4 načini za dostop do spletnih mest na Kitajskem, če ste že leta 2020


Medtem ko Veliki kitajski zid na leto privabi več kot 10 milijonov gledalcev, Veliki požarni zid blokira kitajske državljane in obiskovalce 10.000 spletnih strani.

Ne glede na to, ali živite na Kitajskem ali samo obiščete, je vaša spletna svoboda ogrožena. Facebook, YouTube, Twitter in Google spadajo med cenzurirana spletna mesta, zaradi česar je skorajda nemogoče je ostati v stiku z družino in prijatelji nazaj domov ali v tujino. Z orodji, kot je Gmail in Dropbox sta blokirana, lahko tudi manjkate pomembnih e-poštnih sporočil z vašega delovnega mesta ali pa sploh ne morejo delati. Kliknite tukaj in preverite, ali so na Kitajskem vaša priljubljena spletna mesta blokirana.

Ne skrbi - tu smo, da pomagamo! A VPN je najboljša in najbolj varna rešitev zaobiti kitajsko cenzuro in ponovno pridobiti dostop do vseh svojih najljubših spletnih mest in spletnih orodij. Naš enostavno razumljiv vodnik bo povedati vse, kar morate vedeti.

Kako torej obiti Great Firewall od znotraj kitajske meje? Preberite, če želite izvedeti!

4 načine za deblokiranje spletnih mest na Kitajskem

1. Uporabite VPN

Predvsem pa vse ostalo, priporočamo, da namestite VPN, preden potujete na Kitajsko.

Za razliko od posrednikov in razširitev brskalnika, dober VPN bo šifriral vaše podatke tako, da je hekerjem in vladnim programom nadzora praktično neberljiv. Imeli boste tudi svoje izbira virtualnih lokacij po vsem svetu, da lahko enostavno zaobiti geoblocking.

Čeprav je na vladnih omrežjih prišlo do strogih zastojev vlade, Na Kitajskem še vedno obstaja nekaj izbranih ponudnikov.

Če iščete odličen VPN za uporabo na Kitajskem in po vsem svetu, priporočamo NordVPN. Nastavitev zakritih strežnikov omogoča, da zlahka obide Great Firewall in z njim visoke hitrosti in strežniki v sosednjih državah, lahko dostopate do katere koli vsebine, ki vam je všeč in do videoposnetkov prenašate po vsem svetu.

Naprave NordVPN

NordVPN zagotavlja vojaško šifriranje in napredne varnostne funkcije, zato ste lahko prepričani, da kitajska vlada in druge tretje osebe nikoli ne bodo mogle vedeti vaše prave identitete ali lokacije.

Najboljši del je, da NordVPN prihaja z a 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, Če niste prepričani, ali je pravi VPN za vas, ga lahko preizkusite brez tveganja.

Preizkusite NordVPN brez tveganja!

2. Uporabite Tor za brskanje

Tor je varen brskalnik, ki anonimizira vašo identiteto in dejavnost brskanja tako, da jo premetava skozi različne releje v svoji mreži.

Čeprav do spletnega mesta Tor ne morete dostopati, da bi ga prenesli s Kitajske, lahko se obrnite na njegove razvijalce za pridobitev povezave da ga prenesete iz storitve v oblaku. Boste morali po elektronski pošti [email protected] z vašim operacijskim sistemom, navedenim v telesu vašega sporočila.

Kitajska vlada si prizadeva, da bi Tor z nekaj uspeha blokirala. Da bi zagotovili, da cenzorji ne bodo zaznali vaše povezave, boste morali zagnati Obfsproxy v tandemu s svojim brskalnikom Tor. Obfsproxy je orodje, ki spremeni vaš promet, da bo izgledal redni mrežni promet pod globokim pregledom paketov, namesto prometa, ki poteka skozi Tor.

Za zmogljivo varnostno rešitev, združite Tor z VPN. To lahko storite na dva načina: Tor nad VPN in VPN nad Tor.

Tor nad VPN zagotavlja dodatno plast varnosti, ker bo vaš VPN šifrirajte svoje podatke, preden vstopijo v omrežje Tor, prepreči vhodnemu vozlišču, da bi videl vaš IP naslov. To pomeni tudi, da vaš ponudnik internetnih storitev ne more videti, da uporabljate Tor. Če želite to doseči, morate pred zagonom Tor povezati VPN.

Ko odprete Tor, preden se povežete s svojim VPN, uporabljate VPN nad Torom. Vaši podatki so šifrirano tako ob vstopu kot izstopu omrežje Tor. Pri uporabi te metode vaš ponudnik VPN ne vidi vašega pravega IP-ja in vaš ponudnik internetnih storitev ne more povedati, da uporabljate VPN.

3. Ultrasurf

Ultrasurf je eden izmed najbolj priljubljenih procenzurnih brezplačnih programov na voljo, kar svojim uporabnikom omogoča obvozite požarne zidove z uporabo proxy strežnika HTTP.

Ta metoda proxy deluje podobno kot VPN z ustvarjanjem tunela med računalnikom in bazenom strežnikov na oddaljeni lokaciji.

Za razliko od VPN, proxy bo varoval samo promet iz vašega spletnega brskalnika. Ne bo zaščitil nobenih podatkov, poslanih iz drugih programov, kot je vaš e-poštni odjemalec ali Skype. To pomeni, da je večina vašega internetnega prometa ostala ranljiv za hekerje in napadalce.

VPN bo šifrirajte vse svoje podatke, zagotavljanje, da ste ves čas zaščiteni.

Ultrasurf ponuja šifriranje med računalnikom in njegovimi strežniki, vendar vaši podatki niso šifrirani za celotno potovanje, razen če dostopate do zaščitenega spletnega mesta.

Ultrasurf spremeni naslove IP strežnikov do 10.000-krat na uro da bi se izognili odkrivanju in zagotovili svojim uporabnikom prost dostop do interneta. In ko ga enkrat odstranite, ne bo pustil sledi. Tudi če nekdo išče vaš računalnik, vam ne bo mogel povedati, da ste ga kdaj uporabljali.

4. Senčne nogavice

Senčne nogavice so še ena odprtokodni proxy kar obljublja uporabnikom svoboda od spletne cenzure. Ko uporabljate Shadowsocks, ustvari šifrirana povezava med računalnikom in proxy strežnikom, ki uporablja protokol SOCKS5. Toda za razliko od VPN-ja Shadowsocks ni zasnovan tako, da bi ščitil vašo zasebnost - temveč je namenjen le izogibanju cenzure.

Shadowsocks šifrirajo samo promet, ki ga pošlje iz vaše naprave na vaš proxy strežnik, in ne maskira vašega IP-ja.

Čeprav so dinamični protokoli Shadowsocks težje zaznati cenzorji, VPN zagotavlja veliko boljšo zasebnost in anonimnost.

Kitajska stroga prepoved VPN predstavlja izzive

Cenzura je na Kitajskem vedno prisotna sila in njeni regresivni zakoni o spletnem dostopu v kombinaciji z vse vidnimi vladnimi programi nadzora ogrožajo spletno svobodo vsakogar, ki dostopa do interneta znotraj svojih meja.

Ti zakoni so bili najprej sprejeti za preprečevanje in kaznovanje kibernetskih kriminalov, vendar ponavadi zamujajo. Medtem hekerji in kibernetski kriminalci divjajo, požarni zid blokira spletna mesta, kot so Facebook, YouTube, Twitter in Google. Z našim brezplačnim orodjem za testiranje požarnega zidu lahko preverite, katera spletna mesta, na katere se zanašate, so blokirana na Kitajskem.

Pravzaprav Kitajska celo blokira svoja domača spletna mesta viri novic in blogi objavljajo politična mnenja, ki ne podpirajo vladajoče stranke. To gre celo dlje od ogrožanja dostopa do spleta ogrožanje osebnih svoboščin in varnosti državljanov.

Brez dostopa do uravnoteženih virov novic je nemogoče ostati obveščen in nadzorujte svojo vlado - prav to imajo avtoritarne sile.

Ali lahko uporabite VPN, da obidete Great Firewall? No, odgovor je tako da in ne.

Kitajska vlada je zdaj prepovedala delovanje VPN-jev, ki jih predhodno ne odobrijo. Te odobrene storitve VPN bodo verjetno dajejo informacije uporabnikom vladi, ali celo namestite zaledni dostop za lažji nadzor. Prav tako je malo verjetno, da bodo ti VPN-ji uspeli zaobiti požarni zid.

Tole spodkopava vse funkcije zasebnosti, ki jih ponujajo VPN-ji, zaradi česar so bolj podobni sledilcem kot spletnim varnostnim orodjem.

Požarni zid je večino tujih spletnih strani VPN že blokiral, tako da uporabniki ne morejo nastaviti računa znotraj države. Če ste že na Kitajskem in niste postavili VPN-ja, preden ste prispeli, lahko uporabite zgornje nasvete obnoviti dostop do interneta.

Če se še vedno pripravljate na potovanje, ne pozabite pakirati enega od priporočenih VPN-jev za Kitajsko - vsi so bili preizkušeni, da se prepričajo, da nemoteno delujejo v državi in ​​z lahkoto zaobidejo Veliki požarni zid.

Zaključek

Cenzura in nadzor države grozi spletna svoboda vsem, ki dostopajo do interneta na Kitajskem. Medtem ko je kitajska vlada zasedena z blokiranjem spletnih strani, za katere meni, da izzivajo tradicionalne vrednote svojo politično moč, se borci za svobodo po vsem svetu trudijo, da bi ustvarili rešitve, obnoviti zasebnost državljanov in popotnikov.

Čeprav lahko programi, kot sta Tor in Ultrasurf, ustvarijo pot za obhod Great Firewall-a, namestitev VPN-ja pred potovanjem bo vedno najboljša možnost.

Pridobite 75% popusta NordVPN zdaj!

Nadaljnje branje:

Najboljši VPN-ji za Kitajsko
Preizkusite Veliki požarni zid Kitajske
Kako dostopati do Facebooka na Kitajskem
Kako uporabljati WhatsApp na Kitajskem
Celoten seznam blokiranih spletnih mest na Kitajskem

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me