox uporablja te podatke, zato vam ob ponovnem obisku spletnega mesta ni treba znova nalagati istih podatkov. To pospeši vaš brskalnik, vendar omogoča, da predpomnilnik deli zgodovino brskanja s katerim koli spletnim mestom. To je razlog, zakaj redno morate počistiti predpomnilnik.

S piškotkom AutoDelete se vam ni treba več spominjati ročno izbrišite piškotke v rednih intervalih. Še bolje, Cookie AutoDelete daje uporabnikom možnost prilagajanje njihovih pravil o piškotkih. Uporabnik lahko s svojim katalogom možnosti ureja:

  • Katera spletna mesta lahko in ne smejo nastaviti piškotkov
  • Sprejemljivi piškotki v primerjavi s nesprejemljivimi
  • Kdaj in kako izbrisati piškotke
  • Samodejno izbriši piškotke na zavihkih, ki ste jih zaprli

Našli boste tudi funkcije, kot so začasno dovoljenje, blokiraj vse / blokiraj samo piškotke tretjih oseb, in »Ogled piškotka"Možnosti za trenutna ali vsa spletna mesta. Prilagodljive možnosti v tej razširitvi ponujajo popolno upravljanje piškotkov. Z več kot 100.000 prenosi ima ta razširitev visoko oceno, 4,5 od povprečja 5 zvezdic od 460 ocen. Pomembno, razvijalci redno izdajajte posodobitve programske opreme.

Povzetek

Dodatki, ki jih priporočamo v tem članku, so vrhunska orodja za pomoč povečati svojo varnost in zasebnost v Firefoxu. Vsaka razširitev je bila ocenjeno zaradi varnosti, na podlagi lastnih pregledov in mnenj uporabnikov Firefoxa. Napačne razširitve brskalnika lahko preprosto ogrozijo vašo napravo. Na primer, zlonamerni akterji lahko zlahka skriti zlonamerno programsko opremo v kodi razširitve. Vendar so bili celo ljubljeni dodatki za Firefox zlomljeni, kar je prizadelo milijone uporabnikov.

Firefox je posodobil svoje postopke za oceno varnosti razširitev brskalnika, le še en razlog, da jih morate prenesti le iz trgovine z dodatki Mozilla. Dodatke, ki smo jih priporočili, smo izbrali zaradi sposobnosti naredite svojo dejavnost bolj zasebno in težje dostopate do drugih. 

Kljub temu morate vedno paziti, do katerih podatkov lahko dostopa vaša razširitev. Če menite, da dodatek zbira preveč podatkov, lahko poskusite prilagodite nastavitve.  Lahko pa poskusite najti podobno možnost, ki zahteva manj. Izbrali smo možnosti, ki uporabniških podatkov ne izkoriščajo izven tistega, kar je operativno potrebno.

Če ne želite dodati številnih razširitev v Firefox, sta naša dva največja načina LastPass skrbnik gesla, ki pomaga ohranjati celovitost vaših računov in NordVPN. 

Nadaljnje branje

Če želite izvedeti več o VPN-jih za Firefox, lahko kliknete tukaj.

Prav tako smo napisali vodič o zasebnosti med uporabo Firefoxa.

Ne pozabite preveriti naših ekskluzivnih popustov in kuponov!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me