5 най-добри VPN мрежи, които наистина работят с Ubuntu през 2020 г. [+ Ръководство за настройка]


За много хора, работещи в областта на технологиите, преминаването към Linux е първата стъпка към поемане на пълен контрол върху вашия компютър и минимизиране на излагането на натрапчиви корпоративни практики. Ubuntu е най-популярната ОС за тези, които търсят лесен преход.

Потребителните потребители на VPN може да се наложи да хвърлят втори поглед върху текущия си доставчик - обаче много солидни клиенти за Windows / Mac / OS X изостават, що се отнася до техните Linux колеги, с неудобни интерфейси, ограничени функции и икони за производителност основните нарушители.

Не се притеснявайте! Тествахме стотици VPN, за да намерим най-добрите претенденти за следващата ви Ubuntu VPN. Първо ще ви покажем простите стъпки за настройка на VPN в Ubuntu.

След това, когато сте готови, ще споделим нашите най-добри снимки с вас.

Как да настроите VPN на Ubuntu

 1. Изберете високоскоростен VPN с съвместимост с Linux, препоръчваме ви ExpressVPN. Регистрирайте се и отворете секцията за приложения за VPN.
 2. Изтеглете инсталационното приложение на Ubuntu Linux.
 3. Стартирайте приложението и отворете нов прозорец на терминала.
 4. Следвайте указанията за настройка на терминала, предоставени от VPN, обикновено намиращи се на страницата за изтегляне.
 5. Активирайте VPN и се свържете със сървър.
 6. Насладете се на бърз, безопасен и частен интернет!

Сега разбирате колко бързо и лесно е да настроите VPN на Ubuntu, проверете най-добрите доставчици по-долу:

1. ExpressVPN

ExpressVPN устройства

 • Скоростни скорости - перфектни за стрийминг или тежки торенти
 • Над 1500 сървъра позволяват връзка с повече от 90 места
 • Приятен за поверителност - съхранява ZERO чувствителни потребителски данни
 • Персонализиран клиент на Linux - базиран на терминали и напълно съвместим с Ubuntu

ExpressVPN оферти чудесен баланс между скорост, избор на сървър и лесна инсталация на Ubuntu.

Комбинацията от пламващи бързи връзки (тествахме ги) и огромните 1500 сървъра в над 90 места, прави този доставчик наш фаворит за надежден универсален VPN. Изпробваните и верни политики за регистрация и възстановяване на средства служат като допълнително успокоение, с нулева чувствителна информация се съхранява и 30 дни, за да получите пълно възстановяване, ако не сте доволни.

От техническа страна на нещата, получавате персонализиран Linux клиент, стартиран чрез Terminal - не е много сложно, което е предимство, тъй като ще го настройвате ръчно. алтернативно, можете да изберете традиционна конфигурация на OpenVPN чрез Ubuntu Network Manager. Разширените функции включват защита от течове на DNS, интелигентен DNS и различни типове сървъри, вариращи от P2P-удобни опции до „скрити“ сървъри за антицензурни цели.

Във всеки случай има кристално ясни инструкции, които да ви видят през инсталационния процес с нулеви проблеми. Ако се сблъскате с проблеми, винаги можете да разчитате на компетентната поддръжка на ExpressVPN 24/7, за да подаде ръка по имейл, билети и дори чат на живо.

ExpressVPN може да деблокира:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN и BBC iPlayer.

Поддържа торенти:

 • Да, всички сървъри поддържат P2P активност.

ExpressVPN работи на тези устройства:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome и Firefox. Той също така предлага приложение за използване с определени рутери.

Опитайте ExpressVPN сега!

2. NordVPN

5 най-добри VPN мрежи, които наистина работят с Ubuntu през 2020 г. [+ Ръководство за настройка]

 • Огромен избор на сървъри - отблокирайте всяка ограничена услуга
 • Постоянни подобрения и допълнения чрез актуализации на услугата
 • Подробни инструкции за инсталирането на Ubuntu
 • Няма посветен клиент на Linux - но въпреки това отлична производителност!

Друго име на домакинството на VPN сцената, NordVPN е известен със своите богати на функции клиенти, в допълнение към силния акцент върху сигурността и отдадеността си за подобряване на качеството на услугите.

Независимо дали се занимавате с бизнес или удоволствие, този доставчик ви покрива с над 3500 сървъри и водонепроницаема поверителност благодарение на строга политика за нулева регистрация. Последните актуализации също подобриха скоростта на този VPN, като го доближиха много до територията на ExpressVPN по отношение на производителността на сървъра.

Можете да изберете да инсталирайте NordVPN с терминален команден ред или с помощта на Ubuntu Network Manager, подобно на ExpressVPN. За съжаление няма да намерите брилянтния интерфейс, който получавате с клиента на Windows на Nord, и Функцията за превключване на убийства все още не е налична в Linux дистрибуторите. Освен това NordVPN работи безупречно в Ubuntu и всеки път можете да очаквате плавно изживяване.

Подробните инструкции ще ви пренесат лесно с настройката - ако се нуждаете от повече лична помощ, поддръжката на NordVPN може да се свърже по всяко време в чат на живо или по имейл / билет. Не на последно място, гаранцията за връщане на парите ви предоставя до 30 дни, за да тествате VPN безплатно.

NordVPN може да деблокира:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video и Sling TV.

Поддържа торенти:

 • Да, P2P специализирани сървъри са налични.

NordVPN работи на тези устройства:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome и Firefox. Също така е съвместим с рутери.

 Опитайте NordVPN сега! 

3.CyberGhost

CyberGhost

 • 5 700+ надеждни сървъра в над 89 страни
 • Отлично настроени ръководства за Linux
 • Едновременни връзки на до 7 устройства

Потребителите, които търсят авангарда във VPN функционалността за Linux системи, определено трябва да разгледат по-отблизо CyberGhost. Докато Cyberghost няма роден клиент на Linux, те предоставят задълбочени ръководства за OpenVPN и PPTPon Ubuntu, както и за Debian, Chakra и Mint OS.

Ако искате да пропуснете настройката за ръчно, можете да изберете разширенията на браузъра на CyberGhost за Chrome и Firefox. Те ще ви позволят превключване между браузъри и протоколи за сигурност с едно натискане на бутон. 

CyberGhost също има сериозен удар, що се отнася до сигурността, което е голяма грижа за много потребители на Linux. Техният VPN пакет се предлага с стриктна политика без регистрация, 256-битово криптиране и опция за OpenVPN, PPTP или IPsec / L2TP протоколи. 

Можете сами да видите защо CyberGhost получава толкова големи похвали от реални потребители, като го изпробва безрисково с 45-дневна гаранция за връщане на парите.

CyberGhost може да деблокира:

 • Специализиран поточен профил със сървъри, оптимизирани за: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN и други.

Поддържа торенти:

 • Да; специален профил показва държави и брой потребители.

CyberGhost работи на тези устройства:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux и Chrome.

Опитайте CyberGhost сега!

4.HMA VPN

HideMyAss VPN!

 • Над 940 сървъра в 190+ страни
 • Строга политика без регистрация
 • Безпроблемна настройка - инсталаторът прави живота много по-лесен

С чист Linux клиент и добре балансиран пакет от производителност и достъпна цена, HMA е друг солиден VPN за вашия дистрибутор на Ubuntu.

HMA предлага опростена конфигурация, използвайки инсталация за бърз клиент и подробни ръководства на техните страници за поддръжка. Подобно на приложенията за Windows andMac, вие няма да се сблъскате с проблеми, свързани с интерфейса, с всичко, организирано по лесен за потребителя начин.

Тази VPN предлага здрава сигурност на страхотна цена, с впечатляващо разнообразие на сървъри, нулева регистрация, защита от течове на DNS, криптиране във военна степен и много други. Макар и да не е толкова бърз, колкото Express или NordVPN, HMA дърпа някои солидни числа. Поддръжката на P2P също е на разположение, така че можете да се потопите спокойно.

Долния ред? Ако работите с малък бюджет, но все пак искате реномирана VPN услуга със звезден запис, сте намерили своя доставчик в HMA

HMA може да деблокира: 

 • Netflix, BBC iPlayer.

Поддържа торенти:

 • P2P трафикът е разрешен на определени високоскоростни сървъри.

HMA работи на тези устройства:

 •  Windows, macOS, Linux, Android, iOS, рутери.

Опитайте HMA сега!

5. ЧастенVPN

5 най-добри VPN мрежи, които наистина работят с Ubuntu през 2020 г. [+ Ръководство за настройка]

 • Компактен, но способен
 • Отлична конфиденциалност - собствена инфраструктура и строга политика за нулева регистрация
 • Бързи скорости и сървърна мрежа „по-малко-повече“
 • Няма роден клиент - не се изисква конфигурация на OpenVPN чрез Network Manager

Въпреки по-малката си сървърна мрежа, PrivateVPN спечели своите потребители благодарение на страхотна производителност и гарантирана поверителност.

Направата на VPN работа на Ubuntu е достатъчно проста, въпреки че ще трябва да се върнете към мрежовия мениджър за конфигурацията на OpenVPN. Липсата на родно приложение за Linux не е идеално, но PrivateVPN се оказа достатъчно сигурен дори при липса на някои разширени функции (превключвател за убиване).

Отгоре, този VPN впечатлява с голяма скорост и нулеви опасения за поверителност. Последното е допълнително подсилено от PrivateVPN, притежаващ всичките му ключови инфраструктури - никой сървър “аутсорсинг” не винаги означава по-добра сигурност за потребителя.

Със солидно криптиране, отлични сървъри и прилична поддръжка (за съжаление не се предлага 24/7) PrivateVPN може да се справи с всичко, на което хвърляте пътя си - от деблокиране на съдържание до сърфиране в пълна поверителност - на много разумна цена. Определено го подканете; ако откриете, че търсите нещо друго, вие сте обхванати от 30-дневната гаранция за връщане на парите.

PrivateVPN може да деблокира:

 • Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video и BBC iPlayer.

Поддържа торенти:

 • Да, всички сървъри поддържат P2P активност; списък на P2P-оптимизирани сървъри, достъпни чрез приложението.

PrivateVPN работи на тези устройства:

 • Windows, macOS, Android и iOS.

Опитайте PrivateVPN сега! 

Вземете най-доброто за вашата поверителност с Ubuntu VPN

Намирането на VPN на най-висок ранг за базирани на Linux системи може да бъде предизвикателство - с това казано, има доставчици, посветени да предлагат висококачествена услуга във всички поддържани платформи. Надяваме се, че нашият списък ви помага да направите правилния избор за вашата Ubuntu машина. Късмет!

Смятате ли, че тази статия е полезна? Не забравяйте да го споделите с други запалени потребители на Ubuntu в търсене на надежден VPN!

Не работи Ubuntu? Не забравяйте да проверите нашите топ VPN за Linux с по-широк спектър от дистрибуции!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me