10 najboljših brezplačnih proxy strežnikov – varno in anonimno brskanje v letu 2020


Običajno lahko vsakdo vidi, kaj počnete na spletu. Ko se povežete na nezaščiteno spletno mesto, oglaševalci, hekerji in vladne agencije lahko vidite, kje se nahajate in kakšen računalnik uporabljate. Te podatke lahko uporabimo hranite ciljane oglase, in lahko prepreči ogled nekaterih spletnih vsebin.

Spletni pooblaščenci ščitijo vašo zasebnost in tudi pomagajo izogniti se omejitvam. Take omejitve lahko naloži vlada, delovno mesto, šola ali drugi. Vsekakor pomaga spletni proxy naj bo internet čim bolj brezplačen in anonimen.

Kako vas proxy varuje

Pri uporabi proxyja se vaša zahteva na spletnem mestu filtrira prek spletnega obrazca ali včasih razširitve brskalnika. The proxy strežnik torej deluje kot posrednik. Ta prejme vašo zahtevo, poišče prave podatke v internetu in jih posreduje nazaj.

Brez tega posrednika je povezava med računalnikom in spletnim mestom široko odprta. Toda če uporabljate proxy, radovedne oči ne vidijo obeh strani izmenjave.

Kolikor spletno mesto ve, zahteva prihaja s proxy strežnika, ne iz računalnika. Osebna identifikacija podatkov - kot vaš IP naslov - ne preide na drugo stran.

Ko ni jasno, kdo ste, a spletno mesto ne ve, ali vam je dovoljeno obisk. Če vaša nacionalna vlada blokira spletno mesto, ga lahko blokira samo za ljudi v državi. Če pa se vam zdi, da obiščete spletno mesto s tujim strežnikom, vas bo običajno obvestilo.

Tako lahko proxy strežnik varuje, kadar obstajajo posledice branja določenih informacij v spletu. Vendar je pomembno, da to upoštevate pooblaščenci sami ponujajo le osnovno raven zaščite. Običajno imajo majhno število naslovov IP, ki jih je mogoče blokirati, ko jih prepoznamo kot pooblaščenca.

Kaj iskati v brezplačnem proxyju

Brezplačna spletna pooblaščenca imajo nekatere omejitve. Ampak oni so dobra možnost za ljudi, ki potrebujejo kratkotrajno anonimnost ali enkraten dostop do blokirane vsebine.

Seveda so nekateri pooblaščenci boljši od drugih. Preden izberete, katero naj uporabite, raje opravite svojo raziskavo. Vedno se držite storitve s trdnim ugledom. Neznano oz Neizverjeni pooblaščenci lahko delujejo kot oglaševano, ali pa celo tvegajo okužbo z zlonamerno programsko opremo.

The prva funkcija, ki bi jo morali iskati v brezplačnem spletnem strežniku proxy je število in raznolikost njegovih strežnikov. Če obstaja veliko možnosti, je manj verjetno, da boste izgubili povezavo. In če so vam nekateri razpoložljivi strežniki blizu, boste verjetno dosegli boljšo hitrost interneta.

Vsi posredniki ne dajejo podrobnosti o svojih strežnikih. In vsi ti ne omogočajo izbire, s katerimi se boste povezali. Ko ti podatki niso na voljo, bi morali bodite skeptični. Toda ne zavrnite storitve popolnoma. Če imajo drugi uporabniki dobro izkušnjo, boste morda zadovoljni, če lastniki strežnikov izberejo enega za vas.

Še ena stvar, ki jo je treba iskati v brezplačnem spletnem strežniku proxy, je prilagodljivost. Vsak dober pooblaščenec bo imel enako vlogo kot posrednik pri vašem brskanju po spletu. Ampak nekateri bodo ponudili dodatne storitve poleg skrivanja vašega naslova IP.

Številni spletni posredniki, ki jih priporočamo v tem članku, dodajo dodatna varnost s šifriranjem URL-jev in vsebino strani. Mnogi od njih vam dajo možnost blokiranja skriptov in predmetov, kar lahko poveča tveganje za okužbo z zlonamerno programsko opremo. Nekateri tudi onemogoči piškotke da zmanjšate shranjevanje zgodovine brskanja.

Ta orodja vam pomagajo, da kar najbolje izkoristite spletni proxy, ne da bi morali plačati za dostojno zaščito. Ampak običajno so enaka orodja okrepili s plačanimi nadgradnjami. In če želite absolutno najboljšo zaščito, nič ne premaga dobro preizkušen VPN.

Slabosti pooblaščencev

Ne glede na brezplačni spletni proxy izberete dodatne funkcije so le bonus. In te ponavadi pridejo s strogimi omejitvami. Morda boste ugotovili, da je vsak mesec mogoče šifrirati le določeno število piškotkov. Blokiranje nekaterih elementov spletnega mesta vas lahko varneje prikaže, hkrati pa prepreči njegovo pravilno prikazovanje.

Še huje je, da imajo pooblaščenci, še posebej prosti pooblaščenci omejitve prometa. Če želite 24/7 zaščito pred nadzorom, hekerji in zlonamerno programsko opremo, boste morda želeli nadgraditi na plačljivo različico. Še bolje, morda se boste morda odločili za VPN.

Pooblaščenci so dovolj dobra za obisk požarnih zidov in odblokiranje vsebine. Vendar so ne toliko jamstva za spremljanje s strani hekerjev ali vašega ponudnika internetnih storitev. Veliko bolj verjetno je tudi, da brezplačni proxy lahko spremlja nekatere vaše dejavnosti. Vrhunski VPN, kot je NordVPN, ima stroge politike no-log. Eden od naših najboljših izbir je pregled splošnih zmogljivosti.

VPN vam bo prihranil tudi težave, da boste morali ročno usmeriti ves spletni promet prek storitve. Za uporabo spletnega proxyja, moraš pojdite do spletnega mesta proxy in nato od tam vnesite URL. Z VPN lahko v napravo namestite aplikacijo in jo pustite, da se samodejno zažene.

Naprednejši Možnost VPN pomeni, da boste zaščiteni pri povezovanju z internetom prek aplikacij drugih proizvajalcev namesto spletnega brskalnika. Te dni brskalnik zagotovo ni edina aplikacija, ki potrebuje zaščito. Tu se konča večina brezplačnih spletnih proxy storitev.

Premium storitve VPN, kot je NordVPN, vam nudijo 30-dnevno garancijo vračila denarja da boste lahko brez tveganj preizkusili njihovo vrhunsko zaščito.

Preizkusite NordVPN

Najboljši brezplačni strežniki proxy

Kljub pomanjkljivostim je brezplačen proxy lahko vse, kar potrebujete. V tem primeru je veliko dobrih možnosti, ki jih morate upoštevati.

Pregledali smo obstoječe preglede in preizkusili nekaj brezplačnih proxy storitev zase. In iz tega, kar smo našli, to je deset najboljših brezplačnih proxy strežnikov:

1. KProxy

Zdi se, da je to tisto eno najpogosteje priporočljivo brezplačni proxy strežnik. To ne pomeni nujno, da je najboljše. Ampak to še pomeni, da je dovolj dobro, da to zadovolji večino uporabnikov, večino časa.

S KProxy imaš deset strežnikov na izbiro. Izbirate lahko med temi in kadar koli jih preklopite. Če izgubite dostop do enega strežnika, ste še vedno zaščiteni. Obstajajo ni omejitev hitrosti, kot pri nekaterih pooblaščencih. In KProxy ima dobro zapis za preprečevanje odkrivanja in blokiranje spletnih mest in ponudnikov internetnih storitev.

Do strežnikov KProxy lahko dostopate neposredno prek spletnega mesta ali pa prenesete razširitev brskalnika za Firefox ali Chrome.

2. ProxySite

Ta brezplačni spletni proxy vam daje tudi možnost, da ročno preklapljanje med strežniki. Ponuja tudi več kot dvakrat več strežnikov kot Kproxy.

ProxySite lahko izbirate med samodejno strežniki v Združenih državah in Evropski uniji. Če pa imate težave, jih lahko poskusite eno za drugim. The določene lokacije niso identificirane, vendar zato ne morete biti prepričani o vplivu na hitrost povezave.

ProxySite je preizkušen za združljivost z YouTubom. Na glavni strani so celo gumbi, ki vas po proxyju vodijo na priljubljena spletna mesta, kot sta Reddit in Twitter. ProxySite je prilagojen tako, da v vaše vsakodnevne spletne aktivnosti prinaša anonimnost.

3. Skrij.me

Ta možnost je prikazana tudi na mnogih "najboljših" seznamih, čeprav je njihov funkcionalnost je nekoliko omejena. Hide.me ne deluje z YouTube, Instagramom ali Pinterestom, zato se zanaša strežniki na samo treh lokacijah za prikrivanje IP uporabnikov. Ampak je predstavlja nekaj od teh pomanjkljivosti z dodatno varnostjo.

Skrij.me vam omogoča onemogoči piškotke, skripte in predmete na katerem koli spletnem mestu. Poleg tega, da svoj IP skrivate za strežnikom proxy, ta storitev doda sloj šifriranja in zagotavlja, da URL-ji potečejo po vsaki seji brskalnika.

Pooblaščenec ne bo shranil baz podatkov ali IP naslovov, zato ste lahko prepričani, da vaše informacije ne bodo padle v roke hekerjev ali oglaševalcev. To je dobra možnost za ljudi, ki jih varnost bolj zanima kot zabava na spletu. Hide.me uporabnikom poleg svojih proxy strežnikov ponuja tudi popolno VPN storitev.

4. HMA

Ta spletni proxy vam omogoča, da se povežete z naključnim strežnikom ali izberete enega od šestih. Nahajajo se na nasprotnih straneh ZDA in v štirih različnih evropskih državah. The geografska pokritost je tako dobra, kot je mogoče pričakovati z majhnim številom strežnikov.

Hranilnik proxy HMA vas tudi zahteva, da vzpostavite svojo povezavo s tremi možnostmi. Ti lahko šifrirajo URL-je, onemogočijo piškotke in odstranijo skripte. Približno pa je to, da ne gre za nadgradnjo na HMA VPN, ki ga bo spletna stran poskušala prodati.

5. Hidester

Nedavna uporabniška mnenja so Hidesterju prinesla dobro sloves za zanesljivost. Ni pa gotovo, da se bo ugled postavil, saj je ta proxy precej nov.

Kljub temu se zdi, da je to dobra možnost kot drugi uveljavljeni pooblaščenci na tem seznamu. Hidester deluje lastne strežnike po ZDA in Evropi, in dostop do njih je zaščiten z 128-bitno šifriranje in a varna vtičnica (SSL).

Njegova zavezanost varnosti se širi na brezplačne uporabnike, vendar stranke, ki plačujejo, dobijo dostop do dobesedno več sto dodatnih strežnikov.

Hidester ponuja tudi številne brezplačna orodja poleg svojega spletnega strežnika proxy. Te vključujejo varen generator gesel in test puščanja DNS. Uporabniki, ki želijo biti varni na spletu, bi to lahko bili največji ugodnosti.

6. Anonimna miška

Če je Hidester nov otrok v bloku, je Anonymousmouse starejši državnik spletnih pooblaščencev. To je obstaja od leta 1997 in se še vedno pojavlja na številnih seznamih najbolj zanesljivih proxy strežnikov.

Na glavni strani Anonymousmouse so prikazani podatki, ki jih lahko ostrostrelci vidijo, ko se povežete s spletnim mestom. In omogoča, da to primerjate s tistim, kar bodo videli, ko se boste povezali prek njihovega posrednika. Ampak za vas izberejo določenega proxyja, zato jim boste morali zaupati.

Testovi so dejansko pokazali, da je precej enostavno prepoznati proxy, ki ga uporabljate prek Anonymousmouse. Torej varnost morda ni najboljša. Toda ta stari storitev se še vedno izboljšuje. Plačani uporabniki dobijo šifriranje SSL in Anonymousmouse pred kratkim predstavil svoj VPN.

Skupaj s spletnim proxyjem lahko Anonymousmouse uporabite tudi za anonimno pošiljajo e-pošto in objavljajo na skupine novic. Po vsem tem času ima še vedno nekaj edinstvenega za ponuditi.

7. Megaproksi

V primerjavi z nekaterimi brezplačnimi posredniki, Megaproxy strežniki težje prepoznajo ostrostrelce. In to brez dodatne varnosti plačljive različice.

Megaproxy lahko uporabite tako, da namestite a orodna vrstica ki omogoča vnašanje spletnih naslovov in njihovo usmerjanje prek proxy strežnika. To je priročna namestitev in lahko enostavno preklapljate med običajnim in zaščitenim brskanjem.

Žal je to lahko pomembno pri brezplačni različici. Megaproxy omejuje neplačnike do 60 obiskov lokacije v petih urah. Naenkrat šifrira le 20 piškotkov. Kljub temu to dodaja malo dodatne zasebnosti, ki je nimajo vsi prosti pooblaščenci.

8. NewIPNow

Ta storitev vnaprej potrjuje nekatere svoje omejitve. Odkrito piše, da so prosti posredniki morda nezdružljivi z določenimi spletnimi mesti. Takšna resničnost pri oglaševanju je lahko znak zaupanja.

Ko že govorimo o resnici in natančnosti, NewIPNow vam prikaže ocenjeno hitrost vsakega strežnika s katerimi bi se lahko povezali. Obstajajo približno ducat od teh, čeprav so večinoma omejena na ZDA. Toda uporabniki še vedno prejmejo nov naslov IP za vsako sejo.

NewIPNow lahko uporabljate na kraju samem ali prek Razširitev brskalnika Firefox. Obstajajo cenovno ugodne plačane možnosti in obljubljajo stoodstotno združljivost. In če imate težave, pomoč strankam je klik stran.

9. 4everproxy

Preden se povežete s 4everproxy, lahko izberite strežnik in IP mesto. Obstaja več kot deset možnosti za prvi izbor in še več za drugega. S preizkusom različnih možnosti lahko poiščite popolno ravnovesje med varnostjo in hitrostjo povezave.

Vendar hitrost v nobenem primeru ne bi smela biti veliko vprašanje. Vsak 4everproxy strežnik se ponaša z en gigabit na sekundo povezave. Vsaka povezava je priložena tudi neobvezno šifriranje SSL in blokada piškotkov in skriptov.

10. ProxFree

S sedmimi strežniki v Severni Ameriki in štirimi v Evropi ta spletni proxy ponuja: dostojen geografski doseg in trdna varnost. Po tem izberete strežnik, boste preklopili na najhitrejša IP lokacija. Toda to lahko spremenite tudi ročno.

ProxFree je kot prilagodljiv kot večina vseh brezplačnih spletnih proxyjev. Šifriranje SSL je privzeto omogočen, vendar ga je mogoče izklopiti. Obstajajo potrditvena polja za odstranite skripte, predmete, piškotke in naslove strani. Lahko tudi onemogočite glavi "referent" in "uporabniški agent". Tako spletno mesto, ki ga obiščete, ne bo vedelo, na kaj ste kliknili, ali kakšen računalnik uporabljate.

ProxFree ima namenske strani za obisk Facebooka, YouTuba, in druga spletna mesta za pretakanje videoposnetkov. Lahko ste prepričani v svojo sposobnost anonimnega brskanja po družbenih medijih in preprečevanja geoblocksov na večini videoposnetkov.

Zaključek

Noben od teh pooblaščencev ne bi bil naše prvo priporočilo za ljudi, ki želijo zaščititi svojo zasebnost in ostati varni na spletu. A zaupanja vreden VPN bo naredil boljše delo kot kateri koli od teh. Za podrobno razlago si lahko preberete naš vodnik za novorojenčke z VPN-ji. Naša izbira VPN številka ena je NordVPN.Toda brezplačni spletni posredniki so primerna možnost, zlasti za začasno uporabo.

Kot vidite, je na voljo veliko dobrih odločitev. Njihova osnovna funkcija je na splošno enaka, vendar obstajajo edinstvene prednosti različnih storitev. Na srečo so vsi brezplačni za uporabo in delo v vašem brskalniku. Torej jih lahko preizkusite enega za drugim, če morate.

prost Spletni pooblaščenci so lahko dober način spoznavanja tveganj povezane z vašim brskanjem po spletu, in kako se zaščititi proti njim. In ker imajo nekateri od teh ponudnikov tudi svoje zasebne VPN, je lahko spletni proxy odskočna deska do popolnejše zaščite. Ogledali smo si tudi različne proxy protokole, če želite razumeti druge možnosti, ki so vam na voljo.

Nadaljnje branje

  • Preprosti načini za skrivanje vašega naslova IP
  • Vrhunsko zares brezplačne storitve VPN
  • Najboljše razširitve brskalnika VPN za Chrome
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me